De bedste dagsture fra London, du kan nå på under 3 timer

Language Specific Image

Man kan bruge et helt liv på at udforske London, men med så mange smukke byer, strande og landsbyer kun en kort togtur væk, er det værd at investere tid og penge i et par dagsture fra London. Det giver dig mulighed for at udforske nogle af de bedste steder i England, nyde lidt af naturen og komme væk fra larmen og kaosset i den store by. Det kan betyde alt fra en fredelig gåtur i landskabet, at lære et par lokale at kende på pubben eller at spise sig gennem det enorme udvalg af regionale fødevarer, der er spredt over hele landet.

Læs videre om nogle af de bedste dagsture fra London, og du vil selv se, hvor meget der er at se lige uden for byens dør. Uanset om du er totalt historieinteresseret, kan lide at slappe af i naturen eller endda vil finde et sted at surfe i Storbritannien, så skal du tjekke nogle af mulighederne nedenfor.

1. Bad
Best Day Trips from London - Bath Abbey

📷@gonzalollorens

Bath ligger omkring 2 timer fra London med tog og 2-3 timer med bus, og det er hele rejsen værd! Byen er et par tusind år gammel og var engang en romersk tumleplads, og de har været så venlige at efterlade deres fantastiske romerske bade, så vi alle kan se dem. Og glem ikke at tage dit studiekort med, så får du rabat på indgangen. Tag over til spa-byen, se Bath Abbey og snup en af Sally Lunns sticky buns, før du suser tilbage til London om aftenen.

2. Brighton

Best Day Trips from London - Brighton Pier

📷@mygirlandmeblog

Brighton er en episk kystby at udforske og ligger omkring 60 minutter fra det centrale London. Af alle de dagsture, man kan tage fra London, er dette en, man gerne vil besøge om sommeren. Uanset hvornår du besøger byen, er Brighton kendt for sin mangfoldighed og kultur, hvilket gør den til en super imødekommende by! Hvis du vil have en bid mad, kan du gå over til Sunbird’s Deli, hvor de laver en episk kylling mezze og falafel wrap. Hvis det er en varm dag, så slut af med en ’99’ (blød vaniljeis med chokoladeflager), og gå en tur på promenaden. Hvis ikke, er det måske bedre at tage en tur på The Lanes, hvor du kan få varmen med en lokal håndværksøl.

Hvis du planlægger at besøge Brighton i august, bør du tjekke Brighton Pride, som tiltrækker tusindvis af mennesker fra hele verden.

3. Cambridge

Best Day Trips from London - Cambridge

📷@eve.piri

Cambridge ligger omkring 45 minutter fra Liverpool Street Station i London og er et skønt sted at besøge på en dagstur. Sørg for at snuppe en cremet varm chokolade og et stykke frisk pizza fra Aromi, før du tager på opdagelse. Ingen kan lide at være en ‘hangry’ rejsende! Hvis du vil prøve et klassisk, gammelt tidsfordriv, så tag en tur ned ad floden. Priserne varierer, men du kan spare nogle håndører ved at booke online, før du tager af sted.

4. Stonehenge

Best Day Trips from London - Stonehenge

📷@kaylinikeda

Stonehenge er sandsynligvis et af Storbritanniens mest ikoniske forhistoriske steder og ligger omkring 12-13 km fra centrum af Salisbury (Wiltshire) og er gennemsyret af over 5.000 års historie. Dagsture fra London bliver ikke meget bedre end dette, hvis du er på udkig efter noget lidt mere usædvanligt, især fordi så mange mennesker taler om den energi, de føler, når de besøger stedet. Den nemmeste måde at komme hertil på er med bus eller tog til Salisbury og derefter en kort bustur til selve stedet. Glem ikke dit studiekort, så får du rabat, og prøv at undgå menneskemængderne ved at besøge stedet senere på dagen eller tidligt om morgenen. Madmulighederne er ret begrænsede her, især hvis du vil holde omkostningerne nede, så sørg for at tage en madpakke med.

5. Oxford
Best Day Trips from London - Oxford

📷@echinchyee

Det er nemt at komme til Oxford med Megabus eller tog, og det er en fantastisk dagstur fra London. Sørg for at besøge det helt gratis Museum of the History of Science og vandre gennem det overdækkede marked, hvor du finder nogle episke kaffesteder. Glem ikke at vandre rundt i byens fantastiske bygninger og gader, og snup en bid mad på Pieminister, som serverer nogle rigtige engelske tærter, der er de bedste i byen! Hvis du er på udkig efter lidt kultur, kan du besøge Modern Art Oxford, som huser en række banebrydende udstillinger, der konstant skifter (og er gratis).

Når du er her, kan du tage S3-bussen fra Oxford togstation direkte til Blenheim Palace. Du får 30% rabat på indgangen til Blenheim Palace, hvis du viser din busbillet ved ankomsten. Når du er der, kan du gå ind i selve paladset, hvor du kan se Winston Churchills hårsmykker på væggen… uhyggeligt eller sejt, du bestemmer! Derefter kan du gå ind i Pleasure Gardens og tage en lille picnic med, som du kan nyde, når du går rundt i Formal Gardens.

6. Bristol

Best Day Trips from London - Bristol

📷@porthjess

Hop på en bus eller et tog direkte fra London til Bristol for at udforske noget af Storbritanniens mest ikoniske gadekunst. Bristol er berømt for at være Banksys hjemby, og du kan se mange af hans værker spredt ud over byen. Sørg for at besøge “Man Hanging From Window”, vægmaleriet “Mild Mild West” på Hamilton Building, Stokes Croft og “Girl With The Pierced Eardrum” i Bristols havneområde. Hvis du vil have noget velsmagende mad, kan du tage på The Hobgoblin og spise en bunke beskidte fritter.

7. Cotswolds

Best Day Trips from London - Cotswolds

📷@diman_zi_est

Cotswolds ligger måske kun et par timer fra det centrale London, men jeg garanterer, at det vil føles, som om du er blevet transporteret til det glade gamle England. Fyldt med små landsbyer, brostensbelagte gader og fantastiske vandreruter er det et fantastisk sted at besøge på en dagstur (eller længere) fra London. Tag toget fra London til Cheltenham, og tag en af de lokale busser, der kører dig rundt til de smukke byer. Hvis du tror, at du vil besøge en hel del byer og landsbyer, er det værd at købe et Cotswolds Discover Pass til 10 pund, som dækker alle tog og busser i området. Fra Cheltenham kan du tage bus 801 (gratis med passet), som kører gennem det fantastiske Bourton on the Water, Stow on the Wold og ender på Moreton in Marsh station, hvorfra du kan tage toget tilbage til London.

8. Windsor

Best Day Trips from London - WIndsor Great Park

📷@thegoodly

Dette er en af de bedste dagsture fra London for dem, der har kort tid. Windsor ligger kun ca. 40 minutter med toget fra centrum og er en malerisk by, som altid er populær blandt turister, der vil besøge Windsor Castle, en af de tre officielle boliger, som dronningen bruger. Sørg for at tage en bådtur rundt i byen og lokalområdet, og snup en bid mad på Cinnamon Cafe, hvor du kan få episke hjemmelavede lækkerier. Når du har spist dig mæt i kage, kan du gå ud på den helt gratis Heritage Walking Trail (ca. 1 mile eller 1,5 km), der går gennem hjertet af Windsor og Eton.

9. Warwick

Best Day Trips from London - Warwick

📷@yudithia

Warwick ligger omkring 90 minutter i tog og 2 timer i bus og er et smukt sted at udforske på en dagstur fra London. Når du er der, kan du besøge det helt gratis Warwick Market Hall Museum, Royal Pump Rooms og Leamington Spa Art Gallery. Hvis du ikke har lyst til at betale for at komme ind på Warwick Castle, kan du stadig få en episk udsigt og et billede fra broen på Banbury Road uden at skulle af med dine hårdt tjente penge. Alternativt kan du tage over til Lord Leycester Hospital, hvor der skal betales et gebyr, men du kan få gratis adgang i visse kulturarvsweekender, så planlæg din tur omkring disse. Efter al den kunst og kultur kan du tage på The Chip Shed, som tryller en episk fish and chips frem med enten mushy peas eller masser af sovs.

10. Canterbury

Best Day Trips from London - Canterbury

📷@withtlovers

En times togtur fra London er Canterbury et smukt sted for en dagstur, inklusive kystområderne Whistable og Herne Bay. Her kan man tilbringe timevis på stranden, fange krabber og gå på opdagelse. Snup nogle af Whitstables “indfødte” østers og hummer på stranden ved The Lobster Shack, og gå derefter ned til pubben The Old Neptune, hvor der er en fantastisk atmosfære.

Budgetlægning for en dagstur

Best Day Trips from London - Empty railway line running along the UK coast

📷@kernowthunder

Som med enhver dagstur er budgettet noget, vi gerne vil holde i kort snor. Det er klart, at det ikke er muligt at dukke op på togstationer den dag, du vil rejse (uden et togkort), hoppe i en sort taxa eller arrangere et privatfly – især når vi ønsker at få vores penge til at række så langt som muligt.

Når det er sagt, er det muligt at klemme et par dagsture ind fra London uden at sprænge et gabende hul i din opsparing.

Tog

Først og fremmest skal du altid booke på forhånd, helst 10-12 uger før din rejse. På den måde kan du reducere prisen på togrejser med omkring 80 procent i nogle tilfælde, og det bliver endnu billigere, hvis du får fat i et togkort. Da dette er en “avanceret billet”, skal du holde dig til de tog, du har bestilt (forestil dig det som en flybillet på den måde).

Busser

Der er en masse lokale og nationale busruter, der kører på kryds og tværs af Storbritannien. Hvis du skal mellem byer, så sørg for at booke i forvejen på tjenester som Megabus, hvor du kan få billetter for et par pund. Bare sørg for at få dem på forhånd, og tag altid den bus, du har bestilt.

Har du brug for et sted at bo, når du er tilbage i hovedstaden? Tjek nogle af de bedste hostels i London

Her er et par andre muligheder for at holde dig underholdt i London:

Inspireret til at tage på en af disse dagsture fra London? Fortæl os, hvilke destinationer der er på din rejseplan i kommentarerne nedenfor!

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top