Rejsen er ikke opklaret: Dine spørgsmål besvaret

Language Specific Image

travel advice travel unravelled 2

At få nye venner og reflektere over rejser, der gik galt

Vi er tilbage med endnu en udgave af Travel Unravelled, hvor vi besvarer spørgsmål fra og giver rejseråd til vores fællesskab af globale rejsende! Denne gang ser vi på, hvordan man kommer ud af sin skal og får venner på sit hostel, for de rejsende, der er lidt generte. Vi reflekterer også over, hvad der sker, når rejser ikke går som planlagt, og om man nogensinde kan udelukke et sted helt på grund af en dårlig oplevelse.

Jeg elsker at rejse og få venner fra forskellige steder, men jeg er en naturligt genert person. Jeg vil gerne skubbe mig selv ud af min komfortzone og møde flere mennesker. Har du nogle tips?

Min yndlingsdel af at rejse er helt klart at møde mennesker fra hele verden. Jeg har set en masse smukke steder, spist god mad og krydset mange ting af på min bucket list, men det er stadig de mennesker, jeg har mødt, der har haft den største indflydelse på mig.

Det første rejseråd, jeg vil give, er at slappe af, det er ikke en jobsamtale! De fleste mennesker, du møder på hostels, er der af samme grund som dig – for at se seje ting og møde seje mennesker – så der er en god chance for, at de gerne vil snakke! I bor også det samme sted, hvilket betyder, at I har nogle fælles ting at tale om – endnu et bonuspoint. Det er meget anderledes end tilfældigt at starte en samtale med nogen i supermarkedet, og ingen vil blive overraskede, hvis du begynder at tale med dem. Det er alt sammen en del af vandrerhjemsoplevelsen!

Mit andet rejseråd er at vende dig mod personen ved siden af dig og stille de nemme spørgsmål: Hvor er du fra? Hvor længe skal du være her? Hvad har du lavet i dag? Hvad har været dit yndlingssted indtil videre? Ja, disse spørgsmål er ikke så unikke eller kreative, men du behøver ikke at overveje meningen med livet fem minutter efter, at du har mødt nogen. Du giver dem et nemt emne at tale om, og du kan gå derfra med nogle gode insidertips til din egen rejseplanlægning. Der er en grund til, at jeg ikke har tendens til at planlægge ting i god tid – jeg kan godt lide at tale med folk og finde ud af, hvor de anbefaler at tage hen næste gang!

Jeg anbefaler også, at man er åben over for at ændre sine planer for dagen. Nogle af de bedste dage, jeg har haft, mens jeg har rejst, opstod helt spontant, da jeg besluttede mig for at deltage i de planer, der blev diskuteret ved morgenmaden – at tage på vandretur på en regnvejrsdag, leje en båd eller en bil for at gå på opdagelse, tage ud til et stort familiemåltid … du forstår nok. Hvis ingen har en plan, kan du også foreslå din egen! Vandreture er en nem måde at se en by på, og jeg slæber som regel et par stykker med fra vandrerhjemmet. Et vigtigt rejseråd: Chatfunktionen på Hostelworld-appen giver dig endda mulighed for at møde dine medrejsende på forhånd, så du kan gå ind på vandrerhjemmet den første dag til nogle kendte ansigter og planer på plads.

Den sidste ting, jeg vil påpege, er, at rejser skubber folk ud af deres komfortzoner på forskellige måder. For en som mig, der sagtens kan tale i 14 timer i træk, er det helt naturligt at tale med folk i fællesområderne. Men hvis du beder mig om at klatre ned ad klipperne til den hemmelige strand eller gå hen til kanten af udkigsposten, så flipper jeg helt ud! I de øjeblikke er jeg meget glad for at følge de mere eventyrlystne mennesker omkring mig og er meget taknemmelig for deres (bogstaveligt talt) hjælpende hånd. Det virker som en fair byttehandel, at hvis de kan hjælpe mig med ikke at falde ud over en klippe, kan jeg introducere dem for nogle mennesker i baren den aften!

Er der noget land, du ikke ville besøge igen?

Interessant spørgsmål! Kort sagt, nej. Der er ikke et land, jeg ikke ville besøge igen. Hvis jeg har haft det dårligt et bestemt sted, får jeg næsten mere lyst til at tage tilbage, fordi jeg tror, at jeg kan få en meget bedre tur anden gang, når jeg har lært, hvad man ikke skal gøre. Min måned i Indien opsummerer dette perfekt. Jeg ville elske at tage tilbage til Indien … og gøre det stik modsatte af, hvad jeg gjorde første gang!

Indien var en hård tur for mig, men jeg lærte tre vigtige ting – rejs ikke i en gruppe på 15 venner, spis ikke mad fra den vestlige menu, og hop aldrig op på en anden scooter. Mine første fire dage i Indien var fantastiske, hvor jeg nød Taj Mahal og krydrede indiske karryretter. Så besluttede jeg mig for at bestille en sandwich med tomat og tilbragte de næste 48 timer i en verden af elendighed. Min mave kom sig aldrig rigtig efter det. Det lykkedes mig at få madforgiftning to gange mere i løbet af de næste tre uger, inklusive aftenen før vores vens bryllup (med resten af mine 14 rejsefæller). Min mave blev endelig god igen i vores sidste uge, og jeg fik lov til at nyde den berømte fiskekarry i Goa. På min sidste dag besluttede vi at leje scootere og tage til Palolem uden at vide, hvor farlige vejene var. Vi kørte op på siden af en bus, og jeg endte på det lokale hospital med et brækket ben. På trods af mine rejseproblemer i Indien vil jeg meget gerne tilbage en dag. Jeg vil gerne besøge bjergene i Darjeeling og Rishikesh, sidde på tagene i Udaipur, nyde strandene i Kerala og udforske mere af Mumbai, helst uden madforgiftning næste gang.

Jeg er faktisk mere tilbageholdende med at tage tilbage til et sted, jeg virkelig elskede, fordi det måske ikke lever op til mine minder om det, hvis jeg tager tilbage uden den samme gruppe mennesker eller med forventninger, der nu er sat så højt. Nogle gange er en stor del af grunden til, at en rejse var så fantastisk, simpelthen den gruppe mennesker, du havde omkring dig, da du var der – hvilket kommer ned til ren tilfældighed med hensyn til, hvem der bor på vandrerhjemmet, hvis du rejser alene! At få en lokal til at vise dig rundt kan også give et helt andet perspektiv på et sted, da du kommer til at opleve en side af et sted, som andre turister måske ikke ser.

De fleste lande har en hel masse at byde på – fra storbyer til smukke naturlandskaber eller eventyrlige aktiviteter. Jo mere du rejser, jo mere lærer du om, hvad du kan lide og ikke lide. Bestem dig for, hvad din vibe er, og læn dig ind i den. Hvis du hader storbyer, vil et sted som Bangkok eller Mexico City sandsynligvis føles overvældende for dig. Hvis du heller ikke er til strand eller sol, er en tropisk ø måske ikke lige dig. Bed om tips fra lokale eller folk, der allerede har været der, tænk over, hvad der lyder tiltalende, og hvad du vil undgå, og vær parat til at ændre planer, hvis din mavefornemmelse siger dig, at du skal. Rejser har sine op- og nedture, men det er en del af det sjove!

Vi håber, at dette har inspireret dig til at socialisere mere med andre rejsende eller genoverveje dine følelser for et bestemt sted. Hvis du har dit eget Travel Unravelled-spørgsmål, som du gerne vil have rejseråd om, så send os en DM på Instagram @hostelworld. Vi vil elske at høre fra dig!

Download Hostelworld-appen, så du kan begynde at møde folk fra det øjeblik, du booker


Du kan måske også lide…

Rejsen er opklaret: Dine spørgsmål besvaret

En LGBTQ-rejsendes tips til at få venner for livet, når man rejser alene

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top