10 gratis ting at lave i Wien

Language Specific Image

Wien er ikke ligefrem kendt i hele verden for at være en billig by, hvor man kan få en øl for et par euro eller komme gratis ind til alle de store attraktioner. Men den er helt sikkert kendt for sin skønhed, som vil tage pusten fra selv den mest erfarne rejsende: barok kunst, smukke østrigske paladser, grønne parker og den altid etablerede hipsterscene! Vi har givet dig nogle tips til, hvad du kan lave i Wien, men hvis dine lommer er som vores, må du ikke gå glip af de gratis ting, du kan lave i Wien:

 • Dykke ned i Donau?

Kan ikke anbefales om vinteren (Captain Obvious!), men kan varmt anbefales i sommermånederne (lidt mindre Captain Obvious!). Europas næstlængste flod (næsten 3.000 km) bliver bogstaveligt talt stormet af unge wienere i sommermånederne. Vi er fans af‘skinny dip‘, ved du, men selv om du skal have dit kostume på her, er det en ‘forfriskende’ oplevelse. Og du kan gøre det helt gratis ved An der Unteren Alten Donau.

 • Museer i Wien

</x></x></x></x></x></x>https://www.instagram.com/p/9I2GBfDyiz/

Man kan ikke besøge Wien uden at se mindst et af de smukke museer, selv hvis man (som os!) er mere til at “opleve” byen end at “besøge” den. Men du behøver ikke nødvendigvis at bruge 20 € for at komme ind! Det første råd, vi giver dig, er at tjekke museernes egne hjemmesider: næsten alle har dage, hvor der er gratis adgang. Alle disse museer har også gratis adgang hver første søndag i måneden (hurra!):

 1. Uhrenmuseum
 2. Wienmuseum Hermesvilla
 3. Haydnhaus
 4. Wien Museum am Karlsplatz
 5. Heeresgeschichtliches Museum
 6. Römermuseum
 7. Otto Wagner Pavillion

Hvis det ikke var nok for dig, så er disse af de store museer gratis:

 1. Geldmuseum
 2. Kunsthalle am Karlsplatz
 3. Bezirksmuseen
 4. MUSA
 • Særlige museer

Betagende statuer, malerier og bygninger er sundt for sjælen, men som i Dr. Jekyll og Mr Hyde har vi alle en skjult side, som nogle gange skal have lov til at tage styringen. Tilfredsstil din nysgerrighed på disse gratis museer:
Cirkus- og klovnemuseum
“Hej, du, hallo! Det er dig, jeg taler til”. Hver eneste af os har et barn indeni, som indtil for ikke så mange år siden ville blive begejstret ved synet af den mest ekstreme akrobatik og hilsenen fra en rødnæset ven. Gå tilbage i tiden og genopdag, hvad det vil sige at være et barn. Endnu en gang.
Kejser Franz Josephs hattemuseum
Elsker du hatte? Ja, selv dronning Elizabeth af England havde en værdig konkurrent: Franzy! Dette (gratis) museum er helt sikkert Vintage!
Phantastenmuseum
Phantastenmuseum udstiller omkring 150 værker fra den wienske realismeskole. Du vil tænke: “Men hvorfor kan jeg lide denne statue?”

 • Udendørs biograf

I sommermånederne (maj til september) arrangerer byen Wien visninger af alle slags film i nærheden af de største attraktioner (f.eks. Karmelitermarkt, Reithofferpark, Jodok Fink Platz …). Hvordan er dit tyske? Frygt ej, mange af filmene er på engelsk. Medbring mad og drikke, og del det med andre rejsende og lokale. En af de bedste måder at møde andre mennesker på!

 • Se Wien fra oven

</x></x></x></x></x></x>https://www.instagram.com/p/BMQ6Q_7gGc2/

Lige uden for byen ligger en lille bakke (480 m høj), hvor man kan holde picnic med udsigt over byen (for ikke at tale om billederne, wow! #Instagram #Vienna #beautiful). Romantisk! Tag bus 38 og nyd udsigten!

 • Nyd det gratis Wi-Fi

Er der andet at tilføje? Facebook->Beliggenhed->Wien->Offentlig. Tæt på alle større attraktioner og i betragtning af, at de alle er i byens centrum, og det ikke er så stort…

 • Spadseretur langs Ringstrasse

Fra den rolige stadtpark fører Ringstrasse dig til de vigtigste seværdigheder i Wien.

 • Gå rundt på Naschmarkt

</x></x></x></x></x></x>https://www.instagram.com/p/9F3Tm4DypE/

Wiens største loppemarked er en sand fornøjelse: Udnyt det til at tage billeder af alle mulige og tænkelige vintage-genrer, forundres over synet af en grammofon og “wow! Se de gafler!”. Det vil være som at rejse tilbage i tiden!
Du finder også masser af boder, der sælger lokale produkter her, og på Naschmarkt er pubber og restauranter billigere end i resten af byen 😉

 • Besøg Wiens parker

</x></x></x></x></x></x>https://www.instagram.com/p/BMQ5Q2vhlLM/

Hvis du skal betale entré til byens vigtigste paladser, er deres parker helt gratis og lige så kongelige! Start med Belvedere-paladset og Schönbrunn!

 • Gå til Zentralfriedhof

Midlertidigt, vel at mærke! Wiens hovedkirkegård er en sand skønhed. Selvfølgelig med al respekt. Meget ofte gemmer kirkegårdene i de europæiske storbyer på smukke kunstværker, som de mennesker, der har gjort deres land (og verden!) til et bedre sted, har ønsket som et sidste hjem. Her finder du f.eks. gravene for berømte mennesker som Brahms, Schubert, Beethoven og Strauss.
De 10 gratis ting at lave i Wien:

 • Dyk ned i Donau
 • Museer i Wien
 • Særlige museer
 • Biografer under åben himmel
 • Se Wien fra oven
 • Nyd gratis Wi-Fi
 • Spadsere langs Ringstrasse
 • Vandre rundt på Naschmarkt
 • Besøg Wiens parker
 • Gå til Zentralfriedhof

Mange tak til Игорь М for det smukke foto på Flickr!

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top