10 ting, du skal vide om Barcelona

Language Specific Image

Hvad er der i vores video om Barcelona?

1. Barcelona er hovedstaden i Catalonien
Barcelona er hovedstad i den region, der kaldes Catalonien. Den har sit helt eget flag og et sprog, der hedder catalansk, som du kan se på gadeskiltene. En af de vigtigste bygninger her er Parliament de Catalunya i Parc de la Ciutadella. Det er den bygning, hvor det regionale parlament har sæde.
2. Den bedste måde at komme rundt på er ved at bruge metroen
Selvom du kommer til at gå meget i Barcelona, bliver du nødt til at bruge byens metro på et eller andet tidspunkt. Der er stationer over hele byen, og linjerne er kendetegnet ved både nummer og farve. En enkeltbillet til Barcelonas metro koster omkring 1,50 euro, men i stedet for at købe individuelle billetter til hver rejse, kan du købe en T-10, som koster omkring 8 euro og giver dig ti rejser.
3. En person er ansvarlig for mange af hovedattraktionerne
Mange af Barcelonas mest berømte attraktioner er bygninger, der er designet af den samme person – Antoni Gaudi. De mest kendte er Casa Batlo på Passige de Gracia og La Predrera, som ligger lige over for, mens hovedlygtepælen på Placa Reial også er designet af ham. Ironisk nok nåede Gaudi dog aldrig at færdiggøre sit mest berømte værk – La Sagrada Familia. Arbejdet blev påbegyndt i 1882, og året efter fik Gaudi til opgave at færdiggøre det. Men desværre døde han, før det var færdigt. Og hvornår bliver det færdigt? Det er det mest stillede spørgsmål i hele Barcelona.
4. Der er også masser af andre attraktioner
Sammen med Antoni Gaudis værker er der meget mere at se i Barcelona. Blandt andet Picasso-museet, som dokumenterer den berømte kunstners arbejde, byens katedral, som kan dateres tilbage til det 13. århundrede, og Museu d’Historia de Catalunya, som fortæller statens historie. En anden ting, du ikke må gå glip af, er Font Magica de Montjuic, som finder sted ved springvandet her på Plaza Carles Buigas, nær Plaza de Espana i Montjuic. Showet varer i to timer, så du bør prøve at se i det mindste noget af det, når du er der.
5. Du bør prøve at besøge byens to mest kendte parker
Barcelona har to parker, som er perfekte at besøge, når man vil væk fra det hele. Den første er Parc de la Ciutadella, som ligger cirka ti minutter øst for La Rambla. Det er her, du finder stier til gåture og det berømte springvand kendt som Cascada. Den anden er Gaudis Parc Guell, som ligger lige nord for byens centrum. Denne enorme park er fuld af smukt anlagte haver og Gaudis karakteristiske kurver, som på parkens berømte flisebelagte bænk, Banc de Trencadis. Det er også i denne park, at man finder den meget fotograferede mosaikdrage.
6. Du er nødt til at prøve tapas
Overalt i Barcelona kan man se restauranter, der reklamerer for “tapas”, som er en spansk delikatesse, hvor maden serveres i små portioner. Hvis du har et stramt budget, er Can Paixano nede i Carrer de la Reina Cristiana i bydelen La Barceloneta et godt sted at spise tapas. Kvaliteten af tapas er måske ikke så god som andre steder, men det er ikke derfor, folk kommer her. De kommer her for at få en flaske rosé cava, som kun koster 4 euro, når man har købt en portion tapas.
7. Her finder du en af Europas mest berømte gader
Barcelona er stedet, hvor du finder en af Europas mest berømte gader, kendt som La Rambla. Den er delt op i fem forskellige sektioner, og attraktionerne langs den omfatter det berømte Teatre del Liceu, som kan dateres tilbage til 1847, og det farverige Mercat de St Josep de La Boqueria. En anden ting, du finder langs La Rambla, er masser af gadeartister. I løbet af dagen kan du se menneskelige statuer og gadeartister af alle slags på denne berømte gade.
8. De lokale er meget passionerede omkring et bestemt fodboldhold
De lokale er meget passionerede omkring deres fodboldklub FC Barcelona, lokalt kendt som bare Barca. Barcelona Football Clubs hjemmebane er Camp Nou, eller på engelsk Nou Camp. Når den er fuld, er der plads til over 95.000 mennesker. Blandt de fodboldstjerner, der tidligere har spillet her, er hollandske Johann Cruyff, brasilianske Romario og den nok mest berømte spiller, verden nogensinde har set, argentinske Diego Maradonna.
9. Dette er en by, der ligger ved vandet
Hvis du er i Barcelona, og vejret er så godt, som det er i dag, må du ikke glemme, at stranden kun ligger 15 minutters gang fra La Rambla. Tusinder strømmer hertil hver dag i sommermånederne. Byen har også sin egen havn, og du finder et berømt indkøbscenter på vandet, Maremagnum.
10. Prøv at udforske byens kvarterer
Barcelona har masser af spændende kvarterer. Barri Gotic er byens gamle bydel og er fuld af smalle stræder, som man kan gå på opdagelse i. Nord for byen finder du Gracia, hvor du skal tage hen for at komme væk fra turisterne, mens Eixample er et stort kvarter kendt for sin arkitektur og travle boulevarder. Passeig El Born, som er hjertet og sjælen i El Born-distriktet. Den ligger lige øst for La Rambla og er berømt for at være et af de bedste områder for natteliv i Barcelona. Så hvis du tager derhen, så sørg for, at det er efter mørkets frembrud. Et andet kvarter, der er værd at besøge efter mørkets frembrud, er Port Olimpic, hvor du finder masser af barer og restauranter.
Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top