Derfor må du ikke gå glip af St. Patrick’s Festival 2014

Language Specific Image

Hvis du vil fejre St Patrick’s Day med stil, er der ikke noget bedre sted at gøre det end i Dublin, hjemsted for St Patrick’s Cathedral og Guinness. Patrick’s Day er officielt den 17. marts, men i år vil festlighederne i Dublin strække sig fra fredag den 14. til mandag den 17. marts. For første gang nogensinde vil St. Patrick’s Festival i Dublin være bygget op omkring en treårig fortælling med titlen “Past, Present and Future”. 2014 markerer begyndelsen på denne historie og fejrer fortiden med temaet “Let’s Make History”.

Her er nogle højdepunkter, du skal holde øje med i år..

Skt. Patricks festivalparade

1_paddysday131Hvert år vælges en irsk berømthed til at være Grand Marshall, og det hele holdes hemmeligt indtil marts, så hold øje med info..

Der er en tydelig karnevalsstemning over paraden hvert år, og folk i alle aldre finder deres pladser tidligt på dagen for at få den bedste udsigt. Hvis du ikke ved, hvor du vil stå, så gå op i højderne – Lord Edward Street og den vestlige ende af Dame Street er gode steder at starte.

Beliggenhed: Parnell St til Patrick St, via O’Connell St og Dame St Dato :Mandag den 17. marts kl. 12.00

Festival Céilí2_paddysday132

Har du nogensinde haft lyst til at lære alt det smarte fodarbejde, du så i ‘Riverdance’? Eller bare lyst til at danse og få et godt grin? I tre timer vil professionelle callere og dansere undervise alle, der har lyst til at lære trinene, til levende musik ved siden af den smukkeste park i byens centrum.

Sted: St Stephen’s Green Dato :Fredag den 14. marts kl. 16.30

Céilí House Live

3_paddysday133Foretrækker du at klappe med foden i stedet for at danse? Så tag til National Concert Hall på Earsfort Terrace, hvor du kan opleve nogle af Irlands mest berømte trad- og folkemusikgrupper. Aftenens store navne inkluderer De Dannan, Céilí House All-Stars og The Bonny Men. Der vil også være nogle overraskende gæster på aftenen..

Sted: National Concert Hall, Earsfort Terrace Dato :Lørdag den 15. marts kl. 20.00

En grønnere by4_paddysday134

Hver aften under festivalen vil byens mest ikoniske bygninger blive oplyst i grønt lys, hvilket skaber en atmosfære, som vi kan bevidne er halvt festlig, halvt spøgelsesagtig. Tag vores ord for det – det er en meget mindeværdig måde at se nogle af byens smukkeste seværdigheder på. Sørg for at tjekke Jeanie Johnson Ship på kajen og Irish Architecture Archive på Merrion Square, samt indgangen til Trinity College og Bank of Ireland, begge på College Green.

Sted: Forskellige datoer :14. til 17. marts kl. 16.00

Det irske marked for håndværksøl og mad

5_paddysday137Det er ingen hemmelighed, at byens barer vil være propfyldte med folk, der drikker “det sorte stads” (Guinness!) og lytter til levende musik. Hvis du har lyst til lokalt brygget øl, og der er for travlt på Porterhouse og Against the Grain (to pubber i Dublin, der er kendt for deres specialøl), kan du gå over til CHQ-bygningen og nyde lokalt brygget øl og irsk håndværksmad. En af vores favoritter blandt de lokale bryg er en fyldig og chokoladeagtig O’Hara’s Stout.

Sammen med øllet er der masser at lave for alle, med ansigtsmaling, madlavningskurser og sjove workshops for børn.

Placering: Inde i CHQ-bygningen, IFSC Datoer :13. til 17. marts, kl. 10.00-20.00

St Patrick’s gåture6_paddysday138

Hvis du vil have en flot udsigt over byen uden at skulle vente på turistbusser, vil Dublin-historikeren Pat Liddy lede daglige gåture i byens centrum under festivalen, hvor han fortæller om livet og tiden omkring St
patricks liv og levned. Turen varer omkring to timer og koster 14 euro pr. person, inklusive indgang til den betagende St Patrick’s Cathedral.

Placering: Tours and Tickets Office, 37 College Green Datoer :13. til 17. marts, kl. 11.00 og 14.30

Byen på spil: Tivoli

Leder du efter noget at lave efter paraden? Der vil være to tivolier i gang, et på Merrion Square og et ved Custom House. Du finder karruseller, et pariserhjul, gadeartister, candyfloss og alt andet, der er vigtigt for et karneval. Forvent at betale €3 til €5 for en tur i en af forlystelserne. Du kan også opleve løjerne på Custom House Quay nær Irish Craft Beer Village – men overvej at tage en tur i forlystelserne, før du drikker den sidste pint…

Beliggenhed: Merrion Square, Wolfe Tone Park og Custom House Quay Datoer :14. til 17. marts, varierende åbningstider

St Patrick’s Festival 5 km landevejsløb

7_paddysday136Patrick’s Festival 5k Road Race, som nu afholdes for 7. gang, er en af de mest populære begivenheder i St. Patrick’s-kalenderen, men vi ved ikke, om det skyldes de mange løbende klovne, ildspyere og motorcykelparaden. Løbet er åbent for familier og fun-runnere såvel som seriøse atleter, og du får en gratis T-shirt og goodiebag for at deltage.

Placering: Startlinjen ved St. Stephen’s Green/Dawson St. JunctionDatoer: Søndag den 16. marts kl. 12.

Tempelbaren8_paddysday135

Omkring St Patrick’s Day vil den livligste del af byen uden tvivl være Temple Bar, Dublins “kulturkvarter”. Uanset om det er en stor sportskamp eller en festival, så passerer alt og alle gennem denne del af byen på et eller andet tidspunkt i løbet af dagen, når der er en stor begivenhed i byens centrum. Patrick’s Day-festivalen, hvor der er tøj-, mad- og bogmarkeder, live trad-musik på næsten alle pubber (og en pub på næsten hvert hjørne) og gratis adgang til mange af udstillingerne på de nærliggende museer. Området er også kendt for sin mangel på store butikskæder, så kig ind i en af butikkerne som Konfusion for at købe souvenirs, der er billigere end andre steder – og støt det lokale erhvervsliv.

Så hvor vil du fejre St Patrick’s Day i år?

Book vandrerhjem i Dublin

Foto venligst udlånt af Miguel Mendez. Alle billeder er brugt under Creative Commons-licensen.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top