25 bæredygtige rejseinstagrammere, der vil inspirere dig til at rejse mere ansvarligt

Language Specific Image

Du kender mig måske fra min ansvarlige rejsekonto, @missfilatelista, hvor jeg deler mine samfundsbaserede turistoplevelser fra hele verden. Heldigvis er jeg ikke alene om disse etiske rejsepraksisser, der har en minimal indvirkning på miljøet og samtidig gavner lokalbefolkningen. Jeg har bedt nogle andre bevidste rejsende om at dele deres bæredygtige rejseekspertise, så vi alle kan blive mere bevidste rejsende og bevare vores smukke planet og enorme kulturarv.

Soultravelblog

Ellie og Ravi rejser med god samvittighed, når de opsøger rejser med masser af sjæl.

Rundt om i verden mærker flere og flere destinationer turismens konsekvenser. Strande bliver lukket på grund af for meget forurening, kulturer bliver trampet på, og priserne for de lokale bliver skruet i vejret. Det kan virke, som om problemerne er for store til at gøre en forskel – men hver person, der vælger at rejse ansvarligt, kan gøre en forskel! Som rejsende har vi mulighed for at rydde op i turismens konsekvenser nu, før det er for sent. Vi bør anerkende de steder, der gør en forskel, i stedet for at kritisere dem, der ikke er perfekte i deres bæredygtighedsindsats. Der er så mange vidunderlige initiativer i gang rundt omkring i verden for at skabe positiv indflydelse gennem rejser. Husk på, at udtrykket økologi bliver brugt for meget – mange steder betyder økoturisme en udendørs aktivitet. Nogle steder fælder man store skovområder for at gøre plads til såkaldte øko-aktiviteter. Vær opmærksom på, at Eco ikke altid er miljøvenligt.

Sustainable travel instagrammers -soultravelblog

📷: @soultravelblog

Givingway

GivingWay forbinder direkte frivillige med non-profiter på jorden gratis, så non-profiter klart kan kommunikere deres ønsker, og frivillige kan rette deres bidrag, hvor der er mest brug for det.

GivingWay har vendt op og ned på den frivillige turismeindustri ved at sikre, at menneskelig og økonomisk kapital bliver drevet direkte og etisk ind i lokalsamfundene. De fleste lokalsamfund og NGO’er sætter stor pris på og er afhængige af de frivilliges færdigheder og overskuddet fra turismen til at støtte deres projekter. Jo mere en frivillig er i stand til at komme i direkte kontakt med lokalsamfundet, jo større indflydelse kan de have. At påvirke lokalsamfundet på en positiv måde er den virkelige fordel ved ansvarligt frivilligt arbejde. Bliv fordybet i dine rejser ved at få kontakt til folks kultur, sprog og historie, og støt de lokalsamfund, du besøger. Ansvarlige rejser sikrer, at en del af de penge, du bruger, går til lokale virksomheder.

Sustainable travel instagrammers - fruit picking - givingway

📷: @givingway

Greensuitcasetravel

Misty er en socialt bevidst rejsende, der gør en positiv forskel, når hun udforsker verdens mest fantastiske destinationer.

Rejser er ikke i sig selv bæredygtige. At flyve er forfærdeligt for miljøet, og overdreven turisme ødelægger integriteten af nogle af verdens ældste steder. Hvis vi alle rejste ansvarligt, ville vi være i stand til at bevare nogle episke steder, så andre kan fortsætte med at nyde dem. Der er en idé om, at ansvarlige rejser er for forvirrende eller svære. Det er det ikke, men det kræver, at man tænker lidt mere kritisk over sine valg. Lav research, så du kan forstå en destinations historie, den kulturelle etikette, der skal følges, hvordan det politiske klima er, og hvilke organisationer der hjælper folk, der har mest brug for det. Ansvarlige rejser er for alle. Vælg overnatningssteder og aktiviteter, der er med til at skabe en bedre verden. Det vil få dig til at føle dig mere forbundet med din rejsedestination. Du er gæst, når du rejser til et andet land. Behandl en destination, som du ville ønske, at nogen behandlede dig og dit hjem.

Sustainable travel instagrammers - greensuitcase

📷: @greensuitcasetravel

I_like_local

I Like Local er en ansvarlig rejsemarkedsplads, der giver rejsende mulighed for at komme i direkte kontakt med lokale og booke autentiske ophold og oplevelser. 100% af de penge, som de lokale værter beder om, bliver betalt til dem, hvilket giver de lokale en bæredygtig måde at tjene penge på og give rejsende dybdegående rejseoplevelser.

Ved at give lokale folk og samfund adgang til et verdensomspændende rejsemarked kan folk fra forskellige kulturer få en gensidig forståelse gennem kulturel udveksling. Mindful travel virker, når det har klare fordele for de rejsende og tilbydes til en konkurrencedygtig pris. En lille indsats kan flytte bjerge – gør dit bedste for at reducere din negative påvirkning ved at ændre dine valg. Køb lokalt, da det reducerer behovet for at importere varer og styrker lokalbefolkningen. Undgå plastikposer og -flasker ved at medbringe dine egne genanvendelige ting. Brug toiletartikler uden plastik som shampoo, sæbe, deodorant osv. Reducer dit rejsefodaftryk ved at tage direkte fly. Foretag bookinger hos miljøvenlige overnatningssteder, bookingplatforme eller rejsebureauer.

Sustainable travel instagrammers - I_Like_Local - woman

📷: @i_like_local

Livet for en solivagant

Sara er en entusiast inden for naturfotografering, som altid finder de mest etiske måder at se dyr i naturen på.

Enhver indsats for at blive en mere ansvarlig rejsende bør bifaldes. Vi bør hylde folks indsats, ikke angribe deres fejl. Hvis du rejser ansvarligt ved at booke lokalt ejede overnatningssteder, lokale ture og spise på lokale restauranter, går fordelene direkte til de lokale. At være ansvarlig kræver ofte lidt planlægning for at sikre, at de ting, du gør på dine rejser, rent faktisk er etiske. Deltag i etiske rejsegrupper på Facebook, der er en stor ressource, som Women for Ethical Travel. Begynd at foretage ændringer, som du nemt kan gøre; medbring et metalsugerør og bambusredskaber for at reducere dit affald på dine rejser, undersøg, om de hostels, du bor på, har en miljøvenlig indsats, book rejseoplevelser, find dine, der ledes af lokale og ikke skader dyr. Ingen er perfekte, heller ikke de influencere, du ser på Instagram, som promoverer ansvarlige rejser. Vi er alle startet et sted, og det kan du også. Bare begynd at gøre en forskel.

Sustainable travel instagrammers - thelifeofasolivagant - ethical travel

📷: @thelifeofasolivagant

Grøn_Global_Rejse

Bret og Mary brænder for at få transformerende rejseoplevelser, når de udforsker verdens natur, dyreliv, historie og oprindelige kulturer.

Ansvarlige rejser fjerner presset fra masseturismen, giver bæredygtige former for indtægter til lokalsamfundene, finansierer bevarelsen af dyrelivet og de økosystemer, de lever i, og får os til at blive mere informerede, uddannede og empatiske rejsende. Økoturismeeventyr bevarer miljøet og forbedrer lokalbefolkningens velfærd. Når lokalsamfundene ikke får en stemme i turismen, opstår der en stigende anti-turiststemning. Ansvarlig lokalsamfundsbaseret turisme kan være modgiften til masseturismens problemer. Som rejsende kan vi alle gøre en forskel med de valg, vi træffer. Greenwashing findes overalt, og at være virkelig ansvarlig kræver, at man stiller en masse spørgsmål og laver research på hoteller, rejsearrangører osv.

Sustainable travel instagrammers - green_global_travel

📷: @green_global_travel

Damer, der efterlader fodspor

Ladies Leaving Footprints viser kvinder af alle baggrunde, der rejser og lever bæredygtigt.

At rejse er et stort privilegium, og alle rejsende har en eller anden form for CO2-fodaftryk på grund af udledninger fra transport. Det er ekstremt vigtigt for rejsende at være så bæredygtige som muligt. Fordelene ved at rejse ansvarligt er, at man bliver venner med de lokale og lærer af dem, oplever fantastisk natur og kommer i kontakt med mennesker, der virkelig bekymrer sig om andre mennesker, dyr og miljøet. Find et ligesindet fællesskab, der kan støtte dig i din indsats. Find nogle at rense strande sammen med, og som du kan tale med, når du ser andre rejsende omkring dig udnytte lokalsamfundene. Stil masser af spørgsmål. Uanset om du spørger dig selv eller nogen i turistbranchen, skal du bare blive ved med at spørge. Spørg, hvorfor det tøj, du er ved at købe i udlandet, er så billigt. Spørg, hvorfor der er kæder om anklerne på det elefantreservat, du besøger. Spørg dig selv, hvor du tror, dit affald havner, når du “smider det væk”.

Sustainable travel instagrammers - ladiesleavingfootprints

📷: @ladiesleavingfootprints

Jazzmineraine

Jazzmine har rejst verden rundt med sin 40L lyserøde rygsæk i over 5 år, mens hun har praktiseret ansvarlig rejse.

Rejsebranchen har evnen til at styrke samfund økonomisk, socialt og miljømæssigt. Ansvarlige rejser er ikke en konkurrencefordel – det er branchens fremtid, og alle rejsende og rejseorganisationer i hele verden er ansvarlige for den skade, der er sket. Ifølge FN’s miljøprogram bliver der kun 10 dollars tilbage på destinationen for hver 100 dollars, en turist bruger i et udviklingsland. Det er 90 % af turismelækagen! Ved at vælge indkvartering, restauranter og aktiviteter, der er udviklet og ledet af lokale, bringer du mere bæredygtighed til destinationen. Tænk over, hvordan du rejser i øjeblikket, og hvor du kan begynde at træffe mere bevidste valg, som at medbringe en kaffekande, nægte at købe produkter, der er pakket ind i plastik, eller bo på lokalt ejede hostels. Ansvarlig rejse er, når hver eneste beslutning, du træffer, overvejer indvirkningen på samfundet gennem en social, økonomisk og miljømæssig optik.

Sustainable travel instagrammers - jazzmineraine

📷: @jazzmineraine

Waterthruskin

Valeria er en plantebaseret yogi, social iværksætter og risikotager.

Jeg besøger miljøvenlige og sjælsberigende steder, når jeg rejser rundt i verden for ikke blot at tilegne mig en stor viden om forskellige kulturer, grønt design og eksotiske plantebaserede retter, men også for at komme i dyb kontakt med naturen og beskytte den. Ansvarlige rejser skubber mig ud af min komfortzone. Vi har alle mulighed for at gøre en forskel og have en positiv indflydelse ved blot at ændre vores vaner og beslutninger en smule, selv når vi rejser. Ved at vælge miljøvenlige hostels, der har vores planet og mennesker i tankerne, reducerer vi vores negative fodaftryk og introducerer gæsterne til en verden, der er ukendt for de fleste. En verden af magi, forbindelse, lykke og respekt.

Sustainable travel instagrammers -waterthruskin

📷: @waterthruskin

Charlieontravel

Charlie er en grøn rejsende, der støtter lokalbefolkningen, kulturen, dyrelivet og miljøet gennem samfundsbaserede turismeaktiviteter.

Bæredygtige rejser bør være den eneste måde, vi rejser på. Vores verden har begrænsede ressourcer, men masseturisme truer en stor del af verdens naturlige økosystem. Overdrevne flyrejser udleder skadelig CO2, og pakkerejser ødelægger det lokale dyrelivs levesteder. Ansvarlige rejser bevarer vores miljø og dyreliv, mennesker og kultur samt bygninger og historie. Som ansvarlig rejsende har jeg været i stand til at gøre så mange utrolige ting og har det godt med at kunne bruge mine penge på at støtte lokale mennesker, virksomheder og projekter. Jeg har deltaget i workshops om fremstilling af jordnøddesmør, som blev drevet af lokale, lært om sociale virksomheder, der arbejder med vandfiltrering i Guatemala, taget madlavningskurser i Thailand, sølvfremstillingskurser i Indonesien og så mange andre gode, ansvarlige rejseoplevelser.

Sustainable travel instagrammers - charlieontravel

📷: @charlieontravel

The_Mindful_Mermaid

Alex er en mindful havfrue, der træffer bæredygtige valg i sit daglige liv og på sine rejser.

Vi er nødt til at bruge turismeindustrien på 7,6 billioner dollars som en katalysator for forandring og udvikling. Turisme kan være en drivkraft for det gode ved at skabe bæredygtig beskæftigelse for lokalbefolkningen og være med til at sætte gang i bevaringsindsatsen. Ansvarlige rejser kræver en større indsats og mere research, men det betaler sig altid med mere fordybende rejseoplevelser. Du behøver ikke et kæmpe budget for at rejse bæredygtigt – mange af de ting, jeg gør for at rejse mere bæredygtigt, har faktisk været meget overkommelige. For at blive mere ansvarlig på dine rejser skal du sørge for at researche, før du besøger en destination. Overvej, hvordan du interagerer med ikke bare miljøet, men også lokalbefolkningen og dyrelivet. Vær altid opmærksom på og respektfuld over for lokale kulturelle skikke.

Sustainable travel instagrammers - the_mindful_mermaid

📷: the_mindful_mermaid

Nomadicfare

Wendy brænder for kultur, naturlige vidundere, lokalsamfund og bæredygtige rejser.

Som rejsende er vi nødt til at gøre en positiv forskel, uanset hvor vi besøger. Ansvarlig rejse er at bo på lokalt ejede overnatningssteder, lære det grundlæggende i det lokale sprog og spise på familiedrevne restauranter. Når vi træffer ansvarlige beslutninger, mens vi besøger steder rundt om i verden, sikrer vi, at vi har en positiv indvirkning på lokalsamfundet og miljøet. Prøv at se steder, der ligger uden for alfarvej. En fordel ved at være sammen med lokale familier og guider er, at de er så åbne over for at dele deres kultur.

Sustainable travel instagrammers -nomadicfare

📷: @nomadicfare

Twodustytravelers

Emily er sygeplejerske, og Aaron er lærer – de brænder begge for etisk frivilligt arbejde i udlandet og etiske rejser uden for alfarvej.

De små valg, du træffer, mens du rejser – hvor du bor, hvad du køber, hvordan du interagerer – har alt sammen store konsekvenser for de steder, du besøger. Ansvarlig rejse er sjovt! Det handler ikke om at fortælle dig alle de ting, du ikke kan gøre, men snarere om at åbne op for en verden af muligheder for autentiske, unikke, livsforandrende oplevelser. Rejsende bør opsøge eventyr, der virkelig støtter det sted, de besøger, snarere end det, der giver det sejeste foto. Ansvarlige rejser er godt for de steder, vi besøger, fordi det støtter deres økonomier, respekterer deres indbyggere og bevarer deres økosystemer. Det er godt for os, fordi vi ikke er fanget i den samme oplevelse, som alle andre har haft før. Ingen er en perfekt ansvarlig rejsende. Alle lærer og gør det bedste, vi kan. Nogle gange kvajer man sig og glemmer sine bambusredskaber eller ender på en tur, hvor de lokale behandles respektløst. Giv dig selv lidt nåde, og gør det bedre næste gang.

Sustainable travel instagrammers - twodustytravellers

📷: @twodustytravellers

Natnzin

Nat og Zin er en duo af rejsende, der deler fællesskabsbaserede og offbeat-destinationer i Sri Lanka og andre steder.

Bæredygtige rejser gavner en destination miljømæssigt, socialt og økonomisk. Hvis vi ødelægger miljøet og lokalsamfundenes liv, hvad er der så tilbage for os at opleve? Det er den smukke natur og den lokale kultur, der tiltrækker os til et sted. At rejse bæredygtigt beskytter ikke kun miljøet, men hjælper også den lokale kultur med at blive bevaret. Tag offentlig transport så meget som muligt for at reducere dit CO2-fodaftryk. Forsøg at bidrage til lokalsamfundene under dine rejser. Du vil blive eksponeret for deres kultur og hjælpe med at bevare ældgamle skikke. Når alt kommer til alt, er det menneskerne, der former vores oplevelser mere end noget andet.

Sustainable travel instagrammers - natzin

📷: @natnzin

Dontforget2move

Christine og Jules får mest muligt ud af deres eventyr, mens de beskytter denne smukke verden for fremtidige generationer af rejsende.

Bæredygtige rejser åbner op for så mange fantastiske eventyr, der har en positiv indvirkning på lokalbefolkningen, dyrene og miljøet. Det er så vigtigt at beskytte de smukke destinationer, vi elsker, så fremtidige generationer af rejsende også kan opleve dem. Destinationer uden for alfarvej er blevet overrendt af turister, hvilket resulterer i alvorlige problemer som forurening, ødelæggelse af strande og fordrivelse af lokalbefolkningen. Ansvarlig turisme er ikke en kedelig eller begrænsende måde at rejse på. Det vil faktisk gøre dine rejser sjovere. Hver gang du overvejer at tage på en tur, der involverer dyr, lokalbefolkning eller miljøet, så brug et øjeblik på at overveje konsekvenserne af aktiviteten, og om den vil have en positiv eller negativ indvirkning.

Sustainable travel instagrammers -dontforget2move

📷: @dontforget2move

Jeg vil ikke rejse som en simpel kælling

Kiona deler et helt ærligt, sjovt og friskt perspektiv på steder at tage hen, hvad man skal gøre, og hvad man ikke skal gøre. Lad være med at være simpel.

Som ansvarlig rejsende er det vigtigt at erkende, at rejser og politik er uadskillelige, og at vi må afkolonisere rejserne. At vælge de rigtige mennesker at tage på tur med er et af de mest magtfulde skridt, vi kan tage med vores turistkroner. Ud over at respektere mennesker skal vi også respektere den jord, vi går på. Vis respekt for dyrene ved ikke at røre dem og give dem deres naturlige plads. Respekter miljøet ved ikke at udnytte et lands ressourcer. Denne planet tilhører ikke os. Vi er her i et kort øjeblik med det privilegium at se alt, hvad den har at byde på. Hver gang nogen står op for det, der er rigtigt, forårsager det en kædereaktion af mennesker, der reflekterer over deres egne beslutninger. At være en ansvarlig rejsende er ikke umiddelbart eller altomfattende. Hver eneste beslutning, man træffer for at blive mere ansvarlig, betyder noget. Det er en evolution at blive mere bevidst om den påvirkning, vi efterlader på planeten, så hvert eneste lille skridt tæller.

Sustainable travel instagrammers - hownottotravellikeabasicbitch

📷:@hownottotravellikeabasicbitch

Cycloscope_globecycling

Daniele og Elena udforsker verden på cykel – de har cyklet 25.000 km fra Europa til Asien gennem 23 lande.

I modsætning til ikke-menneskedrevne køretøjer (tog, fly, busser) sætter transport på cykel de rejsende i tæt kontakt med vejen, landskabet og menneskene. Turisme kan være godt for lokale økonomier, men kun hvis det sker på en ansvarlig måde. Ellers kan det ødelægge kulturer, miljøer, levesteder for dyr og små virksomheder. Fordelene ved at rejse ansvarligt er enorme – fra at være mere i kontakt med den lokale kultur, lære om landets historie og politik til at opleve lokale traditioner. Rejsende bør forsøge at forstå, hvis nogen eller noget lider, for at de kan have det sjovt. Hvis du gerne vil være bæredygtig, så køb dig en cykel!

Sustainable travel instagrammers- cycloscope_globecycling

📷: @cycloscope_globecycling

Thealtruistictraveller

Bianca deler inspirerende historier om ansvarlig turisme, fair trade og udvikling af lokalsamfund fra hele verden.

Jeg har altid været opmærksom på den indflydelse, jeg har på andre og på planeten. Bæredygtige rejser giver mulighed for at være sammen med andre og samtidig gøre en forskel – to af de vigtigste ting i livet. De oplevelser, hvor jeg spiser middag hos en Hmong-familie, vågner op til lyden af vilde gibboner i Gunung Leusers jungle, lærer kunsten at lave frimærker i det gamle kvarter i Hanoi, synger karaoke med lokale på en fjerntliggende ø et sted i Filippinerne, er de mest uforglemmelige på grund af den ydmyge kulturelle udveksling, hvor vi alle er ligeværdige. Ansvarlige rejser gavner de samfund, vi vælger at besøge, den jord, vi lever på, og også os selv. At være en ansvarlig rejsende er bare et andet udtryk for at være en veluddannet, medfølende person, der kan lide at strejfe rundt på jorden.

Sustainable travel instagrammers - thealtruistictraveller

📷: @thealtruistictraveller

Wanderingredheadcher

Cherene er på en mission for at rejse kloden rundt på en ansvarlig måde.

Vi er gæster i andre lande og har ansvaret for at efterlade det, som det var, da vi kom, og ikke værre stillet på grund af vores besøg. Fællesskabsbaseret turisme sikrer, at de penge, du bruger, når ud til dem, der rent faktisk bor der, hvor du rejser. Find virksomheder, der er ejet af og beskæftiger lokale folk. Jeg lærer stadig hele tiden – jeg er ikke en perfekt ansvarlig rejsende. Ulempen ved at rejse ansvarligt er, at ikke alle overnatningssteder, der kalder sig “grønne”, rent faktisk er det. Nogle har for eksempel stadig individuelt pakkede toiletsager, hvilket tydeligvis ikke er særlig grønt. For nylig boede jeg på en ecolodge og havde til tider hverken strøm eller varmt vand. At træffe etiske rejsebeslutninger kan nogle gange være et skridt ud af ens komfortzone.

Sustrainable travel instagrammers - wanderingredheadcher

📷: @vanderingredheadcher

Brimiers

Brianne er en kommunikationskonsulent, der arbejder med non-profit organisationer og sociale virksomheder, så hun har naturligt inkorporeret bæredygtig praksis i sine rejser.

Der er en opfattelse af, at bæredygtige rejser er ensbetydende med at gå på kompromis med kvaliteten eller “være hårdhændet” Det forbindes ofte med budgetrejser, selv om man faktisk kan få etiske, luksuriøse rejseoplevelser. Der findes et stort udvalg af bæredygtige muligheder for rejsende i alle budgetter og stilarter, som tilbyder enestående oplevelser, der virkelig gavner lokalsamfundene. Med ansvarlige rejser får du meget rigere minder og hjælper bogstaveligt talt med at sætte mad på nogens bord eller sende nogens barn i skole ved at støtte lokale virksomheder. Nogle gange baner du måske ny grund. Ofte er der ingen Yelp-anmeldelser af gademadssælgere, så du er nødt til at være tryg ved en vis risiko. Støt lokale håndværkere ved at købe noget særligt direkte fra dem eller gennem et kollektiv – ingen prutning, hvis det er lavet i hånden!

Sustainable travel instagrammers - brimiers

📷: @brimiers

Twowanderingsoles

Katie og Ben er gifte vandrere, der er dedikeret til eventyrlige ansvarlige rejser, når de backpacker rundt om i verden, arbejder frivilligt på økologiske gårde og bor i en autocamper, de selv har bygget.

Hvis hver person foretager små ændringer, ville denne verden være et meget bedre sted. Rejs på en måde, der er bedre for miljøet og de samfund, du besøger. Der er små ændringer, du kan foretage lige nu, som vil hjælpe dig med at rejse bedre. At være en mindful rejsende betyder, at du vil være mere opmærksom på de negative sider, turisme kan have på denne verden – naturlige vidundere, der er ødelagt på grund af turisme, byer, hvor en rig kultur er blevet erstattet med souvenirbutikker, og traditionelle manerer, der er blevet glemt, mens berusede turister vandrer gennem byen. Det er de meget virkelige bivirkninger af turisme, og hver dag er der byer rundt om i verden og stykker af natur, der bliver ødelagt. Det er derfor, det er så vigtigt at rejse ansvarligt. Hvis vi ikke gør det, vil vores verden og dens smukke kulturer og naturlige mesterværker forsvinde.

Sustainable travel instagrammers - twowanderingsoles

📷: @twowanderingsoles

Hvor.er.irine

Irine stræber efter at inspirere folk til at tage sig af vores dyrebare planet og vedtage en miljøvenlig livsstil ved at vise dem nye steder, kulturer og lokale håndlavede produkter rundt om i verden.

Grundlaget for bæredygtig turisme er at reducere, genbruge og genanvende, beskytte kultur- og naturarven og skabe sociale og økonomiske fordele for lokalsamfundene. Bæredygtige rejser sætter gang i programmer, der beskytter land, kultur og mennesker, mens de opbygger ressourcer, der vil hjælpe med at opretholde ansvarlig turisme for fremtidige generationer. Hjemme på de indonesiske øer er virkningerne af klimaforandringerne tydelige, herunder stigende vandtemperaturer og forsuring af havene og hidtil usete niveauer af koralblegning. Vælg altid lokalsamfundsbaseret turisme, som giver rejsende mulighed for at opdage lokale levesteder og dyreliv, mens de respekterer traditionelle kulturer. Lokalsamfundet vil være bevidst om den kommercielle og sociale værdi, som turismen tillægger deres natur- og kulturarv, og det vil fremme en lokalsamfundsbaseret bevarelse af disse ressourcer.

Sustainable travel instagrammers - where.is.irine

📷: @where.is.irine

Livet i miniaturebilleder

Natasha arbejder med international udvikling i NGO’er, hvor hun styrer en række projekter, der handler om at styrke kvinder og unge, seksuel og reproduktiv sundhed, hygiejne, vand og sanitet.

Mit arbejde påvirker naturligvis de valg, jeg træffer for at sikre, at min turisme direkte støtter lokalbefolkningen og økonomien i det land, jeg besøger, er miljøvenlig og kulturelt passende. Turisme kan have enorme fordele, hvis den forvaltes på den rigtige måde, såsom at skabe økonomisk udvikling, der involverer lokalsamfund og fremmer anstændige jobs. Det kan være ret overvældende at forsøge at sikre sig, at man altid gør det rigtige. Vi begår alle fejl (det har jeg i hvert fald), men så længe vi lærer af dem og ikke begår dem igen, er det OK! Start med noget, du brænder for, og som ligger dig på sinde. Hvis det er miljøet, så undersøg, hvordan du kan kompensere for dit CO2-aftryk; hvis det er dyr, så sørg for, at du har gjort din research for at sikre, at dyrenes velfærd bliver taget i betragtning. Det, der kan virke småt, kan have den største indflydelse.

Sustainable travel instagrammers -lifeinminiaturepictures

📷: @lifeinminiaturepictures

Gondwana_ecotours

Gondwana Ecotours fremmer rejser, der er lærerige, autentiske og gavnlige for lokalsamfund, økosystemer og økonomier.

Der er en voksende interesse for autentiske rejseoplevelser, som kan udnyttes til at gøre turister interesserede i ansvarlige rejseoplevelser. En af fordelene ved at rejse ansvarligt er, at man kan have meningsfulde kulturelle udvekslinger med folk fra hele verden. Det er meget tilfredsstillende at lære andre måder at leve på. Rejsende kan bruge turistkroner på en ansvarlig måde, samtidig med at de hjælper med at beskytte kulturer og økosystemer. Overvej de miljømæssige, sociale og kulturelle konsekvenser af den rejse, du tager på. Husk på, at virksomheder nogle gange bliver grønvasket, så de virker miljøvenlige, bare for at tjene flere penge. Ansvarlig rejse er at sætte lokalbefolkningens, naturens og kulturens velbefindende i centrum for din rejseoplevelse.

Sustainable travel instagrammers - godwana_ecotours

📷: @godwana_ecotours

wtwildflowers

Ariel og Ron er veganske vagabonder, der har rejst på fuld tid i to år i deres campingvogn.

Vi rejser for at se sjælen. Erkendelsen af, hvor forbundne vi alle er, og hvordan vores handlinger har vidtrækkende konsekvenser globalt for andre mennesker og planeten, ansporer os til at leve mere bæredygtigt. Vi bør alle stræbe efter at reducere vores fodaftryk ved at købe CO2-kompensation, når vi flyver eller lejer en bil, det er en nem måde at bidrage positivt på, mens vi rejser. Rejser, der støtter lokal kultur, mennesker, dyr og levesteder, er til gavn for alle. Stil altid flere spørgsmål. Er safarituren CO2-reducerende? Hvordan trænes elefanterne i den zoologiske have til at være i nærheden af mennesker? Har dit hotel en politik for vandbesparelse? Lad dig ikke rive med af rejsens glitter og glamour uden at være opmærksom på den påvirkning, glitteret kan have på havet, når det først har fundet vej dertil.

sustainable travel instagrammers -wtwildflowers

📷: @wtwildflowers

Om forfatteren:

Lola Méndez er rejseskribent og fuldtidsrejsende og deler sine eventyr på Miss Filatelista, mens hun udvider sin samling af passtempler. Hun rejser for at udvikle sit eget verdensbillede og har udforsket over 50 lande. Hun brænder for bæredygtige rejser og opsøger etiske oplevelser, der gavner lokalsamfundene. Du kan følge hende på Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest og LinkedIn.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top