De 13 bedste steder at holde jul i 2019

Language Specific Image

Du tænker dig måske om to gange, før du holder jul på en rejse… Vil det føles julet nok? Kan jeg undvære min traditionelle julemiddag? Vil jeg kunne klare at være så langt væk fra familie og venner i juledagene? Det kan faktisk være en af de mest fantastiske måder at tilbringe en jul på, som du altid vil huske! Der er masser af år, hvor man kan holde jul hjemme. Tag ikke vores ord for det, nogle af vores yndlingsrejsebloggere har delt deres mest mindeværdige juler på opdagelse i verden. Her er nogle af deres bedste steder at holde jul:

1. Thailand

The best places to visit for Christmas 2018 Thailand

“At holde jul i et land, hvor man ikke fejrer den, er en anderledes oplevelse. Det var, hvad der skete for mig i Thailand, hvor buddhismen er fremherskende. I modsætning til kristne/katolske lande, hvor gaderne er fulde af lys og træer fulde af gaver, kan man i Bangkok kun se en minimal udsmykning i et indkøbscenter eller endda en klinik, der er målrettet turister. Manglen på kulørte lys og julesange var ingen undskyldning for mig for ikke at fejre det sammen med andre latinamerikanske rejsende, som også besøgte byen. Vi tilberedte hver især en typisk ret fra vores land, udvekslede gaver og havde en meget anderledes aften.”

Anbefalet af: Analucía Rodríguez (Peru).

Du kan læse mere om hendes rejser på hendes blog –>
Viajar para Vivir.

Find et hostel i Thailand

2. Island

best places to spend christmas - Iceland

“Den hvide jul, jeg altid har drømt om, blev til virkelighed på “isens og ildens ø – Island“. I Reykjavik skinner sneen under de blinkende lys fra de tretten Jólasveinar, islandske versioner af julemanden. Under jorden eksploderer gejsere gennem isen, og uden for frosne vandfald glitrer isbjerge som krystal. Og hvis du er heldig, bliver himlen grøn på grund af aurora borealis.

Top tip: Tag termoundertøj på, spis hummersuppe og drik gløgg. Glem selvfølgelig ikke at danse i sneen som Winona Ryder i “Edward Scissorhands”!

Anbefalet af: Patricia Rojas (Spanien)

Hvis du vil læse mere om hendes rejser, så tjek hendes blog –>
La Cosmopolilla

Find et hostel i Island

3. Polen

The best places to visit for Christmas 2018 Poland

Polen måtte nødvendigvis være en del af de bedste steder at holde jul. “Hvis der er en destination, hvor julen virkelig bliver fejret, så er det Polen. Byerne har de traditionelle “Jarmark”, julemarkeder med lys og boder, der sælger lokale søde sager. Ledsaget af sne, som hvert år kommer og dækker de gamle kvarterer i byerne. På disse markeder kan du drikke “grzane wino” (gløgg) eller “grzane piwo” (varm øl med krydderier), begge ideelle drikke til at bekæmpe kulden og komme i julefeststemning. Du kan også smage den populære “makowiec” (en traditionel polsk frøkage) og “piernik” (ingefærbrød).

Et af de vigtigste øjeblikke i Polen under julen er middagen den 24. december, og hvert hus har en ekstra tallerken på bordet i tilfælde af, at en fortabt rejsende skulle ankomme! Der er en menu med 12 retter, som symboliserer de 12 apostle. Den første ret hedder “karp” (almindelig karpe), som forbliver i live i badet indtil middagen. Dette stammer fra kommunisttiden, hvor denne fisk, på trods af at den ikke er særlig velsmagende, var forholdsvis let at få fat i. Sidst, men ikke mindst: under middagen er det almindeligt at finde et ben fra denne fisk inde i “pierogi” (en slags pasta) eller også en “grosz” (en cent). Den, der finder det, vil have held og penge.”

Anbefalet af: Iosu López & Alberto Menéndez, (Spanien)

Hvis du vil følge med i deres rejser, så tjek deres hjemmeside –>
Mochileros TV

Find et hostel i Polen

4. Bali

The best places to visit for Christmas 2018 Bali

“Første gang for mig var i KutaBali. Den mest surrealistiske følelse at skifte vinterkulden ud med solbadning iført en julehue. Surfing, cocktailspande og endda bungee jumping på juledag? Ja, hvorfor ikke! Jeg var imponeret over den festlige ånd, ikke bare fra den vestlige verden, men også fra mange lokale fra fastlandet. Jeg synes, at alle burde holde jul i udlandet mindst én gang.”

Anbefalet af: Scott Tisson, (Storbritannien)

Hvis du vil følge med i Scotts rejser, så tjek hans hjemmeside–>
Intrepid Escape

Find et hostel på Bali

5. USA

best places to spend christmas - USA

“Lige under den canadiske grænse er der et vidunderligt sted på kysten af Lake Superior fyldt med stedsegrønne (jule)træer og den konstante skvulpen af bølger på kysten. Du skal bruge et køretøj for at komme fra sted til sted på grund af det sparsomme landskab og befolkning. Vandet er koldt året rundt, så forvent ikke alt for meget svømning! Afsondretheden og landskabet vil få dig til at føle, at du er i et andet univers, da moder natur virkelig vil tage pusten fra dig. For den perfekte hytteflugt er en fyldt køleboks bag i bilen ideel, fordi madmulighederne er få (og en whisky omkring bålet er et krav). Minnesotas nordkyst er undervurderet og undermættet, og det er en skjult perle. Jeg vil anbefale et besøg, før rygtet spredes.”

Anbefalet af: Jasmin (Storbritannien/USA)

Find et hostel i USA

6. Paris

The best places o visit for Christmas 2018 Paris (2)

“Jeg har tilbragt en del jul væk fra min hjemby Brisbane i Australien. For mig er julen en varm sommerdag med aircondition, poolen ikke langt væk, rejer og salat og sommerfestkjoler på, så det er altid svært at gøre det anderledes i kulden. Min allerførste jul på ferie var i Paris på en tre måneder lang skoleudveksling, da jeg var 16 år. Jeg husker, at jeg var meget forvirret og desillusioneret over en række ting! Min værtsmor opbevarede julemaden på altanen i vores lille lejlighed, og det kolde vejr fungerede som et ekstra køleskab. Juleaften prøvede jeg at fordøje frølår, kammuslinger og foie gras, og familiens fulde onkel erklærede højt på fransk på et tidspunkt under måltidet: “Katie, jeg tror, hunden taler bedre fransk end dig!”. Selvtilliden blev knust, og et tårevædet telefonopkald hjem til mine forældre fulgte den jul. Jeg håber, at denne jul i Paris vil være lidt venligere mod mig!”

Anbefalet af: Katie McKnoulty, (Australien)

Hvis du vil følge med i Katies rejser, kan du tjekke hendes blog –>
The Travelling Light

Find et hostel i Paris

7. Budapest

The best places to spend christmas 2018 Budapest

“Mit bedste tip til at holde jul i udlandet, når man er ude at rejse, er at ankomme til et hostel omkring en uge før jul. Det betyder, at du kan lære personalet og de andre gæster at kende, som du skal tilbringe juledag med! Det er også godt, hvis du holder jul et sted, hvor der er et fungerende postvæsen, så venner og familie kan sende dig pakker med posten – ligesom min fantastiske mor gjorde! Min sidste jul i udlandet holdt jeg, mens jeg arbejdede på et hostel i Budapest – jeg havde været på hostellet i to måneder, da julen kom, og på det tidspunkt var vores personalegruppe så tæt som familie, og vi havde endda tidligere gæster, der vendte tilbage for at holde jul med os!”

Anbefalet af: Katie Dawes, (Storbritannien)

Hvis du vil følge med i Katies rejser, kan du tjekke hendes blog –>
The Hostelgirl

Find et hostel i Budapest

8. Australien

The best places to visit for Christmas 2018 Australia

“For et par år siden fik jeg lov til at opleve den absolutte britiske drøm – jul på stranden i Australien. Byron Bay for at være helt præcis. Det var så nyt at lytte til julesange i strålende solskin og grille i stedet for at spise steg til middag! Men det bedste var at se surferne nedenfor fra en klippetop ved solnedgang. Jeg mener, det er stort set det, man drømmer om, når man planlægger at holde jul i Australien, ikke? Men en lille advarsel – jeg havde ikke haft hjemve i hele det år, jeg havde rejst indtil da, men da jeg talte med mine forældre julemorgen, skete det. Misforstå mig ikke, det var stadig en fantastisk oplevelse at tilbringe højtiden på stranden. Men jeg tror, at det hele virkelig fik mig til at sætte pris på julen i gode gamle Blighty.”

Anbefalet af: Kara Caradas, (Storbritannien)

Hvis du vil følge med i Karas rejser, så tjek hendes blog –>
Heels In My Backpack

“Jeg elsker at holde jul hjemme med mine kære. Vi pynter alle sammen vores juletræ, spiser julekager og ser “Drei Haselnüsse für Aschenbrödel”(Tre gaver til Askepot) . Men jeg har allerede holdt jul et par gange i Australien (hvor jeg boede i fire år) – i min bikini på stranden. Julen der er mere som en stor fest på stranden – med grill og pyntede palmer i stedet for en rolig advent som i Tyskland.”

Anbefalet af: Anja (Tyskland)

Hvis du vil følge med i Anjas rejser, så tjek hendes blog –>
Happybackpacker

Find et hostel i Australien

9. Mexico

The best places to visit for Christmas 2018 Mexico

“Julen i Mexico fejres med familien, men den er større, højere og mere farverig end i mit hjemland – Tyskland. Da jeg var i Mexico, sang vi “Posadas” – det betød, at et par af os måtte klæde os ud, før vi bankede på døren som Maria og Josef for at bede (syngende!) om lov til at komme ind i huset igen. Jeg var virkelig imponeret over de mexicanske julekrybber, fordi de er lavet med så meget detaljeret kærlighed. Der er ikke bare Jesus’ familie og stalden, der er også djævelen, som forsøgte at føre hyrderne på afveje. Landskaber med grønne bakker, vandfald og ørkener. Og forskellige dyr – ikke kun en okse og et æsel, der kunne også være en delfin.”

Anbefalet af: Caroline Lohrmann, (Tyskland)

Hvis du vil følge med i Carolines rejser, kan du tjekke hendes blog –>
Shavethewhales

Find et hostel i Mexico

10. Egypten

The best places to visit for Christmas 2018 Egypt

“Jeg tror, at den mest mindeværdige jul, jeg har tilbragt, var i Egypten, faktisk var hele situationen ret speciel. Vi tog en rundrejse, besøgte Aswan, Luxor og en super ekspedition gennem den vestlige ørken, inklusive en nat i en oase og afsluttede turen ved pyramiderne. Den dag, vi overnattede i ørkenen, var juleaften. Der var ingen internetforbindelse, ingen mulighed for at ønske glædelig jul til vores forældre. Der var selvfølgelig heller ingen stikkontakter, så vi måtte spare på mobiltelefonens batteri for at kunne tage billeder i løbet af dagen. Men det var magisk: De muslimske turistguider kendte datoen og lavede en ganske særlig middag til os på et bål. Vi improviserede en hemmelig julemand, hvor vi udvekslede slik og godter, som vi havde købt dagen før. Vi sov under en himmel fuld af stjerner og stjerneskud, og der var også fuldmåne! Jeg følte mig privilegeret over at kunne opleve det øjeblik. Vi var alle fremmede, men i det øjeblik var det, som om vi var en familie. Vi var alene midt i ørkenen, men vi følte os ikke ensomme. Og da jeg indså det, var julehistorien ret enkel (tæt på hvor jeg var), med lysende stjerner og de 3 konger, der krydsede ørkenen. Jeg er ikke særlig religiøs, men jeg fandt det nysgerrigt og interessant at opleve julen (ved et tilfælde) på en måde, der var så lig den første jul nogensinde!”

Anbefalet af: Clarissa Donda, (Brasilien)

Hvis du vil følge med i Carolines rejser, kan du tjekke hendes blog –>
Dondeando por aí

Find et hostel i Egypten

11. Interailing i Europa

The best places to visit for Chritmas 2018 London

“Julen nærmede sig, så jeg besluttede at forkæle mig selv med en fantastisk gave: en global pass-billet til interrail! Min første by var Innsbruck, omkranset af sneklædte bjerge og vidunderlige, forbløffende julemarkeder med traditionelle håndlavede varer og lækre søde sager. Mit andet stop var Monaco: fuldt dekoreret med julelys, skøjtebaner og juletræet på den berømte Marienplatz ved siden af det smukke madmarked, hvor jeg absolut måtte smage de lokale retter såsom æbler kogt i ovnen og blommer med mandler! Min yndlingsby var den tredje: Strasburg. Her tilbragte jeg julen mellem oplyste gader, et julemarked i hvert hjørne, musik, glade familier og duften af lækker mad i luften! Næste stop var Bruxelles, hvor jeg gik mellem menneskemængderne for at komme til Grand-Place, hvor bygningerne var oplyst med et vidunderligt spil af lys, der blev tændt og slukket i takt med musikken! Endelig London. Hvor tog jeg hen i London for at opleve en smag af jul? Winter Wonderland i Hyde Park selvfølgelig! Jeg følte mig som et stort barn i julen! Hvad kan jeg ellers sige … jeg gjorde min jul til noget særligt!”

Anbefalet af: Laura Tafuro (Italien)

Find et hostel i Europa

12. Indien

The best places to visit for Christmas 2018 India

“Bongoer, endeløse bongoer. Solen gled dovent hen over havet, mens palmerne svajede i middagsbrisen. Jeg nippede til min øl og så mine fodspor forsvinde i sandet, der blev indtaget af det smaragdgrønne vand i Det Indiske Ocean. Det føltes ikke særlig juleagtigt. Længere fremme havde nogen draperet lametta over deres strandhytte af bambus. Jeg vinkede til dem, en midaldrende hippie, der røg lystigt på en chillum. Da jeg var færdig med min gåtur, vendte jeg tilbage til min lokale bar og mødtes med mine venner. Spændte udvekslede vi gaver pakket ind i farvestrålende papir. Jeg så mig omkring, og der var mange mennesker omkring mig, da solen begyndte at gå ned. Min kammerat rakte mig en øl, et par rensdyrgevirer og en frisk naan fra bålet. Jeg tog mit gevir på og nippede til min naan… Jul i Goa, surrealistisk, men alligevel helt speciel. Det er dem, du er sammen med, ikke hvor du er, der gør en jul mindeværdig.”

Anbefalet af: Will Hatton, (Storbritannien)

Hvis du vil følge med i Wills rejser, kan du tjekke hans blog –>
The Brokebackpacker

Find et hostel i Indien

13. Rumænien

The best places to visit for Christmas 2018 Romania

“Jeg tilbragte min første jul i udlandet i 2009, det var i Rumænien, og det er stadig et fantastisk minde! Jeg tog et Erasmus-år i Cluj-Napoca og fik en rumænsk ven der. Han inviterede mig med til en traditionel rumænsk jul sammen med ham og hans familie: Vi tilbragte natten sammen med hans venner og gik fra hus til hus for at synge julesange (på rumænsk, jeg indrømmer, at de kunne have fået mig til at synge hvad som helst, for jeg forstod ikke teksten). I hvert hus ventede folk på os med mad og țuică, en rumænsk traditionel alkohol. Dybest set tilbragte vi natten med at synge for naboerne, gå i kulden (det er ikke varmt i Rumænien på den tid af året), spise og drikke ved hvert stop. Det varede til kl. 6 eller 7 om morgenen, men der var ikke tid til at lægge sig ned og hvile: Juledag, den 25., efter morgenmaden, skulle vi stadig besøge familien. Det var udmattende, må jeg indrømme, men virkelig fantastisk!

Anbefalet af: Lucie (Frankrig)

Hvis du vil følge med i Lucies rejser, så tjek hendes blog –>
Mytourduglobe

Find et hostel i Rumænien

Du kan måske også lide:

⭐️ Juletraditioner i hele verden

⭐️ De bedste britiske julemarkeder

⭐️ Wiens julemarkeder

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top