Det du trenger å vite om å jobbe eksternt mens du reiser med ryggsekk

Language Specific Image

Det som en gang var en drøm for mange, har blitt den nye normen. Etter pandemien har mange arbeidsgivere åpnet for at de ansatte kan jobbe hjemmefra mens de reiser, noe som eliminerer behovet for daglig pendling og lange dager i båser med lysstoffrør. Mens noen setter pris på komforten ved å jobbe hjemmefra, er det nok mange som har spurt seg selv: “Hva om jeg ikke trengte å jobbe fra byen min, eller til og med landet mitt?”.

Det var akkurat slik jeg tenkte i 2021. Etter å ha jobbet hjemmefra i den nye jobben min i flere måneder, og etter et år uten reisevirksomhet på grunn av covid-19-restriksjoner, var jeg ivrig etter å forlate Canada. Å reise alene utenlands hadde alltid stått på listen over gjøremål, og siden jeg allerede jobbet eksternt, tenkte jeg at det var verdt å spørre sjefen min om jeg kunne fortsette med det, men fra Europa. Heldigvis var hun utrolig støttende, og i løpet av tre uker signerte jeg en internasjonal arbeidsavtale og fløy til Frankrike for å begynne reisen.

Det var en omveltning å jobbe mens jeg backpacket. Selv om jeg følte meg forberedt, oppsto det situasjoner som var vanskelige å håndtere, og etter hvert lærte jeg hva som fungerte best for meg, slik at jeg kunne fortsette å være en effektiv medarbeider og lagkamerat. Her er noen av de erfaringene jeg gjorde meg etter å ha jobbet i 10 forskjellige land i tre måneder.

Bør du reise med ryggsekk når du jobber eksternt?

Det er mye å tenke på før du går all in. Og vær ærlig med deg selv. Er du en type person som bare er produktiv når du har en fast arbeidsplass? Foretrekker du stillhet, eller er du dårlig til å tilpasse deg endringer? I så fall er det ikke sikkert at backpacking er noe for deg. Det viktigste å ta i betraktning er den konstante endringen i omgivelsene. Uansett hvem eller hva du har rundt deg, må du få det til å fungere. Det kan bety at du må være kreativ når livet ikke går som planlagt. Jeg har hatt virtuelle møter i alt fra trappeoppganger til offentlige busser på grunn av uforutsette omstendigheter. Er det ideelt? Nei, men det er en del av opplevelsen.

Hvis du jobber i en bedrift, bør du forhøre deg med dem om retningslinjene for fjernarbeid. Selv om de synes det er greit at du jobber hjemmefra, kan det finnes regler for arbeid utenfor landets grenser. Det er ikke uvanlig at bedrifter krever at ansatte signerer en avtale eller følger prosedyrer for cybersikkerhet før de kan jobbe i utlandet.

Opprette en reiserute

Jeg kan ikke få understreket nok hvor viktig det er å planlegge på forhånd. Jeg er en type reisende som foretrekker å bestille ting i siste liten, og jeg lærte raskt at det ikke passer så godt sammen med fjernarbeid. Vet hvor du skal og hvordan du skal komme deg dit, ikke vent med å bestille flybillett. Å hoppe mellom land hver fjerde dag i begynnelsen var min største tabbe og gjorde meg utbrent. Prøv å holde deg til én destinasjon per uke, og reis videre i helgene. Da slipper du å stresse med forsinkede fly eller andre ubehageligheter som kan forstyrre arbeidsuken din. Hvis du reiser rundt i ulike land, bør du også være oppmerksom på tidssonene, da det kan bli forvirrende hvis du fortsatt følger arbeidstiden i hjemlandets tidssone.

Slik finner du de beste vandrerhjemmene for fjernarbeid

Å finne de riktige vandrerhjemmene å bo på er avgjørende for å lykkes. Partyhostels er gøy, men ikke et passende arbeidsmiljø. Tro meg, du har ikke lyst til å sitte i et Zoom-møte med en beer pong-turnering i bakgrunnen. Se spesielt etter steder som er skreddersydd for fjernarbeidere og som har egne arbeidsområder. Se alltid på anmeldelsene og forsikre deg om at folk har positive kommentarer om WIFI-tilgang og arbeidsområder, spesielt hvis du befinner deg i et landlig område. Jeg foretrekker vandrerhjemmene i Selina-kjeden når jeg skal jobbe eksternt. Disse vandrerhjemmene er spesialdesignet for fjernarbeidere, og de er utrolig pålitelige når det gjelder arbeidsrom og WIFI. De fleste stedene har en blanding av kontorfellesskap og private rom, noe som gir deg mulighet til å bygge nettverk med andre reisende samtidig som du kan snike deg bort til et stille møterom.

Balansen mellom jobb og fritid

Den største utfordringen med å jobbe hjemmefra mens du reiser, er å balansere jobb og privatliv. Det vil naturligvis være mye å se og gjøre, men avhengig av arbeidsplanen din må du ofre noe. Dette kan være spesielt vanskelig hvis du møter andre reisende som ikke er bundet til jobben. Jeg husker at jeg var i Hellas og gikk glipp av en utflukt med klippehopping på vandrerhjemmet fordi jeg hadde møter – det var mildt sagt skuffende. Men ikke bekymre deg for mye for dette, du vil fortsatt få med deg sightseeing og de beste opplevelsene hvis du planlegger deretter. Avhengig av arbeidsplanen din og tidssonen du jobber i, kan det være en fordel. Hvis arbeidsdagen din for eksempel ikke begynner før på ettermiddagen, kan du optimalisere morgenen ved å stå opp tidlig og være først i køen ved de attraksjonene du ønsker å besøke.

Tips for å lykkes

  1. HA ALLTID EN RESERVEPLAN. Dette er veldig viktig! Vil du jobbe fra en kafé? Flott! Sørg for at du har flere alternativer i tilfelle det første stedet ikke fungerer. Jeg vet at det høres ut som en klisjé, men vær forberedt på det uventede.
  2. Ta med riktig utstyr. Støyreduserende hodetelefoner, bærbare ladere, ekstra strømadaptere og alt du tror du trenger for å kunne jobbe effektivt, bør du kjøpe før du reiser. Da slipper du å få panikk når du er i et fremmed land og prøver å finne noe som kanskje ikke er lett å finne eller som ikke er kompatibelt med utstyret ditt.
  3. Betal for data på telefonen. Avhengig av hva du jobber med, bør du være lett tilgjengelig for kolleger, kunder osv. Ja, det er fristende å basere seg utelukkende på WIFI for å spare penger, men det kan være risikabelt. For å være på den sikre siden bør du investere i et billig eSIM-kort med kontantkort (Airalo er min favoritt)

Å jobbe eksternt mens jeg backpacket presset meg ut av komfortsonen, utfordret problemløsningsevnen min og ga meg selvfølgelig muligheten til å oppleve nye kulturer og møte fantastiske mennesker. Hvis du har realistiske forventninger og er villig til å legge ned arbeidet, lover jeg at du vil elske det like mye som jeg gjorde.

Last ned Hostelworld-appen for å begynne å møte folk med en gang du booker


Du vil kanskje også like…

de 20 beste vandrerhjemmene med samarbeidsrom for digitale nomader

10 utfordringer for den som reiser alene

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top