City Guide Milano, Italien

[efstabs class=”yourcustomclass”]
[efstab title=”Hjem” active=”active”]

På besøg i Milano

Milano, der siges at være af keltisk oprindelse, har lige så meget kultur og historie som Italiens hovedstad, men uden den store vægt. Det er både Italiens mode- og økonomiske hovedstad. Efter at være blevet erobret af romerne i 222 f.Kr. har begge kulturer sat deres præg på byen.

Sshh!... This is a secret

Sign up to discover the "Next 🔥 Backpacker Destination" this 2024, discount travel deals and future secret travel guides.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

[/efstab]

[efstab title=”Om”]

Om Milano, Italien

Milan cathedral

Med en befolkning på ca. 1,3 millioner mennesker er Milano gennemsyret af historie, men i nyere tid er den blevet både Italiens økonomiske og modemæssige hovedstad. Det afspejler sig i kulturen i byen, hvor atmosfæren i Italiens næststørste by er mere moderne end i nogen anden by i Italien.

Milano er oprindeligt af keltisk oprindelse og blev erobret af romerne i 222 f.Kr. I det 4. og tidlige 5. århundrede var Milano blevet hovedstad i det vestromerske rige og var også den religiøse hovedstad i Norditalien.

I det 12. århundrede blev Milano en fri kommune, men i denne periode og frem til det 13. århundrede led byen under interne krige mellem de rige og de fattige og også under fjendtlighed fra rivaliserende byer. Disse uheldige omstændigheder resulterede til sidst i byens ødelæggelse i 1163.

I nyere tid, efter Anden Verdenskrig, stod Milano i spidsen for Italiens nationale genopbygning. Siden da har byen, der ligger midt i Po-bækkenet, udviklet sig til landets finansielle, kommercielle og industrielle centrum. En af de vigtigste faktorer for dette er, at Milano ligger i krydset mellem mange store transportruter[/efstab]
[efstab title=”Spise ude”]

Spise ude i Milano, Italien

Milan_eating

At gå på restaurant er en begivenhed for italienerne. Restauranterne er altid fyldte, og det kan være svært at få et bord, men det er trods alt Italien, så du kommer ikke til at lede længe efter et bord i Milano.

Pizza og pasta er ikke overraskende de bedste måltider, der serveres på restauranterne. Det er landets oprindelige retter, og selv om nogle mener, at de lige så godt kan lave deres egen pasta, har man ikke smagt pasta eller pizza ordentligt, før man har smagt det i Italien. Med så mange forskellige kulturer og nationaliteter, der vandrer ind og ud af byen, kan du være sikker på, at restauranter, der serverer Italiens nationale køkken, er af højeste kvalitet.

Den store mode- og handelsindustri i Milano betyder, at de besøgende ikke altid har lyst til at spise italiensk mad. Internationale restauranter er generelt af højere kvalitet og standard her end i nogen anden italiensk by. At spise kinesisk, thailandsk eller andre internationale retter i Italien kan nogle gange være lidt risikabelt. Hvis du er træt af at spise pasta og er lidt betænkelig ved at gå på indisk restaurant i Milano, skal du ikke bekymre dig. De ikke-italienske restauranter her er de bedste i landet.

Du finder det største udvalg af restauranter i bydelene Navigli og Garibaldi. Her er der masser af restauranter og barer, hvilket betyder, at du kan gå direkte fra restauranten til pubben. Meget praktisk. Sidegaderne langs Corso Buenos Aires har også mange restauranter at vælge imellem.

Den samlede regning sidst på aftenen kan nogle gange være dyr. Pizza og pastaretter koster mellem 5 og 10 euro. Kød kan være dyrere. At drikke vin kan få restaurantregningen til at stige, så hold dig væk, hvis du har et stramt budget. Hvis drikkevand er nok, så sørg for at bede om vand fra hanen (aqua al roubinetto). Glem heller ikke at tjekke din regning for servicegebyrer. Nogle restauranter lægger et servicegebyr på mellem 0,50 og 4 euro pr. person på regningen. Hvis de gør det, er det ikke nødvendigt at give drikkepenge, hvilket gør aftenen lidt mere rimelig.

Har du lyst til gratis mad?

Milan_eating

Hver aften omkring kl. 18 i Milano stiller barer over hele byen et bord fuld af fingermad og snacks, som man kan spise uden ekstra omkostninger. Det eneste, du skal gøre, er at købe en drink! Så i stedet for at finde en god restaurant kan du spare op til 10 euro ved at besøge en af Milanos barer, der er kendt for sine aperitivo-snacks (se nedenfor) mellem kl. 18 og 21.30, og blive mæt gratis!

Restauranter i Milano

 • La Colubrina

  Via Felice Casati, 5, Milano, Italien

  Pizzaer med tynd skorpe placeres foran dig til gengæld for €5 eller mere. Pastaretter koster i og omkring det samme.

  Åbent hver aften fra kl. 19-23.30.

 • Al Tempio d’Oro

  Via delle Leghe 23, Milano, Italien

  Prisvenlig restaurant, der serverer både nationale og internationale retter i en meget afslappet atmosfære. Ligger tæt på togstationen.
  Gennemsnitlige måltider €5-€15.

 • La Magolfa

  Via Magolfa 15, Milano, Italien

  En af Milanos billigste pizzabarer ligger i en bygning, som tidligere var en bondegård. Det ligger i den sydlige del af Milano, så at spise her er en god måde at se nogle af byens udkanter på.

 • Giardino di Giada

  Via Palazzo, Reale 5, Milano, Italien

  En af de allerførste kinesiske restauranter i Milano, som serverer mad af god kvalitet til overkommelige priser.

 • Milano Selv

  Via Barrachini 9, Milano, Italien

  Dejligt selvbetjeningsspisested til pasta eller salater om eftermiddagen. Ganske billigt med salater fra 3 euro og pastaer til 4 euro.

 • Ristorante Di Gennaro

  Via Santa Radegonda 14, Milano, Italien

  Prøv pizza i et af de første pizzeriaer, der åbnede i Milano. Når du smager pizzaerne her, vil du se, at de har lavet pizzaer i generationer.

 • Le Biciclette

  Via Torti, Navigli, Milano, Italien

  Denne smarte bar ligger lige ved Conca del Navigilo og er et godt sted at starte en aften i byen. Hver aften kl. 18 stilles over tyve tallerkener fyldt med alt fra nachos til pølser op på marmordisken. Heldigvis bliver de først fjernet kl. 21, og på det tidspunkt burde du være mæt som en tank.

  Åbent dagligt fra kl. 12.00-2.00.

 • Bar Brera

  Via Brera 23, Brera, Milano, Italien

  Bar Brera i det charmerende Brera-kvarter er lidt af en milanesisk institution og en af byens mest kendte aperitivo-barer. Indretningen i træ er særlig indtagende, og det er svært at forlade stedet efter et eller to glas vin og aperitivo-snacks fra den imponerende buffet.

  Åbent dagligt fra kl. 9.00-2.00.

 • Al Porto

  Piazzale Generale Cantore, Milano, Italien

  Denne fiskerestaurant er et meget afslappende sted at spise med siddepladser i en havestue.

 • La Banque

  Via Bassano Porrone 6, Milano, Italien

  Hurtig og effektiv restaurant med en italiensk menu. Hvis du har lyst til at forkæle dig selv, så gå efter kokkens hummer, som er ekstremt god.

 • Grand’Italia

  Via Palermo 5, Milano, Italien

  Nyd pizzaer, som de er tilberedt – i en brændeovn.

 • 10 Corso Como Café

  Corso Como 10, Milano, Italien

  Her serveres ikke bare (meget velsmagende) italienske og internationale retter til rimelige priser, restauranten ligger også ved siden af et kunstgalleri, et musiklokale, en butik og en boghandel. Helt klart et besøg værd.

[/efstab]
[efstab title=”Transport”]

Transport i Milano, Italien

Sådan kommer du frem

Milan_transportMed fly: Byens hovedlufthavn Malpensa ligger 50 km fra byen. En bus, der kører hvert 20. minut mellem kl. 5.20 og 22.30, forbinder lufthavnen med Stazione Centrale og koster ca. 6-7 €. Det tager en time at køre med bussen. Malpensa Express-toget kører hvert 30. minut mellem kl. 6.30 og 1.30 og tager 40 minutter.

Milanos anden lufthavn hedder Linate og ligger kun 7 km fra byens centrum. Lufthavnsbusser forbinder lufthavnen med Piazza Luigi di Savoia på østsiden af Stazione Centrale. Turen tager 20 minutter, og busserne kører hvert 20. minut mellem kl. 5.40 og 19.00 og derefter hvert 30. minut mellem kl. 19.00 og 21.00. Milanos forstadsbus, som drives af ATM, kører til Linate Lufthavn hvert tiende minut mellem kl. 5.30 og midnat. Denne rejse koster ikke mere end 1 €.

Med tog: De fleste indenlandske og internationale tog ankommer til Stazione Centrale. Denne station betjenes af Milanos metrostation, så det er ret nemt at komme til byens centrum med MM2- og MM3-linjerne.

Med bus: Busserne ankommer til Piazza Castello, som ligger foran Castello Sforzesco.

Sådan kommer du rundt

Med metro: Milanos metrosystem er det nemmeste at bruge og også den mest effektive måde at komme rundt i byen på. 3 linjer (MM1, MM2 og MM3) kører gennem byen mellem kl. 6.00-12.00. Billetter købes i de fleste kiosker og barer. En standard enkeltbillet til 1 € kan bruges i 75 minutter, så mange gange du vil i bus eller sporvogn, men kun én gang i metroen.

Med bus eller sporvogn: Busser og sporvogne kører gennem en større del af byen end metroen. Der vil være tilfælde, hvor bussen eller sporvognen vil være den eneste måde at komme til din destination på.

Med taxa: Den bedste måde at få fat i en taxi på er enten ved at ringe eller få fat i en på en af byens taxiholdepladser, som findes forskellige steder i byen. Det er ikke så nemt at praje dem på gaden som i andre europæiske byer.

[/efstab]

[efstab title=”Ting at se”]

Ting at se i Milano, Italien

Milan_transportSightseeing i Milano er et frisk pust i forhold til Italiens andre populære destinationer. På grund af de millioner af besøgende, de får hvert år, kan det nogle gange være en opgave at gå rundt i Venedigs gader, ligesom det kan være svært at finde et sted at slappe af i Rom. Selvom der er tusindvis af turister, især om sommeren, er gaderne ikke så fyldte her.

En anden af Milanos fordele er, at ud over de endeløse katedraler og museer fra middelalderen og renæssancen, er moderne kunst og kultur mere fremtrædende her. Der er grænser for, hvor mange kirker, springvand og statuer man kan besøge, før sightseeing begynder at blive trættende. Denne by har stadig endeløse museer, kirker og katedraler at besøge, men i modsætning til andre italienske byer har den også en unik modekultur og moderne kunstmuseer.

Piazza del Duomo er Milanos hjerte, og denne plads er sjældent stille. Alle samfundslag passerer gennem dette område på alle tider af døgnet. Se de lokale børn, der hænger ud og diskuterer deres seneste shoppingtur, og undgå de travle kontorarbejdere, der strømmer ud fra metrostationen. Midt i det hele står hundredvis af turguider og udvælger deres bytte. Duomo er verdens største gotiske katedral og en af Italiens mest spektakulære, udsmykket med 135 tinder og over 200 marmorstatuer. Fra toppen af den højeste tinde ser man ud over pladsen, eller piazzaen, en statue af Madonna.

Fra pladsen kan du forkæle dig selv med noget designertøj, og hvis du ikke har råd til det, er en hurtig tur ned ad de førende shoppinggader til lidt vinduesshopping et must. Via Montenapoleone og Via della Spiga er de bedste steder at gøre det. Hvis du føler trang til at købe noget, efter at du har drillet dig selv med noget ekstremt dyrt tøj, så kig lidt længere væk, og du skal nok finde nogle gode tilbud.

Inden du forlader Milano, må du ikke glemme at besøge kirken Santa Maria delle Grazie. Her findes Leonardo da Vincis berygtede maleri “Den sidste nadver”.

Italiens ældste gotiske bygning

Milan_attractionsIl Duomo er en af Italiens mest betagende katedraler og er kendt for sine spir og statuer, der rækker op mod himlen fra alle vinkler (der er 135 spir og over 2.000 statuer). Interiøret og udsigten fra tagterrassen er også ærefrygtindgydende. Åbent dagligt fra kl. 6.50-19.00; gratis adgang (katedralen), €4 (trapper) / €6 (elevator) til tagterrassen.

Seværdigheder i Milano

 • Leonardo da Vinci-museet for videnskab og teknologi

  Via San Vittore 21, Milano, Italien

  Dette museum blev født den 15. april 1452 og er dedikeret til da Vincis arbejde og ideer, hvoraf nogle var virkelig bemærkelsesværdige i betragtning af, hvornår han levede.

  Åbent tirsdag-fre kl. 9.30-16.50. Lør og søn kl. 9.30-18.20; entré 6,20 €. Lukket om mandagen.

 • Giardini Pubblici

  Mellem Via Daniele og Corso Porta Venezia, nordøst for byens centrum, Milano, Italien

  Offentlige haver omkranset af træer, som er gode, når man vil væk fra byens gader.

 • Il Duomo

  Piazza del Duomo, Milano, Italien

  Milanos og uden tvivl Italiens mest imponerende katedral vil fascinere dig i timevis. Byggeriet blev påbegyndt i 1386 og var først færdigt i 1813. Denne katedral er bygget af hvid marmor og er en af Milanos mest besøgte attraktioner. Når du har set på udsmykningen inde i katedralen, kan du slappe af på Piazza del Duomo udenfor. Hvis du stadig har lyst til at lære mere om domkirken efter at have været inde i den, kan du besøge Museo del Duomo, som fortæller om de seks århundreder, domkirken blev bygget.

  Museet er åbent tirsdag-søndag kl. 9.30-17.30; gratis adgang.

 • Santa Maria delle Grazie

  Piazza Santa Maria delle Grazie 2, Milano, Italien

  Folk samles her hver dag for at se Leonardo da Vincis mest berømte værk, Den sidste nadver, som blev malet over en periode på fire år. Da Vincis mest berømte værk har gennemgået en ekstrem restaurering for at kunne ses af offentligheden igen, så du må ikke forlade Milano uden at have set det.

  Åbent tirsdag-søndag; entré €7.

 • Galleria Ponte Rosso

  Via Brera 2, Milano, Italien

  Besøg dette galleri for at se værker af nogle af Milanos impressionister og skulptører. Godt at se nogle af de lokales værker.

 • Brera-paladset og billedgalleriet

  Via Brera 28, Milano, Italien

  Dette galleri ligger i det gamle kloster for de ydmygede munke. Museet blev grundlagt i 1803 under Napoleon-perioden og er hjemsted for mesterværker af Raphael og Pierro della Francesca.

  Åbent kl. 9-21 tirsdag-fre, til kl. 23.40 om lørdagen og til kl. 20 om søndagen; entré €7.

 • Castello Sforzesco

  Via Pontaccio, Milano, Italien

  Dette slot i Parco Sempione er en god afveksling fra kirker og museer. Det centrale tårn, Torre del Filarete, dominerer området.

 • “Den gyldne firkant” shopping

  Via Senato; Corso Venezia;, Via Montenapoleone;, Milano, Italien

  Hvis du har et stramt budget, er du måske ikke i stand til at købe nogle af Pradas og Guccis nyeste designs, men vinduesshopping er gratis! Alle de største navne inden for designermode har filialer her og lejer sig ind i nogle af de dyreste ejendomme i Europa.

 • Civic Galleri for Moderne Kunst

  Via Palestro 16, i Villa Reale, Milano, Italien

  Dette museum dedikeret til det sene 19. og 20. århundrede er et besøg værd og en dejlig afveksling fra at se på gamle kirker og museer.

  Åbent kl. 9-17.30 tirsdag-søndag. Lukket om mandagen.

 • Museo della Pusterla (tortur-museet)

  Via Carducci 14, Milano, Italien

  Et af Milanos mere usædvanlige museer dokumenterer forskellige måder at torturere mennesker på. En af de mere grusomme metoder er et apparat, som blev brugt til at rive ofrenes lemmer af kroppen. Ikke for sarte sjæle.

  Åbent man-lør kl. 10-19.30.

[/efstab]

[efstab title=”Underholdning”]

Underholdning i Milano, Italien

Milan_entertainmentDet er centrum for Italiens finans-, handels- og modeindustri. Så det er ikke overraskende, at indbyggerne i Milano er meget stolte af deres udseende. Når de har lagt så mange kræfter i deres udseende, kan de godt lide at vise sig frem. Og hvad er bedre end at gøre det om aftenen?

Milano har de eksklusive barer og klubber, som man forventer, men som Italiens næststørste by har den også barer og klubber, der passer til alles smag.

Hvis det er en bar, du leder efter, så prøv at finde en med happy hour. Dette fænomen har taget fart i Milano og gør det billigere og sjovere end forventet at gå ud i Italiens mest fashionable by. Den eneste ulempe ved happy hour er, at hvis du går ud så tidligt, kan det betyde, at din aften starter meget tidligt, og at du måske ikke har udholdenhed til at holde ud til klubberne.

Klubberne er svære at finde her. Man er nødt til at udforske forskellige områder for at finde en klub, der ikke er for prætentiøs. Naturligvis kan du støde på klubber, hvor dørmændene vil forhindre dig i at komme ind, men som altid skal du blive ved med at søge, og så skal du nok finde lige det, du leder efter.

Det bedste sted at udforske Milanos natteliv er omkring Navigli-distriktet lige syd for byens centrum. Her er der alle typer barer, natklubber og caféer at vælge imellem. Og hvis du har lyst til at tjekke, hvordan Italiens livebands lyder, er der et udvalg af barer i området med livebands.

En del af byen, der altid er forbundet med Milanos natteliv, er Corso Como i Girabaldi, Milanos andet hovedområde, hvor man kan slå håret ud. Selv om det er det område, hvor de fleste tophoteller, designertøjsbutikker, barer og klubber ligger, er der klubber, som du kan gå ind på og mingle med nogle af Milanos smukke mennesker. Bare lad træningsskoene blive hjemme, og brug fem minutter på at stryge din top og dine jeans, så skal det nok gå.

Underholdning i Milano

 • Luca & Andrea

  Alzaia Naviglio Grande 34, Navigli, Milano, Italien

  Hvis det eneste, du længes efter, er et stille glas vin og ikke en bakke fuld af øl, er Luca & Andrea det perfekte sted. Det venlige personale vil spørge dig, hvilken type vin du har lyst til, før de bringer den til dit bord.

  Åbent hver dag fra kl. 12.00-2.00.

 • Loola Paloose

  Corso Como, Milano, Italien

  Denne bar/klub ligger i et af byens mest eksklusive områder, når det gælder natteliv, og har mere at byde på end high fashion og modeller. Hold øje med bartendernes akrobatik bag disken.

 • Club Toqueville

  Corso Como, Milano, Italien

  Lige op ad vejen fra Hollywood ligger denne klub, som ikke er så overfyldt, men som er lige så trendy. Alle fjernsynene på væggene kan dog være distraherende. Om sommeren bliver der danset på gaden, og det er rigtig sjovt.

  Åbent tirsdag-søn kl. 20.00 til sent; entré €10-€15.

 • Bodeguita del Medio

  Viale Col di Lana, Milano, Italien

  Denne bar er mere stille end de fleste andre i Milano, men der er en god atmosfære. Cubanske sangere underholder de større menneskemængder i weekenden.

 • Antica Birreria di Porta Nuova

  Via Solferino 56, Garibaldi, Milano, Italien

  En gammel bar, der brygger sin egen øl. Fremragende happy hour, som faktisk løber over tre timer (kl. 18-21). Her er to etager med en kælder nedenunder, hvor der serveres forskellige pastaretter.

 • Bar Magenta

  Via Carducci, Milano, Italien

  Indrettet bar i 20’er-stil, som kan være meget travl i weekenden. Serverer indtil de tidlige morgentimer. Serverer også mad i løbet af dagen.

 • El Tumbun de San Marc

  Via San Marco 20, Milano, Italien

  Bar tæt på Brera-paladset, som er populær blandt turister. Helt klart et besøg værd om mandagen, hvor der er happy hour fra kl. 18 til midnat.

  Lukket om søndagen.

 • Naviglio Blues

  Via Ascanio Sforzo, Milano, Italien

  Fantastisk bar til at opleve livebands. De fleste bands, der kommer her, spiller mest blues og rockmusik.

  Åbent fra kl. 13 til sent.

 • Le Scimmie

  Viale Card, Milano, Italien

  Live-musiksted, der er vært for coverbands, der rejser rundt i Europa for et totalt blandet publikum.

  Åbent dagligt kl. 10.30-4.00; entré €5-€10.

 • Maharaja Fashion Café

  Viale Gorizia 8, Milano, Italien

  Lad dig ikke snyde af navnet – denne bar er ikke en rigtig café, og den er heller ikke fuld af folk fra Milanos modeindustri. Det er først og fremmest en restaurant, der serverer indisk mad af høj kvalitet. Om aftenen er der fokus på baren, hvor det trendy publikum skaber en meget livlig atmosfære.

  Lukket om mandagen.

 • Spazio Movida

  Via Ascanio Sforza 41, Navigli, Milano, Italien

  Hvis smagen af øl begynder at blive trættende, og du har brug for noget at peppe dig lidt op med, så tjek denne bar ud. Cocktails på det omfattende menukort starter ved €6. Hvis det er lidt dyrt, er en pint tysk øl til €4 et godt bud. En ting, som alle bør kunne lide, er det venlige personale og den afslappede musik.

  Åben hver nat fra kl. 18.00-02.00.

 • Hollywood

  Corso Como 15, Milano, Italien

  Denne klub er fuld af modeller i modelsæsonen (som egentlig er når som helst), og den er fuld af Milanos elite. Der spilles alle typer musik fra kommerciel til house, og denne klub bør besøges, hvis du får chancen.

  Åbent torsdag-søn kl. 22.00-03.00; entré €10-€15.

//

[/efstab]

[efstab title=”Generel info”]

Generel info om Milano, Italien

Krav til visum
Alt, hvad amerikanske, australske, canadiske og newzealandske statsborgere behøver for at opholde sig som turist i byen i en periode på op til 90 dage, er et gyldigt pas. Det er næsten umuligt at forlænge opholdet ud over dette tidsrum, medmindre man forlader landet og rejser ind igen. EU-borgere kan frit rejse og arbejde i landet med et gyldigt pas, men det er ekstremt svært for andre nationaliteter at få et arbejdsvisum. Borgere fra alle andre lande bør tjekke med den italienske ambassade i deres hjemland for at se, hvilke krav der gælder for netop deres nationalitet.

Valuta
Den valuta, der bruges i Italien, er euro, som består af 100 cent. Sedlerne er på €100, €50, €20, €10 og €5, og mønterne er €2, €1, 0,50C, 0,20C, 0,10C, 0,05C, 0,02C og 0,01C.

Sprog
Hovedsproget i Rom er italiensk, men engelsk, fransk og tysk tales også i vid udstrækning, især i de store turistområder.

Klima
På grund af sin nordlige placering i Italien er Milano ikke så varm som andre byer, men det kan stadig blive ret varmt. Det bedste tidspunkt at besøge byen på er enten forår eller efterår. Om sommeren bliver det meget varmt og fugtigt med temperaturer på over 90 grader i flere dage i træk. De høje temperaturer begynder i maj og kan vare så længe som til oktober.

Lægehjælp
Besøgende fra EU-lande har ret til lægebehandling i henhold til EU’s aftale om gensidig lægebehandling. Før du rejser, bør du hente en E111-blanket på dit lokale socialsikringskontor. Denne blanket kan også fås på posthuse. Australiens Medicare-system har også en gensidig sundhedsaftale med Italien.

I tilfælde af en nødsituation skal du ringe 118. Byens offentlige hospital Ospedale Maggiore Polinico ligger på Via Francesco Sforza.

Det anbefales, at du tegner en rejseforsikring, før du tager af sted. Du kan nu købe en rejseforsikring på Youthhostelmilan.com. Klik her for yderligere oplysninger.

Tidszone
Milano ligger i den centraleuropæiske tidszone (CET), som er en time foran Greenwich Mean Time og seks foran Eastern Standard Time.

Åbningstider
Butikkerne i Milano har generelt åbent fra kl. 9.00 til 13.00 og fra kl. 15.30 til 19.30 fra mandag til lørdag. De fleste holder stadig lukket om søndagen, men det er begyndt at ændre sig. Da dette er Italiens modehovedstad, er der mange butikker, der ikke lukker mellem kl. 13 og 15.

Regeringskontorer er åbne fra kl. 8.30 til 14.00, men de har åbent til kl. 17.00 i de større byer. Museerne har åbent fra kl. 9.00 til 19.00, nogle lukker mellem kl. 13.00 og 15.00, og alle holder lukket søndag og mandag.

Banker er generelt åbne fra mandag til fredag mellem kl. 8.35 og 13.35 og igen fra kl. 15.00 til 16.00. I nogle af de større byer lukker de dog ikke til frokost.

Turistkontorer
Det vigtigste APT-turistkontor i byen ligger på 11 Via Marconi 1 på Piazza del Duomo og har åbent fra kl. 8.15 til 19.00 mandag til fredag, kl. 9-18 om lørdagen og til kl. 17.00 om søndagen. Der er en anden filial på Stazione Centrale. Personalet på begge kontorer kan give dig alle de oplysninger, du har brug for, mens du er her, lige fra busplaner til private ture, og de taler også engelsk, hvilket nok vil være en stor hjælp for mange af jer.

Skat
Der er en moms inkluderet i prisen på alle varer i Italien, men den gode nyhed er, at for alle, der ikke bor i EU, er det noget, du kan få tilbage, når du forlader landet. Denne rabat gælder dog kun, hvis den købte vare koster mere end 155 euro. Hvis det er tilfældet, skal du udfylde en formular i den butik, hvor du køber varen, få den stemplet i tolden og returnere den til butikken inden for 60 dage. Herefter vil din refusion blive udstedt med check eller til dit kreditkort. I større lufthavne og ved grænseovergange er der faciliteter, hvor du kan få pengene tilbage med det samme.

Valutaveksling
Selvom rejsechecks i vid udstrækning accepteres, er der nogle steder, der nægter at gøre det. Derfor anbefales det, at du veksler dem til euro, så snart du ankommer til Italien. Bankerne er generelt de mest pålidelige og tilbyder de bedste kurser for al valutaveksling. Der er også vekselkontorer i alle større lufthavne og på togstationer, hvor åbningstiderne som regel er mere bekvemme, men provisionen er dyrere.

Elektricitet
Elektricitet i Italien er 220V, 50 Hz, men nogle steder, bl.a. i Milano, bruges der stadig 125V.

Telefoner
For at ringe til Milano fra udlandet skal du først ringe 00, efterfulgt af 39, som er landekoden for Italien, den lokale områdekode (0)2 og det lokale nummer. Hvis du ønsker at ringe til udlandet fra Milano, skal du igen taste 00, efterfulgt af den internationale kode for dit land og derefter det lokale nummer. Det er værd at bemærke, at du også skal droppe det første nul fra den lokale områdekode for begge typer opkald.

Offentlige telefoner er vidt tilgængelige i hele byen. De fleste telefoner accepterer nu kun telefonkort. Disse kort findes i forskellige valører, 2,58 €, 5,16 € osv., og de kan købes i kiosker, tobaksforretninger eller fra automater i Telecom-centre.

Postkontor
Hovedpostkontoret ligger på Via Cordusio 4, ved siden af Via Dante. Åbningstiderne er fra kl. 8.00-19.00 man-fre og fra kl. 9.30-13.00 om lørdagen.

Drikkepenge
Selvom et servicegebyr på mellem 15 og 18% er inkluderet i alle restaurantregninger, er det kutyme at give et lille drikkepenge, hvis servicen fortjener det. Mellem 5 og 10% af det samlede beløb er tilstrækkeligt. Hvis du er på en café eller bar, hvor servicegebyret ikke er inkluderet, bør du give mellem 10 og 15% i drikkepenge. Taxachauffører får normalt 10% af prisen, og rejseledere og chauffører skal have omkring 15% af den samlede pris for turen.

Helligdage
Det er værd at notere sig, hvilke helligdage der er, før man rejser til et land, da de fleste virksomheder, banker og butikker normalt holder lukket i dag. I Italien finder de sted den 1. og 6. januar, 2. påskedag, 25. april, 1. maj, 15. august, 1. november og 8., 25. og 26. december. Det er en god idé også at tjekke det pågældende område, da visse byer også lukker ned under særlige begivenheder.

[/efstab]
[/efstabs]

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top