Grunde til at besøge Sri Lanka og hvorfor vi ikke kan få nok

Language Specific Image

Sri Lanka er en skjult perle, der gemmer sig i skyggen af Indien, men sådan bliver det måske ikke ved med at være. Dette utrolige land har nogle af de venligste mennesker og smukkeste landskaber på planeten. Du kan gå fra den ene del af øen til den anden og føle, at du er trådt ind i et helt andet land. Der er flere grunde til at besøge Sri Lanka, end vi kan dække i en enkelt artikel, men vi har samlet 10 af de bedste for at sikre, at du tilføjer det til din bucket list!

1. Sigyria

Mange anser det for at være verdens 8. vidunder på grund af dets utrolige ingeniør- og VVS-systemer. Specialister i dag kan stadig ikke finde ud af, hvordan de var i besiddelse af disse teknologier for så langt som 1.600 år siden. Oven i det hele er det et meget interessant sted at besøge, som du skal tjekke ud, når du er på vej nordpå fra Colombo.
Reasons to Visit Sri Lanka - Sigyria

2. Hel dags vild safari

Med et mere afrikansk tema tager disse safarier dig med på jagt efter vilde leoparder, elefanter, sjakaler, eksotiske fugle, krokodiller osv. Tag behageligt tøj på, og prøv at få fat i en pude at sidde på, for det er en EKSTREMT ujævn tur.
Reasons to Visit Sri Lanka - WIld Safaris

3. Buddhas tand

Det er ikke tilladt at tage billeder derinde, så vi kan ikke vise dig det! Men den bedste måde at beskrive det på er det gyldne skatkammer fra Cave of Wonders i filmen Aladdin. Alt er over-the-top ekstravagant. I buddhismen skal alle munke besøge tanden mindst én gang i deres liv. Du bliver nødt til at stå i kø, da de kun tillader seere at kigge ind i rummet med tanden i 5 minutter om dagen.

4. Surfing i verdensklasse

Sri Lanka har nogle af de bedste surfsteder på planeten. Den sydøstlige kyst er fuld af australiere og vesteuropæere, der leder efter den ultimative tur. Så uanset om du er en komplet amatør eller en garvet professionel, er et besøg her bestemt det værd.
Reasons to Visit Sri Lanka - World-Class Surfing

5 Dambulla hule-tempel

Gå på opdagelse i nogle huler og find et par “afslappende” Buddha’er (ikke at forveksle med døende Buddha’er). Føddernes placering fortæller dig, hvilken tilstand Buddha befinder sig i.
Reasons to Visit Sri Lanka - Dambulla Cave Temple

6. Kandiske optrædener

Kandy er en af de bedste byer at besøge på din tur rundt i landet. Ud over at huse Tandens Tempel er det også en stor producent af ædelstene, som du kan se på deres museum. Du bør også krydse gaden for at se de kandiske danseforestillinger. Som en del af showet tager de alle gæsterne med udenfor for at se dem lave ildshows. Og ja, hvis du er dum nok (som Mike er) og spørger høfligt, lader de dig måske gå på ild.
Reasons to Visit Sri Lanka - Kandyan Dance Performances

7. Sri Lankas bryllupper

Det 5-dages srilankanske bryllup er kendt for at være et af de mest ekstravagante i verden. Et af vores mål på vej ind i landet var at prøve at komme med til et. Heldigvis spurgte den fantastiske hostelmanager os, om vi havde lyst til at overvære de afsluttende ceremonier ved et lokalt bryllup. Det er sjovt, hvordan universet fungerer.
Men pas på, at du ikke bliver skæv! Ja, vores fotograf Natalia dansede med nogle små piger uden at være klar over, at der foregik en mere alvorlig del af ceremonien, så nogen kastede en lille sten efter hende! Vi lærte vores lektie og dæmpede os meget hurtigt. Respekter altid de lokale skikke.
Reasons to Visit Sri Lanka - Traditional Weddings

8. Blå Wales

Med en gennemsnitlig længde på 25 meter og en vægt på 190.000 kg er det det største dyr på planeten. Der er stor sandsynlighed for, at du kan se dem ud for Sri Lankas sydkyst. Der er masser af bådture, der tilbyder denne service. Vær forsigtig med ikke at reservere gennem et bureau eller hotel. Prøv at booke fra dit hostel eller direkte hos firmaet. Folk er kendt for at betale op til tre gange prisen, hvis de ikke er forsigtige!
Reasons to Visit Sri Lanka - Blue Whale Watching

9. Fiskeri med stylter

Dette var en af de mest traditionelle og naturskønne ting, vi gjorde på vores tur. Fiskere bygger 12 meter høje pæle af pinde og sidder på dem hele dagen, mens tidevandet er inde, for at fiske efter sardiner. Det er ikke så udbredt i dag, men stylterne er der stadig. De lokale fiskere gør stængerne klar til dig og lader dig prøve for et par håndører. Det bedste af det hele er, at du får nogle helt utrolige optagelser. Vi havde et seriøst jordporno-øjeblik!
Reasons to Visit Sri Lanka - Stilt Fishing

10. EPISKE vandrerhjem på stranden

Et af de bedste beach hostels, vi har boet på i hele Asien! Du skal tjekke Arugam Bay Surf Resort Hostel ud. Fantastisk atmosfære med backpackere og surfere fra hele verden. Fantastisk strandbar og restaurant med fantastisk personale. Værelserne er også virkelig billige!
Reasons to Visit Sri Lanka - Arugam Bay Surf Resort Hostel.

Forhåbentlig har du fået nok grunde til at besøge Sri Lanka? Hvis det ikke er på din bucket list, vil vi gerne vide hvorfor. Fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top