10 tips for å reise alene som vil forandre reisene dine

Language Specific Image

Å reise alene er en ferdighet som jeg stadig øver meg på for å få det aller beste ut av utenlandsopplevelsene mine. Jeg har reist gjennom 45 land, over halvparten av dem alene, og det har lært meg så mye om meg selv og universet. Jeg anbefaler alle og enhver å reise alene – enten du er 18 eller 80, mann eller kvinne, introvert eller ekstrovert.

For å hjelpe deg med å finne ut hvordan du kan reise alene og ta det spranget i troen, eller forbedre dine soloreiser hvis du er en gammel traver, har jeg forsøkt å samle min visdom i ti gode tips for å reise alene. Jeg håper de vil åpne nye muligheter for deg og gi deg mot til å reise ut og møte verden.

1. Se på menneskene, ikke på reisehåndboken

tips for travelling alone (c) The Blog Abroad

Uansett hvor jeg reiser eller hvor lenge jeg skal være der, er det aller første jeg gjør når jeg kommer til en ny by eller et nytt land, å gå til et travelt sted, ta en kaffe og bare se på folk i sitt rette element. En time med å observere folk forteller deg som regel mer om kulturen og skikkene i et nytt land enn guideboken din. Deretter bruker jeg det jeg har lært til å påvirke hvordan jeg samhandler med folk jeg møter, og viser at jeg har gjort en innsats for å forstå og tilpasse meg deres kultur. Det er en sikker måte å få venner på, og det hjelper deg med å knytte dypere bånd selv om du bare blir noen få dager.

2. Begynn å si JA

how to travel alone (c) The Blog Abroad

Det blir enten en hyggelig stund eller en god historie, men uansett er det en av hemmelighetene med å reise alene. Si ja til kaffen. Si ja til fotturen. Si ja til å bevege deg så langt utenfor komfortsonen at du vil føle deg som en utlending hvis du noen gang vender tilbake. Si ja til eventyret. Fordelen med å ikke være sammen med en gruppe er at du er mer tilbøyelig til å si “ja” til de tilfeldige møtene som dukker opp.

3. Lær hvordan du møter folk når du reiser alene

tips for travelling alone (c) The Blog Abroad

Noe av det beste med å reise alene er at du har “HEI, KOM OG SNAKK MED MEG” skrevet over hele pannen. Du har ingen forsvarsmur i form av venner som kan hindre deg i å ha en fantastisk og engasjerende samtale med en lokal eller en medreisende. Folk er nysgjerrige, og når du ser utenlandsk ut, vil de vite din historie. Og du lærer deres historie å kjenne.

Alt du trenger å gjøre, er å vise verden at du er åpen for nye kontakter. Den beste måten å treffe folk på når du reiser alene, er å oppholde deg på steder der det er lett å komme i kontakt med folk: Kaféer, torg, museer, baren på vandrerhjemmet… Ta med deg en bok i stedet for å se på telefonen – det er mye større sjanse for at du får i gang en samtale.

4. Kjenn dine egne grenser når det gjelder alkohol

how to travel alone (c) The Blog Abroad

I håp om å høres ut som den modne voksne jeg prøver å være, er det viktig å kjenne sine egne toleransegrenser når man er ute og drikker. Og da snakker jeg ikke bare om damene. Å drikke seg dritings er faktisk ikke så lurt, spesielt ikke når du er ute og reiser. Du kaster bort verdifull eventyrtid på å pleie bakrus på vandrerhjemmet, og det gjør ikke noe godt inntrykk på de nye vandrerhjemskameratene dine. Ved å lære seg å kjenne sine egne grenser og finne ut hvordan man finner den perfekte balansen mellom å være beruset og ikke dritings, kan man ha det gøy og samtidig være en ansvarlig voksen på reisen.

Jeg vet, jeg vet – hva er dette for en trolldom?! Det er som magi. Det kan virke vanskelig i begynnelsen, men det er fullt mulig med litt øvelse!

5. Hvis det er din første solotur, må du lære deg å unngå fremmed fare

tips for travelling alone (c) The Blog Abroad

Dette er sannsynligvis det vanskeligste å få til, fordi vi har fått det innprentet siden vi var barn. Hvis det er din første solotur, vil du sannsynligvis være lukket og defensiv overfor mange av de fremmede du møter. Men jo mer du reiser, jo mer vil du innse at 99 % av alle mennesker er gode av natur. Og ved å ha et åpent sinn, uansett hvor du reiser, er det større sannsynlighet for at du får mest mulig ut av reisen. Ordet “fremmed” har en negativ klang, men jeg er overbevist om at fremmede bare er venner vi ikke har møtt ennå.

Vi elsker, sårer, ler og gråter på samme måte. Vi har alle følelser. Vi liker alle musikk. Finn et felles grunnlag i de mest grunnleggende tingene i livet, og innled en samtale med noen du nettopp har møtt.

6. Ha en 10-sekunders introduksjon

how to travel alone (c) The Blog Abroad

Det første du blir spurt om, er sannsynligvis hvor du kommer fra og hvor lenge du skal være her. Etter at du har dekket det grunnleggende, kan det være nyttig å ha en liten 10-sekunders tale som åpner for en dypere samtale. Jeg snakker selvsagt ikke om en innøvd tale, men hvis du vet noenlunde hva du skal si, kan du unngå at samtalen stopper opp og lettere få nye venner.

Jeg pleier alltid å si noe i retning av hva jeg liker best ved den andres land, og hvordan det kan sammenlignes med det jeg har opplevd i USA. Det skader aldri å vise litt takknemlighet for landet du besøker, og det setter tonen for en veldig positiv og utviklende samtale.

7. Smil mer

tips for travelling alone (c) The Blog Abroad

Det finnes ikke noe bedre tilbehør enn et stort, vinnende smil. Fremmede kommer bort til meg, gir meg komplimenter for smilet mitt, og i neste øyeblikk sitter vi på en restaurant og ler og lærer om hverandres liv. Dette er et av de viktigste tipsene å huske på når man reiser alene. Smil er vennlige, innbydende og universelle. Det kan oversettes og forstås på alle språk, og det er noe jeg prøver å huske på når jeg vandrer rundt i gatene på et nytt reisemål.

8. Gjør noe du ikke ville gjort hjemme

tips for travelling alone (c) The Blog Abroad

Dans salsa. Fly i fallskjerm. Spis mat som ser merkelig ut. Ved å åpne deg for disse nye opplevelsene vil du uten tvil få nye venner når dere knytter bånd over disse sprø opplevelsene. Sannheten når det gjelder å lære seg å reise alene, er at du egentlig aldri er alene. Hver gang du melder deg på en ny aktivitet, har du en rekke ivrige og vennlige ansikter som vil bli med deg. Og det fine med å være borte fra venner og familie er at du kan prøve nye ting og eksperimentere mer fritt enn du kanskje ville gjort med folk som har kjent deg hele livet.

9. Hold alltid et par venner oppdatert om hvor du befinner deg

tips for travelling alone (c) The Blog Abroad

En rask og enkel sikkerhetsforanstaltning når du reiser alene, er å holde en venn eller to oppdatert om hvor du befinner deg, uansett hvor i verden de er. Hvis du ikke jevnlig oppdaterer sosiale medier og gir beskjed om at du har det bra og koser deg, er det lurt å holde noen oppdatert slik at du har et referanse- eller kontaktpunkt i tilfelle en nødsituasjon.

10. Undervurder aldri kraften i et “hei”

tips for travelling alone (c) The Blog Abroad

Det finnes et sitat som lyder: “Jeg hilser på samme måte på vaktmesteren og sjefen i selskapet mitt.” Jeg elsker det, for i bunn og grunn er vi alle like. Menneskelige. Og ved å behandle alle med like mye kjærlighet, vennlighet og respekt åpner du deg for nye perspektiver og muligheter, samtidig som du får enda mer god karma.

Jeg har stor tro på at universet gjengjelder den energien du sender ut i verden – så vær snill mot alle. For du kommer langt med et enkelt “hei!”.

Så nå som du er helt overbevist om at soloturen din kommer til å bli en av de mest spennende og livsforandrende feriene noensinne, håper jeg du tar disse tipsene for å reise alene til deg og kommer tilbake med noen fantastiske historier. Er det noe jeg har utelatt? Jeg vil gjerne høre det i kommentarfeltet nedenfor?

Om forfatteren

Glo er en tøff, kvinnelig soloreisende som for tiden reiser rundt i Afrika. Følg eventyrene hennes på The Blog Abroad.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top