25 Instagrammers voor duurzaam reizen die je zullen inspireren om meer verantwoord te reizen

Je kent me misschien van mijn account voor verantwoord reizen, @missfilatelista, waar ik mijn ervaringen met toerisme vanuit de hele wereld deel. Gelukkig sta ik niet alleen in deze ethische reispraktijken die een minimale impact hebben op het milieu en de lokale bevolking ten goede komen. Ik heb een aantal andere bewuste reizigers gevraagd om hun expertise op het gebied van duurzaam reizen te delen, zodat we allemaal bewustere reizigers kunnen worden en onze prachtige planeet en uitgebreide culturele erfgoed kunnen behouden.

Soultravelblog

Ellie en Ravi reizen gewetensvol terwijl ze op zoek gaan naar reizen met veel soul.

Over de hele wereld voelen steeds meer bestemmingen de impact van toerisme. Stranden worden gesloten vanwege oververvuiling, culturen worden vertrapt en prijzen voor de lokale bevolking worden hyperinflatoir. Het kan lijken alsof de problemen te groot zijn om een verschil te maken – maar elke persoon die kiest voor verantwoord reizen kan een verschil maken! Als reizigers hebben we de kans om de impact van toerisme nu op te ruimen, voor het te laat is. We zouden de plaatsen die een verschil maken moeten erkennen, in plaats van kritiek te leveren op degenen die niet perfect zijn in hun duurzaamheidsinspanningen. Er zijn zoveel prachtige initiatieven die over de hele wereld plaatsvinden om positieve impact te creëren door middel van reizen. Houd in gedachten dat de term ecotoerisme te veel wordt gebruikt – op veel plaatsen betekent ecotoerisme een buitenactiviteit. Op sommige plaatsen worden enorme stukken bos gekapt om plaats te maken voor zogenaamde Eco-activiteiten. Wees je ervan bewust dat Eco niet altijd milieuvriendelijk is.

Sustainable travel instagrammers -soultravelblog

Sshh!... This is a secret

Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

📷: @soultravelblog

Weggeefactie

GivingWay brengt vrijwilligers rechtstreeks en gratis in contact met non-proffits ter plaatse, zodat non-proffits hun wensen duidelijk kenbaar kunnen maken en vrijwilligers hun bijdrage daar kunnen inzetten waar deze het hardst nodig is.

GivingWay heeft de vrijwilligerstourisme-industrie op zijn kop gezet door ervoor te zorgen dat menselijk en financieel kapitaal op een directe en ethisch verantwoorde manier naar lokale gemeenschappen gaat. De meeste lokale gemeenschappen en NGO’s hechten veel waarde en vertrouwen op de vaardigheden van vrijwilligers en de winst uit toerisme om hun projecten te ondersteunen. Hoe meer een vrijwilliger in staat is om direct contact te leggen met de lokale gemeenschap, hoe groter de impact die hij of zij kan hebben. Het echte voordeel van verantwoord vrijwilligerswerk is dat je de lokale gemeenschappen op een positieve manier beïnvloedt. Ga helemaal op in je reizen door je te verbinden met de cultuur, taal en geschiedenis van de mensen en steun de lokale gemeenschappen die je bezoekt. Verantwoord reizen zorgt ervoor dat een deel van het geld dat je uitgeeft naar lokale bedrijven gaat.

Sustainable travel instagrammers - fruit picking - givingway

📷: @givingway

Greensuitcasetravel

Misty is een sociaal bewuste reiziger die een positieve impact heeft terwijl ze de meest verbazingwekkende bestemmingen ter wereld verkent.

Reizen is niet per definitie duurzaam. Vliegen is verschrikkelijk voor het milieu en overtoerisme vernietigt de integriteit van sommige van ‘s werelds oudste plaatsen. Als we allemaal verantwoord zouden reizen, zouden we een aantal epische plaatsen kunnen behouden zodat anderen ervan kunnen blijven genieten. Het idee bestaat dat verantwoord reizen te verwarrend of te moeilijk is. Dat is het niet, maar het vereist wel dat je wat kritischer nadenkt over je keuzes. Doe onderzoek zodat je de geschiedenis van een bestemming begrijpt, de culturele etiquette die je moet volgen, hoe het politieke klimaat is en welke organisaties mensen helpen die dat het meest nodig hebben. Verantwoord reizen is voor iedereen. Kies accommodaties en activiteiten die bijdragen aan een betere wereld. Dan voel je je meer verbonden met je reisbestemming. Je bent een gast als je naar een ander land reist. Behandel een bestemming zoals je zou willen dat iemand jou en je huis zou behandelen.

Sustainable travel instagrammers - greensuitcase

📷: @greensuitcasetravel

Lokaal

I Like Local is een marktplaats voor verantwoorde reizen waar reizigers direct in contact kunnen komen met de lokale bevolking en authentieke verblijven en ervaringen kunnen boeken. 100% van het geld dat wordt gevraagd door lokale hosts wordt aan hen uitbetaald. Dit biedt locals een duurzame manier om geld te verdienen en reizigers te voorzien van diepgaande reiservaringen.

Door lokale mensen en gemeenschappen toegang te geven tot een wereldwijde reismarkt kunnen mensen uit verschillende culturen elkaar beter leren begrijpen door middel van culturele uitwisseling. Mindful reizen werkt als het duidelijke voordelen heeft voor reizigers en wordt aangeboden tegen een concurrerende prijs. Een kleine inspanning kan bergen verzetten – doe je best om je negatieve impact te verminderen door je keuzes te veranderen. Koop lokaal, want dit vermindert de noodzaak om goederen te importeren en geeft de lokale bevolking meer macht. Vermijd plastic tassen en flessen door je eigen herbruikbare spullen mee te nemen. Gebruik plasticvrije toiletartikelen zoals shampoo, zeep, deodorant, enz. Verminder je reisvoetafdruk door rechtstreekse vluchten te nemen. Boek bij milieuvriendelijke accommodaties, boekingsplatforms of reisbureaus.

Sustainable travel instagrammers - I_Like_Local - woman

📷: @i_like_local

Thelifeofasolivagant

Sara is een enthousiaste natuurfotograaf die altijd op zoek is naar de meest ethische manieren om dieren in het wild te zien.

Elke inspanning om een meer verantwoordelijke reiziger te zijn moet worden toegejuicht. We moeten de inspanningen van mensen vieren, niet hun fouten aanvallen. Als je op een verantwoorde manier reist door lokale accommodaties en rondleidingen te boeken en in lokale restaurants te eten, dan komen de voordelen direct ten goede aan de lokale bevolking. Verantwoordelijk zijn vergt vaak wat planning om er zeker van te zijn dat de dingen die je tijdens je reis doet ook echt ethisch zijn. Sluit je aan bij ethische reisgroepen op Facebook, zoals Women for Ethical Travel. Begin met het maken van veranderingen die je gemakkelijk kunt doen; neem een metalen rietje en bamboe keukengerei mee om je afval tijdens het reizen te verminderen, onderzoek of de hostels waar je verblijft eco-vriendelijk zijn, boek reiservaringen die door de lokale bevolking worden geleid en waarbij geen dieren worden geschaad. Niemand is perfect, zelfs niet de influencers die je op Instagram ziet om verantwoord reizen te promoten. We zijn allemaal ergens begonnen en dat kun jij ook. Begin gewoon met het maken van een verandering.

Sustainable travel instagrammers - thelifeofasolivagant - ethical travel

📷: @thelifeofasolivagant

Groen wereldwijd reizen

Bret en Mary zijn gepassioneerd over transformerende reiservaringen terwijl ze de natuur, wilde dieren, geschiedenis en inheemse culturen van de wereld verkennen.

Verantwoord reizen neemt de druk van het massatoerisme weg, biedt duurzame vormen van inkomsten aan lokale gemeenschappen, financiert het behoud van wilde dieren en de ecosystemen waar ze in leven en leidt ons tot beter geïnformeerde, opgeleide en empathische reizigers. Ecotoeristische avonturen beschermen het milieu en verbeteren het welzijn van de lokale bevolking. Wanneer lokale gemeenschappen geen stem krijgen in toerisme, zal het anti-toerisme sentiment toenemen. Verantwoord toerisme op gemeenschapsbasis kan het tegengif zijn voor de problemen van massatoerisme. Wij reizigers kunnen allemaal een verschil maken in de keuzes die we maken. Greenwashing is overal en om echt verantwoordelijk te zijn, moet je veel vragen stellen en onderzoek doen naar hotels, touroperators, enz.

Sustainable travel instagrammers - green_global_travel

📷: @green_global_travel

Ladiesleavingfootprints

Ladies Leaving Footprints laat vrouwen van alle achtergronden zien die duurzaam reizen en leven.

Reizen is een groot voorrecht en alle reizigers hebben een soort ecologische voetafdruk door de uitstoot van het vervoer. Het is ontzettend belangrijk voor reizigers om zo duurzaam mogelijk te leven. De voordelen van verantwoord reizen zijn onder andere vrienden maken met de lokale bevolking en van hen leren, fantastische natuur ervaren en in contact komen met mensen die echt om andere mensen, dieren en het milieu geven. Zoek een gelijkgestemde gemeenschap die je steunt in je inspanningen. Zoek mensen om stranden mee schoon te maken en om je tegen af te reageren als je ziet dat andere reizigers om je heen misbruik maken van lokale gemeenschappen. Stel veel vragen. Of je het nu aan jezelf vraagt of aan iemand in de toeristenindustrie, blijf vragen stellen. Vraag waarom de kleding die je in het buitenland gaat kopen zo goedkoop is. Vraag waarom er kettingen hangen rond de enkels van het olifanten’heiligdom’ dat je bezoekt. Vraag jezelf af waar je denkt dat je afval naartoe gaat als je het ‘weggooit’.

Sustainable travel instagrammers - ladiesleavingfootprints

📷: @ladiesleavingfootprints

Jazzmineraine

Jazzmine reist al meer dan 5 jaar globetrotting met haar 40L roze rugzak en doet aan verantwoord reizen.

De reisindustrie heeft de mogelijkheid om gemeenschappen economisch, sociaal en ecologisch te versterken. Verantwoord reizen is geen concurrentievoordeel, het is de toekomst van de industrie en elke reiziger en reisorganisatie wereldwijd is verantwoordelijk voor de schade die is veroorzaakt. Volgens het Milieuprogramma van de Verenigde Naties blijft er van elke $100 die een toerist uitgeeft in een ontwikkelingsland, slechts $10 over op de bestemming. Dat is 90% toerisme lekkage! Door te kiezen voor accommodatie, restaurants en activiteiten die door de lokale bevolking zijn ontwikkeld en worden geleid, breng je meer duurzaamheid naar de bestemming. Bedenk hoe je op dit moment reist en waar je kunt beginnen met het maken van meer bewuste keuzes, zoals het meenemen van een koffiekannetje, het weigeren om producten te kopen die in plastic zijn verpakt of het verblijven in hostels die door de lokale bevolking worden gerund. Verantwoord reizen is wanneer je bij elke beslissing rekening houdt met de gevolgen voor de gemeenschap door middel van een sociale, economische en ecologische lens.

Sustainable travel instagrammers - jazzmineraine

📷: @jazzmineraine

Waterthruskin

Valeria is een plantaardige yogi, sociaal ondernemer en risiconemer.

Ik bezoek milieuvriendelijke en zielsverrijkende plaatsen terwijl ik de wereld rondreis om niet alleen een uitgebreide kennis op te doen van verschillende culturen, groen design en exotische plantaardige gerechten, maar ook om me diepgaand te verbinden met de natuur en deze te beschermen. Verantwoord reizen duwt me buiten mijn comfortzone. We hebben allemaal de kracht om een verschil te maken en een positieve impact te hebben door simpelweg onze gewoontes en beslissingen een beetje te veranderen, zelfs tijdens het reizen. Door te kiezen voor milieuvriendelijke hostels die rekening houden met onze planeet en de mensen, verkleinen we onze negatieve voetafdruk en laten we gasten kennismaken met een wereld die voor de meesten onbekend is. Een wereld van magie, verbinding, gelukzaligheid en respect.

Sustainable travel instagrammers -waterthruskin

📷: @waterthruskin

Charlieontravel

Charlie is een groene reiziger die de lokale bevolking, cultuur, dieren in het wild en het milieu steunt door middel van op de gemeenschap gebaseerde toeristische activiteiten.

Duurzaam reizen zou de enige manier van reizen moeten zijn. Onze wereld heeft eindige hulpbronnen en toch bedreigt massatoerisme een groot deel van het natuurlijke ecosysteem van de wereld. Bij buitensporige vliegreizen komt schadelijke CO2-uitstoot vrij en vakantiepakketten vernietigen de habitats van lokale wilde dieren. Verantwoord reizen beschermt ons milieu en onze wilde dieren, mensen en cultuur, en gebouwen en geschiedenis. Als verantwoordelijke reiziger heb ik zoveel ongelooflijke dingen kunnen doen en ik voel me goed omdat ik mijn geld heb kunnen uitgeven om lokale mensen, bedrijven en projecten te steunen. Ik ben naar workshops geweest om pindakaas te maken, geleid door de lokale bevolking, heb geleerd over sociale ondernemingen voor waterfiltratie in Guatemala, heb kooklessen gevolgd in Thailand, lessen om zilver te maken in Indonesië en nog zoveel andere geweldige verantwoorde reiservaringen.

Sustainable travel instagrammers - charlieontravel

📷: @charlieontravel

Het_Mindful-meisje

Alex is een mindful zeemeermin die duurzame keuzes maakt in haar dagelijks leven en tijdens haar reizen.

We moeten de 7,6 biljoen dollar kostende toerisme-industrie gebruiken als katalysator voor verandering en ontwikkeling. Toerisme kan een kracht voor het goede zijn door duurzame werkgelegenheid te bieden aan de lokale bevolking en te helpen bij het stimuleren van natuurbehoud. Verantwoord reizen kost meer moeite en onderzoek, maar het betaalt zich altijd terug met meer meeslepende reiservaringen. Je hebt geen enorm budget nodig om duurzaam te reizen – veel van de dingen die ik doe om duurzamer te reizen zijn eigenlijk heel betaalbaar. Om meer verantwoordelijk te reizen, moet je onderzoek doen voordat je een bestemming bezoekt. Denk na over hoe je omgaat met niet alleen het milieu, maar ook de lokale bevolking en de wilde dieren. Houd altijd rekening met en respecteer de lokale culturele gebruiken.

Sustainable travel instagrammers - the_mindful_mermaid

de_mindful_mermaid

Nomadische voeding

Wendy heeft een passie voor cultuur, natuurwonderen, lokale gemeenschappen en duurzaam reizen.

Wij, als reizigers, moeten een positieve impact hebben, waar we ook naartoe gaan. Verantwoord reizen is verblijven in lokale accommodaties, de basis van de moedertaal leren en eten in restaurants die door een familie worden gerund. Als we verantwoorde beslissingen nemen terwijl we plaatsen over de hele wereld bezoeken, zorgen we ervoor dat we een positieve impact hebben op de lokale gemeenschap en het milieu. Probeer plaatsen te bezoeken die buiten de gebaande paden liggen. Een voordeel van het samenzijn met lokale families en gidsen is dat ze zo open zijn om hun cultuur te delen.

Sustainable travel instagrammers -nomadicfare

📷: @nomadicfare

Twodustytravelers

Emily is verpleegster en Aaron is leraar – ze zijn allebei gepassioneerd over ethisch vrijwilligerswerk in het buitenland en ethisch reizen buiten de gebaande paden.

De kleine keuzes die je maakt tijdens het reizen – waar je verblijft, wat je koopt, hoe je met elkaar omgaat – hebben allemaal grote gevolgen voor de plaatsen die je bezoekt. Verantwoord reizen is leuk! Het gaat er niet om je te vertellen wat je allemaal niet mag doen, maar om een wereld van mogelijkheden te openen voor authentieke, unieke, levensveranderende ervaringen. Reizigers moeten op zoek gaan naar avonturen die de plaats die ze bezoeken echt ondersteunen, in plaats van naar wat de coolste foto oplevert. Verantwoord reizen is goed voor de plaatsen die we bezoeken omdat het hun economieën ondersteunt, hun inwoners respecteert en hun ecosystemen in stand houdt. Het is goed voor ons omdat we niet gevangen zitten in dezelfde ervaring die iedereen al heeft gehad. Niemand is een perfecte verantwoordelijke reiziger. Iedereen leert en doet zijn best. Soms maak je er een zooitje van en vergeet je je bamboe keukengerei of beland je op een tour die de lokale bevolking respectloos behandelt. Geef jezelf wat genade en doe het de volgende keer beter.

Sustainable travel instagrammers - twodustytravellers

📷: @twodustytravellers

Natnzin

Nat en Zin zijn een reizigersduo dat community-based en offbeat bestemmingen in Sri Lanka en daarbuiten deelt.

Duurzaam reizen is goed voor het milieu, de maatschappij en de economie van een bestemming. Als we het milieu en het leven van lokale gemeenschappen vernietigen, wat blijft er dan voor ons over om te ervaren? Het zijn de prachtige natuur en de lokale cultuur die ons aantrekken naar een plek. Duurzaam reizen beschermt niet alleen het milieu, maar helpt ook de lokale cultuur te behouden. Neem zoveel mogelijk het openbaar vervoer om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Probeer een bijdrage te leveren aan lokale gemeenschappen tijdens je reizen. Zo kom je in aanraking met hun cultuur en help je eeuwenoude gebruiken in stand te houden. Het zijn tenslotte de mensen die onze ervaringen meer vorm geven dan wat dan ook.

Sustainable travel instagrammers - natzin

📷: @natnzin

Dontforget2move

Christine en Jules halen het beste uit hun avonturen terwijl ze deze prachtige wereld beschermen voor toekomstige generaties reizigers.

Duurzaam reizen biedt zoveel geweldige avonturen die een positieve impact hebben op de lokale bevolking, dieren en het milieu. Het is zo belangrijk om de prachtige bestemmingen waar we van houden te beschermen, zodat toekomstige generaties reizigers ze ook kunnen ervaren. Bestemmingen buiten de gebaande paden worden overspoeld met toeristen, wat resulteert in ernstige problemen zoals vervuiling, aantasting van het strand en ontheemding van de lokale bevolking. Verantwoord toerisme is geen saaie of beperkende manier van reizen. Het maakt je reizen juist leuker. Als je overweegt om een tour te doen waarbij dieren, de lokale bevolking of het milieu betrokken zijn, neem dan even de tijd om na te denken over de gevolgen van de activiteit en of het een positieve of negatieve impact zal hebben.

Sustainable travel instagrammers -dontforget2move

📷: @dontforget2move

Hownottotravellikeabasicbitch

Kiona deelt een heel eerlijke, grappige en frisse kijk op plaatsen om naartoe te gaan, wat te doen en wat niet te doen. Wees niet basic.

Als verantwoordelijke reiziger is het belangrijk om te erkennen dat reizen en politiek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat we reizen moeten dekoloniseren. Het kiezen van de juiste mensen om mee te reizen is een van de krachtigste stappen die we kunnen nemen met ons toeristisch geld. Naast respect voor de mensen moeten we ook respect hebben voor het land waar we op lopen. Heb respect voor dieren door ze niet aan te raken en ze hun natuurlijke ruimte te geven. Respecteer het milieu door de hulpbronnen van een land niet uit te buiten. Deze planeet is niet van ons. We zijn hier voor een kort moment met het voorrecht om te zien wat het allemaal te bieden heeft. Elke keer dat iemand opkomt voor wat juist is, veroorzaakt dat een kettingreactie van mensen die nadenken over hun eigen beslissingen. Een verantwoordelijke reiziger zijn is niet onmiddellijk of allesomvattend. Elke beslissing die je neemt om verantwoordelijker te zijn, is belangrijk. Het is een evolutie om ons meer bewust te worden van de impact die we op de planeet achterlaten, dus elke kleine stap telt.

Sustainable travel instagrammers - hownottotravellikeabasicbitch

📷:@hownottotravellikeabasicbitch

Cycloscope_globecycling

Daniele en Elena verkennen de wereld per fiets – ze hebben 25.000 km gefietst van Europa naar Azië door 23 landen.

In tegenstelling tot niet door mensen aangedreven voertuigen (treinen, vliegtuigen, bussen) brengt vervoer per fiets reizigers in nauw contact met de weg, het landschap en de mensen. Toerisme kan goed zijn voor lokale economieën, maar alleen als het op een verantwoorde manier gebeurt. Anders kan het culturen, omgevingen, dierenhabitats en kleine bedrijven vernietigen. De voordelen van verantwoord reizen zijn enorm – van meer contact met de lokale cultuur, leren over de geschiedenis en politiek van het land, tot het ervaren van lokale tradities. Reizigers moeten proberen te begrijpen of iemand of iets lijdt om plezier te hebben. Als je duurzaam wilt zijn, koop dan een fiets!

Sustainable travel instagrammers- cycloscope_globecycling

📷: @cycloscope_globecycling

Thealtruistictraveller

Bianca deelt inspirerende verhalen over verantwoord toerisme, eerlijke handel en gemeenschapsontwikkeling van over de hele wereld.

Ik ben altijd bewust geweest van de impact die ik heb op anderen en op de planeet. Duurzaam reizen biedt de mogelijkheid om contact te maken en tegelijkertijd een verschil te maken, twee van de belangrijkste dingen in het leven. De ervaringen waarbij ik eet in het huis van een Hmong-familie, wakker word met de geluiden van wilde gibbons in de jungles van de Gunung Leuser, de kunst van het stempels maken leer in de oude wijk van Hanoi, karaoke zing met de lokale bevolking op een afgelegen eiland ergens in de Filippijnen zijn het meest onvergetelijk vanwege de nederige culturele uitwisseling waarbij we allemaal gelijk zijn. Verantwoord reizen is goed voor de gemeenschappen die we bezoeken, voor de aarde waarop we leven en ook voor onszelf. Een verantwoordelijke reiziger zijn is gewoon een andere term voor een goed opgeleid, meelevend persoon die graag over de aarde zwerft.

Sustainable travel instagrammers - thealtruistictraveller

📷: @thealtruistictraveller

Zwervende roodkop

Cherene is op een missie om op een verantwoorde manier over de wereld te galopperen.

We zijn te gast in andere landen en hebben de verantwoordelijkheid om het achter te laten zoals het was toen we kwamen en niet slechter af te zijn door ons bezoek. Gemeenschapstoerisme zorgt ervoor dat het geld dat je uitgeeft terechtkomt bij de mensen die wonen waar je naartoe reist. Zoek bedrijven die eigendom zijn van en werk bieden aan lokale mensen. Ik leer nog steeds bij – ik ben geen perfecte verantwoordelijke reiziger. Het nadeel van verantwoord reizen is dat niet alle accommodaties die zichzelf “groen” noemen dat ook echt zijn. Sommige hebben bijvoorbeeld nog steeds individueel verpakte toiletartikelen, wat duidelijk niet erg groen is. Ik verbleef onlangs in een ecolodge en had soms geen stroom of warm water. Ethische reisbeslissingen nemen kan soms een stap buiten je comfortzone zijn.

Sustrainable travel instagrammers - wanderingredheadcher

📷: @wanderingredheadcher

Brimiers

Brianne is een communicatieconsultant die met non-profitorganisaties en sociale ondernemingen werkt. Ze heeft dus van nature duurzame praktijken in haar reizen opgenomen.

De perceptie bestaat dat duurzaam reizen ten koste gaat van de kwaliteit of “ruig doen” Het wordt vaak geassocieerd met budgetreizen, terwijl je in feite ethisch luxueuze reiservaringen kunt hebben. Er is een heel scala aan duurzame opties beschikbaar voor reizigers van alle budgetten en stijlen die unieke ervaringen bieden die echt ten goede komen aan lokale gemeenschappen. Met verantwoord reizen heb je veel rijkere herinneringen en help je letterlijk om eten op iemands tafel te zetten of iemands kind naar school te sturen door lokale bedrijven te ondersteunen. Soms sla je nieuwe wegen in. Vaak zijn er geen Yelp-recensies voor straatvoedselverkopers, dus je moet een zeker risico kunnen nemen. Steun lokale ambachtslieden door iets speciaals rechtstreeks van hen of via een collectief te kopen – geen afdingen als het met de hand is gemaakt!

Sustainable travel instagrammers - brimiers

📷: @brimiers

Twowanderingsoles

Katie en Ben zijn getrouwde zwervers die toegewijd zijn aan avontuurlijk en verantwoordelijk reizen terwijl ze backpacken over de hele wereld, vrijwilligerswerk doen op biologische boerderijen en leven in een camper die ze zelf hebben gebouwd.

Als iedereen kleine veranderingen aanbrengt, zou deze wereld een veel betere plek zijn. Reis op een manier die beter is voor het milieu en de gemeenschappen die je bezoekt. Er zijn kleine veranderingen die je nu al kunt maken om beter te reizen. Een bewuste reiziger zijn betekent dat je je meer bewust bent van de negatieve kanten die toerisme kan hebben op deze wereld – natuurwonderen die vernietigd worden door toerisme, steden waar een rijke cultuur vervangen is door souvenirwinkels en traditionele omgangsvormen die vergeten zijn omdat dronken toeristen door de stad dwalen. Dit zijn de zeer reële neveneffecten van toerisme en elke dag zijn er steden over de hele wereld en stukjes natuur die worden aangetast. Daarom is verantwoordelijk reizen zo belangrijk. Als we dat niet doen, zullen onze wereld en haar prachtige culturen en natuurlijke meesterwerken verdwijnen.

Sustainable travel instagrammers - twowanderingsoles

📷: @twowanderingszolen

Waar.is.irine

Irine wil mensen inspireren om voor onze kostbare planeet te zorgen en een milieuvriendelijke manier van leven te kiezen door hen nieuwe plaatsen, culturen en lokale handgemaakte producten over de hele wereld te laten zien.

De basis van duurzaam toerisme is verminderen, hergebruiken, recyclen, het beschermen van cultureel en natuurlijk erfgoed en het bieden van sociale en economische voordelen voor lokale gemeenschappen. Duurzaam reizen zet programma’s in gang die het land, de cultuur en de mensen beschermen terwijl er middelen worden opgebouwd om verantwoord toerisme voor toekomstige generaties te behouden. Thuis op de Indonesische eilanden zijn de effecten van klimaatverandering duidelijk zichtbaar, zoals stijgende watertemperaturen en verzuring van de oceaan, en ongekende niveaus van koraalverbleking. Kies altijd voor toerisme dat gebaseerd is op de lokale gemeenschap, zodat reizigers de lokale habitats en wilde dieren kunnen ontdekken met respect voor de traditionele culturen. De gemeenschap zal zich bewust zijn van de commerciële en sociale waarde die door het toerisme aan hun natuurlijke en culturele erfgoed wordt toegekend, en dit zal het behoud van deze hulpbronnen door de gemeenschap bevorderen.

Sustainable travel instagrammers - where.is.irine

📷: @where.is.irine

Lifeinminiaturepictures

Natasha werkt in de internationale ontwikkelingssamenwerking met NGO’s en beheert verschillende projecten op het gebied van vrouwen- en jongerenemancipatie, seksuele en reproductieve gezondheid, hygiëne, water en sanitaire voorzieningen.

Mijn werk heeft natuurlijk invloed op de keuzes die ik maak om ervoor te zorgen dat mijn toerisme de lokale bevolking en de economie van het land dat ik bezoek direct ondersteunt, milieuvriendelijk is en past bij de cultuur. Toerisme kan enorme voordelen hebben als het op de juiste manier wordt beheerd, zoals het stimuleren van economische ontwikkeling waarbij lokale gemeenschappen betrokken zijn en het bevorderen van fatsoenlijke banen. Het kan behoorlijk overweldigend zijn om altijd het juiste te doen. We maken allemaal fouten (ik in ieder geval wel), maar zolang we ervan leren en ze niet opnieuw maken, is er niets aan de hand! Begin met iets waar je gepassioneerd over bent en wat je na aan het hart ligt. Als het om het milieu gaat, kijk dan hoe je je ecologische voetafdruk kunt compenseren; als het om dieren gaat, zorg er dan voor dat je onderzoek hebt gedaan om ervoor te zorgen dat er rekening wordt gehouden met het welzijn van de dieren. Wat klein lijkt, kan de grootste impact hebben.

Sustainable travel instagrammers -lifeinminiaturepictures

📷: @lifeinminiaturepictures

Gondwana_reizen

Gondwana Ecotours promoot reizen die educatief, authentiek en voordelig zijn voor lokale gemeenschappen, ecosystemen en economieën.

Er is een groeiende interesse in authentieke reiservaringen die gebruikt kunnen worden om toeristen geïnteresseerd te maken in verantwoorde reiservaringen. Een voordeel van verantwoord reizen is de mogelijkheid om zinvolle culturele uitwisselingen te hebben met mensen van over de hele wereld. Het is erg bevredigend om andere manieren van leven te leren kennen. Reizigers kunnen hun geld voor toerisme op een verantwoorde manier besteden en tegelijkertijd helpen om culturen en ecosystemen te beschermen. Denk na over de ecologische, sociale en culturele impact van de reis die je maakt. Houd er rekening mee dat bedrijven soms milieuvriendelijk worden gemaakt om meer geld te verdienen. Verantwoord reizen is het welzijn van de lokale bevolking, natuur en cultuur op de voorgrond plaatsen van je reiservaring.

Sustainable travel instagrammers - godwana_ecotours

📷: @godwana_ecotours

wtwildflowers

Ariel en Ron zijn veganistische vagebonden die al twee jaar fulltime reizen in hun camper.

We reizen om onze ziel te zien. Het besef hoe verbonden we allemaal zijn en hoe onze acties wereldwijd verstrekkende gevolgen hebben voor andere mensen en de planeet spoort ons aan om duurzamer te leven. We zouden er allemaal naar moeten streven om onze voetafdruk te verkleinen door CO2-compensaties te kopen wanneer we vliegen of een auto huren, het is een gemakkelijke manier om een positieve bijdrage te leveren terwijl we reizen. Reizen die de lokale cultuur, mensen, dieren en habitats ondersteunen, komt iedereen ten goede. Stel altijd meer vragen. Doet de safaritour aan koolstofemissiereductie? Hoe worden de olifanten in de dierentuin getraind om in de buurt van mensen te zijn? Heeft het hotel een waterbesparingsbeleid? Laat je niet meeslepen in de glitter en glamour van reizen zonder aandacht te besteden aan de impact die glitter kan hebben op de oceaan als het eenmaal zijn weg vindt.

sustainable travel instagrammers -wtwildflowers

📷: @wtwildflowers

Over de auteur:

Lola Méndez is een reisschrijfster en fulltime reiziger die haar avonturen deelt op Miss Filatelista terwijl ze haar verzameling paspoortstempels uitbreidt. Ze reist om haar eigen wereldbeeld te ontwikkelen en heeft meer dan 50 landen verkend. Gepassioneerd door duurzaam reizen zoekt ze naar ethische ervaringen die ten goede komen aan lokale gemeenschappen. Je kunt haar volgen op Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest en LinkedIn.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven