30 perfekte gaver til backpackere

Language Specific Image

Hvis du nogensinde har været ude at rejse i længere tid, har der sikkert været ting eller beklædningsgenstande, der var praktiske, og som du fik mest muligt ud af, andre, der var upraktiske, og som du endte med at smide ud, og andre igen, som du købte i farten, fordi du glemte at lægge dem i rygsækken.

Erfarne rejsende har som regel allerede perfektioneret deres pakketeknik. I mit tilfælde, og især i de sidste par år under mine rejser gennem Afrika syd for Sahara, har jeg forbedret min pakning, så uanset om jeg bor på et hostel med alle bekvemmeligheder eller sover hvor som helst, er der en række vigtige ting, som jeg ikke kan undvære, og som jeg gerne vil dele med dig.

Disse 30 ting er de perfekte gaver til den ultimative backpacker, og jeg er sikker på, at mere end én af dem vil takke dig for at have dem lige ved hånden midt i et eventyr!

1. Rejseforsikring

Dette er et must-have. Uanset om du skal på en weekendtur eller bogstaveligt talt jorden rundt, er det en stor hjælp at have en rejseforsikring og en sygeforsikring. Afhængigt af hvilken forsikring du vælger, vil du være dækket for alt fra kompensation for eventuelle flyforsinkelser til din transfer eller evakuering i tilfælde af en nødsituation. En af mine venner brækkede for nylig en knogle i foden under en rejse i Sydafrika, og hendes rejseforsikring dækkede endda en af hendes venners flyrejse, så hun kunne være ved hendes side, mens hun kom sig. Kort sagt er det bedst ikke at spare, når det gælder forsikring. Og her er et godt tip: Tjek, at dit kreditkort ikke allerede inkluderer rejseforsikring, før du køber en forsikring – det gør mange af dem!

2. En pandelampe

Pandelamper er praktiske, uanset om du er på camping eller backpacking. I modsætning til lommelygter eller mobilapps behøver du ikke at holde dem i hånden, hvilket er superpraktisk. Brug den, hvis strømmen går, eller når du går midt om natten og leder efter toilettet på dit hostel.

📷: @vingtcent

3. Uldstrømper

Der er få følelser, der er så ubehagelige som at gå rundt med våde sokker, så på din næste rejse må du ikke glemme at pakke et par uldsokker i kufferten. Ikke alene absorberer disse sokker fugt og holder dine fødder tørre bedre end bomuldssokker, men de forhindrer også dine fødder i at lugte. Og glem ikke at tjekke procentdelen af uld i dem – jo mere jo bedre!

gifts for backpackers - Wool Socks

📷: @soyalidiaz

4. En e-bog

En e-bog er en praktisk mulighed, fordi den er let, og du stadig kan downloade bøger, mens du er på farten. Hvis du har adgang til et offentligt bibliotek i din by, kan du tjekke deres udlånssystem. Mit bibliotekskort giver mig for eksempel mulighed for at downloade gratis e-bøger og lydbøger, selv når jeg er på farten. Et tip: Hvis du downloader en app på din telefon som OverDrive, behøver du måske ikke engang at tage en e-bog med dig (men glem ikke, at det vil dræne din telefons batteri meget hurtigere).

5. En bærbar solcelleoplader

Når vi rejser, har vi som regel et par elektroniske enheder med, som skal oplades, så en praktisk løsning kan være at have en bærbar batteripakke med. Og hvis de er af den slags, der kan oplades af sollys, behøver du ikke engang at bekymre dig om at genoplade dem. Du kan bare efterlade dem i dit telt, på balkonen på dit hostel eller spænde dem fast til din rygsæk i løbet af dagen, så du kan oplade dem samtidig med, at du går rundt.

gifts for backpackers - Solar-Powered External Charger

📷: @kalvisuals

6. En strømtransformer

Sørg for at pakke en rejsetransformer i din kuffert, så du ikke behøver at bruge ekstra penge på en i lufthavnen eller lede efter en, når du er landet. Et tip: Tag en forlænger med, så du har flere stikkontakter og kan oplade flere enheder med én transformer.

7. Grundlæggende medicin og en førstehjælpskasse

Førstehjælpskasser er normalt udstyret med bandager, gaze og spritservietter. Men hvis du vil være endnu bedre forberedt, så tag håndkøbsmedicin med, f.eks. antiinflammatoriske midler, medicin mod diarré, allergi og køresyge. De kan spare dig for en masse hovedpine, som f.eks. at håndtere ukendte lægemiddelnavne eller at skulle lede efter et apotek midt på din rejse.

8. En sarong eller et tørklæde

Få ting er så alsidige for en backpacker som en sarong eller et tørklæde. Det er en af de superpraktiske ting, som du kan bruge i næsten enhver situation: som tørklæde til at holde dig varm på hjemrejsen, som picnicdug, som strandkjole, som håndklæde og endda som tæppe.

Gifts for Backpackers - Scarf

📷: @ardaygreta

9. Kokosolie

Kokosolie er et fremragende rensemiddel. Du kan bruge den til at vaske dit ansigt, fjerne makeup, barbere dig, som lotion … og meget mere. Afhængigt af de lufthavne, du rejser til, vil nogle betragte det mere som et fast stof end en væske, men for en sikkerheds skyld kan du lægge det i væsketasken for en sikkerheds skyld.

10. En nakkepude

Hvis du skal nå et par fly, tog og busser i løbet af din rejse, kan en nakkepude være virkelig nyttig at have. Du kan finde masser af muligheder på Amazon, og du vil vide, hvilke nakkepuder der er bedst bedømt på markedet. Hvis pladsen er et problem, kan du altid købe en oppustelig pude, som du nemt kan tømme for luft og opbevare i din kuffert.

Gifts for backpackers - Neck Pillow

📷: @morrec

11. Selvklæbende tape

Gaffatape er en af de ting, der redder din dag, når din kuffert pludselig går i stykker, og du har brug for noget akut til at holde den lukket, eller når din flaske shampoo begynder at lække på dit tøj. Det er ukonventionelt, men det er bestemt meget praktisk. Dens anvendelsesmuligheder er uendelige, og den er så lille, at den er værd at pakke med i kufferten.

12. En sammenklappelig vandflaske

Når man flyver, er det særligt vigtigt at holde sig hydreret, så det er en økonomisk og miljøvenlig løsning at rejse med en genopfyldelig vandflaske. For at få mest muligt ud af pladsen i din kuffert, kan du pakke en af disse sammenklappelige vandflasker.

13. Genlukkelige poser

Disse små poser, der er nemme at have med, er praktiske, når du pakker eller rejser. Brug dem til at adskille snavset tøj fra rent, organisere din bagage i sektioner eller til at forhindre væsker i at løbe ud over indholdet i din kuffert.

14. Solid kosmetik

Med begrænset væske i kufferten er det en smart løsning at pakke kosmetik og toiletartikler i “fast” form. I dag kan man købe shampoo, balsam og endda tandpasta i fast form. Faktisk holder de normalt meget længere end deres flydende versioner (selvom de også er dyrere), og du har ro i sindet, mens du flyver.

Gifts for backpackers - Solid Cosmetics

📷: @jakobowens1

15. Ørepropper mod støj

Tag et par pålidelige hovedtelefoner eller høreværn med, så du kan dæmpe lyden af grædende babyer eller snorken.

16. En negleklipper og en neglebørste

Begge dele er meget nyttige for folk, der bruger meget tid på sport, udendørs aktiviteter eller rejser i beskidt og støvet terræn. En negleklipper og en neglebørste hjælper dig med altid at holde dine negle rene og velplejede.

Gifts for backpackers - map book

📷: @adolfofelix

17. Et par pincetter

Ud over at holde dine øjenbryn i god stand, mens du er på farten, kan en pincet også bruges til at fjerne splinter eller flåter.

18. Et omslag til dit pas

Det er vigtigt at holde dit pas i perfekt stand, da du sandsynligvis ikke får lov til at rejse med et pas, der har en revnet eller vandskadet side. Hvis du rejser internationalt, skal du købe et pasomslag for at beskytte din vigtigste genstand.

19. Pengebælte

Tag et pengebælte med, så du kan opbevare dine værdigenstande som pas, ID og penge sikkert.

20. Vakuumforseglet pose

Uanset hvor mange tricks du prøver for at proppe flere ting ned i din bagage, er der intet, der hjælper dig med at spare mere plads end en vakuumforseglet pose. Intet hjælper dig med at spare mere plads end en vakuumforseglingspose. Du kan enten købe den manuelle version, dvs. den, hvor du selv manuelt kan rulle luften ud af posen for at spare plads, eller du kan købe en vakuumforseglingspose direkte med en støvsuger. Hvis du ikke har adgang til en støvsuger på din rejse, skal du sørge for at købe en lille håndvakuumpumpe. Denne løsning vil være et reelt gennembrud for dem, der har en tendens til at pakke for meget, eller som køber så mange ting under rejsen, at de altid ender med at tjekke en ekstra kuffert, når de kommer tilbage.

21. En lille rygsæk eller håndtaske

Glem ikke at pakke en lille rygsæk eller håndtaske, som du kan bruge i løbet af dagen. Hvis du kun tager én med, så sørg for, at den er alsidig nok til det, du skal lave på ferien, lige fra at tage på stranden eller vandre i bjergene til at feste hele natten. Og hvis du vil rejse med ro i sindet, så køb en tyverisikret rygsæk for at gøre livet lidt mere besværligt for tyveknægte.

Gifts for backpackers - Day Pack - girl

📷: @lyonpixel

22. En mackintosh

Det er ikke svært at få fat i en paraply, når man er ude at rejse, men mackintoshes er så billige og lette, at det er værd at tage en med for en sikkerheds skyld.

23. Rejselagen eller soveposefor

Disse er et must-have for alle med bakteriefobi. Et rejselagen eller soveposefor hjælper dig med at sove godt om natten. De kan også være praktiske til bus-, fly- eller togrejser, og det bedste er, at de kan opbevares som intet andet!

24. En ekstern harddisk

Du skal ikke risikere at miste fotos eller optagelser fra din rejse. Hvis du ikke har en backup i skyen, eller hvis du rejser til steder, hvor internetforbindelsen ikke er sikker, så tag en ekstern harddisk med dig.

Gifts for backpackers - camels in desert

📷: @vaida_dta

25. En hængelås med en hemmelig kombination

En hængelås med en hemmelig kombination er ofte praktisk, når du er nødt til at efterlade din bagage i et hostel eller et lufthavnsskab for at tage på eventyr.

26. Et spil kort og rejsespil

Et spil kort i kufferten kan hjælpe dig med at få venner og få tiden til at gå hurtigere, når du rejser. Du kan også pakke andre bærbare spil, såsom Bananagrams, eller købe rejseversioner af dine yndlingsbrætspil, såsom Monopoly.

27. Et vandfilter

Hvis du rejser til steder, hvor der ikke altid er adgang til rent drikkevand, kan du tage et bærbart vandfilter med. Der er masser af muligheder, fra en vandrensningsflaske eller et sugerør med filter til brusende vandrensningstabletter eller endda små håndpumper til fuldstændig filtrering.

28. Et stativ eller en selfie-stick

Begge dele er meget nyttige for folk, der rejser alene – og før du begynder at kritisere dem, er du nødt til at prøve dem! Stativer og selfiestænger vil hjælpe dig meget med at tage billeder fra forskellige vinkler, og du vil kunne tage hjem med en masse billeder af dig selv.

Gifts for backpackers - Selfie Stick

📷: @rita_vicari

29. En ordbog om overlevelse

Afhængigt af hvor du rejser hen, kan en lommeordbog med almindelige fraser være meget praktisk. Tag et kig i den, før du tager af sted på din rejse, og begynd at gøre dig bekendt med de grundlæggende udtryk, så du kan hilse på de lokale på deres sprog. Tip: Hostelworld-appen har et fantastisk oversættelsesværktøj, der hjælper dig med at kommunikere med folk fra hele verden.

30. Takkekort og små souvenirs

Når jeg rejser, ender jeg altid med at møde en masse fantastiske mennesker: folk, jeg møder undervejs, venlige værter… Derfor kan jeg godt lide at have et par takkekort med mig, så jeg kan skrive et par improviserede linjer til dem som tak. En anden venlig gestus kan være at medbringe små souvenirs fra dit land, som du kan give til folk. I mit tilfælde, hvor jeg er fra Canada, har jeg som regel små bladformede nåle med til at give til andre.

kunne du lide artiklen, så læs videre!

⚡️ 5 typer backpackere, duhelt sikkert bør kende til

⚡️ 5 getaways for mindre end 150 € (alt inklusive!)

⚡️ 7 road trips, som enhver backpacker bør tage på (mindst) én gang i livet

Om forfatteren:

Jacky Habib er freelancejournalist og grundlægger af New Lens Travel. Følg hendes eventyr på Instagram, eller sig hej på Twitter.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top