De bedste steder at besøge i Brasilien – fra utrolig natur til verdensberømte museer og festivaler

Language Specific Image

Kigger du på det (enorme) kort og bliver lidt overvældet over at skulle vælge de bedste steder at besøge i Brasilien? Bare rolig, vi er her for at hjælpe dig med at få mest muligt ud af din rejse og give dig de bedste tips til at nyde Brasilien som en lokal. Jeg er brasilianer, og jeg vil nu dele alle mine yndlingsting om mit land. Fra at drikke caipirinha på stranden i Rio til at besøge en nationalpark fuld af uberørte blå laguner i nord eller hjælpe med at redde skildpadder i syd, Brasilien har en mulighed for enhver slags backpacker.

Fra nord til syd vil du finde noget fantastisk at lave i hvert hjørne af landet, og jeg garanterer, at du vil blive overrasket over, hvor mangfoldigt Brasilien er. Tag af sted med et åbent hjerte, lyt og tal med de lokale – der er ingen bedre måde at lære vores kultur at kende på.

Er du klar til dit brasilianske eventyr? Her er de bedste steder at besøge i Brasilien. De nada!

1. Florianópolis, Santa Catarina

best places to visit in brazil, girl standing by the sea on a rock in brazil

📷@iamigerbase

Floripa er så sundt et sted, at vi brasilianere kalder det “Den magiske ø”. Dens geografi er lidt forvirrende, da byen dækker en del af fastlandet såvel som øen Florianópolis. På fastlandet er der mest beboelse, så det er på øen, du kommer til at tilbringe det meste af din tid, da det er her, du finder de mest berømte attraktioner. Dette perfekte sted har smukke vandfald, fantastiske strande, eventyrlig trekking og historisk sightseeing – det er helt sikkert et af de bedste steder at besøge i Brasilien.

Nu hvor du er klar til at besøge Brasilien, er det på tide, at du lærer et meget vigtigt ord på portugisisk: “praia”. Det betyder strand, og du vil se det mange gange i denne artikel.

Det bedste, man kan gøre i Floripa, er at besøge de fantastiske strande, der ligger spredt ud over den nordlige, sydlige og østlige del af øen. Hvis du vil besøge mere end én strand på samme dag, er det bedre at blive på den samme side af øen for at undgå at miste tid i trafikken, da den kan blive meget travl i højsæsonen.

Strandene på den nordlige del af øen er mere turistede og har mange kendte klubber, så det kan blive lidt dyrere. Jeg vil anbefale, at du besøger Praia da Lagoinha, Praia do Forte, Praia da Daniela, Praia Brava og Praia dos Ingleses. Østsiden af øen har en fantastisk backpacker-stemning og er et godt sted at surfe. Mine yndlingsstrande der er Joaquina, Praia Mole, Praia da Galheta og Barra da Lagoa. Det er også byens backpacker-hotspot, hvor du finder folk fra hele verden, supercool barer og restauranter og folk, der sælger deres kunst på gaden.

Hvis du er på udkig efter noget stille tid omgivet af natur, er det den sydlige del af øen, du skal besøge. Vi taler om uberørte strande, nogle af dem kun tilgængelige via trekking, som Praia dos Naufragados. Hvis du vil blande dig med de lokale, bør du prøve vandreturen til Lagoinha do Leste, en af de mest berømte vandrestier i det sydlige Brasilien. Der er tre forskellige muligheder med forskellige sværhedsgrader, og den nemmeste tager over en time. Men du vil ikke fortryde udsigten, når du når frem!

Hvis du har lyst til at gøre noget anderledes og få en god lokal oplevelse, bør du besøge Project Tamar, en non-profit organisation, der beskytter havskildpadder mod udryddelse langs den brasilianske kystlinje. Du kan besøge skildpadderne i deres afdeling i Floripa, og hvis du er heldig, kan du være vidne til, at en skildpadde bliver sat ud i naturen igen, hvilket normalt efterfølges af mange menneskers jubel.

Efter nogle dage på stranden kan du tage til byens historiske centrum for at handle lokalt på det offentlige marked, se kunst på Palácio Cruz e Sousa og købe kunstværker på Largo da Alfândega.

Hvis du vil have en autentisk brasiliansk strandhusoplevelse, er Tucano House Summer Hostel det perfekte valg. De har en fantastisk social stemning, venligt personale og arrangerer middage med typisk brasiliansk mad til en backpackervenlig pris. Hvis du vil koble fra og nyde chill-tiden, ligger Floripa Surf Hostel på den sydlige del af øen og har mange hængekøjer og grønne områder.

Bedste tidspunkt at besøge: Hvis du vil undgå menneskemængderne, skal du besøge øen i begyndelsen af december eller marts/april. Øen bliver meget overfyldt i januar og februar.

Hvor mange dage: 3-4

Find et hostel i Florianópolis

2. Ouro Preto, Minas Gerais

best places to visit in brazil, two girls in on cobbled street in Ouro Preto, Minas Gerais

📷 iamigerbase

Ouro Preto er et af de bedste steder at besøge i Brasilien for alle, der gerne vil forstå landets historie. Byens navn kan oversættes til “Sort Guld” på engelsk, fordi den var centrum for guldfeberen i det 18. århundrede. I dag kan man stadig opleve byens fortid gennem dens arkitektur og kunst af den fantastiske brasilianske skulptør Aleijadinho. Du kan besøge alle hovedattraktionerne til fods, og bare det at gå rundt og beundre landskabet er virkelig noget af det bedste, du kan gøre. Hovedattraktionerne i Ouro Preto er de gamle miner fra kolonitiden, hvor du kan tage en tur og høre om, hvordan tonsvis af malm og ædelsten blev udvundet og bragt tilbage til Europa, og hvordan slavearbejde blev brugt til dette.

Byen har også mange museer, hvor du kan begynde at forstå mere om landets historie. På Inconfidence Museum kan du lære om Brasiliens uafhængighed, og hvis du er interesseret i brasiliansk kunst, bør du tjekke Sacred Art Museum. Et godt sted at se Aleijadinhos arbejde er São Francisco de Assis-kirken, hvor du kan finde mange skulpturer lavet af kunstneren.

En af de fedeste ting, du kan gøre i Ouro Preto, er at lede efter en universitetsfest. De er superåbne og accepterer studerende fra hele verden. Det eneste, du skal gøre, er at tage til studenterkvarteret Baixita og spørge, hvor festen finder sted. Du kan bogstaveligt talt banke på en af broderskabernes døre og spørge. Hvis du er på besøg under karnevallet, er det endnu bedre – der vil være MASSER af studenterfester, du kan deltage i.

Hvis du kommer omkring juletid, kan du deltage i en fantastisk gadefest kaldet “Congada”, hvor de lokale genskaber kroningen af Chico Rei (Chico The King), en tidligere slave, der arbejdede i minerne i Ouro Preto og købte frihed til sig selv, sin søn og mange andre. Det starter omkring juletid og varer til den6. januar.

Goiabada com Queijo hostel ligger meget tæt på hovedtorvet og har et meget venligt personale, som vil give dig alle de tips, du har brug for til at udforske byen.

Det bedste tidspunkt at besøge byen: Højsæsonen er fra december til januar og juli. Besøg i andre måneder, hvis du vil undgå menneskemængderne.

Hvor mange dage: 2-3 dage

Find et hostel i Ouro Preto

3. São Paulo, São Paulo

best places to visit in brazil, street art in São Paulo

📷@eltonmeneses

São Paulo er en af de fedeste byer at besøge i Brasilien, og det er et godt sted at starte dit eventyr, da mange internationale fly lander der. São Paulo er en stor metropol, fuld af usædvanlige ting at udforske, som gør denne by til noget helt særligt.

Start dit eventyr med at gå rundt i Vila Madalena, et trendy kvarter fuld af hyggelige caféer, restauranter og vintagebutikker. Om lørdagen kan du besøge Feira Livre da Vila Madalena, et gademarked med kunst og kunsthåndværk, masser af frugt og grønt og fantastisk gademad. Hvis du vil have en autentisk brasiliansk oplevelse, kan du prøve en pastel (en lækker salt snack) med sukkerrørsjuice. Når du har fået al den energi, du har brug for, kan du tage til Beco do Batman, et berømt sted i byen for elskere af gadekunst.

Hvis du er til kunst, kan du besøge São Paulos kunstmuseum på Avenida Paulista. Du vil nemt kunne se bygningen på afstand på grund af dens fantastiske arkitektoniske stil, og du kan fortabe dig derinde i timevis.

Når du har besøgt museet, kan du tage til Bixiga, et af de mest traditionelle kvarterer i byen, som er fuld af gode pizzeriaer. Nu vi taler om pizza, så SKAL du prøve brasiliansk pizza. Glem alt, hvad du troede, du vidste om den traditionelle italienske mad, og åbn dig for et helt nyt niveau af nonsens. Jeg taler om ispizza, og jeg er ikke engang ked af det.

På dette tidspunkt har du sikkert bemærket, at São Paulo er et fantastisk sted at gå rundt og spise lækker mad, så hvis du ikke er vegetar, skal du tage til Mercado Municipal for at prøve en ENORM mortadella-sandwich. Efter al denne spisning kan du gå en tur i Ibirapuera-parken og besøge Afro Museum, et sted dedikeret til at fortælle historien om mere end fem århundreder af afrikansk historie i Brasilien.

Hvis du vil se en fantastisk solnedgang og blande dig med de lokale, kan du tage til Praça do Pôr do Sol (det betyder bogstaveligt talt solnedgangsparken) og få en af de smukkeste udsigter over byen.

Ôde Casa Hostel vil være det perfekte knudepunkt for dit eventyr. De har de mest autentiske brasilianske vibes, spiller altid brasiliansk musik og har en fantastisk menu fuld af traditionelle retter! Personalet er virkelig venligt, og en normal aften på vandrerhjemmet slutter normalt med, at de tager gæsterne med til de bedste fester i Vila Madalena.

Bedste tidspunkt at besøge: Marts – juni eller september – december.

Hvor mange dage: 3-4

Find et hostel i São Paulo

4. Ubatuba, São Paulo

best places to visit in brazil, beach in Ubatuba, São Paulo

📷 Marionmj56

Hvis du har lidt ekstra tid i São Paulo og gerne vil besøge en smuk strand i nærheden, bør du tage til Ubatuba, som er et af de bedste steder at besøge i Brasilien. Du kan nå denne by inden for tre timer i bil fra São Paulo på en normal dag, men du kan sidde fast i trafikken i et stykke tid, hvis du rejser på nationale helligdage. Når du kommer frem, kan du vælge at besøge strandene i syd, som er mere turistede, eller i nord, hvor du kan opleve uberørt natur. Der er mere end 100 strande, så du har masser af muligheder at vælge imellem.

Mens du er der, kan du også besøge et smukt vandfald kaldet Cachoeira do Prumirim. De lokale tager normalt derhen om eftermiddagen efter at have tilbragt dagen på stranden, så hvis du vil have stedet for dig selv, så prøv at tage derhen tidligere.

Green Haven Hostel blev kåret til det bedste hostel i Brasilien ved vores HOSCAR 2020! De har levende musik hver lørdag aften og en åben caipirinha-bar. Hvis du er på besøg i juleferien, skal du sørge for at tjekke deres helt egen NYE-fest.

Bedste tidspunkt at besøge: December – marts

Hvor mange dage: 2

5. Salvador, Bahia

best places to visit in brazil, people in traditional dress in Salvador, Bahia

📷@saiapelomundo

Når brasilianere tænker på Salvador, er Pelourinho det første, der falder os ind! Forestil dig virkelig farverige historiske huse på rad og række, som danner en magisk ramme. Dette ikoniske sted er på UNESCO’s verdensarvsliste, og her finder du mange butikker, restauranter og caféer. Det bedste, man kan gøre, er bare at gå rundt og absorbere den fantastiske energi, som denne by har. Men jeg er nødt til at give dig en lille advarsel, dette er et berømt sted for lommetyve, så tjek altid, hvor du har dine ejendele, gå ikke rundt med dit kamera eller din telefon udsat, og undgå at forlade hovedgaderne.

Stadig i det historiske centrum kan du besøge Largo Tereiro de Jesus, et sted fuld af smukke kirker, restauranter og fantastisk arkitektur. Besøg Afro Museum for at lære mere om afro-religioner i Brasilien, og Casa do Carnaval da Bahia for at lære historien om karneval i byen at kende. I dette område kan du stadig besøge Lacerda Lift. Den blev bygget i 1873 og er den nemmeste (og billigste) måde at komme op til den høje del af byen på. Når du er på toppen, er Tomé de Sousa-pladsen et smukt udsigtspunkt og et perfekt sted at se solnedgangen.

Hvis du vil købe billige og autentiske souvenirs til dine kære derhjemme, skal du besøge Mercado Modelo. Dette offentlige marked har eksisteret i mere end 100 år og har over 250 boder, der sælger kunst og mad.

Gør dig nu klar til en fantastisk historie. Bonfim-kirken blev bygget mellem 1745 og 1772, og i dag er den centrum for en smuk multireligiøs fejring, der finder sted i Salvador hvert år i januar. På denne dag går omkring 200 hvidklædte kvinder en pilgrimsvandring på 8 km for at vaske kirkens trapper med vand og blomster, mens de lokale fejrer det med musik og sang af afrikansk oprindelse. Det er et smukt ritual at overvære, og du bør overveje at besøge Salvador på dette tidspunkt. Og lad os ikke glemme Senhor do Fim-båndet, en tradition, hvor man sætter et farverigt bånd om håndleddet på en person og beder vedkommende om at komme med tre ønsker. Man laver en knude for hvert ønske, og når båndet falder af af sig selv, vil alle disse drømme gå i opfyldelse. Denne tradition er en del af Festa do Bonfim (Bonfim-festen), men du kan finde disse bånd hele året rundt i de fleste byer i Brasilien.

Sammen med Pelourinho er Barra-fyrtårnet et af de mest berømte postkortbilleder af Salvador. Fyrtårnet blev bygget i det 17. århundrede og er i dag et museum. Lige foran fyrtårnet er der en smuk strand, hvor man kan gå rundt og se solnedgangen.

Hvordan kan vi undgå at tale om mad? Maden fra Bahia er fantastisk, og du kan ikke forlade byen uden at prøve en Acarajé! Det er en skøn blanding af bønner, rejer, løg, salt og peber – alt sammen stegt i palmeolie. Det er den mest traditionelle mad i byen, og du kan finde de bedste i Largo da Dinha.

Galeria 13 hostel er en god base for dit Salvador-eventyr. De har en swimmingpool, morgenmad indtil kl. 12, happy hours med caipirinhas, brasilianske filmaftener og en venlig hund. De ligger også i det historiske centrum, hvilket vil gøre din dag med udforskning meget lettere.

Hvornår skal man besøge dem? Hvis du vil nyde det bedste af den brasilianske sommer og karneval, er januar og februar et godt tidspunkt at tage af sted. Hvis du vil have en mere afslappet ferie, bør du overveje at besøge byen i andre måneder.

Hvor mange dage: 3-5

Find et hostel i Salvador

6. Recife, Pernanbuco

best places to visit in brazil, painting in a building in Recife, Pernanbuco

📷@lucasantosph

Marco Zero Square er en af de mest berømte attraktioner i Recife, hvor lokale og rejsende mødes for at sludre, slappe af eller cykle rundt. Hvis du er på besøg under karnevallet, er det også mødestedet for mange karnevalsblokke. Herfra kan du tage en båd til Parque das Esculturas (skulpturparken) og lære Francisco Brennands værker at kende. På samme plads ligger Centro de Artesanato de Pernambuco, hvor du finder kunst af mere end 700 lokale kunstnere, perfekt til at købe gaver og noget anderledes med hjem. Et andet fantastisk marked, og det ældste i Brasilien (det har været åbent siden 1875), São José Market har mere end 500 boder med typisk mad og kunst.

Recifes historiske kvarter (Recife Antigo) er fuld af andre spændende ting, som du kan udforske. Espaço R.U.A er et udendørs kunstgalleri med masser af musik, dans, sport, teater, cirkus, biograf og graffiti. Paço do Frevo er et andet sted, du bør besøge, og det ligger lige rundt om hjørnet. Museet er dedikeret til historien om Frevo, den traditionelle musik fra Recife. Der er også et fantastisk marked her hver søndag aften.

Hvis du er på udkig efter mere kunst, er Ricardo Brennand Institute stedet. Det blev anerkendt som det bedste museum i Sydamerika af Trip Advisor for et par år siden, og det er et utroligt sted med gallerier med værker fra internationale kunstnere, en skulpturhave, et bibliotek, et pinakothek, et fantastisk grønt område og ET SLOT! Sæt en hel eftermiddag af til at besøge det – du vil blive forbløffet over den utrolige samling, dette sted har.

Når du har udforsket alle disse fantastiske ting, kan du prøve tapioca, en cassava-pandekage fyldt med alt, hvad du kan forestille dig – Nutella og jordbær, ost og tomater … på dette tidspunkt bør du vide, at der ikke er nogen grænser for brasiliansk fantasi, når det kommer til mad.

Leder du efter et sted at bo, mens du besøger Recife? Piratas da Praia er et hostel og coworking space, der ligger kun 50 meter fra strandene Pina og Boa Viagem. De har et kunstgalleri, der kan inspirere dig, og et fælleskøkken, hvor du kan tilberede dine måltider og spare penge.

Bedste tidspunkt at besøge: December til marts til karneval, og september, april og november til billigere priser.

Hvor mange dage? 4-5 dage

Find et hostel i Recife

7. Olinda, Pernambuco

best places to visit in brazil, two people sitting on a step in Olinda, Pernambuco

📷@lucasantosph

Hvis du har lidt mere tid i Recife, bør du overveje at bruge en dag i Olinda, en berømt historisk by med fantastiske karnevalsfester og kvarterer. Den ligger så tæt på Recife, at nogle mennesker bliver forvirrede og tror, at det er den samme by. Udforsk det historiske centrum og de farverige kolonihuse til fods, før du tager til Alto da Sé, et sted med en fantastisk udsigt over byen og markeder, der sælger mad og kunst.

Den mest berømte attraktion i Olinda er karnevallet og dets gigantiske dukkeparade. Det siges, at det hele startede i 1931, da en meget smuk mand gik rundt ved midnat. Efter nogen tid blev han kendt (The Midnight Man), og alle single kvinder i byen ventede på ham hver aften. Efter et par år blev der skabt en kæmpe dukke af ham, og en massiv karnevalsparade med ham i spidsen for andre kæmpedukker blev en tradition. I dag følger paraden stadig den samme rute som den mystiske mand! At se de gigantiske karnevalsdukker i Olinda er en virkelig magisk oplevelse, og du vil blive forbløffet over den energi, der er i gaderne under det brasilianske karneval.

HI Albergue de Olinda ligger ganske tæt på Alto da Sé og har en swimmingpool, hængekøjer og et fælleskøkken, hvor du kan lave mad og møde andre rejsende.

Bedste tidspunkt at besøge: December – marts

Hvor mange dage: 1-2

Find et hostel i Olinda

8. Rio de Janeiro, Rio de Janeiro

best places to visit in brazil, girl standing in gardens in Rio de Janeiro

📷@JuliaZany

Rio er kendt i Brasilien som “Cidade Maravilhosa” – den vidunderlige by – og så snart du kommer dertil, vil du forstå hvorfor. Denne by har så meget at byde på, fra frodig natur til fantastiske strande, god mad og VIRKELIG venlige lokale.

Start med at se de vigtigste attraktioner – Pão de Açucar (Sukkertoppen), hvor du får en uforglemmelig udsigt over Rio, og Cristo Redentor (Kristus Forløseren), som er byens mest berømte billede. Køerne er normalt meget lange til begge disse, så prøv at komme tidligt. Hvis du føler dig eventyrlysten, kan du vandre mellem Morro da Urca (Urca-bakken) og Pão de Açucar i stedet for at tage den berømte svævebane. Den starter fra Urca, meget tæt på Praia Vermelha, og det tager ca. 40 minutter.

Den botaniske have er et andet magisk sted, du bør inkludere i din rejseplan. Her finder du mange planter og træer, du aldrig har set før, og supervenlige aber, der prøver at stjæle dine snacks.

Parque da Laje, som ligger i samme kvarter som Botanisk Have, er en smuk italiensk bygning med en fantastisk udsigt over Kristus Frelseren, og det er helt gratis. Besøg også Selaron Steps, en hyldest fra den chilenske kunstner Jorge Selarón til det brasilianske folk.

Rio er også fuld af fantastiske museer, så hvis du nogensinde bliver træt af at gå på stranden (er det overhovedet muligt?), er de en god mulighed for at tilbringe din dag. Museu do Amanhã (Morgendagens Museum), Museu de Arte Moderna (Museet for Moderne Kunst), Museu Histórico Nacional (Nationalhistorisk Museum) og Museu de Arte do Rio MAR (Kunstmuseet) er mine favoritter og absolut et besøg værd.

Nu er det tid til at tale om det, du har ventet på: Rios FANTASTISKE strande. Copacabana, Praia do Leme, Ipanema, Praia Vermelha, Arpoador… Jeg kunne bruge hele dagen på at remse dem op. Vælg din favorit, og tilbring dagen med at drikke kokosvand (eller en caipirinha) og nyde solen. Hvis du vil føle dig som en rigtig carioca (som folk fra Rio kaldes), skal du sørge for at prøve Globo-kiks og mate (en infusion af ristet yerba mate) fra en af sælgerne på stranden.

Apropos mad, så MÅ du bare prøve feijoada. Det er en af de mest traditionelle brasilianske retter, og den er lavet på sorte bønner med frisk svine- eller oksekød. Det er det perfekte måltid til en doven søndag, og den serveres med farofa (en anden brasiliansk spise, vi er meget stolte af), appelsiner og grønkål. Rio har mange gode steder, hvor du kan prøve det, og et meget berømt sted er Bar do Marco i Santa Teresa. De er også kendt for deres fantastiske caipirinhas.

Hvis du har lidt mere tid i byen, kan du tage en tur med Bonde de Santa Teresa (Santa Teresa-sporvognen). Sporvognen forbinder kvarteret Santa Teresa med byens centrum og er en virkelig magisk oplevelse.

Discovery Hostel er blevet kåret til Brasiliens bedste hostel 3 gange ved vores HOSCARs! De har en super social stemning, er centralt beliggende og har aircondition. Tro mig, hvis du er på besøg om sommeren, får du brug for det.

Bedste tidspunkt at besøge: December – marts for sommer og karneval og marts – juni for mindre overfyldte strande.

Hvor mange dage: 4-6

Find et hostel i Rio de Janeiro

9. Chapada dos Veadeiros nationalpark, Goias

best places to visit in brazil, waterfall in Chapada dos Veadeiros National Park, Goias

📷@LiviaAntunes

Chapada dos Veadeiros National Park er et must-see for alle naturelskere, og hvis du har et stramt budget, vil du være glad for at vide, at indgangen er helt gratis! Smukke vandfald, spændende vandreture, naturlige pools og en mystisk have gør dette paradis til et af de bedste steder at besøge i Brasilien.

Nationalparken har fire officielle stier: Trilha dos Saltos, Trilha dos Cânions, Trilha das Sete Quedas og Trilha da Siriema. De har forskellige sværhedsgrader, så tjek ved indgangen til parken, hvilken du er klar til, før du går i gang. Der er heller ingen steder at købe drikkevarer og snacks inde i parken, så sørg for at medbringe alt, hvad du har brug for i løbet af dagen. Sete Quedas-stien er den længste, og du bør afsætte to dage til den og campere inde i parken for natten.

Vær opmærksom på, at der er et begrænset antal besøgende hver dag, så om sommeren eller på helligdage er det bedst at ankomme tidligt for at undgå skuffelser.

Bedste tidspunkt at besøge: Maj – september

Hvor mange dage: 5-6

10. Bonito, Mato Grosso do Sul

best places to visit in brazil, girl standing in water in Bonito, Mato Grosso do Sul

📷@larissagoiss__

Endnu en for naturelskere! Bonito betyder smuk på portugisisk, og det er en fantastisk destination, hvis du vil i kontakt med naturen. Der kan du se fantastisk natur og vilde dyr, besøge smukke grotter, vandre, svømme i vandfald, eller hvis du føler dig lidt mere eventyrlysten, kan du prøve rappelling og zip lining. Alle aktiviteterne er guidet af en professionel, og bureauerne i byen har en fast pris, så du behøver ikke at bekymre dig om at forhandle. Du er nødt til at planlægge dine aktiviteter på forhånd, da de fleste attraktioner har et begrænset antal besøgende om dagen. De tilbyder næsten 50 forskellige muligheder, så du har masser at vælge imellem.

Den mest berømte attraktion i Bonito er Blue Lake Grotto, en smuk grotte med turkisfarvet vand, der er op til 90 meter dybt! En anden meget populær aktivitet er at snorkle i Prata-floden og se farverige fisk passere foran dig.

Papaya Hostel er det perfekte sted at slappe af efter en dag med svømning i vandfald. De har et smukt udendørsområde, en swimmingpool, et sted, hvor du kan lave din egen grill og mange hængekøjer.

Bedste tidspunkt at besøge: December – marts

Hvor mange dage: 2-3 dage

Find et hostel i Bonito

11. Morro de São Paulo, Bahia

best places to visit in brazil, girl sitting on wooden beam over turquoise sea

📷@alicemaffucci

Morro de São Paulo er en af de mest berømte øer i Bahia og et af de bedste steder at besøge i Brasilien. Denne bilfri landsby ligger kun 60 km fra Salvador, så den er let at nå med færge på 2,5 time (bare se efter Catamarã foran Mercado Modelo). Der kan du nyde paradiset – fem fantastiske strande, der tiltrækker rejsende fra hele verden og også mange brasilianere.

Nyd solnedgangen ved fæstningen, en af de smukkeste, du kommer til at se i dit liv! Hvis du er heldig, kan du endda se delfiner svømme rundt. Øen er også kendt for den største svævebane i Brasilien, og jeg anbefaler, at du prøver at tage den ved solnedgang. Det klare vand gør det også til et perfekt sted at snorkle eller dykke.

Morro de São Paulo handler selvfølgelig ikke kun om afslapning. Som de fleste steder i Brasilien vil du finde mange barer og fester rundt omkring på øen. Du kan også se efter nogle traditionelle sambaaftener, der finder sted næsten hver aften.

Che Lagarto Morro de São Paulo ligger super tæt på strandene og øens natteliv. De har et fuldt udstyret køkken og venligt personale, som giver dig de bedste tips!

Bedste tidspunkt at besøge: December – marts

Hvor mange dage? 3 dage

Find et hostel i Morro de São Paulo

12. Alter do Chão, Pará

best places to visit in brazil, girl standing on beach at Alter do Chão, Pará

📷@solanomundo

Alter do Chão er en lille landsby, der ligger inde i Santarém i Pará – et af de smukkeste og sundeste steder, du kan besøge i Brasilien. Pará er en af de otte brasilianske stater, der er en del af Amazonas-regionen. Strandene har frisk, varmt vand i en smuk turkis farve, hvilket giver landsbyen titlen Amazonas Caribien.

Den mest berømte attraktion i landsbyen er “Ilha do Amor” (Kærlighedsøen), en hvid sandstrand, der ser ud, som om den er taget direkte ud af dine drømme. Hvis du vil besøge denne ø, bør du besøge regionen i den tørre sæson (august-december).

For at gøre dit Amazonas-eventyr endnu mere specielt, kan du besøge Lago Verde (den grønne sø), kendt som den magiske skov på grund af de enorme træer, der er nedsænket i vand. Det er et fantastisk sted til en bådtur, til at svømme med fiskene eller bare se på dyrene.

Festa do Sairé (Sairé-festen) er en traditionel festival, der finder sted i september, i tørtiden. Festivalen varer tre dage, og den er fuld af farverige forestillinger og danse fra de lokale.

Hvis du har mere tid, bør du også besøge Ponta do Muretá og Ponta do Cururu, to rolige strande, der kun er tilgængelige med båd, og som er perfekte til at se solopgangen. Du kommer til at møde lokalsamfundene i Maguari og Jamaraquá for at få en mere dybdegående oplevelse af Amazonas.

Don Preguiça hostel ligger kun et minuts gang fra strandene i landsbyen og et par minutter fra hovedtorvet, hvor du finder mange barer og restauranter. De tilbyder et socialt område, hvor du kan møde andre gæster, og private værelser, hvis du vil have lidt alenetid under dit ophold.

Bedste tidspunkt at besøge: August – november. September til Festa do Sairé

Hvor mange dage: 3-4 dage

Find et hostel i Alter do Chão

13. Arraial do Cabo, Rio de Janeiro

best places to visit in brazil, girl swimming in Arraial do Cabo, Rio de Janeiro

📷 iamigerbase

Efter at have besøgt nogle fantastiske strande i Rio og drukket masser af caipirinhas, er det tid til at tage til Arraial do Cabo, som ligger 164 km fra hovedstaden. Denne smukke halvø har mange strande og to øer: Ilha do Porco (griseøen) og Ilha do Farol (fyrtårnsøen). De mest berømte strande, som betragtes som øens centrum, er Praia Grande og Praia dos Anjos. For at komme dertil skal du bare spørge, hvor “centrinho” er. Det betyder lille bymidte, og det er det, brasilianerne kalder centrum af strandbyerne.

Det bedste, man kan gøre i Arraial do Cabo, bortset fra at slappe af og nyde det uberørte vand, er at tage en bådtur rundt om halvøen. Du kan nå den ubeboede ø Ilha do Farol og besøge stranden der. Jeg anbefaler, at du tager en tidlig båd, da der er et begrænset antal besøgende om dagen. På den samme bådtur kan du se Den Blå Grotte, en af de mest berømte attraktioner i regionen, og stå af ved Prainhas do Pontal do Atalaia og Praia do Forno.

Arraial do Cabo er også et godt sted at vandre, og du kan prøve en middelsvær rute ved Praia Brava eller en lettere ved Praia do Forno. Hvis du vil se solnedgangen, så tag til Mirante do Pontal do Atalaia!

A Coroa Hostel ligger mindre end 1 km fra både Praia Grande og Praia dos Anjos på en stille og sikker gade. Personalet er supervenligt, og de har et køkken, så du kan dele måltider med andre gæster.

Bedste tidspunkt at besøge: Der er godt vejr her hele året! Højsæsonen er fra december til marts, og der kan være ret travlt.

Hvor mange dage: 2-3 dage

Find et hostel i Arraial do Cabo

14. Lençois Nationalpark, Maranhão

best places to visit in brazil, girl swimming in lake at Lençois National Park, Maranhão

📷 @fpereirasales

Denne nationalpark er et af de smukkeste scenerier, du kommer til at se i Brasilien. I regntiden dannes der hundredvis af blå ferskvandslaguner mellem klitterne, hvilket skaber et uvirkeligt syn, som du bare må besøge.

For at besøge lagunerne skal du booke en tur fra en af basebyerne: Barreirinhas, Santo Amaro eller Atins. Turene er normalt med en gruppe, så forvent at skulle dele lagunen. Hvis du er på udkig efter en mere privat oplevelse, kan du booke en privat tur og bede din guide om at tage dig med til de mindre kendte laguner.

De mest berømte laguner ligger tættere på Barrerinhas og er en del af de ture, der hedder “Circuito Lagoa Azul” og “Circuito Lagoa Bonita”. Uanset om du vælger at bruge Barreirinhas som base eller de to andre byer, vil du elske at svømme i det friske vand sammen med fiskene og se utrolige solnedgange.

Hvis du virkelig gerne vil opleve de mindre berømte laguner og afsidesliggende landsbyer, kan du også udforske hele parken til fods. Det vil tage dig fra 3 til 5 dage.

Casa do Professor ligger i Barreirinhas og har en super afslappet stemning. Det er et godt sted bare at slappe af og lære de andre gæster at kende. Det er tæt på byens centrum, hvor du kan finde busstationen, barer og restauranter.

Bedste tidspunkt at besøge: Maj-august (det er værd at tjekke på forhånd, om det har regnet nok til, at lagunerne er fyldte).

Hvor mange dage: 3-4 dage

Find et hostel i Lencois

Vi håber, du er blevet inspireret til dit brasilianske eventyr! Har vi glemt nogle fantastiske steder at besøge i Brasilien? Fortæl os det i kommentarerne!

✨ Fortsæt med at læse ✨

Karneval, caipirinhas og nysgerrige hostels: den ultimative guide til backpacking i Brasilien

De bedste byer at besøge i Sydamerika for dit livs eventyr

Den ultimative guide til backpacking i Sydamerika

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top