City Guide Oslo, Norge

[efstabs class=”yourcustomclass”]
[efstab title=”Hjem” active=”active”]

På besøg i Oslo

Den norske hovedstad ligger lige i hjertet af Skandinavien og er omgivet af fjorde og skove, hvilket gør den til en af de mest maleriske og uspolerede byer på kontinentet.

[/efstab]

Sshh!... This is a secret

Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

[efstab title=”Om”]

Om Oslo, Norge

Oslo_cityinfoOslo er ikke fremmed for slående landskaber, omgivet som den er af fjorde og skove. Men denne populære skandinaviske destination har meget mere at byde på end blot et smukt ansigt. Museer, gallerier og grønne områder er side om side med et livligt natteliv, der består af mange barer, klubber og spillesteder med levende musik, samt mange caféer og restauranter.

Oslo ligger ved Oslofjorden og er Norges hovedstad og største by. Byen dækker et område på 426,9 kvadratkilometer og er hjemsted for næsten 580.000 mennesker. Det er verdens dyreste by, men rejsende kan holde omkostningerne nede ved at gøre brug af byens udvalg af førsteklasses budgetindkvartering, tjekke byens store udvalg af gratis attraktioner og se sig omkring efter de bedste måltider, der tilbydes af en bred vifte af caféer og restauranter.

Det er en nem by at komme rundt i, med en række offentlige transportmuligheder samt et kompakt centrum, der kan udforskes til fods. De lokale er en venlig flok, og mange af dem taler godt engelsk, hvilket gør det meget nemt at finde ud af mere om de bedste steder at besøge i denne fristende by.

[/efstab]
[efstab title=”Spise ude”]

Spise ude i Oslo, Norge

Oslo_eatingOslo er en by med mange kulinariske lækkerier og er hjemsted for et væld af restauranter og caféer, der serverer en lang række lokale og internationale favoritter.

Hvis du er på udkig efter en bid mad, så tjek gaderne Karl Johans Gate, Torggata og Youngsgate i byens centrum. Her finder du en bred vifte af spisesteder, bl.a. den lokale favorit Ricebowl Thai Café og mange flere. Grünerløkka, et af Oslos mest populære og livlige kvarterer, er et andet område, du absolut bør besøge for at finde et stort udvalg af spisesteder. I og omkring Olaf Ryes Plass finder du et udvalg af førsteklasses restauranter, herunder Villa Paradiso. Aker Brygge, et af byens mere turistede områder, er også fuld af spisesteder, bl.a. Olivia, som serverer et bredt udvalg af italienske retter.

Det er dyrt at spise ude i Oslo, men hvis man er smart, kan man få fremragende måltider til en rimelig pris. Caféer er uendeligt meget billigere end restauranter, og maden er lige så tilfredsstillende. De er især gode til frokostmåltider, ligesom de mange boder og kiosker, der er spredt ud over hele centrum.

Restauranter i Oslo

 • Ricebowl Thai Café

  Youngsgate 4, Sentrum, Oslo, Norge

  Ricebowl Thai Café er en meget travl restaurant, som er yderst populær blandt de lokale takket være sit udvalg af thairetter til rimelige priser. Der er masser af borde, så selv hvis du skal vente på en plads, bliver ventetiden ikke lang, og du kan fordrive tiden med at se på den flotte samling af dekorative genstande, der hænger på væggene. Der er en engelsk menu, og den er fyldt med ris- og nudelretter plus et udvalg af forretter og desserter. Der serveres ikke alkohol her.

  Åbent man-lør kl. 12-22, søn kl. 14-21.

 • Villa Paradiso

  Olaf Ryes Plass 8, Grünerløkka, Oslo, Norge

  Mens du venter på at blive betjent af det venlige, engelsktalende personale på Villa Paradiso, vil dine øjne uundgåeligt blive draget mod de mange kuriositeter fra hele verden, der opbevares i glasskabe under baren. Her serverer de et udvalg af italienske retter, herunder pizzaer, sandwiches og meget mere. Der er også en morgenmadsmenu. Dette er et meget populært sted, hvor både de indendørs og udendørs borde er helt fyldte ved spisetid.

  Åbent man-tirs kl. 8-22, ons-fre kl. 8-23, lør kl. 10-23, søn kl. 10-22.

 • Peppes Pizza

  Karl Johans Gate 1, Sentrum, Oslo, Norge

  Peppes er et af de billigere spisesteder i Oslo og tilbyder et stort udvalg af pizzaer sammen med burgere, salater, nachos og meget mere. Portionerne er store, og priserne er rimelige. Mens du nyder din pizza, kan du se dig omkring, for der er masser af cool, kitschede dekorationer på begge etager – alt fra filmmemorabilia til modelskibe.

  Åbent man kl. 11-22.30, tirs-lør kl. 11-23.30, søn kl. 13-22.30.

 • Kaffebrenneriet

  Brynjulf Bulls Plass 2, Aker Brygge, Oslo, Norge

  Oslos svar på Starbucks er et godt sted at starte dagen og tilbyder lækre kager, friskpresset juice og aromatisk kaffe til gode priser. Det er et travlt sted takket være nærheden til både rådhuset og Nobels Fredscenter, og mange mennesker stopper op for at få deres morgenkaffe. De tilbyder også sandwich, kager, småkager og meget mere. Taburetterne ved vinduet giver en cool udsigt ud over Aker Brygge, og der er også masser af andre borde både inde og ude.

  Åbent man-fre kl. 7-18, lør kl. 9-17, søn kl. 10-17.

 • Bagel & Juice

  Slottsgate 7, Sentrum, Oslo, Norge

  Bagel & Juice er et godt valg til en hurtig og velsmagende frokost, som ikke koster alverden. Her er lyst og larmende, og der er et bredt udvalg af fyld til din bagel, sammen med et udvalg af kager og en række friske juicer og lækre smoothies. Afgiv din bestilling ved kassen, og nyd derefter din mad ved et af vinduesbordene med høje, farverige skamler og borde dækket med ordbogstekster.

  Åbent man-fre kl. 7-18, lør kl. 10-18, lukket søn.

 • Stockfleths

  Prinsens gate 6, Sentrum, Oslo, Norge

  Stockfleths er et godt sted at spise morgenmad eller frokost med et stort siddeområde nedenunder og masser af steder at sidde omkring disken. Der er især travlt om morgenen, hvor folk kommer ind for at få deres morgenkaffe og bagværk. Der er også norsk brød og et udvalg af sandwich. Venligt personale og en livlig atmosfære gør dette til et endnu mere tiltalende sted at stoppe for en bid mad.

  Åbent man-fre kl. 7-18, fre kl. 10-17, lukket søn.

 • Fruhagen

  Thorvald Meyersgate 40, Grünerløkka, Oslo, Norge

  Fruhagen er en restaurant og vinbar med en meget funky stemning. Ud over morgenmaden er der også salater, sandwich, burgere og meget mere på menuen. Vin kan købes på flaske eller glas. Mens du spiser, bliver du forkælet med en blanding af god musik fra Rolling Stones til norske bands. En række gamle, uensartede møbler udgør det komfortable siddeområde indenfor, og der er også masser af pladser udenfor. Indretningen er kunstnerisk med en masse tryk på væggene. Med et ungt klientel og en hyggelig atmosfære er det et godt sted at slå et smut forbi på alle tider af døgnet.

  Åbent man-ons kl. 11-12, tors kl. 11-1, fre-lør kl. 11-3, søn kl. 11-21.

 • Forenede Bagerier

  Frognerveien 58, Frogner, Oslo, Norge

  Dette bageri og café ligger en kort gåtur fra Vigelands skulpturpark og Frognerparken og er et populært sted takket være sit fristende udvalg af kager, wienerbrød og brød. Sandwich, kaffe, friskpresset juice og smoothies fuldender det indbydende menukort. Du kan få din mad med, hvis du vil gå og spise i parken, eller du kan benytte dig af siddepladserne både indenfor og udenfor caféen. Siddepladserne indenfor er ret funky og består af uens møbler arrangeret under dinglende lyspærer. Personalet er venligt og effektivt, selv i meget travle perioder, og priserne er meget rimelige.

  Åbent man-lør kl. 8-17, søn kl. 10-17.

 • Café Frölich

  Henrik Ibsensgate 60a, Frogner, Oslo, Norge

  På trods af det smarte interiør tilbyder denne restaurant ret rimelige priser og meget velsmagende måltider til både frokost og aften. Fra sandwich til salater, burgere til fiskeretter – der er et godt udvalg af retter på menukortet. Der er meget lyst indenfor, og en plads ved et af de store vinduer giver god mulighed for at se folk passere forbi på gaden udenfor. Der står også et klaver lige inden for døren, og caféen er nogle gange vært for gratis koncerter.

  Åben man-lør kl. 11-23, lukket søn.

 • Olivia

  Stranden 3, Aker Brygge, Oslo, Norge

  Olivia ligger ved siden af molen i det travle område Aker Brygge og tilbyder førsteklasses italiensk mad til rimelige priser. Der er siddepladser både inde og ude, og det er generelt et ret travlt sted takket være både beliggenheden og kvaliteten af maden. Et udvalg af pizzaer og pastaretter er blot en lille del af det brede menukort.

  Åbent man-ons kl. 11-23, tors-fre kl. 11-12, lør kl. 12-12, søn kl. 12-11.

 • Dionysos

  Calmeyersgate 11, Oslo, Norge

  En taverna i græsk stil, som serverer autentisk mad fra ejerens hjemland til en rimelig pris for Oslo. Der er også bouzouki-musik hver aften fra kl. 19.00.

 • Friskport Vegeta Vertshus

  Munkedamsveien 3B, Oslo, Norge

  Byens ældste vegetariske restaurant med en røgfri bar nedenunder, som serverer en studenterbuffet fra tirsdag til lørdag, hvilket gør priserne lidt mere tiltalende for dem med et stramt budget.

 • Mamma Rosa

  Oyre Slottsgate 12, Oslo, Norge

  Denne restaurant er en af de mere populære italienske restauranter i Oslo og blev etableret af to italienske brødre, som har udviklet et omfattende menukort med ikke mindre end femten forskellige pizzatyper.

 • Brasserie 45

  Karl Johans gate 45, Oslo, Norge

  En menu med 45 forskellige retter til 45 kr. gør dette til et meget populært valg, og der er noget for enhver smag, herunder kød, fisk og vegetariske specialiteter.

 • Sofies Café

  Sofienberg gate 6, Oslo, Norge

  Serverer et udvalg af de mest kendte og populære traditionelle skandinaviske retter, portionerne er enorme, men det er priserne ikke, så tjek dette ud.

 • Kafe Kampen

  Bogata 21, Oslo, Norge

  Dette sted ligger i det gamle arbejderkvarter af samme navn og er noget for sig selv. Ikke to borde og stole er ens, og menukortet er lige så varieret og serverer alt fra fransk til pakistansk. Det giver et ret interessant besøg.

 • Annen Dans

  Stortorvet 2, Oslo, Norge

  Dette amerikanske spisested, der også fungerer som pub om aftenen, serverer enkle retter til enkle priser og er det perfekte sted at slappe af med et godt måltid og en øl efter en stressende dag med sightseeing.

 • Harlekin Mat & Vinhus

  Hegdehaugsvn, Oslo, Norge

  Stedet ligger midt i Oslos mest populære shoppinggade og serverer en ekstremt populær morgenmad hele dagen, og der er altid fuldt hus, så det kan varmt anbefales at bestille bord i forvejen.

 • Tex Mex Kaktus

  Stranden 3, Oslo, Norge

  Alt fra de mange trækaktusser til ørkenmalerierne får dette sted til at skille sig ud, men på trods af stedets tilsyneladende klæbrighed er maden og atmosfæren fremragende, og det er et glimrende sted at begynde en aften i byen.

 • Panda

  Trondheimsvien 269, Oslo, Norge

  Panda serverer en eklektisk blanding af traditionelle kinesiske og norske specialiteter (interessant kombination) og er meget populær blandt byens yngre indbyggere takket være det lyse og luftige minimalistiske interiør og de prisvenlige måltider.

[/efstab]
[efstab title=”Transport”]

Transport i Oslo, Norge

Sådan kommer du frem

Oslo_transportMed fly: Oslo Lufthavn, Gardemoen er Norges største internationale lufthavn og ligger omkring 50 kilometer fra byens centrum. Der kører et højhastighedstog mellem lufthavnsterminalen og Oslos centrale togstation. Togene kører regelmæssigt, og rejsen tager cirka 20 minutter.

Med tog: Hovedbanegården er Oslo Sentralstasjon som Jerbanestorget. Herfra går der tog til alle dele af Norge samt til Stockholm i Sverige.

Med bus: Busser fra hele Europa har endestation i Oslo, og de fleste afgange varetages af Swebus Express, GoByBus eller Eurolines.

Sådan kommer du rundt

Til fods: Du vil kunne komme til mange af attraktionerne i centrum til fods, men du vil også være nødt til at bruge offentlig transport under dit ophold.

På cykel: Oslo har en offentlig cykeludlejningsordning. Cykler kan hentes fra over 90 forskellige steder i byen. Ordningen kører fra april til oktober hvert år.

Med sporvogn/metro: Oslos sporvognssystem eller ‘Oslotrikken’ består af 6 linjer, der betjener både byens centrum og forstæderne. T-banen er Oslos metrosystem, der kører under jorden over 6 forskellige linjer[/efstab]

[efstab title=”Ting at se”]

Ting at se i Oslo, Norge

Oslo_attractionsNorge er et virkelig smukt land med bjerge, skove, fjorde og gletsjere, og hovedstaden er ingen undtagelse. Omgivet af natur på alle sider og med en rig og varieret historie tilbyder Oslo sine besøgende både et mindeværdigt og fascinerende ophold.

En af de mest interessante attraktioner i byen er Nobels Fredscenter. Det er fyldt med interaktive og lærerige udstillinger, der fortæller historierne om de fortjente modtagere af Nobels fredspris. De midlertidige udstillinger fremhæver nogle af de presserende problemer i verden i dag.

Hvis du tager til Bygdøy-området, vil du støde på to af de mest populære museer i Oslo. Det er Vikingeskibsmuseet og Norsk Kulturhistorisk Museum. På Vikingeskibsmuseet kan du se resterne af tre vikingeskibe og de skeletter, der blev fundet i to af dem, mens Norsk Kulturhistorisk Museum er hjemsted for bygninger fra perioder i Norges historie. Oslo er også hjemsted for nogle fantastiske gallerier som Munch-museet, Nasjonalgalleriet og Nasjonalmuseet for samtidskunst.

Alle, ikke kun kunstelskere, vil blive betaget af Vigelands skulpturpark. Det er en af de mest fantastiske seværdigheder i verden, og den er hjemsted for over 200 skulpturer af den menneskelige form. Parken er udtænkt af kunstneren Gustav Vigeland og besøges af et stort antal mennesker hvert år.

Shopaholics vil føle sig hjemme i Oslo takket være de mange butikker, indkøbscentre og stormagasiner. Karl Johans Gate er den vigtigste shoppinggade, og den løber fra hovedbanegården hele vejen til det kongelige slot.

Helbred verden

oslo_dontmiss_nobelpeace2Dette vigtige center er designet til at være tilgængeligt for alle og uddanner besøgende om Nobels fredspris og dens fortjente modtagere. Udstillingerne er interaktive, iøjnefaldende og helt igennem fængslende. Åbent juni-aug man-søn kl. 10-18, sept-maj tir-søn kl. 10-18, lukket man; entré NOK 80.

Seværdigheder i Oslo

 • Grünerløkka

  Grünerløkka, Oslo, Norge

  Hippe og trendy Grünerløkka nord for centrum er et alternativt tilflugtssted og en del af Oslo, som du virkelig ikke bør gå glip af. Her finder du mange små butikker, vintagebutikker og farverige frugt- og grøntforretninger. Her ligger den populære Sofienbergparken, og området er et af Oslos mest elskede, når det gælder barer og restauranter. Fra små kaffebarer til travle spisesteder, du vil ikke have problemer med at finde et sted, der passer til din appetit. Derudover er der også et bredt udvalg af natklubber at tjekke ud.

 • Bygdøy

  Bygdøy, Oslo, Norge

  Hvis du vil have en smagsprøve på det maleriske norske landskab, er det denne del af Oslo, du skal tjekke ud. Ud over at huse nogle af områdets førende museer, herunder Vikingeskibsmuseet og det udendørs Norsk Kulturhistorisk Museum, er Bygdøy også hjemsted for den kongelige gård, og hvis du holder øje, kan du se de uniformerede soldater, der bevogter grænserne. Når du har fået appetit ved at gå en tur i skoven eller langs molen, finder du en række cool caféer, hvor du kan slappe af.

 • Frogner

  Frogner, Oslo, Norge

  Frogner er et must for besøgende i Oslo og er hjemsted for den imponerende Frogner Park samt den uundværlige Vigeland Skulpturpark. Grønne områder, smukke blomster og fantastiske kunstværker gør dette til en af de mest maleriske dele af byen. Disse store attraktioner suppleres af en række hyggelige caféer og et stort udvalg af trendy butikker og mindre forretninger.

 • Aker Brygge

  Aker Brygge, Oslo, Norge

  Et af de mere turistede områder i Oslo, men stadig en del af byen med meget at tilbyde besøgende. Du kan se det historiske Nobels Fredscenter og Oslos rådhus. Molen her er vært for en masse seje både, og færgen til Bygdøy sejler også herfra. Shoppere vil også være glade her, takket være indkøbscentret Aker Brygge og dets mange butikker. Restauranter og barer er ingen mangelvare i dette område, og du vil ikke have noget problem med at finde et sted at få en bid mad eller en øl.

 • Sentrum

  Sentrum, Oslo, Norge

  Oslos travle centrum har et stort udvalg af attraktioner, museer og gallerier, der kan optage kulturinteresserede i alle aldre, lige fra det kongelige slot til Nationalgalleriet. Derudover finder du nogle af byens bedste shoppingmuligheder i dette område, herunder butikkerne langs Karl Johans Gate og store stormagasiner som Steen & Strom og GlasMagasinet. Sentrum er en af de mest energiske dele af Oslo, når det gælder natteliv, og det vrimler med alle slags restauranter, barer og klubber.

 • Karl Johans gate

  Sentrum, Oslo, Norge

  Oslos største shoppinggade strækker sig fra hovedbanegården hele vejen til det kongelige slot. Det vrimler med shoppere, og her er et bredt udvalg af butikker. Både internationale og udenlandske mærker er godt repræsenteret her, bl.a. H&M, Vero Moda, Mango og mange flere. Du kan også tjekke Paleet shoppingcenter, der ligger langs Karl Johans Gate. Mens du vandrer fra butik til butik, bliver du underholdt af en række gadeartister.

 • Aker Brygge Shopping

  Stranden 3B, Aker Brygge, Oslo, Norge

  Med sit funky, moderne interiør og gode beliggenhed i det ofte besøgte Aker Brygge-område er dette shoppingcenter et meget populært sted for dem, der ønsker at bruge et par kroner. Masser af topmærker har butikker her, bl.a. Benneton, Bik Bok, Vero Moda, Gant og mange flere. Shoppere kan finde alt fra herre- og damemode til kosmetik.

  Åbent man-fre kl. 10-20, lør kl. 10-18, lukket søn.

 • Oslo by

  Stenersgata 1, Sentrum, Oslo, Norge

  Denne mastodont er et must for alle shoppingentusiaster, der besøger Oslo. Fra elektronik til interiør, mode til gaver – dette store indkøbscenter huser omkring 100 butikker fordelt på 5 etager. Det er et travlt sted med masser af internationale og lokale mærker. Nogle af de mere genkendelige navne er Body Shop, Oasis, Bik Bok og H&M sammen med mange, mange andre.

  Åbent man-fre kl. 10-22, lør kl. 10-20, lukket søn.

 • Steen & Strøm

  Kongensgate 23, Sentrum, Oslo, Norge

  Steen & Strom strækker sig over 6 etager og er vært for et stort udvalg af merchandise. Her finder kunderne mode til kvinder og mænd, kosmetik, accessories, møbler, husholdningsartikler og meget mere. Internationalt anerkendte mærker som Diesel, Chanel, Burberry, Lacoste, Mexx og Dior er blot nogle af de førsteklasses mærker, du kan købe i dette lyse og luftige stormagasin.

  Åbent man-fre kl. 10-19, lør kl. 10-18, lukket søn.

 • GlasMagasinet

  Stortorvet 9, Sentrum, Oslo, Norge

  GlasMagasinet er et af de bedste stormagasiner i Oslo og et shoppingparadis fyldt med lokale og internationale mærker. På de 4 etager finder du tøj, sko, kosmetik, tilbehør, husholdningsartikler og meget mere. Mexx, Dior og Chanel er blot nogle af de mærker, du vil støde på i denne velbesøgte butik.

  Åbent man-fre kl. 10-19, fre kl. 10-18, lukket søn.

 • Vår Frelsers Kirkegård

  Sørkedalsveien 66, Hammersborg, Oslo, Norge

  Denne vigtige mindekirkegård huser hvilestederne for nogle af Norges mest bemærkelsesværdige borgere. En vandring gennem æreskirkegården vil bringe dig til de velholdte grave for både Munch og Ibsen sammen med mange andre. Kirkegården blev etableret i 1902 og er også hjemsted for et vigtigt krigsmindesmærke og et kapel.

 • Nationalgalleriet

  Universitetsgaten 13, Sentrum, Oslo, Norge

  Med en samling på over 48.000 kunstværker er Nasjonalgalleriet et mekka for kunstelskere, der ønsker at se malerier, skulpturer, tryk, tegninger og meget mere. Det er vært for så eminente værker som det ikoniske “Skrig” af Munch, sammen med malerier af store kunstnere som Monet, Van Gogh, Degas og Picasso. Fra det surrealistiske til det sublime – dette galleri bør helt sikkert være på din liste over steder, du skal besøge.

  Åbent tirsdag-onsdag, fredag kl. 10-18, torsdag kl. 10-19, lørdag-søndag kl. 11-17, lukket mandag; gratis adgang.

 • Botanisk Have

  Sars’ gate/Monrads gate, Tøyen, Oslo, Norge

  Botanisk Have er et smukt grønt område, som blev etableret i 1814 og i dag er en af byens mest populære attraktioner. Høje træer giver skygge, mens drivhusene rummer et væld af farverige blomster, stikkende kaktusser og meget mere. Af alle denne smukke haves aktiver er dufthaven måske den mest fornøjelige. Den er et festmåltid for sanserne og byder på et veritabelt smørrebrød af syn og dufte, der skal nydes.

  Åben apr-sept kl. 7-21, okt-marts kl. 7-17, lågerne åbnes kl. 10 lør-søn; gratis adgang.

 • Nationalmuseet for moderne kunst

  Bankplassen 4, Sentrum, Oslo, Norge

  Dette museum er fyldt med fantastiske eksempler på moderne kunst og huser en række midlertidige udstillinger ud over den omfattende permanente samling. Udstillingerne spænder fra videoinstallationer til malerier af den menneskelige form. Fra det uhyggelige til det farverige – alle de kunstværker, der vises på museets to etager, er utroligt imponerende og et kig værd.

  Åbent tirsdag-onsdag, fredag kl. 10-18, torsdag kl. 10-19, lørdag-søndag kl. 11-17, lukket mandag; gratis adgang.

 • Akershus Slot

  Festnings-Plassen, Oslo, Norge

  Slottet, som er en af de ældste attraktioner i den norske hovedstad, blev bygget i 1300 og fungerede som både fæstning og residens for den kongelige familie gennem århundreder. Nu bruges det af regeringen til statslige lejligheder.

 • Edvard Munch-museet

  Toyengate 53, Oslo, Norge

  Med over 20.000 tegninger, tryk, malerier og skulpturer af Skandinaviens mest berømte kunstner er dette museum helt dedikeret til skaberen af “Skriget”.

 • Norsk Folkemuseum

  Museumsveien 10, Oslo, Norge

  En fremragende samling af alt, hvad der er norsk, herunder genskabelser af 140 af landets oprindelige bygninger samt over 220.000 udstillingsgenstande, herunder alt fra dagligdags husholdningsredskaber til fascinerende gobeliner og udskæringer.

 • Tryvannstatrnet

  Voksenkollen, Oslo, Norge

  Det højeste udsigtspunkt i hele Skandinavien, Tryvannståtrnet, ligger næsten to tusind meter over havets overflade og giver en betagende udsigt over byen, som faktisk når så langt som til nabolandet Sverige.

 • Vigeland skulpturpark

  Frognerparken, Nobelsgate 32, Oslo, Norge

  Denne park på 75 hektar i det vestlige Oslo er en samling af over 200 skulpturer i granit, bronze og jern, som alle er skabt af den berømte Gustav Vigeland. Udstillingens højdepunkt er en monolit bestående af over hundrede figurer, som alle er hugget ud i ét stykke sten og når over 15 meter i højden.

 • Vikingeskibshuset

  Huk Aveny 35, Bygody, Oslo, Norge

  Dette museum er hjemsted for de tre vikingegravskibe, Gokstad, Tune og Oseberg, som stammer fra mellem 800 og 900 e.Kr. og blev fundet bevaret i ler. Af de tre er den 20 meter lange Oseberg den mest imponerende, da den indeholder gravkammeret for en vikingedronning, hvis jordiske rester var i båden, da den blev opdaget.

 • Oslo Domkirke

  Stortorvet 1, Oslo, Norge

  Man kan ikke rigtig besøge en by uden i det mindste at tage et hurtigt kig på dens hovedkatedral, og Oslos skuffer ikke. Den blev bygget i 1500-tallet, restaureret i 1950 og huser i dag adskillige værker af norske kunstnere samt et fem etager højt orgel.

 • Heine-Onstad Kunstsenter

  Hokvikodden, Baerum, Oslo, Norge

  Et museum bygget med det ene formål at huse et pars private kunstsamling, er det ikke kvalmende, at dette er hjemsted for de kunstneriske værker, som den tidligere skøjtemester Sonja Henie og hendes shippingmagnat af en mand, Niels Onstad, har samlet? Med over 1.800 værker af Munch, Picasso, Matisse og Miro kan du også se Sonjas samling af trofæer, som tæller omkring seks hundrede.

 • Fjordkrydstogt

  Radhusbrygge 3, Radhusplassen, Oslo, Norge

  Batservice Sightseeing kører ture rundt i havnen fra midten af maj til slutningen af august og tilbyder en fremragende udsigt over fæstningen Akershus samt øerne i den indre del af Oslofjorden. En glimrende måde at tilbringe en time på, eller tag med på det tre en halv time lange aftencruise, som inkluderer en middag, når du kommer tilbage.

 • Fredrikstad

  Oslo, Norge

  Fredrikstad ligger 60 km uden for Oslo og er landets eneste fuldt bevarede bymur, og det er en meget populær dagstur blandt besøgende i hovedstaden. Den bedste måde at komme dertil på er med færge, men du kan også tage tog eller bus fra Oslos centralstation. En fremragende udflugt og kun en halv time væk.

[/efstab]

[efstab title=”Underholdning”]

Underholdning i Oslo, Norge

Oslo_entertainmentOslos natteliv er livligt og varieret og spænder fra cocktailbarer til metalklubber. Uanset om du er på udkig efter en stille drink, eller om du vil danse til den lyse morgen, finder du noget i denne kosmopolitiske by.

Der findes et stort udvalg af barer, pubber og klubber i hele byen. Hvis du går en tur rundt i centrum, vil du støde på nogle gode steder at få en øl, såsom Doctor Jekylls på Klingenberggata og Internasjonalen på Youngstorget. Hvis du vil have en livlig aften, skal du tjekke Z Clubs på Karl Johans Gate. Denne bar og klub er spredt ud over tre etager og tilbyder et stort udvalg af drinks. Lidt længere væk er Grünerløkka-kvarteret et andet godt sted at tage hen, når du skal i byen. Det er hjemsted for vinbarer og alternative pubber og er fyldt med masser af steder, der er værd at se.

Oslos homoscene er også meget aktiv med et stort udvalg af barer og klubber, du kan tjekke ud. London på CJ Hambros Plass er Oslos mest berømte bøssebar og har været i drift siden 70’erne. En nyere tilføjelse til scenen, BarTini på Dronningens gate, er rettet mod folk over 25 år og tilbyder et kæmpe udvalg af cocktails.

Hvis du er til noget lidt anderledes, så tjek Operahuset i Oslo. Dette kulturelle kraftcenter er hjemsted for tre forskellige scener og er vært for ballet, opera, musikforestillinger og meget mere. Bygningen er en arkitektonisk perle og en attraktion i sig selv, da man kan gå op ad siden til taget, hvor man har en fantastisk udsigt over de omkringliggende områder.

Forlystelser i Oslo

 • Operahuset i Oslo

  Kirsten Flagstads plass 1, Sentrum, Oslo, Norge

  Med sine tre scener er Oslos spektakulære operahus det perfekte sted at nyde nogle af byens kulturelle lækkerier, herunder ballet, opera, koncerter og meget mere. Ud over at være et opbevaringssted for disse forskellige begivenheder er bygningen en attraktion i sig selv. Hvis du vil have en spektakulær udsigt over området omkring operahuset, skal du bare gå op på siden af dette arkitektoniske vidunder, før du går en tur på taget.

  Lobbyen er åben man-fre kl. 10-11, lør kl. 11-11, søn kl. 12-13.

 • Z-klubber

  Karl Johans Gate 33, Sentrum, Oslo, Norge

  Denne bar og klub er fordelt på tre etager og har alt, hvad du skal bruge til en god aften. Musikken er en blanding af alt, så uanset om du kan lide pop, rock eller dance, vil du høre noget, du kan lide. En livlig, venlig atmosfære forstærkes af hurtig service og et stort udvalg af drinks. Shots, cocktails, vin og øl er alt sammen tilgængeligt og til ret rimelige priser! Uanset om du foretrækker at sidde i en behagelig sofa og nyde en drink i stearinlysets skær, eller om du er mere interesseret i at danse natten lang, skal du tjekke Z Clubs ud.

  Åbent man-tirs 11.00-1.00, ons-fre 11.00-3.00, lør 11.00-3.00, søn 12.00-12.00.

 • QBA

  Olaf Ryes Plass 4, Grünerløkka, Oslo, Norge

  QBA er en cool bar med et ungt publikum, og det er et afslappet sted at tage en drink om dagen og et livligt sted om aftenen. Den er især populær blandt de lokale og har masser af borde og sofaer, hvor du kan slappe af med en drink og nyde blandingen af rock og indiemusik, der spilles over det store stereoanlæg. Velsmagende cocktails som den altid populære Long Island Ice Tea fås til rimelige priser sammen med shots, øl og vin. Balancen mellem afslappet atmosfære og snakkesalige gæster gør dette til en særdeles behagelig bar at tilbringe en aften i.

  Åben man-fre kl. 8.00-1.00, lør-søn kl. 11.00-1.00; gratis WiFi til rådighed.

 • Internasjonalen

  Youngstorget 2a, Sentrum, Oslo, Norge

  Denne store bar er især populær i weekenderne, når live-dj’s spiller op til dans, og den er fordelt på to etager. Masser af borde er afbrudt af åbne områder, der er perfekte til lidt dans. Lædersæderne har et slidt, elsket look, og den smarte belysning giver stedet en cool atmosfære. Hvad drikkevarer angår, finder du et stort udvalg af cocktails samt en række specialøl fra hele Europa.

  Åbent man-lør 12.00-3.00, søn 16.00-12.30.

 • Doktor Jekylls

  Klingenberggata 4, Sentrum, Oslo, Norge

  Dette travle sted har et stort udvalg af whiskyer, som du kan smage på, mens du sidder i en af de komfortable båse. Fans af monsterfilm vil elske indretningen med alt fra billeder af Frankenstein og Dracula til udstoppede ravne, støvede gamle bøger og usædvanlige eksperimentglas. Nedenunder finder du sportsbaren, som er hjemsted for en række store tv-skærme samt poolborde og meget mere. Musikken er mest rock og pop, og den interne DJ leverer soundtracket i weekenderne.

  Åbent man-fre kl. 15.00-03.00, lør kl. 13.00-03.00, søn kl. 15.00-03.00.

 • Dixie

  Universitetsgata 23, Oslo, Norge

  Dixie er en af de travleste natklubber i Oslo i øjeblikket, og du får svært ved at finde rundt i Dixie takket være de mange gange, dansegulve og barer. Det burde blive et ret interessant besøg.

 • Biblioteksbaren

  Bristol Hotel, Kristian IV’s gate 7, Oslo, Norge

  En finurlig lille bar med hylder af læderindbundne bøger, som du kan læse, mens du nipper til de ret lækre cocktails, der tilbydes, eller lytter til den levende klavermusik ved frokosttid.

 • Elvis Pub

  Christian Krohgsgt 43, Oslo, Norge

  En norsk Elvis-fanatiker har udtænkt denne pub, som er et godt sted til billige øl og en fremragende atmosfære. Højttalerne spiller konstant hits af “the King”, så hvis du ikke er fan, skal du holde dig langt væk.

 • Lorry

  Parkveien 12, Oslo, Norge

  Lorry har betjent hovedstadens indbyggere i over to århundreder, og med over 200 ølmærker og en fremragende menu til en rimelig pris er det let at forstå hvorfor. Tiltrækker kunstnere, musikere og lignende, så alle jer backpackere vil passe lige ind.

 • Cruise Cafe

  Stranden 3, Oslo, Norge

  Hvis du besøger Oslo fra april til september, kan du godt glemme alt om at få en plads på dette populære værtshus ved havet, som tiltrækker musikere fra hele verden. Men efter et par drinks vil du være ligeglad, for du vil blive opslugt af den varme og venlige atmosfære, der hersker på stedet.

 • Studenten

  Karl Johans gate 45, Oslo, Norge

  Studenten ligger meget tæt på det gamle universitet og har bevaret sit ungdommelige klientel, som kommer for at nyde pianobaren i kælderen. Lad dig ikke narre af navnet, det er ikke billigere end nogen af byens andre barer, det er bare virkelig populært.

 • Åben dør

  Keysers gate 5, Oslo, Norge

  Det ser måske ikke ud af meget om dagen, men om aftenen bliver det til en topmoderne musikklub med en eklektisk blanding af musik fra alle årtier. Ikke så travlt som nogle af de andre klubber og lidt billigere, hvilket gør det til det perfekte sted for en god aften i byen.

 • Sub Pub

  St. Olays gate 23, Oslo, Norge

  Pubben ligger i en mørk, tilrøget kælder, og flerfarvet hår og mange piercinger synes at være en forudsætning for at komme ind, men igen gør priserne stedet meget populært, og det samme gør den stemningsfulde atmosfære.

 • Bla

  Brenneriveien 113, Oslo, Norge

  Navnet kan oversættes til “blå” og giver en god indikation af, hvilken type etablissement dette sted er, men i modsætning til det gennemsnitlige bluespublikum er dette sted ekstremt populært blandt de yngre indbyggere i byen.

 • Cosmopolite

  Industrigaten 36, Oslo, Norge

  Drevet af en indfødt nordafrikaner er dette i øjeblikket et af de vigtigste spillesteder på Oslos livemusikscene, hvor du kan forvente at høre et udvalg, der inkluderer indfødte skandinaviske, afrikanske, asiatiske og amerikanske. Tjek programoversigten, før du tager af sted, så er du på den sikre side.

 • Tapas Bar

  Hegdehaugsveien 22, Oslo, Norge

  Spanske temabarer er altid et fremragende sted for en god aften, og Tapas er ingen undtagelse. Masser af salsamusik og tequila, og på sommernætter åbnes dørene, og festen flytter udenfor.

[/efstab]

[efstab title=”Generel info”]

Generel info om Oslo, Norge

Visumkrav
Australske, canadiske, europæiske, newzealandske eller amerikanske statsborgere behøver ikke visum for ophold, der ikke overstiger 90 dage, men det er værd at bemærke, at denne periode begynder, når de ankommer til et af de skandinaviske lande – Norge, Island, Finland eller Sverige. Indbyggere i alle andre lande, eller de af jer fra de førnævnte, der har til hensigt at blive længere end tre måneder eller arbejde, mens du er der, rådes til at kontakte den norske ambassade i dit hjemland.

Valuta
Den anvendte valuta er den norske krone (KR), som består af et hundrede malm. Der bruges sedler på 50, 100, 200, 500 og 1.000 kr. og mønter på 50 ore og 1, 5, 10 og 20 kr.

Sprog
Norsk er det officielle sprog og tales i hovedstaden, men engelsk er meget udbredt, især i de store turistområder.

Klima
Oslo har et fugtigt kontinentalt klima. Det har en tendens til at føre til varme somre og snefyldte vintre, mens foråret og efteråret er præget af køligt til mildt vejr. Juli og august er generelt de varmeste måneder i byen med gennemsnitstemperaturer på omkring 18ºC. Det er ikke usædvanligt med minusgrader om vinteren, og januar og februar har som regel årets laveste temperaturer. Takket være sin nordlige breddegrad oplever Oslo en stor variation i dagslystimer mellem sommer- og vintermånederne.

Tidszone
Oslo har centraleuropæisk tid, hvilket betyder, at den er en time foran Greenwich Mean Time.

Åbningstider
Butikker i Oslo har generelt åbent mellem kl. 9.00 og 17.00 fra mandag til fredag og mellem kl. 9.00 og 13.00 om lørdagen, men dette varierer ret regelmæssigt. Nogle butikker, herunder større stormagasiner og supermarkeder, åbner senere, især om torsdagen, og har åbent en hel dag om lørdagen. Kontortid er mellem kl. 8.00 og 16.00 fra mandag til fredag, og bankerne har åbent mellem kl. 8.15 og 15.00 fra mandag til onsdag og om fredagen og fra kl. 8.15 til 17.00 om torsdagen.

Turistkontorer
Der er et turistinformationscenter på Oslos hovedbanegård.

Valutaveksling
Rejsechecks accepteres i vid udstrækning, især i de mere populære turistområder i byen. Bankerne er generelt de mest pålidelige og tilbyder de bedste kurser for al valutaveksling, men hovedpostkontoret, som er nævnt nedenfor, tilbyder også konkurrencedygtige kurser. Der er også vekselkontorer i alle større lufthavne og togstationer, hvor åbningstiderne normalt er mere bekvemme, men provisionen er dyrere.

Alle større kreditkort accepteres også i vid udstrækning, og hvis du har PIN-koden, kan du bruge disse til at modtage kontanter i kompatible bankmaskiner. Det samme gælder for bankkort, der er medlem af et af de internationale banknetværk eller Eurocard.

Elektricitet
Strømmen i Oslo er 220 volt vekselstrøm, 50 Hz.

Telefoner
Landekoden for Norge er 47, så hvis du ringer fra udlandet, skal du taste 00, efterfulgt af 47, den lokale områdekode og det lokale nummer. Den lokale områdekode for Oslo er 022.

Postkontorer
Hovedpostkontoret i Oslo er Hoved Postkontor, som ligger i Dronningens Gate 15.

Drikkepenge
Et servicegebyr er allerede inkluderet i prisen på måltiderne, så drikkepenge er helt op til dig. Hvis den service, du modtager, er særlig god, kan du dog give et lille ekstra beløb. Hvis der ikke er inkluderet et servicegebyr, er det tilstrækkeligt med drikkepenge på mellem 10 og 15 %. Taxachauffører får normalt et par kroner.

Helligdage
Det er værd at notere sig, hvilke helligdage der er, før man rejser til et land, da de fleste virksomheder, banker og butikker normalt holder lukket i dag. I Norge falder de på 1. januar, skærtorsdag, langfredag, 2. påskedag, 1. og 17. maj, 2. pinsedag og 25. og 26. december. Det er en god idé også at tjekke det pågældende område, da visse byer også lukker ned under særlige begivenheder.

[/efstab]
[/efstabs]

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top