7 usædvanlige Spring Break-destinationer i USA og Canada

Language Specific Image

Leder du stadig efter et sted at tage hen på påskeferie, men har du ikke lyst til at tage til et af de traditionelle (og overfyldte) steder? Prøv en af disse usædvanlige, men fantastiske feriedestinationer!

Victoria, BC

Når folk tænker på at tage til en ø i påskeferien, tænker de som regel på en ø med en tropisk strand – men det er ikke den eneste form for ø-sjov, man kan have!
Prøv en tur til Victoria, som ligger på Vancouver Island, lige ud for Canadas stillehavskyst. Victoria er den største by på denne ikke så tropiske, men stadig fortryllende ø. Den maleriske provinshovedstad i British Columbia er fuld af maleriske og livlige butikker og restauranter. Du kan også besøge mange fremragende museer i Victoria, og selvfølgelig er den victorianske arkitektur værd at se.
Med et mildt klima og så mange stier og parker – inklusive den vidtstrakte, forlystelsesfyldte Beacon Hill Park – er British Columbias hovedstad en fantastisk destination for udendørs aktiviteter.
Tag ud af Victoria på en dagstur eller to for at udforske den naturlige skønhed og charme på resten af Vancouver Island. Tag en bus fra Victoria til Nanaimo eller Tofino, eller cykl øen rundt, hvis det er mere dig.

Sådan kommer du dertil: Find en billig billet til Victoria fra Seattle, Vancouver og andre steder!
Hvor man kan bo: HI-Victoria

Madison, WI

Apropos cykling, så er hovedstaden i Wisconsin en af de bedste cykelbyer i verden. Når du er på Spring Break, kan du leje en cykel til at komme rundt i byen, eller endda tage en tur ud til New Glarus-bryggeriet, der laver den eftertragtede Spotted Cow, som du ikke kan finde andre steder end i Wisconsin. Prøv det, mens du har chancen!
Lige uden for Madison finder du også Wisconsin Dells, som bestemt har mere end sin andel af turistattraktioner, men som er hjemsted for nogle vidunderlige naturområder, hvor man kan vandre og klatre.
Og du må ikke glemme selve byen Madison! Det er en universitetsby, så der er masser at lave, mens du er væk fra din egen skole! Udforsk “museumsmilen”, masser af små butikker til shopping og tonsvis af gode barer. Når du er i Madison, må du ikke gå glip af en fish fry fredag aften – fra klassisk på Avenue Club til klassisk på Tornado Steakhouse. Eller besøg The Old-Fashioned Tavern & Restaurant for at smage de berømte Wisconsin fried cheese curds – måske en af Wisconsins mest kendte specialiteter, som folk kommer rejsende fra hele USA for at smage. Du kan krydse de ikoniske friturestegte ostestænger fra Dairy State af på din foodie bucket list!

Sådan kommer du derhen: Book en tur til Madison fra Chicago, Milwaukee og mange andre steder!
Hvor skal man bo? HI Madison Hostel

Memphis, TN

Hvis du er musikelsker, bør du helt sikkert tilbringe din Spring Break i Memphis for at opleve live blues – og tage en tur til Graceland.
Beale Street er officielt erklæret “Home of the Blues” af Kongressen, så du ved, at det er det ideelle sted bare at vandre ned ad gaden og stoppe i enhver klub, der fanger din opmærksomhed. Du vil blive forkælet med et lokalt bluesshow, som du sent vil glemme. På Rum Boogie Cafe, Silky O’Sullivan og selvfølgelig B.B. Kings’s.
For virkelig at gøre det til en speciel Spring Break kan du tage en tur til Graceland Mansion for at se, hvor Elvis boede, og besøge det berømte Jungle Room. Det vil helt sikkert give dig nogle billeder, der vil skille sig ud på Instagram midt i strømmen af beach party-billeder.
Før du forlader Memphis, må du ikke gå glip af barbecue! Memphis-style BBQ adskiller sig fra andre stilarter, og du kan smage det på steder over hele byen, inklusive Leonard’s Pit Barbecue (stedet, der først kom coleslaw på en pulled pork sandwich). Prøv også KC’s Southern Style Rice, som giver den traditionelle BBQ en kinesisk drejning. Barbecue, Barbeque, BBQ. Stav det, som du vil, men før du planlægger din rejse til Memphis, skal du forberede din mave på en kulinarisk ekstravaganza.

📷 Heidi Kaden Lopyreva

Sådan kommer du dertil: Find bus- eller togbilletter til Memphis fra New Orleans og hele Nordamerika her!
Hvor skal man bo? Pilgrim House Hostel

Albuquerque, NM

Flyv væk i forårsferien med et besøg i Albuquerque, verdens hovedstad for luftballonflyvning!
Selv om den årlige Hot Air Balloon Fiesta er i oktober, kan du stadig få en tur i en ballon hele året rundt. En tur over byen vil helt sikkert give en spektakulær udsigt – og en uforglemmelig forårsferie!
En anden måde at komme op i luften på i Albuquerque er at tage svævebanen op til toppen af Sandia Mountains. Hvis du er endnu mere eventyrlysten, kan du også vandre, cykle og klatre på bjerget – eller endda stå på ski, hvis der stadig er sne.
Når du kommer ned fra skyerne, skal du huske at smage på det new mexicanske køkken, som er en særlig lækkerbisken for krydderielskere. New Mexico- eller hatch-chilierne bliver ristet og tilsat næsten alt fra burritos til burgere.

📷 Ian Dooley

Sådan kommer du derhen: Book en tur til Albuquerque fra Phoenix, Las Vegas og mange flere steder!
Hvor skal man bo? Route 66 Hostel

Niagara Falls

Tag til grænsen med et besøg til Niagara Falls!
På grænsen mellem USA og Canada lader Rainbow Bridge dig krydse fra den amerikanske til den canadiske side af vandfaldene (glem ikke dit pas!), så du kan se, hvem der har den bedste udsigt, selvom vandfaldene simpelthen er et fantastisk syn fra begge sider. Om natten er de oplyst, hvilket giver et ganske farverigt syn.
Hvis du vil have et andet perspektiv, kan du prøve “Journey Behind the Falls“, hvor to udendørs observationsdæk giver dig mulighed for at opleve det brusende vands utrolige kraft helt tæt på. (Afhængigt af hvornår på foråret du besøger stedet, kan det nederste observationsdæk være lukket på grund af is, men det betyder bare, at du betaler mindre for at komme ind)
Niagara-området er berømt for mere end vandfaldene – det er også et vinland! Tag på en rundtur og smag på de lokale vingårdes vine på en fantastisk forårsferie.

📷 F atima Zehra

Sådan kommer du derhen: Find en tur til Niagara Falls fra Toronto, Buffalo, New York City og mange andre steder!
Hvor man kan bo: HI-Niagara Falls

De hvide bjerge, NH

Du finder også vandfald i White Mountains i New Hampshire, men denne destination har meget mere at byde på for den friluftsglade forårsbebuder.
Sneen i dette område kan ligge langt ind i maj, så mange stier henvender sig til de mere erfarne vandrere, men på denne måde kan du have bjergene mest for dig selv og få en foryngende flugt fra universitetslivets stress.
Tjek nogle af stierne i lavere højde, hvor der er større sandsynlighed for, at der ikke er sne, og hvor der stadig er en fantastisk udsigt. (Uanset hvilke stier du vælger, skal du sørge for at tage de rette sikkerhedsforanstaltninger).
White Mountains byder også på mange andre udendørs aktiviteter, fra mountainbiking til fuglekiggeri, hvilket er en god måde at komme ud igen efter at have været indespærret hele vinteren. White Mountain-regionen byder på en endeløs liste af attraktioner, og vi kan umuligt dække dem alle her.

Sådan kommer du dertil: Tag til White Mountains fra Boston, Providence og mange andre steder!
Hvor skal man bo? WMHostel

Montréal, QC

Hvis du vil spise dig igennem forårsferien (for at kompensere for alle de dage med kantinemad), skal du tage til Montréal, hvor du kan smage signaturretten og afgøre, hvad der virkelig er den bedste poutine. Som en bonus vil denne ret med pommes frites, sovs og ostemasse ikke sprænge din studiekonto.
Du bør starte din poutine-tur på La Banquise, det døgnåbne sted, som normalt har kø ud af døren – og altid har lokal øl til poutinen! Patati Patata er også et must, og Poutineville har et stort udvalg af specialpoutiner. Prøv den flotteste poutine i Montréal (lavet med foie gras) på fine-dining-favoritten Au Pied de Cochon.
Når du har spist dig mæt i poutine, kan du afslutte din foodie-ferie med et besøg på enten Atwater eller Jean Talon Market, hvor du kan købe friske fødevarer fra lokale leverandører.

Sådan kommer du derhen: Det er nemt at komme til Montréal fra New York City, Québec City, Boston og mange andre steder!
Hvor skal man bo? M Montreal

Så vælg din foretrukne usædvanlige spring break-destination, og gør dig klar til at nyde en forårsferie, der vil få dine venner til at undre sig over, hvorfor de ikke fandt på noget mere originalt end at hænge ud på stranden!

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top