De bedste byer at besøge i Sydamerika for at opleve dit livs eventyr

At tage på en rygsækrejse til Sydamerika er et eventyr for livet. Et kontinent med levende farver, latinske rytmer, utrolige mennesker, stemningsfulde byer og episk natur – er det så underligt, at vi ikke kan holde os væk? Nogle rejsende dedikerer et helt år til at dykke dybt ned i denne del af verden, andre planlægger kortere ture for at udforske en region ad gangen. Men uanset hvilken rejsestil man har, kan man roligt sige, at enhver tur til dette kæmpe kontinent kræver en smule planlægning. For at sætte gang i din rejselyst har vi sammensat en liste over de ti bedste byer at besøge i Sydamerika, med noget for enhver type opdagelsesrejsende. Vi udfordrer dig til ikke at sige dit job op efter at have læst dette..

  1. Rio de Janeiro – Brasilien 🇧🇷

Vi starter listen med ikke bare en af de smukkeste byer i Sydamerika, men en af de mest spektakulære på hele planeten. Cidade Maravilhosa (den vidunderlige by) er et must for enhver rejsende. Men hvorfor? For det første mangler den ikke ikoniske attraktioner, med den 30 meter høje statue af Kristus Frelseren, Escadaria Selaróns livlige røde trapper og den uovertrufne udsigt over kysten fra toppen af Sugarloaf Mountain, der alle kæmper om din opmærksomhed. Og det er uden at nævne, at byen har nogle af Sydamerikas bedste strande – faktisk dusinvis – og fra den livlige Copacabana til den stilfulde Ipanema er der ikke to, der er ens.

Best cities to visit in South America - Christ the Redeemer in Brazil

📷 @phaelnogueira

Det, vi elsker mest ved denne by, kan dog ikke indfanges på et fotografi – det er den elektriske energi, der rammer dig, så snart dit fly lander. Det er lyden af samba i luften, beachvolley på sandet og lokale, der sælger 5 real (£1) caipirinhas fra en improviseret vogn på et gadehjørne. Mærk stemningen til en gadefest i det altid livlige Lapa, en bohemeagtig cocktailbar i Santa Teresa eller (mest intenst!) til en brølende fodboldkamp på byens elskede Maracana Stadion.

best cities to visit in South America - woman standing next to colourful stairs

📷 @hopewarrenx

Sshh!... This is a secret

Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

Find et hostel i Rio de Janeiro

  1. Buenos Aires – Argentina 🇦🇷

Buenos Aires er en stærk kandidat til titlen som Sydamerikas bedste festby. Hvis du vil holde trit med de lokale, får du brug for en siesta om eftermiddagen, da barerne ikke går i gang før midnat, og de bedste klubber (kendt som boliches) ikke begynder at fyldes op før omkring kl. 4 om morgenen. Byens tangohaller (eller milongas) er altid en spændende og autentisk aften, men hvis du ikke føler dig modig nok til at få fat i en partner, så tjek et vidunderligt ekstra tangoshow ud for en spektakulær opvisning af latinsk lidenskab.

📷 @alinnacristina

Det er ikke kun nattelivet, der er flamboyant i BA, som du vil opdage, mens du går rundt i de travle gader. Det meget instagrammede La Boca-kvarter er kendt for sine farvestrålende bygninger, gademusikanter og gadedansere (seriøst, der er tango overalt i denne by!), og områder som Colegiales og Palermo er dækket af funky gadekunst. Hvis du vil have en dosis arkitektur, historie og litteratur i ét, skal du besøge El Ateneo Grand Splendid, en af verdens største og smukkeste boghandlere, der tidligere har fungeret som teater og biograf. Alle de gamle detaljer, helt ned til de røde plysgardiner, er stadig intakte! Når du er færdig med at mæske dine øjne, kan du mæske din mave på en parrilla, hvor masser af bøffer, chorizo, ribben og pølser bliver smidt på grillen og skyllet ned med flere glas Malbec.

best cities to visit in South America - El Ateneo Grand Splendid bookstore in Buenos Aires

📷 @jeison

Find et hostel i Buenos Aires

  1. Sucre – Bolivia 🇧🇴

Sucre er en af de bedste spanske kolonibyer i Sydamerika og helt sikkert Bolivias smukkeste metropol, så forbered dig på at få dine forventninger knust. Denne uhyrligt fotogene by ligger i en dyb dal omgivet af bakker på alle sider, og takket være dens status som UNESCO-verdensarv er dens hvidkalkede gader, smukke pladser og historiske tårne beskyttet mod udvikling.

best cities to visit in South America - woman sitting close to a church in Sucre

📷 @alexandrahoogland

Så hvad er der at lave i Sucre ud over at fylde din kamerarulle op? Start med en stejl spadseretur op til La Recoleta, et kloster på en bakketop med det bedste udsigtspunkt for panoramaudsigt over byen. Tag det hele ind og få styr på tingene! Mercado Central er et travlt landmandsmarked, der kaster dig direkte ind i dagligdagen i Sucre, med alle mulige lokale produkter til salg og en øverste etage, der er dedikeret til at servere autentiske bolivianske måltider hele dagen lang. Og lige uden for byen finder du noget, du ikke ser hver dag – tusindvis af dinosaurfodspor. Cal Orcko er et af de bedst bevarede palæontologiske steder i verden, så hvis du er en dino-nørd, må du absolut ikke gå glip af dette.

best cities to visit in South America - woman sitting in front of a tower in Sucre

📷 @sophiestravellog

Find et hostel i Sucre

  1. Valparaiso – Chile 🇨🇱

Valparaiso er en underlig og vidunderlig by med en fri ånd, der har inspireret kunstnere i århundreder. Dens smalle gader på kryds og tværs, stejle kabelbaner og endeløse trapper får den til at føles, som om den blev bygget i mørke, men kaosset gør den bare endnu mere charmerende. Som den berømte chilenske digter Pablo Neruda engang sagde: “Valparaiso, hvor er du absurd … du har ikke redt dit hår, du har aldrig haft tid til at klæde dig på, livet har altid overrasket dig”. Vi elsker en by, der er lidt rå i kanten!

best cities to visit in South America - colourful houses in Valparaiso

📷 @pink_bunny_traveldiary

Som en destination, der har været muse for alle mulige kreative, er det ingen overraskelse, at Valparaiso er mest berømt for sin kunst. Der er næsten ikke det sted, der ikke er dekoreret med gadekunst, og de bedste værker findes i Museo o Cielo Abierto, et udendørs galleri skabt af studerende mellem 1969-1973 (Valparaiso var altid forud for sin tid). Tag en af byens mange farverige elevatorer op til Cerro Alegre, en bjergskråning dækket af barer og restauranter, som også fungerer som et kreativt sted, hvor lokale kunstnere optræder med poesi og musik. Hvis du vil ind i Nerudas litterære sind, er hans gamle hjem “La Sebastiana” åbent for offentligheden som et permanent udstillingssted.

best cities to visit in South America - woman sitting on colourful stairs in Valparaiso

📷 @tuttahoff_globetrotter

Find et hostel i Valparaiso

  1. Medellin – Colombia 🇨🇴

Medellin er kendt som en af de bedste byer i Sydamerika for digitale nomader, og det er ingen overraskelse, at mange fuldtidsrejsende finder det umuligt at forlade “Det evige forårs by” – opkaldt efter det dejlige vejr året rundt. Det grønne El Poblado-kvarter er det første, der suger dem til sig, og gaderne er fyldt med cool og usædvanlige kaffebarer. Det er også et yndet sted for backpackere, ikke kun fordi det er hjemsted for byens mest usædvanlige hostels, men fordi det om natten forvandles til et vanvittigt natteliv. Forestil dig fyldte gader, eklektiske barer og natklubber, der pumper til den lyse morgen.

best cities to visit in South America - a street in Medellin

📷 @sf_travels

For at forstå Medellin er det vigtigt at lære om dens urolige fortid. Tag på en vandretur i Comuna 13, som engang var Colombias farligste kvarter, og en lokal guide vil forklare dets voldelige historie, og hvordan det, ligesom resten af byen, har genopfundet sig selv gennem kreativitet og fællesskabsprojekter. Forbered dig på at blive overvældet af utrolig gadekunst og lokale kunstnere! Det bedste eksempel på Medellins innovation er Metrocable-systemet, en række svævebaner, der forbinder fattige samfund på bjergskråningerne med byens centrum og giver millioner af mennesker adgang til uddannelse, job og sundhedsydelser, som de tidligere var isoleret fra. De har forvandlet byen, siden de blev bygget i 2004, og er ved et uheld blevet en stor attraktion. Ikke overraskende, når de tilbyder en fantastisk udsigt over byen for mindre end 1 pund!

best cities to visit in South America - couple sitting in front of a mural with birds

📷 @hopewarrenx

Find et hostel i Medellin

  1. Cusco – Peru 🇵🇪

Cusco er en by, der er på alle rejsendes radar takket være dens verdensberømte beliggenhed – det er porten til den gamle inka-by Machu Picchu. Den fem dage lange vandring til toppen er et overgangsritual for rejsende til Sydamerika. Det er en udfordring, men at vågne op hver morgen til en utrolig udsigt over bjergene, inden man når frem til det utroligt spirituelle Machu Picchu, gør alle vablerne det hele værd. De, der begiver sig ud på trekket, har base i Cusco før og efter, så forvent masser af backpackere, fantastiske hostels, en afslappet aura og masser af udmattede/spændte mennesker!

best cities to visit in South America - people and animals in front of a blue door

📷 @maes.lagosj

Hvad er der så særligt ved selve Cusco? For det første gør dens brostensbelagte gader fra kolonitiden, hvide bygninger og allestedsnærværende orange tage den til en af de smukkeste byer i Sydamerika. Heldigvis er der masser af steder, hvor man kan nyde udsigten, f.eks. en vinduesplads på de rejsendes favorit Limbus Resto Bar. Zen fra den omkringliggende hellige dal mærkes i hele byen, så yogasteder, meditationssessioner og etiske veganske spisesteder er almindelige. Det er også en af de bedste byer at besøge i Sydamerika for alle, der ønsker at lære spansk, med masser af lokale skoler, der tilbyder kurser til billige priser.

best places to visit in South America - street with a view on the city of Cusco

📷 @dascal

Find et hostel i Cusco

  1. Montevideo – Uruguay 🇺🇾

På trods af at Montevideo er hjemsted for halvdelen af Uruguays befolkning, er det en stille og rolig by, der ikke ligner de andre sydamerikanske hovedstæder. Det er en by, som de fleste rejsende ikke ved ret meget om, så hvis du er en uforfærdet rejsende, der styrer uden om de oplagte destinationer, så vil du måske gerne høre, hvad denne gådefulde hovedstad har at byde på..

best cities to visit in South America - street art in Montevideo

📷 @neiabasseto

Det første, du skal vide, er, at Montevideo er en af de bedste kystbyer i Sydamerika med sandstrande og brændende sommertemperaturer, der kan konkurrere med Brasilien. Tag en tur ned ad La Rambla, en allé, der strækker sig langs hele kystlinjen, og som er et yndet sted for de lokale at løbe på rulleskøjter og cykle. La Ciudad Vieja er den gamle bydel med pastelfarvede bygninger, vintage-skilte og kaffebarer, der er en drøm for en instagrammer – en gratis vandretur vil lære dig historien bag skønheden. Om søndagen er gademarkedet Tristán Narvaja stedet at være, hvor de lokale sælger alt fra antikviteter til tøj, og atmosfæren summer. Montevideo kunne ikke være nemmere at tilføje til din rejseplan, da den nås på 2-3 timer via en færge fra Buenos Aires!

best cities to visit in South America - man looking at a boat

📷 @giuliano_alessandro11

Find et hostel i Montevideo

  1. Quito – Ecuador 🇪🇨

Giv dine lunger en omgang i Quito, verdens højest beliggende hovedstad, der ligger mellem Andesbjergenes tårnhøje tinder. Takket være beliggenheden lige på ækvator er der forårsagtigt vejr hele året, og på Mitad del Mundo kan du få taget det obligatoriske billede med en fod på hver halvkugle. Eller det vil sige… monumentet blev bygget før den moderne GPS, så koordinaterne er lidt forkerte!

best cities to visit in South America - woman on a swing in the mountains

📷 @ceemetravel

Det er en god idé at starte udforskningen på Plaza San Francisco, en brostensbelagt plads, der er omkranset af vulkanen Pichincha i den ene retning og det hvidkalkede San Francisco-kloster i den anden. Beundr arkitekturen, og spis dig mæt i oste-empanadas fra gadesælgerne, før du begiver dig ud på en aften i Quito. De bedste begynder i det fortryllende La Ronda-kvarter, hvor gadeklangen fra lokale musikere gør dig klar til at besøge backpackernes yndlingsbarer og klubber i La Mariscal. Hvis du ikke har for mange tømmermænd om morgenen, kan du tage en tur med TelefériQo-sporvognen og svæve over Quitos omkringliggende bjerge. På toppen kan du vandre til toppen af Rucu Pichincha – en iøjnefaldende højde på 4680 meter over havets overflade!

best places to visit in South America - woman resting with a view of Quito

📷 @conniponnyontour

Find et hostel i Quito

  1. Salvador – Brasilien 🇧🇷

Forbered dig på at brænde i brændende Salvador, en energisk by på Brasiliens nordøstkyst. Her bor landets største afro-brasilianske samfund, og afrikanske traditioner trives her, og kontinentets indflydelse kan mærkes i alt fra Axé-musikkens rytmer i luften til spiritualiteten i traditionelle Candomblé-ceremonier. Det er umuligt at sætte spørgsmålstegn ved Salvadors status som en af de bedste festbyer i Sydamerika, takket være de vilde (og hyppige) gadefester, festivaler og årlige karnevalsfester, der giver Rio kamp til stregen!

best cities to visit in South America - street art in Salvador

📷 @flaviocursino – gadekunst af @carlos_kahan

Salvador er en by fyldt med arkitektoniske vidundere, og du bør starte din udforskning ved det ærefrygtindgydende Rio Branco-palads, før du slentrer rundt i den UNESCO-listede gamle bydel med de mange kirker, katedraler og farverige bygninger. Byen er hjemsted for endnu flere utrolige strande, men hop på bussen ud af byen til Arembepe for at finde uspolerede kystlinjer, havskildpadder og et lille hippiesamfund, der var vært for Rolling Stones i et par uger i 60’erne! Salvador prøver aldrig for hårdt – det er mere shorts og klipklappere end prangende tøj – men for det tætteste, man kommer på et hipsterkvarter, skal man tjekke Rio Vermelho ud. Det er et knudepunkt for kunstgallerier, gadekunstnere og håndværkermarkeder om dagen, og efter mørkets frembrud fyldes det op med udeserveringer og unge festglade mennesker.

best cities to visit in South America - woman walking in a street in Salvador

📷 @renataintheworld

Find et hostel i Salvador

  1. Ushuaia – Argentina 🇦🇷

Velkommen til verdens ende… bogstaveligt talt! Ushuaia er den sydligste by på planeten, omgivet af dramatiske sneklædte bjerge og iskolde sletter – hvilket betyder, at hvis din rygsæk er fuld af strandtøj, er det måske på tide at revurdere. Det er en sært fredelig by med en surrealistisk atmosfære, som man kun oplever, når man er så langt væk fra resten af civilisationen. Det er også porten til Antarktis for rejsende, der har et par tusinde ekstra i budgettet!

best cities to visit in South America - people standing in front of a snowy mountain in Ushuaia

📷 @alextade

Heldigvis er Ushuaia også et eventyrligt hotspot for budgetrejsende. Det er en kort bustur til Tierra del Fuego National Park, et af de mest imponerende steder at vandre i Patagonien, hvor hardcore vandrere belønnes med udsigt over turkise laguner, storslåede gletsjere, dramatiske vandfald og snedækkede toppe. For dyreelskere er et krydstogt i Beagle-kanalen et must for at spotte delfiner, hvaler og komme helt tæt på pingviner med et stop på Isla Martillo. Men det er trættende at søge spænding, så brug aftenen på at slappe af med de andre opdagelsesrejsende på barerne i centrum af byen. Ushuaia har en overraskende blomstrende scene for håndværksøl, så du kan nyde en lokalt brygget øl, mens solen går ned over dine unikke episke omgivelser.

best cities to visit in South America - people posing in a street of Ushuaia

📷 @sofianoronhaalves

Find et hostel i Ushuaia

Åh Sydamerika, hvor vi elsker dig. Med så mange fantastiske destinationer at vælge imellem føles det som at vælge vores yndlingsbarn at vælge bare ti byer! Fortæl os, hvilken af vores bedste byer at besøge i Sydamerika, der står øverst på dine rejseplaner, eller hvis du allerede har nogle favoritter at føje til vores liste, så fortæl os det i kommentarerne.

Hvis du vil have hjælp til at finde dit perfekte hostel i Sydamerika, kan du downloade Hostelworld-appen!

Fortsæt med at læse: ⬇️

🌟 Den ultimative guide til backpacking i Sydamerika

🌟 Gletsjere, storslåede landskaber og glitrende strande: 13 steder at besøge i Argentina

🌟 Fra regnbuefloder til perfekte pueblos: de 15 bedste steder at besøge i Colombia

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top