Backpacking i Ericeira, Portugal – den ultimative guide

Language Specific Image

Ericeira, en tilbagelænet hippieby på Portugals vestkyst, er en undervurderet backpackerdestination, som du ikke må springe over. Den imødekommende atmosfære, charmerende portugisisk barokarkitektur og afslappende energi er blot nogle af de ting, der gør denne by magnetisk. Ericeira er bedst kendt for at være en fiskerby og det eneste surferreservat i Europa. Selvom det er bølgerne, der tiltrækker mange besøgende, byder Ericeira på meget mere end bare surfing. Jeg besøgte Ericeira og blev betaget af, hvor speciel byen var – menneskene, det hostel, jeg boede på, og den episke udsigt – alt sammen noget, der bidrog til at forlænge mit ophold. Jeg kan varmt anbefale at besøge Ericeira, hvis du længes efter strand og god stemning (tænk et europæisk Tamarindo!). Læs videre for at lære alt, hvad du behøver at vide om backpacking i Ericeira, Portugal.

Sådan kommer du til Ericeira

Ericeira ligger tæt på Lissabon og Porto og er let at komme til med bus.

Fra Lissabon

Du kan tage en direkte bus fra Lissabon til Ericeira, det tager ca. 1 time og koster kun 7 euro. Busserne kører ofte fra Lissabon, hvilket giver mulighed for fleksibilitet, især hvis man vil bruge tid på at udforske byen. Når du ankommer til Ericeira, ligger byens centrum 10 minutters gang fra busstationen.

Fra Porto

Der er ingen direkte forbindelser fra Porto til Ericeira, men du kan tage bussen eller toget til Lissabon og tage bussen derfra. Hvis du har en bil, er den nemmeste måde at komme til Ericeira fra Porto at køre, hvilket tager 3 timer.

Vandrerhjem i Ericeira

Ericeira er en backpackers drøm, når det gælder hostels. I modsætning til andre småbyer med begrænsede hostelmuligheder er der her adskillige hostels til alle budgetter. Til at begynde med havde jeg svært ved at vælge, hvilket hostel jeg skulle bo på, men efter at have læst mange anmeldelser valgte jeg Surfers Den Ericeira.

Dette hostel var FANTASTISK og føltes som en sommerlejr i en strandby. Det ligger få skridt fra byens centrum, har et stort udendørs område med en grill (inklusive en lille pool) og gratis morgenmad. Men det, der får dette hostel til at skille sig ud, er den sociale atmosfære. Personalet gør det utroligt nemt at møde andre rejsende og dyrker en fællesskabslignende atmosfære. Hver dag er der et whiteboard med aftenens gruppeaktivitet, som, da jeg var der, omfattede drinks i solnedgangen og en pizzaaften på en restaurant. Selve vandrerhjemmet er ikke alt for stort, hvilket også hjælper med at møde folk. Surfers Den Ericeira er ikke kun for surfere, men det tilbyder surfundervisning gennem sin surfcamp og udlejning af boards.

Hvis du er den type backpacker, der foretrækker et mere boutique-agtigt hostel eller har brug for et miljø, der er velegnet til fjernarbejde, kan du tjekke Selina Boavista Ericeira & Surf School, som er lidt mere stille og opdateret.

Sådan kommer du rundt i Ericeira

Ericeira er lille nok til, at man kan finde rundt til fods. Behagelige sko er vigtige i denne by, da du hovedsageligt kommer til at gå på brosten og nogle gange i kuperet terræn. Da byen ligger på en klippeside, kan du også forvente at skulle gå op ad mange trapper, hvis du går ned til strandene.

Aktiviteter i Ericeira

Surfing er uden tvivl den vigtigste aktivitet i Ericeira, men generelt er byen det perfekte sted bare at slappe af. Andre vandaktiviteter i området omfatter kajakroning, stand up paddle boarding og bådture. Hvis du er en yogi, er der flere yogastudier og endda nogle hostels, der tilbyder klasser. Hvis man er til skateboarding, kan man besøge Boardriders med den imponerende skatepark, og man kan også se på fra terrassen ovenover, hvis man ikke har lyst til at skate.

Der er flere strande i centrum af byen, og derudover er der søde butikker med kendte mærker af aktivt tøj og selvfølgelig lokalt fremstillede produkter. På trods af sin størrelse er der masser af smalle gader. Jeg oplevede at støde på nye gader hver dag, så der var altid noget nyt at se.

Selvom der er masser at lave i centrum, må du ikke gå glip af de nærliggende seværdigheder. En bil er ikke nødvendig for at nå disse steder, du skal bare være okay med længere gåture. Syd for Ericeira ligger stranden Praia da Foz do Lizandro, som har en dejlig strandpromenade med caféer og barer. Den ligger 40 minutters gang fra Ericeiras centrum og er værd at besøge på en stranddag. Nord for Ericeira ligger stranden Ribeira d’Ilhas, som ligger i en dal mellem høje klipper. Stranden er smuk og har den typiske udsigt over klipperne, som alle søger, når de besøger Portugal. Det er en populær strand at surfe på, og den passer til alle niveauer, men hvis du ikke vil fange bølger, er det ret cool at sidde og se på surferne – især på dage, hvor bølgerne er enorme.

Hvor kan man spise i Ericeira

Noget af det, jeg bedst kunne lide ved Ericeira, var maden. Der er masser af små restauranter og caféer, som serverer mange forskellige retter. Det er ikke den type sted, der er fuld af high-end restauranter, så det er rimeligt overkommeligt at spise ude. Det er også en vegetar- og veganervenlig by med masser af muligheder for helsekost.

Nogle af mine yndlingssteder at spise inkluderer:

Calavera- Mexicansk mad og tequila-bar

1. dos Ferreiros 2

GiG – Grønt er godt

Tv. Misericórdia 16

Nalu Bowls

Quiosque do Sul – Praça dos Navegantes – 2655-320

Hvis du foretrækker grab-and-go-måltider eller vil lave mad på dit hostel, er der små supermarkeder i hele byen og en stor køb mandsbutik ti minutters gang fra byens centrum.

Natteliv i Ericeira

Den bedste måde at beskrive nattelivet i Ericeira på er chill og afslappet, men det mangler på ingen måde sjov. Der er små barer over hele byen, som har alt fra DJ’s til livebands, og mange barer har happy hour-tilbud. Boardriders er et populært sted ved solnedgang, hvor folk i alle aldre hænger ud, står på skateboard og nyder baren inde i butikken – det er også et godt sted at møde andre backpackere. I sidste ende, hvis du bor på et socialt hostel, vil du finde dig selv i en gruppe, der ledes af nogen, som kender de bedste (og billigste) steder at gå ud. Og da byen er så lille, vil du hele tiden støde ind i folk, du har set ude og omkring.

Vi håber, at denne guide vil hjælpe dig med at planlægge den ultimative backpacking-tur til Ericeira. Husk at fortælle os i kommentarerne, hvis du har nogle tips til at besøge Ericeira, og hvis der er andre steder i området, som rejsende ikke bør gå glip af! Skål!

Download Hostelworld-appen, så du kan begynde at møde folk fra det øjeblik, du booker


Du kan måske også lide…

Hvordan jeg opdagede, at jeg var neurodivergent, mens jeg rejste alene

10 kampe for en solorejsende

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top