De mærkeligste, de bedste: 10 grunde til at elske Los Angeles

Language Specific Image

Du tror måske, at “englenes by” er et usædvanligt valg til en rejse, men lad dig ikke narre: LA bliver ofte fejlbedømt! I virkeligheden er det et unikt paradoks mellem californisk stil og et strejf af farverig WTF. Det er et sted, hvor alle tror, at de kan udleve en drøm, og Uber-chauffører er operasangere. Og newsflash: “LA har ingen kultur”-tingen er old news. Undgå turistfælderne (selvom: hvem elsker ikke lidt klichéer?!), og du vil finde en nysgerrig verden af nyt og gammelt, med art deco-teatre, en avantgarde kunstscene og stier at klatre på. Her er THE..

  • Klatring er en livsstil

Du vil blive overrasket over at opdage, at så mange ting koster en formue i LA, inklusive udendørslivet: klatring er det sidste nye.

Backbone Trial ved Santa Monica Mountain Range (67 miles lang) åbnede for nylig, og jeg kan varmt anbefale Griffith Park Trail. Den fører dig til Griffith Observatory, hvorfra du kan se hele Hollywood oplyst og opdage ting, du ikke vidste om stjerner og galakser i planetariet indtil kl. 22.00. Hvis du ikke er interesseret i at klatre, tilbyder mange hostels gratis guidede ture, eller tjek Meet ups: der er nye hver dag!

  • Kreativitet er en religion

Californien er kendt som “verdens hovedstad for vægmalerier”, og L.A. er en psykedelisk rede af gadekunst. Kunstscenen fortsætter med at eksplodere efter åbningen af“The Broad” sidste år, et galleri til 140 millioner dollars, der huser de mest avantgardistiske værker med kunstnere som Jeff Koons og Cindy Sherman. Instagrams seneste grænse er kunstneren Yayoi Kusamas “Infinity Room” kaldet “The Souls of Millions of Light Years Away.” #selfie


LACMA er det største museum på kysten med 20 hektar udstillinger. Der er seks helt GRATIS bygninger og en park, man kan slappe af i med *gigantiske bronzesæder*. Uventet for at sige det mildt.
Gå ikke glip af Chris Burdens “Urban Light” om aftenen – en permanent udendørs installation uden for museet bestående af 202 lamper.

  • Downtown er IT

Downtown’s kulturelle renæssance sætter byen på landkortet. Start dagen i det hippe Arts Distric med en kop kold kaffe og et eksemplar afThe Downtowner– din bibel om de nyeste steder at besøge.


Her finder du også Walt Disney Concert Hall og Grand Park, som er helt gratis, og hvor der er *gratis* events hver uge, såsom Boot Camp og yogaklasser. Bare sørg for, at du ikke ender i Skid Row! Ellers, hvis du virkelig vil undgå de mere turistede steder…

Er du sulten? Så tag til Clifton’s Cafeteria: en nyrenoveret bygning fra 1930’erne, der huser tre barer og en café. Du finder en art deco-stil og en meget speciel atmosfære med en skov, overdådige lysekroner og et stort træ, der vokser udenfor. Prøv at finde et stykke komet i en af barerne. Ja, du læste rigtigt: Disse sten er fra RUMMET!

  • Stranden er altid lige rundt om hjørnet

Det er sjældent, at en by har så mange strande! Hvis du vil undgå de mere overfyldte, så hop på et tog, en bus eller en taxa, og BAM! Du befinder dig i et jordisk paradis og nipper til en kokosnøddecocktail. Ahhh… Malibu..


L.A. er måske ikke den nemmeste by at komme rundt i til fods, men Metro Expo åbnede for nylig en linje, der forbinder Venice Beach direkte med Santa Monica. Og Uber-busser er meget billige. Derudover giver Uber-pools dig mulighed for at dele turen med andre mennesker: yderligere besparelser! Tip: Trafikken er altid ret tæt, så undgå myldretiden!

  • Vandrerhjem er super sociale

Selvfølgelig er der også vægmalerier på hostels! Samesun Hostel ligger lige ved Venice Beach, og du kan se solnedgangen fra dit værelse!


HI Santa Monica er en anden usleben diamant, og hvis du er fan af amerikansk retro i Hollywood, er Banana Bungalow lige noget for dig! Dette rummelige motel er omdannet til vandrerhjem med palmer og en spektakulær udsigt fra baghaven. Der er også en tiki-bar og en have, hvor der serveres gratis morgenmad og gratis tacos hver onsdag. Intet under, at rejsende ender med at arbejde her!


  • Biograferne er legendariske

L.A. er det rene nirvana for film- og teaterelskere. Jeg er en af dem, så at gå ned ad Bradway i Downtown Los Angeles er fantastisk. Los Angeles Teather er et must! Med sit overdådige interiør siges det at være inspireret af Galerie des Glaces i selveste Versailles.


Hvis du føler dig lidt nostalgisk, kan du se amerikanske klassikere i‘The Egyptian Movie Theatre‘: bygget i 1922 som et Hollywood-vartegn efter opdagelsen af Farao Tut’s grav. Så mange stjerner, så mange minder.
Tip: L.A. er hjemsted for mange stjerner, så det er ofte tilfældet, at du efter filmene kan stille stjernerne et par spørgsmål direkte!

  • Årgang

Folk fra hele verden kommer her for at købe ting fra alle århundreder. Tag til byens mest berømte vintagemarked hver anden søndag i måneden – The Rose Bowl Flea Market.

Ellers er der vintagebutikker og loppemarkeder hver uge: Melrose Trading Post i West Hollywood afholdes hver søndag med antikke installationer, mad og musik – entré kun 3 dollars!


  • Venice Beach er ikke bare en strand

Vi kunne fortælle dig, at Venice Beach, også kaldet “Dogtown”, er et sted for glubske øjne, men du er nødt til at se det med dine egne øjne: Forestil dig et marihuana-duftende rige fuld af skatere, ghettoblastere og folk med tohovede dyr. Det er lidt trashy, men interessant, må jeg indrømme!

Hvis du vil have en smagsprøve på det frie vintage-Venedig, foreslår jeg, at du går på opdagelse i beboelsesgaderne. De rigtige hippier flyttede hertil efter Vietnamkrigen i 70’erne, og der er en bohemeagtig atmosfære. Hvor ville du ellers befinde dig, hvis du blev overvåget fra en døråbning af en sværdfisk og en havfrue?

Abbot Kinney Boulevard er et must. Her finder du pseudo-hippie-butikker, drikker deres kaffe og tager en tur på deres dyre cykler. Tag en lemonade og se på.

  • Mærkeligt er normalt

Fra den mest nørdede burlesque til særegne figurer i metroen – denne by er hjemsted for noget dejligt “underligt”. For det første er det hjemsted for Scientologys hovedkvarter. De arrangerer gratis ture, hvor de viser dig rundt og forsøger at “omvende” dig.

USA har det højeste antal seriemordere i verden, og hvis du har en særlig nysgerrighed, vover vi at besøge Museum of Death: Fyren ved indgangen advarede os om, at flere mennesker besvimede eller kastede op. “Pah! Vi har ikke den slags problemer!” sagde vi. Det var, da vi kom til “selvmordsrummet”, at vi indså, at vi var gået for langt. Lad os bare sige, at vi ikke sov særlig godt den nat!

  • Det er godt forbundet

Kender du den ven, der kender alle? Tja, sådan er L.A.. Det er Californiens sociale atmosfære, med sine venner Mexico, Vegas og San Diego kun et par timer væk. Hvis du har tid, så planlæg et roadtrip og kør langs Pacific Coast Highway fra San Fran til Tiji. Det bliver sjovt!


Hvad venter du på? Book din drømmerejse her.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top