20 ting at se og gøre i Paris

Language Specific Image

der er så meget at se i Paris! En by for kunstnere, bohemer,La Vie en Rose, Art Nouveau og frem for alt en anden måde at se livet på. Lysets by er speciel, anderledes og charmerende fra alle mulige vinkler: om dagen, om natten, fra luften, tæt på, langt væk… selv under jorden! Hvis du vil lære den franske hovedstad at kende i dybden, må du ikke springe over nogen af disse 20 ting, du skal se og gøre i Paris på din rejse.

1.Gå til et boulangeri for at genoplade batterierne

det er næsten en synd at besøge Paris uden at besøge et af dem! Husk på, at du er i byen med baguettes, croissanter og quiche Lorraine. Det er også en god mulighed, hvis du vil købe noget at spise uden at bruge en masse penge.

2.Spis en galette i rue Mouffetard

Rue Mouffetard París

Mouffetard kommer af “stinkdyr”, men lad dig ikke narre! Hvis der er noget, denne gade er kendt for, så er det netop for sine rige dufte og for at vække appetitten hos alle, der besøger den, især de mange studerende! Hvis det er sent, og du ikke vil gå fallit (hvilket er nemt i Paris ved middagstid), anbefaler jeg, at du bestiller en galette eller en crepe til højst 5 euro i denne smalle gade i hjertet af Paris’ latinerkvarter. Du vil forelske dig i kvarterets atmosfære, de små caféer, den lækre aroma fra fromagerierne… alt her er lækkert og til at betale!

3.Klatre op i Eiffeltårnet

Sube a la Torre Eiffel en París

du vidste, at det (selvfølgelig) ikke måtte gå glip af! Selvom det er det ultimative turistmål, er det store franske ikon et must på vores liste over ting, man skal se i Paris, især den 360-graders udsigt fra toppen. Du kan også gå ned til Champs Elysées for at tage et par billeder med tårnet i baggrunden og efterlade et minde om din tid i hovedstaden (og hvorfor ikke, gøre dine Instagram-følgere lidt misundelige)!

4.Se Paris fra et andet perspektiv

Når du klatrer op i Eiffeltårnet, går du måske glip af en lille detalje: dine fotos vil vise alt andet end det berømte tårn! Hvis du er på udkig efter en spektakulær panoramaudsigt over byen, inklusive Paris’ mest berømte vartegn, kan du gå op til Parc de la Belleville eller klatre op i hovedstadens højeste skyskraber, Montparnasse-tårnet, og nyde en unik udsigt.

5.Find de smukkeste metrostationer i byen…

Estaciones de Metro París

du vil blive overrasket over, hvor meget der er at se i Paris’ undergrund! Vi starter med selve metroen, som har masser af smukke og tematisk dekorerede stationer, såsom Cité, Abbesses, Cluny La Sorbonne eller Arts et Métiers, hvoraf mange er ægte jugendperler!

6. … og opdag de andre skatte, der ligger under jorden

Gå ikke glip af Kloakmuseet, et unikt sted, der ligger i selve kloaknettets tunneller, eller de berømte Paris-katakomber, et syn kun for de modigste.

7. Omgiv dig med antikviteter på Les Puces-markedet

Det er Paris’ Portobello, bare… meget større! Marché aux Pu ces i Saint-Ouen-distriktet i Saint-Denis er verdens største antikvitetsmarked med mere end 3.000 boder i tolv forskellige boder. Mange unge parisere kommer her på jagt efter originale og vintage genstande, eller bare for at slentre rundt blandt gamle bøger, møbler og kuriøse genstande. Kom til Les Puces i weekenden eller om mandagen fra kl. 9 til 18.

8. Gå rundt i byen på et jernbanespor

Viajar a París

Dette sted minder os lidt om Highline i New York, bare på den franske måde! Det er La Promenade Plantée, en gammel jernbanelinje, der forbandt Bastillen med Varenne-Saint-Maur indtil 1969, og som nu er en fantastisk 4,5 km lang gangbro, der krydser byen gennem tunneller og gangbroer. Behold en anderledes souvenir fra Paris, og gå en tur langs den (i det mindste en lille smule!)

9. Oplev den dekadente charme ved Le Petit Ceinture

Le Petit Ceinture en Paris

Vi elsker, når steder som La Promenade Plantée får en ny ungdom, men der er ingen tvivl om, at forladte steder også har en særlig charme. Det modsatte er tilfældet med Le Petit Ceinture. Her stoppede uret for længe siden i 1934, og siden da er denne tidligere jernbanelinje rundt om hjertet af Paris blevet et spøgelse af sit tidligere jeg, der inspirerer fotografer og kunstnere fra nær og fjern. Det er hjemsted for mere end 200 plantearter og over 70 dyrearter, et urbant økosystem, der ser ud til at leve i en parallel verden, og som helt sikkert vil glæde dig, hvis du leder efter en alternativ plan. Indgangen ligger på 99 rue Olivier de Serres.

10. Find den mest romantiske væg på væggen

At være forelsket er ikke en forudsætning for at besøge Paris. Men hvis du er, kan du tage din bedre halvdel med til dette vægmaleri i Jehan-Rictus-parken på Montmartre og erklære din kærlighed til alle vinde på alle sprog (ved at læse det på væggen, selvfølgelig!). Dette værk af kunstneren Frédéric Baron, med titlen Le mur des Je t’aime , viser oversættelsen af dette magiske ord på op til 300 forskellige sprog og adskillige dialekter. Ay… L’amour…

11. Nyd kunsten som aldrig før (og hvis det er om natten, så endnu mere!)

Renoir, Degas, Manet, Gauguin, Van Gogh… Paris er og har altid været et mekka for mange kunstnere, og beviset på dette er de store museer. Brug et par timer på med egne øjne at se berømte værker som Millets The Gleaners, Degas’ Dance Class eller Leonardo Da Vincis Mona Lisa i de enorme sale på Musée d’Orsay eller Louvre. Og hvis du har lyst til en anderledes oplevelse, så udnyt de dage, hvor museerne lukker senere (normalt en eller to om ugen) og besøg dem i skumringen. Natbelysningen er spektakulær, og der vil være langt færre turister.

12. Flugt til Canal Saint Martin og Belleville

Canail Saint Martin en París
Efter en dag med sightseeing i Paris vil du gerne parkere din rygsæk og omgive dig med gode vibes. Heldigvis har jeg det helt rigtige sted til dig! Belleville-kvarteret og området omkring Canal Saint Martin i den østlige del af Paris er det ultimative mødested for den parisiske ungdom. Mange kommer for at slappe af på bredden, andre for at få en drink (eller begge dele!), mens de sludrer og møder nye mennesker. Jeg anbefaler, at du læser artiklen Paris Routes: Udforsk Canal Saint Martin og Belleville som en lokal.

13. Opdag Notre Dame-katedralens hemmeligheder

Gargoiler, der bliver levende igen, pukkelryggede, der gemmer sig bag murene, berømte kroninger, en juvel fra den gotiske periode… Notre Dame betyder mange ting. Det er et af de store must-sees i Paris sammen med Eiffeltårnet, og det holder aldrig op med at overraske os, så kom og besøg det og opdag, hvorfor denne katedral inspirerede Victor Hugo.

14. Besøg Frihedsgudinden… i Paris!

Blandt monumenterne i Paris er der et, som helt sikkert vil fange din opmærksomhed. Hvis du går til Pont de Grenelle eller tager en bådtur langs Seinen, vil du pludselig støde på… frihedsgudinden! Nej… det er ikke, fordi du er i den forkerte by, eller fordi du er blevet teleporteret til New York. Mange mennesker ved ikke, at Paris har sin egen kopi af dette monument (meget mindre, selvfølgelig), en gave fra den amerikanske regering til Paris i forbindelse med verdensudstillingen i 1898.

15. Få en autentisk oplevelse ved at bo på et hostel

hostels en París

Paris’ hostels er bogstaveligt talt forrygende. De er små skatte i den franske hovedstad, hvor du ud over gratis morgenmad i de fleste tilfælde også kan nyde en superchik indretning og en fantastisk udsigt over byen til en god pris. Så uanset om du er romantisk anlagt eller en hardcore backpacker, er et hostel den bedste løsning. Gå f.eks. ikke glip af Les Piaules eller Generator Paris, to små oaser med en indretning, du vil elske, og som ligger i det livlige Belleville-kvarter, som vi allerede har nævnt ovenfor.

16. Gå en tur langs Seinen

Især sent på dagen, når solen giver plads til de blinkende nattelys. Og hvis du har penge nok, kan du hoppe ombord på en båd og sejle på Seinen fra vandsiden. Forestil dig vandets brusen, den betagende udsigt til Eiffeltårnet, nattens lys…

17. Tag en slentretur gennem Paris’ mest stilfulde kvarter: Le Marais

Hvis du er cool helt ind i hjertet, så skal du tjekke Le Marais ud. Det er det mest trendy kvarter i Paris, og her kommer coolhuntere og fashionistaer for at blive inspireret og finde ud af, hvad de næste trends inden for kunst, mad og mode vil være – en catwalk midt på gaden, som er værd at sætte på vores liste over ting, man skal gøre i Paris!

18. Forundres over den gotiske pragt i Sainte Chapelle

Det er en lille skjult skat i centrum af Île de la Cité, som nogle gange overskygges af Notre Dame-katedralen. Men du vil være målløs, så snart du træder ind i dens indre. De tusindvis af farver, højden på de farvede glasvinduer, det hele så delikat? ren gotisk kunst!

19. Gå gennem nogle af Passages Couverts

Passage Couverts en París

bestemt en af de ting, man skal se i Paris! Er du tilfældigvis… har du lagt mærke til, at mange shoppingområder i Paris er dækket af glastage? Det er de berømte Passages Couverts, som blev moderne i slutningen af 1800-tallet og er forblevet det gennem alle årene. I dag er de et sandt kendetegn for byen, og blandt dem er Galerie Vivienne, et symbol på periodens elegance og raffinement. Lad os se, hvor mange du kan finde!

20. Besøg Paris’ kirkegårde og deres berømte grave

på vej til en kirkegård? Midt i en rejse? Det lyder som en vittighed, men jeg kan forsikre dig om, at det ikke er så makaber en plan, som du måske forestiller dig. Pére Lachase, Montmartre og Montparnasse. De tre mest berømte kirkegårde i Paris er et godt sted at koble fra midt i travlheden, og de minder os om Paris’ store kulturelle rigdom gennem tiden. Frédéric Chopin, Honoré de Balzac, Jim Morrison, Edith Piaf, Oscar Wilde, Stendhal, Jean-Paul Sartre… deres jordiske rester hviler her, og med dem deres historier og minder.

tak til Aurélien Michaud, Florence Lewis, m-louis, Sharat Ganapati, PRO, Vincent Anderlucci, Pascal Terjan, jmdigne, Generator Paris og Les Piaules for deres fantastiske fotos!

Af Laura Núñez Gea

Hvis du kunne lide denne artikel, vil du helt sikkert også elske den:

15 tips til at rejse til Paris

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top