Den ultimative guide til at rejse med rygsæk i Thailand

Language Specific Image

Sawasdee! Forhåbentlig kan du snart støve rygsækken af, booke flybilletten og flyve af sted til smilets land. Hvis ikke, kan denne guide måske motivere dig til at booke den ferie fra arbejdet – der er trods alt ingen, der fortryder at rejse, vel?

Thailand er nok den mest populære backpacking-destination i verden. Thailand er velegnet til både solorejsende, par og venner og tiltrækker et mangfoldigt backpacking-publikum året rundt. Det er ikke svært at se, hvorfor så mange rejsende strømmer til dette asiatiske kulturcentrum. Det er sundt for bankkontoen (ikke så meget for leveren), gademaden er så frisk, som den kan blive, og thailænderne har de varmeste hjerter.

Uden yderligere omsvøb er her alt, hvad du har brug for at vide om at rejse med rygsæk i Thailand. Læs det, før du går ombord på flyet, eller tag det med som en lommeguide, når du er på flugt og har mistet overblikket.

Spring direkte til:

 1. Bedste tidspunkt at besøge Thailand
 2. Hvor skal man tage hen i Thailand
 3. Vandrerhjem i Thailand
 4. De bedste strande i Thailand
 5. Thailands bedste nationalparker
 6. Ruter for rygsækrejsende i Thailand
 7. Rejser rundt i Thailand
 8. Thailandsk mad
 9. Thailands natteliv
 10. Visum til Thailand
 11. Job i Thailand for backpackere
 12. Thailands kultur og skikke
 13. Rejseråd til Thailand
 14. Thailand rejseomkostninger

backpacking thailand - yellow sign

📷 @hopewarren

Bedste tidspunkt at besøge Thailand

Vejret i Thailand

Thailand er stort set varmt døgnet rundt, og temperaturen falder sjældent under 25 grader ved havoverfladen eller 15 grader i bjergene i det nordlige Thailand. 15 grader lyder måske ikke koldt, men når man har vænnet sig til det tropiske klima, kan det ramme en som et ton mursten!

Da Thailand er et tropisk land, forventer man regn, og det er vigtigt at være opmærksom på årstiderne, når man planlægger sin rejse. Thailands monsunsæson starter i juni og slutter i november, med de værste regnskyl i september. Og når regnen rammer, gør den intense luftfugtighed det også! Hvis dine rejseplaner falder sammen med monsunsæsonen, vil du nyde godt af mindre trængsel og billigere priser.

Vejret i Bangkok

Der er tre forskellige årstider i Bangkok, og det bedste tidspunkt at rejse på er i de køligere måneder fra november til februar. Det varmeste vejr begynder i marts og slutter tre måneder senere i juni. Fra juni til november oplever Bangkok monsuner, hvilket gør september til det mindst gunstige tidspunkt at rejse på.

Vejret på Phuket

Det bedste tidspunkt at slappe af på Phukets strande er fra december til februar. Temperaturerne ligger normalt mellem 23 og 32 grader, ideelt til at gå på opdagelse og solbade. Fra februar og frem stiger varmen og luftfugtigheden, men regnen holder sig væk indtil slutningen af april.

Vejret i Chiang Mai

Chiang Mai har en tendens til at blive meget køligere med aftentemperaturer, der falder til 14 grader i december, januar og februar. Der er også meget lille chance for regn, så forholdene er perfekte til rejser. I april når temperaturen op på 35 grader, og monsunen sætter ind i maj.

Hvornår er det bedst at besøge Thailand?

Hvis du har hele kalenderen fri til dine rejseplaner, så anbefales det at rejse til Thailand mellem december og marts måned. Da det er højsæson, kan du forvente, at priserne er lidt højere, men at vejret er meget bedre.

November, april og maj er overgangsmåneder, og selvom der kan være lidt regn, er vejret typisk godt. Rejser i disse måneder vil være mere budgetvenlige, og dine penge vil strække meget længere.

Thailandske festivaler

Højsæson = festivalsæson. Songkran, Loi Krathong og meget mere er en fantastisk måde at fordybe sig i thailandsk kultur.

Fuldmånefest

Tal med alle, der har backpacket i Thailand, og du vil næsten med garanti høre nogle skøre historier om en fluorescerende strandfest på Koh Phangan. Vi introducerer dig til Full Moon Party – den største og mest berømte fest i Sydøstasien. Hver måned samles omkring 30.000 mennesker fra hele verden og fester, indtil solen står op på denne thailandske ø. Stranden er omkranset af scener med levende musik og oplyst af fluorescerende glowsticks og ildsjippetove (de ser måske sjove ud, men det er bedst at undgå dem, uanset hvor geniale du synes, dine sjippetovsevner er).

backpacking thailand - full moon party

Hovedfesten finder sted på Haad Rin Sands, hvor billetterne kun koster 150 baht (3,40 pund). Omkostningerne er fortsat lave på festivalen med alkoholspande, der koster 200-300 baht (£4,50-6,80), gademad til 50 baht (£1) og toiletter (ja, du skal betale for toiletter) til 5-10 baht (10 – 20 pence).

Fuldmånefesten bliver ret vild, men der er sjældent problemer eller vold – alle er her for at have det sjovt.

Det meste sker på Haad Rin Sands, men du skal arrangere overnatning mindst fire dage før festen, da der hurtigt bliver udsolgt. Priserne stiger også, når festen nærmer sig. Hvis du ikke kan finde et hostel på Koh Phangan, er Koh Samui din anden mulighed. På aftenen for fuldmånefesten sejler der færger mellem de to øer hver time, hvilket gør det muligt for selv de mest berusede festdeltagere at komme hjem. Men vær advaret om, at ventetiden kan være lang.

Sophie anbefaler Love Station Hostel til dit fuldmåneophold.

Songkran

Slip dit indre barn løs, og deltag i en af de største festligheder i Sydøstasien. Forestil dig titusinder af mennesker, der mødes i gaderne til en massiv vandkamp. Songkran kommer fra sanskrit og betyder “at bevæge sig ind i”, en reference til buddhistisk tro. Vandet symboliserer velsignelse, hvor folk vasker deres synder og deres venners synder væk ved at sprøjte vand på dem.

Songkran er Thailands nytårsfejring, og der er masser af fest involveret. Forvent at drikke din alkohol fra plastikspande og blive gennemblødt fra top til tå!

Hvornår: April

De bedste steder: Bangkok (Silom & Khoa San Road) og Chiang Mai (festlighederne varer en uge her)

Loi Krathong

Du har sikkert set billederne af hundredvis af gyldne lanterner, der svæver på nattehimlen. Hvis ikke, er det lidt ligesom den sidste scene i Tangled, hvor Rapunzel og Flynn bekender deres kærlighed til hinanden. Under alle omstændigheder, et totalt drømmelandskab! Det er, hvad der sker ved Loi Krathong, den årlige lysfestival.

Hvert år i november, når det er fuldmåne, ser man et udbrud af lys – fyrværkeri, stearinlys og mest levende, svævende lanterner. Lyset ærer Buddha, og de svævende lanterner symboliserer frigørelsen af al vrede og fjendtlighed.

Hvornår: Ved fuldmåne i november

Det bedste sted: Chiang Mai

Blomsterfestival, Chiang Mai

Hele året rundt dyrker Thailand de smukkeste blomster – liljer, orkideer, frangipanis, jasmin, hvad som helst, de har det. I slutningen af den kølige sæson bliver denne skønhed vist frem i Chiang Mai, og det er et storslået syn. Den tre dage lange festival byder på parader med blomstervogne, skønhedskonkurrencer og lækker gademad.

Hvornår: Første weekend i februar

Det eneste sted: Chiang Mai

Planlægning af din rejse

Thailand har det hele – fra palmefyldte strande og krystalklart hav til imponerende templer og bjerge, der vil tage pusten fra dig (både billedligt og bogstaveligt talt). Her er alt, hvad du behøver at vide om planlægningen af din rejse og endda nogle ruter, du kan følge.

Hvor skal man tage hen i Thailand

Bangkok

Der er masser af ting at lave i Bangkok, og der er ingen bedre måde at starte en rejse til Thailand på end ved at kaste sig hovedkulds ud i kaoset i deres vanvittige hovedstad. Førstehåndsindtrykket kan være skræmmende, men Bangkok er en kompleks og spændende by, som du ikke bør holde dig tilbage fra.

Ting, du ikke må gå glip af:

Grand Palace: Grand Palace er, ja, temmelig storslået. Det vil helt sikkert slå benene væk under dig med sine indviklede detaljer og utrolige håndværk. Selvom det ikke længere er hjemsted for den kongelige familie, bruges det stadig til kongelige og religiøse ceremonier og lukker sjældent. Det er den mest populære turistattraktion i Bangkok, så det er bedst at besøge den tidligt om morgenen for at undgå varmen og menneskemængden.

Pris: 500 baht (£11,50)

Åbningstider: 08:30 – 15:30

Tillad: 1.5 timer

bakpacking thailand - Grand Palace

📷 @hopewarren

Wat Pho: En favorit for mange og garanteret til bogstaveligt talt at dreje dit hoved, når du tager i sin 46 meter liggende Buddha. Wat Pho er også hjemsted for den største samling af buddhistiske billeder i hele Thailand. Mens du er der, hvorfor så ikke få en massage på det nationale hovedkvarter for undervisning i thailandsk massage og medicin.

Pris: 100 baht (£2,30)

Åbningstider: 08:30 – 17:30

Tillad: 1 time (2, hvis du vil have massage)

Wat Arun: Det slående Wat Arun, også kendt som Morgengryets Tempel, ligger på bredden af Chao Phraya-floden. Templets hovedspir er 70 meter højt og smukt udsmykket med kinesisk porcelæn og farvet glas. I modsætning til andre templer kan man klatre op i Wat Aruns centrale spir og få en fantastisk udsigt over Bangkok. Men vær advaret, trapperne er stejle, så man får ondt i maven.

Pris: 50 baht (1,15 pund)

Åbningstider: 08:00 – 17:30

Tillad: 1 time

Wat Traimit: Wat Traimit huser den største siddende gyldne Buddha nogensinde med en vægt på hele 5,5 tons. Buddhaen var engang skjult i gips, og dens sande værdi blev først opdaget i 1955, da den blev tabt ved et uheld, og guldet indeni blev afsløret.

Pris: Gratis at se Buddhaen, 100 baht (£2,30) for at besøge museet

Åbningstider: 09:00 – 17:00

Tillad: 30 minutter

Chatuchak weekendmarked: Chatuchak er den ultimative markedsoplevelse i Bangkok og har noget for enhver smag. Uanset om du er på jagt efter den perfekte souvenir til din bedste veninde, leder efter en kærlighedsbregne til din rejseforelskelse eller noget traditionelt thailandsk kunstværk til at hænge op i dit hjem, så har Chatuchak noget til dig. De sælger også bløde hunde – desværre ikke en anbefalelsesværdig rejsekammerat.

Pris: Gratis, men medbring penge, hvis du vil shoppe

Åbningstider: 07:00 – 18:00

Tillad: 1 – 2 timer

Sammenlign vandrerhjem i Bangkok

Chiang Mai

Når utrolig street food, naturlig skønhed og kulturelle vartegn støder sammen, får du byen Chiang Mai. Chiang Mai er kendt som “Nordens rose” og er en legeplads for den nysgerrige rejsende med over hundrede buddhistiske templer at besøge.

Ting, du ikke må gå glip af:

Wat Pra That Doi Suthep: Dette bjergtempel er et must see. Rygtet siger, at templet blev bygget til at rumme et stykke knogle fra Buddhas skulder. Afhængigt af hvor meget energi du har, kan du enten gå op til templet eller hoppe ind i en af de røde songthaews (lastbiler), der kører fra Huay Kaew Road. Hvis du rejser i en gruppe, kan du praje en fra centrum for omkring 300-500 baht (£6-90 – £11,50). De fleste kommer for at se templet og Buddha-relikviet, men der er flere vandfald i nærheden og forskellige naturstier. Du får også en af de bedste udsigter over Chiang Mai, hvis du er klar til at arbejde for det, med en tung 300 trin til toppen.

Pris: 50 baht (1,15 pund)

Åbningstider: 06:00 – 18:00 (gå tidligt for at undgå menneskemængden)

Tillad: 3 timer

Wat Chedi Luang: Du støder måske på Wat Chedi Luang uden at have planlagt det. Det ligger lige midt i Chiang Mai og vil helt sikkert fange din opmærksomhed. Det plejede at rumme Smaragdbuddhaen, det helligste symbol i Thailand, men blev flyttet, efter at det blev beskadiget i et jordskælv. Man kan ikke gå ind i templet, men man kan beundre dets skønhed udefra.

Det koster: Gratis

Tillad: 15 minutter

backpacking thailand - Wat Chedi Luang

📷 @hopewarren

Søndag aften marked: Velkommen til et af de mest vanvittige markeder, du nogensinde vil opleve. Markedet i Chiang Mai finder sted hver søndag, så planlæg dit ophold efter det, hvis du vil have fat i nogle souvenirs. Der er ikke kun hundredvis af mode- og kunsthåndværksboder, men også et stort udbud af street food, med nogle af de bedste pad thai, du nogensinde vil smage.

Pris: gratis, men medbring penge til mad

Åbningstider: 17:00 – 22:00

Tillad: 1 – 2 timer

Grand Canyon Chiang Mai: Flygt fra byens varme ved at tage lidt længere ud til Chiang Mai Grand Canyon. Dette enorme stenbrud er fantastisk til svømning og dykning, og der er endda en flydende Total Wipeout-bane, man kan konkurrere på!

Pris: 300 baht (7 pund)

Åbningstider: 10:00 – 19:00

Tilladt: hele dagen!

Sammenlign vandrerhjem i Chiang Mai

Pai

Tænk at vågne op til tågede bjerge, cykle til afsidesliggende vandfald og hænge ud på trendy caféer, så har du Pai! Det, der engang var uden for alfarvej, er nu i den grad på alfarvej. Hvis du er til hvedegræs-shots, elsker en god downward dog eller bare vil bruge dine dage på at slappe af i en hængekøje og socialisere med andre rejsende, er Pai drømmen.

Ting, du ikke må gå glip af:

Se solnedgangen i Pai-kløften: Hvem elsker ikke en god vandretur i solnedgangen? Især når den ender med en 360-graders udsigt over Pais bjerge. Mange mennesker kender til byens bedste solnedgangssted, så det er usandsynligt, at du får det for dig selv, men jo flere, jo bedre, siger vi!

Tham Lod: En af de mest utrolige og lettilgængelige grotter i Thailand. Grotten er lige under 2 km lang og 50 meter høj på et tidspunkt, et imponerende syn. Du kan flyde ned ad floden på en bambusflåde, der løber gennem Tham Lod.

På jagt efter vandfald: Lej en motorcykel, en scooter eller en cykel og tag på vandfaldsjagt. Mo Paeng-vandfaldet er det tætteste og mest tilgængelige, men det betyder også, at det tiltrækker flere mennesker. Hvis du søger ro og ikke har noget imod at bevæge dig længere væk fra alfarvej, så tjek Pombok-vandfaldet og det nærliggende Land Crack, som er, du gættede det, en revne i jorden. Det er faktisk virkelig sejt!

Wat Phra That Mae Yen: Det kræver en stejl klatretur på 350 trin at stå ansigt til ansigt med Pais berømte hvide Buddha. Kom til tops og se en af Thailands mest utrolige seværdigheder helt tæt på, og nyd den uhindrede udsigt over hele Pai by.

backpacking thailand - pai - Wat Phra That Mae Yen

📷 @hopewarren

Sammenlign vandrerhjem i Pai

Chiang Rai

Chiang Rai besøges ofte på en dagstur fra Chiang Mai, og den er på radaren på grund af sine tre slående templer. Der er også masser af smukke vandfald og mindre kendte vandrestier, som du sandsynligvis har for dig selv. Offentlig transport er begrænset, så templerne kan enten besøges med et rejseselskab eller på motorcykel, hvis du er eventyrlysten (og selvfølgelig har en rejseforsikring). Det sidste vil give dig en fantastisk følelse af frihed.

Ting, du ikke må gå glip af:

Wat Rong Khun: Wat Rong Khun er kendt som Det Hvide Tempel og er et af de smukkeste templer, du nogensinde kommer til at træde ind i. Forvent at blive blæst bagover (og måske lidt skræmt) af de udskårne hænder og hoveder på hovedgangen til indgangen, referencer til buddhistisk tro.

backpacking thailand - chiang rai

📷 @adventuresofsophh

Baan Dam: Det ‘sorte tempel’ Baan Dam er mere uhyggeligt end Wat Rong Khun. Bygningerne er en kontrast af traditionelle træhytter og moderne strukturer – endda en formet som en hval. Hvis du kun kan håndtere dyr, der lever og ånder, skal du måske gå glip af det – templets indre er fyldt med slangeskind, dyreskeletter og andre absurde ting.

Sammenlign vandrerhjem i Chiang Rai

Koh Tao

Koh Tao er den mindste af Thailands tre hovedøer, men den har noget at byde på. Vandet omkring øen er så smukt turkis, at du vil instagramme, til du får ondt i tommelfingrene. Koh Tao er det bedste sted i Thailand at dykke, men selv hvis du ikke er til undervandsliv, er der masser af vandreture, der giver dig en betagende udsigt over Thailandbugten.

Ting, du ikke må gå glip af:

John-Suwan viewpoint: Dette er ikke en gåtur i parken, men det er en af de mest utrolige udsigter i Thailand. Den hårde sti op ad bakke er omgivet af tæt jungle, og det tager kun ca. 10 minutter at komme til toppen. Flip flops er bestemt ikke anbefalet, og vær opmærksom på, at der er et gebyr på 100 baht pr. person, da det er privat område.

Dykning: Stemningen på Koh Tao er afslappet, og menneskemængden er ret afslappet. Kast dig ud på dybt vand – bogstaveligt talt – med et dykkerkursus. Der er snesevis af firmaer at vælge imellem, så føl dig ikke for presset til at få det arrangeret på forhånd. Rocktopus Dive er et veletableret og sjovt firma at tage med.

Sammenlign hostels på Koh Tao

Koh Samui

Koh Samui er storesøster til Phangan og Tao og er den næststørste ø i Thailand. Når det gælder fest, er det dog den mest tilbagelænede. Det skyldes hovedsageligt, at den tiltrækker familier og et mere modent publikum. Men se det ikke som noget negativt, for Samui er et absolut paradis med masser af steder at udforske.

Ting, du ikke må gå glip af:

Natmarkedet i Fisherman’s Village: Hver fredag aften fylder markederne i Fisherman’s Village gaderne med lyse, farverige lanterner, Chang-skjorter til højre og venstre og nok pad thai-boder til at brødføde dig resten af livet. Det er et godt sted at købe gaver til sine kære derhjemme.

Crystal Bay: Vil du have den luksus at have en hel strand for dig selv? Det kan lade sig gøre i Crystal Bay. Dette smukke område er ikke blevet berørt af turistindustrien, hvilket betyder, at ingen sælgere sælger dig spande og skovle, mens du forsøger at få din solbrændthed.

Ang Thong Marine Park: Selvom marineparken ikke ligger på Koh Samui, kan man sagtens tage en dagstur. Parken er en kombination af 42 øer spredt ud over havet, den ene lige så drømmende som den anden. Koh Mae er den mest populære ø og har en uvirkelig udsigt.

Sammenlign hostels på Koh Samui

Koh Phangan

Koh Phangan er berømt for sin fuldmånefest og henvender sig virkelig til sine ungdommelige rygsækrejsende gæster. Hvis du har lyst til at slå håret ud og være vild, er dette det perfekte sted at gøre det. Den nordlige ende af Koh Phangan har en mere afslappet, hippieagtig stemning, så det er muligt at få det bedste fra begge verdener.

backpacking thailand - Koh Phangan - beach

📷 @cwithoutborder

Ting, du ikke må gå glip af:

Fuldmånefesten: Dette er en selvfølge, da det er det, 90% af de rejsende kommer til Koh Phangan for. For flere detaljer se vores Full Moon Party sektion og bliv hypet op.

Halvmånefest: Hvis du ikke kan få dine datoer til at passe med fuldmånen, er der altid Half Moon Party, hvor du kan få pulsen op. Indgangsbilletten er 1000 baht, og det er stort set det samme, bare uden de store menneskemængder.

Thong Sala natmarked: Hvis du betragter dig selv som lidt af en foodie, så vil du være helt vild med Thong Sala. Markedet er specialiseret i street food, og der er masser af lækre delikatesser at prøve. Du skal have fat i noget frisk fisk og skaldyr fra båden.

Chaloklum Strand: Ivrig efter lidt fred og ro? Så prøv Chaloklum Beach. Den ligger gemt væk fra de mere travle dele af øen og har langt færre udskænkningssteder, så det er det bedste sted at få tømmermænd.

Sammenlign hostels på Koh Phangan

Krabi og øerne uden for kysten

Krabi er det mest afslappende stop på Thailands vestkyst og byder på utrolige landskaber til lands og til vands. Det er stedet at åbne en bog, finde en hængekøje og tilbringe dagene med at lytte til bølgernes brusen. Når du kan finde motivationen til at forlade din hængekøje, kan du hoppe på en bådtur og tage ud til øerne Koh Lanta. Der er over 150 øer ud for Krabis kyst, men de mest populære destinationer er Koh Phi Phi, Koh Lanta og Railay Beach.

backpacking thailand - Krabi & the Offshore Islands

📷 Luke Moss

Ting, du ikke må gå glip af:

Thung Teao Forest Natural Park: Thung Teao, også kendt som Emerald Pools, er et utroligt smukt sted at tage en svømmetur. Med en 2,7 km lang natursti, der løber gennem parken, kan man bruge timevis på at nyde floraen og faunaen. Sørg for at holde øje med Pitta Gurney-fuglen, som man troede var uddød, men som er blevet set her før.

Wat Tham Sua: Lige uden for Krabi by ligger Wat Tham Sua, også kendt som Tigerhulen. Dette tempelkompleks er hjemsted for buddhistiske munke, og udsigten fra toppen af kalkstenstårnet er ikke af denne verden. Hvis du er til solnedgange, findes der ikke noget bedre sted.

Ya’s kokkeskole: Når du har smagt på al Thailands gademad og indset, at du ikke kan leve uden pad thai i topkvalitet, får du lyst til at tage et madlavningskursus. Ya’s Cookery School er det bedste af det bedste og ligger i et smukt område med udsigt til regnskov. Du spiser alt, hvad du laver, og det, du ikke spiser, kan du tage med hjem.

Sammenlign vandrerhjem i Krabi

Phuket

Phuket er nok den mest populære destination for turister, der jagter sommerens strandvibes. Det betyder, at det er meget usandsynligt at have stranden for sig selv, og at det vestlige madudbud er større end det thailandske. Der er også mange kræmmere på strandene på grund af det store antal turister.

Ting, du ikke må gå glip af:

Den store Buddha: Phukets mest berømte vartegn på hele 45 meter. Den er så gigantisk, at den kan ses fra Phuket Town og Karon Beach. Det er dog værd at se nærmere på den for at værdsætte dens majestæt.

Bangla Road: Hvis du vil have en vild aften, så er Bangla Road stedet at gå hen. Det er Phukets største backpacker-område, hvor tingene går fra 1 til 10 meget hurtigt, så bliv ikke overrasket, hvis din hukommelse er lidt tåget næste dag.

De Similianske Øer: Phuket er det bedste udgangspunkt for en dagstur ud til Similian Islands, en af de smukkeste nationalparker i Sydøstasien. Det er her, du kan dykke med hvalhajer – hvis sæsonen tillader det, selvfølgelig.

Sammenlign vandrerhjem i Phuket

Er du stadig ikke sikker på, hvad du skal lave i Thailand? Tjek 11 latterligt seje ting, vi elsker!

De bedste steder at bo i Thailand

Bangkok

Backpacking i Bangkok er et overgangsritual for alle rejsende, men det er en hel by, og det er i orden at indrømme, at man kan blive lidt skræmt i starten, især når man skal finde ud af, hvor man skal bo. Disse tre områder er de vigtigste distrikter for backpackere – fyldt med barer, hostels og tæt på nogle af hovedattraktionerne.

Khao San Road: Bangkoks backpackergade er den mest berømte i verden, ekstremt populær blandt rejsende, der elsker en drink (eller 10) og at drikke sig fulde med nye venner. Khao San Road er fyldt med larmende barer, billige hostels og unikke “Bangkok”-seværdigheder og -lyde. Det er ikke underligt, at det er blevet det uofficielle centrum for backpacking i Thailand.

Fra hovedgaden kan du gå til The Grand Palace, Wat Pho, Wat Traimit og flere af markederne. Hvis du jagter neonlys og sprutfyldte nætter, er Khao San Road stedet at være.

Sukhumvit: Med en mere urban stemning er Sukhumvit et hit blandt de trendy rejsende. Hvis du får et kick af smashed avocado on rye, drikker på smarte barer og shopper efter de bedste tilbud (vi taler airconditionerede indkøbscentre, ikke natmarkeder), så er dette stedet for dig. At udforske dette område vil vise dig, hvor mangfoldigt Bangkok er.

backpacking thailand - Khao San Road - neon ilghts

📷 @hopewarren

Sukhumvit tager trofæet for den flotteste tagbar. Octave Bar & Lounge ligger på 45. etage af Marriot Hotel og er det bedste sted til en stilfuld drink ved solnedgang med en 360-graders udsigt over byen. Senere kan du tage på barhop under de levende lys i Soi Cowboy.

Chinatown: Du behøver ikke at elske dumplings for at bo i Chinatown, men maden er en kæmpe bonus. Der er masser af dystre, men utroligt indbydende gyder at vandre ned ad, og der er så meget historie at opsnuse i denne del af Bangkok. Om aftenen kommer gaderne til live og er fyldt med røde lanterner og street food-boder.

Sammenlign vandrerhjem i Bangkok

Chiang Mai

Chiang Mai er meget mindre end Bangkok, hvilket gør det lettere at vælge, hvor man vil bo. Hvis du bor inden for et par blokke af porten til den gamle bydel eller indgangen til Thae Pae Gate, har du en god beliggenhed. Dermed ikke sagt, at du ikke skal bo uden for murene, men det betyder bare, at dine fødder skal gå meget mere til og fra seværdighederne, barerne og restauranterne. Men hey, måske er det en god mulighed for at forbrænde kalorierne fra mango sticky rice?

Sammenlign hostels i Chiang Mai

Pai

Selvom Pai er lille, er det vigtigt at tænke over, hvor man skal bo, da der ikke er nogen offentlig transport. Hvis du gerne vil gå på bar og bruge dine egne to fødder til at komme rundt, så er Pai Village det smarteste sted at bo. Hvis du er til knallert, vil den fjerneste bred af Pai-floden passe perfekt.

Pai er utroligt afslappet, så det giver mening at bo i en bungalow eller tipi. Men bliv ikke forskrækket, hvis det første, du ser om morgenen, er en ko, der står udenfor. Det er helt normalt.

Sammenlign hostels i Pai

Krabi og de omkringliggende øer

Krabi bliver ofte forvekslet med en ø-destination, men er i virkeligheden en stranddestination med masser af øer. Der er utallige ture, både private og gruppeture, som hver dag tager ud til de nærliggende øer. Krabi-provinsen har svimlende kalkstensklipper og udsøgte turkisblå bugter, hvilket ikke gør det til nogen overraskelse, at det er en af de mest elskede destinationer i Thailand blandt backpackere.

Ao Nang-stranden: Ao Nang Beach er stedet, hvor man tilbringer dagene med at dase i solen og drikke cocktails. Læg dertil en thailandsk strandmassage og nogle billige, lækre mojitos. Lyder det som paradis? Det er så tæt på, som du kan komme.

Sammenlign vandrerhjem i Krabi

Øen Koh Phi Phi: Phi Phi består af syv øer og ligger gemt mellem Phuket og Krabi, hvilket gør den til den perfekte ø-ferie fra begge destinationer. Med et stort udbud af eventyrlige aktiviteter og et livligt natteliv er Phi Phi velegnet til den mere ungdommelige, adrenalinhungrende rejsende. Husk på, at der er en række eksklusive luksusresorts, men stadig masser af hostels.

Sammenlign hostels på Koh Phi Phi

Koh Lanta: Koh Lanta er kendt for sine koralkantede strande, kalkstensbakker og frodige regnskove og er et paradis for naturelskere. Den mest backpackervenlige strand er Kantiang, som kan prale af tropisk blåt vand og en 1 km lang strækning med hvidt sand. Selvom den er simpel, har den alt, hvad du har brug for, med en minimart, et par udflugtsbutikker og flere barer og restauranter.

Sammenlign hostels på Koh Lanta

Koh Tao

Uanset hvor du bor på Koh Tao, vil du blive forkælet med små lommer af paradis. Hvis du vil være med i hypen, er Sairee Beach stedet, hvor det hele foregår. Den lille by er overfyldt med dykkerskoler og masser af glade backpackere med tømmermænd. Hvis det ikke er noget for dig, og du vil have ro, er det bedre at tage til den roligere Chalok Bay.

Sammenlign hostels på Koh Tao

Koh Phangan

Hvis du er en af de tusinder, der kommer til Koh Phangan udelukkende på grund af fuldmånefesten, bør du ikke kigge forbi Haad Rin. Hvis du vil tage afslapning lidt mere alvorligt, skal du tage til den nordvestlige del af Koh Phangan, hvor du finder den perfekte balance mellem atmosfære og nedetid.

backpacking thailand - Koh Phangan

📷 Luke Moss

Sammenlign vandrerhjem på Koh Phangan

Koh Samui

Som Thailands næststørste ø er overnatningsmulighederne omfattende. Det mest populære område at bo i er Chaweng Beach, som er stedet for vandsport og natteliv. På den anden side er Maenam Beach perfekt for dem, der jagter fred og samtidig har et sundt forhold til deres bankkonto.

Sammenlign hostels på Koh Samui

Phuket

Phuket er den mest besøgte stranddestination i Thailand, og det er ikke svært at se hvorfor. Der sker så meget her, at du med garanti vil blive holdt beskæftiget, og der er masser af overnatningsmuligheder. Hvis du vil være midt i det hele, er Patong lige noget for dig. Strande som Rawai og Nai Yang er meget roligere, men sværere at rejse til/fra. Læs mere om de bedste steder at bo i Phuket her .

Sammenlign vandrerhjem i Phuket

Vandrerhjem i Thailand

Som backpackernes paradis er hostels en ting, Thailand ikke mangler, og der er nogle for enhver type rejsende. Når du kan få tag over hovedet for £5 pr. nat, bo i de fedeste områder i hver by og møde utallige fantastiske mennesker undervejs, hvorfor skulle du så bo andre steder?

Hvis du rejser alene, skal du finde travle hostels, hvor det er naturligt at socialisere takket være fællesområder og sjove aktiviteter. Du behøver kun at læse et par anmeldelser for at fornemme den slags atmosfære. Du ankommer måske alene, men vi vil vædde på, at du har fået et par nye venner for livet efter din første nat.

Partyhostels er der masser af, især i Bangkok og på de skøre øer Koh Phangan og Phi Phi. Det er her, der opfordres til drukspil, og der er ikke noget, der hedder udgangsforbud. Vandrehjem for alle, der er her for at have det sjovt, ikke for at blive længe, og som ønsker at omfavne det sjove, festlige miljø. Kendetegnende for et partyhostel er fotos af tagbarer, plastikspande og pubcrawls.

Ønsker du at restituere efter nogle hårde nætter? At rejse er udmattende, og det er vigtigt at finde et sted, hvor man kan tage den med ro. Thailand har de helt rigtige hostels til dig. Private luksusværelser til en god pris? Ja tak. Infinity-pooler i resort-stil? Tjek. Hængekøjer med udsigt over stranden? Tjek. Tag til Pai eller en af øerne for at slappe af, og du vil finde hostels, der matcher.

Vi har over 1.000 hostels i Thailand – tjek vores udvalg af de bedste for at hjælpe dig med at vælge!

De bedste strande i Thailand

Ikke alle strande er skabt lige. Afhængigt af den stemning, du er ude efter, kan din ideelle strand være en, hvor tusindvis af mennesker fester natten lang, eller en, hvor du sandsynligvis ikke vil se en anden sjæl. På trods af deres forskelligheder byder alle disse strande på hvidt sand, krystalklart vand og gode stunder.

backpacking thailand - the beach

📷 @hopewarren

Strande til at feste på

 • Patong Strand, Phuket
 • Sairee Strand, Koh Tao
 • Solopgangsstranden ved Haad Rin, Koh Phangan
 • Phi Phi Don, Phi Phi-øen
 • Chaweng Strand, Koh Samui

Strande til afslapning

 • Bottle Beach, Koh Phangan
 • Bamboo Island, ud for Krabi-kysten
 • Sunrise and Sunset Beach, Koh Lipe (tilgængelig med båd fra Phuket)
 • Phra Nang Beach, ud for Krabi-kysten
 • Ao Bang Bao, Koh Kood (tilgængelig med båd fra Bangkok)

backpackig thailand - coconuts

📷 @hopewarren

Strande til eventyr

 • Railay Beach, Krabi: bedst til klippeklatring
 • Choeng Mon Beach, Koh Samui: bedst til vandsport og dykning
 • Koh Tachai, Similan Island (rejs hertil fra Phuket eller Khao Lak): bedst til dykning med hval- og leopardhajer
 • Hua Hin, Koh Phangan: bedst til kitesurfing
 • Chumphon Pinnacle, Koh Tao: bedst til dykning

Er du vild med strandlivet? Læs vores ultimative guide til øhop i Thailand.

Thailands bedste nationalparker

 • Doi Inthanon: For den højeste top i Thailand. Denne park dækker 482 m2 og kan prale af smuk natur overalt, fra landbrug og spejlsøer til det mest utrolige tempel på bjergtoppen.

backpacking thailand - Doi Inthanon

📷 @adventuresofsophh

 • Erawan: For et smukt vandfald i 7 niveauer, som du kan svømme i. Der er også grotter i nærheden, som man kan gå på eventyr i med en guide. Dette ses bedst på en dagstur fra Bangkok eller Chiang Mai.
 • Mu Ko Similan: For uberørte landskaber, turkisblåt vand og chancen for at dykke med hvalhajer. Granitøerne er toppet med regnskov og omkranset af nogle af de bedste koralrev i Sydøstasien.
 • Ao Phang Nga: For at udleve dine James Bond-drømme og opleve nogle uvirkelige huler. Parken består af 42 karstøer, som alle har laguner, kalkstensklipper og huler, der simpelthen vil blæse dig omkuld.
 • Khao Sok: Her kan man vandre gennem tætte regnskove om morgenen og sejle i kajak på Cheow Larn-søen om eftermiddagen. Du kan få en elefantoplevelse her med mulighed for at komme helt tæt på de fantastiske dyr, lære om deres helbred og endda fodre og bade dem.

Thailand backpacking-ruter

Følg en af disse ruter til nogle af de bedste steder at besøge i Thailand. Vælg den bedste for dig baseret på, hvor meget tid du har til at tilbringe i smilets land.

3 ugers backpacking-rute i Thailand

Bangkok – 2 nætter ➡️nattog eller bus ➡️ Chiang Mai – 4 nætter ➡️mini bus➡️ Pai – 3 nætter ➡️minibus, nattog, bus og færge ➡️ Koh Tao – 3 nætter ➡️ferry➡️ Koh Samui – 3 nætter ➡️færge og bus ➡️Phuket – 2 nætter➡️ færge eller bus ➡️ Krabi – 3 nætter

backpacking thailand -3 weeks backpacking Thailand itinerary

2 ugers backpacking-rute i Thailand – backpacking-rute i Nordthailand

Bangkok – 3 nætter ➡️ nattog eller bus ➡️Chiang Mai – 4 nætter ➡️ motorcykel/bus ➡️Doi Inthanon – 3 nætter ➡️ motorcykel/bus ➡️ ChiangMai➡️ mini bus➡️ Pai – 3 nætter

backpacking thailand - 2 weeks backpacking Thailand itinerary

2 ugers rejse med rygsæk i Thailand – de bedste strande i Thailand

Krabi – 3 nætter (med dagstur til Koh Lanta) ➡️ Bus ➡️ KohTao – 3 nætter ➡️ Færge ➡️ KohPhangan – 3 nætter ➡️ Ferry➡️ Koh Samui – 3 nætter ➡️ Færge og bus ➡️ Phuket – 2 nætter

backpacking thailand - best beaches in thailand

1 måneds rejse med rygsæk i Thailand

Nordthailands bedste strandrute!

backpacking thailand - 1 month backpacking Thailand itinerary

Hvis du har god tid og mulighed for at tilføje en uge til din rejse, kan du forlænge dit ophold på en af øerne og virkelig slappe af.

Rejser rundt i Thailand

Selvom Thailands veje kan være skræmmende, er det faktisk ret nemt at komme fra A til B. Uanset om det er en hurtig tur i en tuk-tuk, et udmattende nattog eller et hurtigt indenrigsfly, har dette afsnit dækket dig med alt, hvad du har brug for at vide.

Lokal transport

Tuk-tuk: Du kan ikke forlade Thailand uden at have kørt i en tuk-tuk. Det kan få hårene til at rejse sig på ryggen, og måske kommer der et par bandeord ud, uden at du ved det, men de er relativt sikre og meget sjove, når man først har vænnet sig til dem. Bare vær opmærksom på, at der er en del svindel, og at det nok er billigere at tage en taxa, hvis turen er længere.

backpacking thailand - tuk tuks

📷 @adventuresofsophh

Songthaews: Songthaews er passagertaxier, der kører i det nordlige Thailand og er en overkommelig måde at komme rundt på, især i en gruppe. De er også kendt som “røde biler”, og du skal blot fortælle chaufføren, hvor du skal hen, så beslutter han, om det passer ind i hans rute. Hvis man rejser i Chiang Mai, koster en tur i den gamle bydel kun 30 baht.

Taxier: Taxier er ofte billigere og mere komfortable end en tuk-tuk – hvis man altså bruger taxameter. Sørg for altid at bede om det, og hvis chaufføren nægter, så bliv ved med at praje, indtil du finder en, der er ærlig. Bare pas på trafikken i Bangkok!

MRT: Bangkoks trofaste undergrundssystem. Hvis du ikke har lyst til at køre på vejene, men har brug for at komme et sted hen hurtigt, så hop ombord på MRT. Det er rent, effektivt og koster kun omkring 1 pund.

Tog: At tage toget i Thailand er en autentisk oplevelse. Selvom det måske er sjovere end bussen, er toget overraskende nok det langsomste transportmiddel, og det er derfor, de fleste vælger at rejse natten over. Togene har også en tendens til at blive udsolgt et par dage i forvejen, så det er bedst at planlægge sin rejse på forhånd, hvis man er afhængig af det. Det kan du gøre gennem et rejsebureau, eller du kan undgå at betale kommission ved at tage hen på togstationen og købe en billet der.

Der er tre forskellige klasser: første, anden og tredje. Første klasse er kun tilgængelig på nattog og er en sovekupé med aircondition og plads til to personer. Anden klasse er den mest økonomisk venlige, med mulighed for at sidde eller sove og aircondition eller ventilator. Medmindre du skal rejse en kort strækning, kan tredje klasse ikke anbefales på grund af den manglende komfort og ventilation.

Busser: At tage bussen er af mange grunde den foretrukne løsning til langdistancerejser i Thailand. Der er altid masser af busser, hvilket betyder, at det som regel er fint at få en billet i sidste øjeblik, og det er meget hurtigere end at tage toget. Busserne kører både om dagen og om natten, men hvis du er i tidsnød, så vælg det sidste. Billetter kan købes på busstationen eller gennem et rejsebureau på rejsedagen. Hvis du kan lide at være organiseret, kan du købe billetter på forhånd.

Det kan være iskoldt i bussen, så et halstørklæde, en let trøje og et par sokker kan være nyttige. Der er toiletter om bord, og undervejs gør bussen holdt et par steder, hvor du kan hoppe ud, strække fødderne og få lidt at spise.

Færger: Hvis du er på øhop, bliver færger din ven, og med snesevis af forskellige selskaber vil du aldrig sidde fast på vej til din næste ø-destination. Du kan enten købe færgebilletten online via selskabets hjemmeside eller gennem et rejsebureau. Hvis du skal med tog eller bus til færgehavnen, er det bedst at købe en kombineret billet, hvor de to ting er inkluderet i prisen.

Du kan tjekke rejsetider og købe bus-, tog- og færgebilletter her.

Flyrejser: Selvom det normalt er den dyreste løsning, kan indenrigsflyvninger i Thailand være billige, hvis du planlægger i forvejen. Du kan finde flybilletter helt ned til £25, og i forhold til den tid, du sparer, kan det være det hele værd. Men hvis du rejser med meget bagage, der skal checkes ind, kan flybilletterne hurtigt gå fra at være billige til at være over budget.

Flyselskaber, der tilbyder interne flyvninger i Thailand:

 • Nok Airlines
 • Air Asia
 • Thai Airways
 • Bangkok Airways

Scootere: Gør som de lokale og lej en scooter, så du kan udforske Thailand i dit eget tempo. Hvis du ikke er en erfaren chauffør, frarådes dette, da vejene kan være farlige, især omkring byerne. Priserne varierer afhængigt af typen af cykel, hvor du lejer, og hvor længe. De fleste cykler lejes for 24 timer, men hvis du planlægger en lang tur, kan du altid prutte prisen ned for at få et bedre tilbud. For en automatisk cykel kan du forvente at betale så lidt som £3,50 for 24 timer og omkring £13 for 24 timer for en off-road cykel.

Du skal efterlade dit pas og/eller 5.000 baht som depositum samt vise bevis på dit kørekort.

Rejser til og fra Bangkok

Bangkok til Chiang Mai

 • Med dagtog: 12 timer / £20
 • Med nattog: 13 timer / £20
 • Med bus: 10 timer og 45 minutter / fra £13

Bangkok til Krabi

 • Med bus fra Khoa San Road: 15 timer / £20
 • Med bus fra Southern Terminal: 12 timer / £15

Bangkok til Koh Tao

 • Med busfærge fra Khoa San Road med Lomprayah: fra 9 timer / £25
 • Med busfærge fra Khoa San Road med Songserm: 16 timer / £20

Bangkok til Koh Phangan

 • Med busfærge fra Khoa San Road med Lomprayah: fra 10 timer / £30
 • Med busfærge fra Khoa San Road med Songserm: 18 timer / £17

Bangkok til Koh Samui

 • Med busfærge fra Khoa San Road med Lomprayah: fra 10,5 timer / £30
 • Med busfærge fra Khoa San Road med Songserm: fra 17 timer / £17

Bangkok til Phuket

 • Med bus fra Southern Terminal: 13 timer / £15
 • Med fly fra Don Mueang med Thai Lion Air eller Air Asia: 1,5 time / £25

At tage toget fra Bangkok til Phuket er ikke den bedste løsning, da man skal skifte i Surat Thani og hoppe på en bus for at komme videre.

Rejser uden for Bangkok

Krabi til Koh Phi Phi

 • Med færge: 1,5 time / £4.30

Chiang Mai til Pai

 • Med minivan: 3 timer / £4.50

Den bedste måde at komme til Pai fra Chiang Mai (og omvendt) er med minivan. Med afgange fra Chiang Mai Arcade hver time er det hurtigt, nemt og billigt at flygte til paradis på bjergtoppen.

Chiang Mai til Koh Samui

Det eneste flyselskab, der forbinder Chiang Mai med Koh Samui, er Bangkok Airways. De flyver to gange om dagen, men priserne starter ved £137. Den bedste måde at komme fra Chiang Mai til Koh Samui er via Bangkok, så pak dine snacks og få hvilet godt ud inden, for det er en lang rejse. Tænk bare på, hvor dejligt det vil føles at hoppe i det krystalklare vand!

Krabi til Koh Samui

 • Med bus og færge fra Ao Nang Beach med Lomprayah: 4 timer / £12.50

Thailandsk mad

En af de bedste ting ved at rejse er at blive udsat for alle de lækre og usædvanlige smagskombinationer rundt omkring i verden. Thaimad er et af de mest velsmagende og varierede køkkener, der findes, med alt fra karryretter og nudler til det friskeste udvalg af tropiske frugter og desserter.

Det er vigtigt at komme ud på den thailandske gademadsscene, da det er her, de mest autentiske smage og krydderier kommer til live. Når du vælger, hvor og hvad du vil spise, skal du være opmærksom på forholdene i boden, og hvordan maden tilberedes og opbevares. Det er også bedst at holde sig fra drikkevarer med is, medmindre man ved, at de er lavet på flaskevand. Ingen har tid til Bangkok-mave.

De 10 mad- og drikkevarer, du SKAL prøve i Thailand

 1. Pad thai: Man kan ikke bare tage til Thailand uden at fylde maven med Pad Thai. Det er en af de mest populære thailandske retter, så det bør ikke komme som en overraskelse, at der er hundredvis af sælgere, der laver den frisk på gaden. Det er en simpel smagskombination af risnudler, der er stegt med æg, skalotteløg, tofu/kylling/rejer og derefter krydret med fiskesauce, tamarind og lime. Afsluttes med jordnødder på toppen for at give et ekstra lille knas.backpacking thailand - pad thai
 2. Pad see eiw: Pad see eiw minder om pad thai, men nudlerne er dobbelt så tykke og udblødt i mørk sojasauce. Den serveres med kål, kinesisk broccoli og kød efter eget valg. Det er en perfekt ret til dem, der ikke kan tåle for meget krydderi, og som gerne vil have en lettere indgang til køkkenet.
 3. Geng kheaw wan gai (grøn karry): Den grønne karry stammer fra det centrale Thailand og er en af de mest krydrede karryretter, thailænderne laver. Men bare rolig, de grønne chilier bliver nedtonet af sødmen fra kokosmælken og absorberet af risene, der følger med.
 4. Klistrede ris med mango: Klisterris med mango er en klæbrig risret lavet med kokosmælk og mango. Ja, så enkelt er det! Det er en ret, der beviser, at man ikke behøver en million ingredienser for at skabe absolut lækkerhed. Selv om det hævdes at være en dessert, kan du spise klistrede ris med mango når som helst på dagen – morgenmad, frokost eller aftensmad.
 5. Guay teow (nudelsuppe): En anden ret, der er populær hos næsten alle, er guay teow, en nudelsuppe lavet med kylling, svinekød eller oksekød (undskyld vegetarer, gå glip af denne ret). Nudlerne er æg- eller risnudler, som lægges i blød i en let, smagfuld kødbouillon. De fleste nudelsupper er mildt krydret, da de kombinerer sukker, lime og tørrede chilier.
 6. Som tam: Som tam er også kendt som grøn papayasalat og er en smagssensation, der rammer dig med sødme, salt og syrlighed på samme tid. Hvis du er på udkig efter noget friskt, let og sundt, vil det være en fornøjelse, selv hvis du ikke kan lide papaya! Du kan bestille det som tilbehør, til en hovedret eller i nogle street food-boder.
 7. Forårsruller: Alle elsker en god forårsrulle – og hvis du ikke gør, er det på tide at give dem en chance til! Forårsruller er ofte en appetitvækker eller snack, som man kan købe i de fleste street food-boder, og de vil ikke gøre et indhug i dit budget. De serveres på flere måder, og de mest populære kombinationer er rejer, svinekød, kylling eller grøntsager.
 8. Tom yum goong (krydret rejesuppe): Tom yum goong er lavet med typiske thailandske ingredienser og er indbegrebet af frisk, aromatisk mad. Hvis du ikke er så god til krydderier, så vær forberedt på at lade øjnene løbe i vand, vælg en anden ret, eller tag en flaske vand og sug det i dig (det er 100 % det værd).
 9. Roti: Selvom de sammenlignes med pandekager, er rotis mere som en søster til crepe. Du kan fylde dem med Nutella, jordbær, mango og fløde, men det mest almindelige fyld er banan. Det er en billig og meget mættende spise (især efter de berusede nætter), der får dig til at vende tilbage efter flere.
 10. Cha yen (thailandsk mælkete): En rustfarvet tedrik, der kan serveres varm eller kold. Oftest blandes sort Ceylon-te med kondenseret og fordampet mælk, men du kan også få nogle, der afbalancerer den sorte te med grøn te, hvilket gør den meget mindre fyldig.

Thai morgenmad

Når du har brug for noget at fylde maven med efter en tung nat, har du masser af muligheder at vælge imellem. De fleste thailandske måltider, som guay teow og pad thai, serveres hele dagen, men der er også nogle særlige morgenmåltider.

 1. Khao tom: Denne tykke rissuppe er normalt baseret på kylling eller svinekødsboller og er meget mildt krydret. I stedet bruger de mere subtile, friske krydderurter som citrongræs og koriander.
 2. Æggeomelet: Omeletter i Thailand er lidt anderledes end i den vestlige verden, men på en helt fantastisk (men ikke så sund) måde. I stedet for at stege omeletten på panden bliver den friturestegt, hvilket giver den en sprød yderside og en meget luftig inderside. De fleste omeletter serveres med ris, især hvis du spiser ude.
 3. Frisk frugt: Hvis du er på udkig efter noget på farten, så kan du ikke gå galt i byen med et udvalg af tropiske frugter fra en af gadeboderne. Du vil se en overflod af mangostaner, litchi, skiveskåret mango, vandmelon og rosenæbler (et ekstra velsmagende, superknasende æble).
 4. Jok: En tyk, men silkeblød risgrød, der er perfekt som trøstemad, især på kølige morgener. I modsætning til de fleste grødretter serveres jok som en velsmagende ret med en masse hvidløg, ingefær, sojasauce og svinekød.

Thai madlavningskurser

En af de bedste ting at lave i Thailand er at deltage i et thailandsk madlavningskursus, især hvis du er blevet forelsket i køkkenet. Her er nogle af de bedst bedømte madlavningsskoler, hvor du kan lære at lave den bedste pad thai og vise alle derhjemme, hvor stort et kulinarisk geni du er.

Thailands natteliv

En ting er sikkert – Thailand ved, hvordan man går hårdt til værks eller går hjem. Så hvis du er til fest, er du heldig. Drinks er billige som chips både i butikkerne og på barerne, så det er ikke nødvendigt at drikke før. De fleste vil vælge en alkoholbøtte, når de er ude, da det dybest set er som at få fire drinks i én… ikke at vi prøver at opmuntre dig!

Bangkoks natteliv

Bangkoks natteliv er det vildeste i landet. Gør dig klar til et totalt angreb på sanserne og en dundrende hovedpine næste dag! Khao San Road er backpackernes centrum, hvor du kan forvente at finde store menneskemængder og høj musik, både i barerne/klubberne og ude på gaderne. Hvis man skærer igennem til den parallelle vej, Soi Rambuttri, er stemningen en helt anden. Tænk reggaebarer, god mad og finurlige udendørs drikkesteder som en bar bag i en autocamper! Tag til Sukhumvit for en mere kosmopolitisk aften, hvor lysene er klarere og drinksene dyrere. Det er her, du finder mange rooftop-cocktailbarer, hvor du kan se den berømte solnedgang i Bangkok. De bedste barer i Bangkok for backpackere inkluderer Brick Bar og The Club på Khao San Road og Demo & Funky Villa og Q Bar i Sukhumvit.

backpacking thailand - bangkok nightlife

📷 @hopewarren

Chiang Mai Natteliv

Chiang Mai som helhed er langt mere afslappet end Bangkok, og det gælder også nattelivet. Det er mindre hedonistisk, men har sin egen unikke festscene. De bedste backpacker-barer findes i den gamle bydel, centreret omkring en stor udendørs klub kaldet Zoe in Yellow. Syv eller otte barer udgør dette nattelivskompleks, hvor du er garanteret at se hundredvis af rejsende og lokale danse til den lyse morgen hver eneste nat i ugen.

Phukets natteliv

Phukets natteliv er vidunderligt smagløst og ligefrem bizart. Hvis du vil have de bedste chancer for at mingle med de lokale, skal du undgå det snuskede turistområde Patong og i stedet tjekke den gamle bydel ud. Timber Hut er et godt sted at høre livemusik, og Kor Tor Mor er en stilfuld natklub, hvis man føler sig lidt for fin til det. Alternativt kan du prøve Stone Bar på Kata Beach for billige drinks og afslappet backpacker-stemning.

Natteliv på de sydlige øer

De bedste øer at feste på er uden tvivl Koh Phangan og Koh Phi Phi. Førstnævnte er berømt for sin Full Moon Party, men hvis du ikke besøger øen under festivalen, er der stadig masser af hotspots i nattelivet, med den største koncentration af travle barer og klubber omkring Haad Rin på den sydlige del af øen. Koh Phi Phi er et andet paradis for thailandske backpackere, og om natten finder du de fleste af dem spredt omkring barerne og klubberne i Tonsai Village, Tonsai East og Loh Dalum Bay. Hvis du vil prøve noget af Thailands mere afslappede natteliv, kan du besøge øerne Koh Chang, Koh Tao eller Koh Lanta.

backpacking thailand - southern islands nightlife

📷 @hopewarren

Visum til Thailand

Kravene til indrejse i Thailand er forskellige, afhængigt af hvilket land du kommer fra. Indehavere af britiske pas behøver ikke et turistvisum til Thailand, hvis de planlægger at blive i mindre end 30 dage, hvilket også kaldes visumfritagelse. Hvis dette er tilfældet, skal du være forberedt på at vise bevis for videre rejse inden for dette 30-dages vindue.

Tjek de thailandske visumkrav for alle andre nationaliteter her.

Hvis du har tænkt dig at blive længere end 30 dage, skal du ansøge om et visum på forhånd – de to typer af thailandske turistvisa er som følger:

SETV: Thailandsk visum med enkelt indrejse

SETV er et 60-dages turistvisum, der skal købes før din rejse til Thailand. Det er typisk en to-dages ansøgningsproces, der koster £25. Fra du ansøger om visummet, har du tre måneder til at validere det.

METV: Thailandsk visum med flere indrejser

METV er også et 60-dages turistvisum, der skal købes på forhånd, men det giver mere fleksibilitet. Hvis du planlægger at komme ind og ud af Thailand et par gange, giver METV dig mulighed for at gøre det i en periode på 6 måneder. Selvom det er dyrere (125 pund), er det det hele værd, hvis du regner med at komme og gå. Hvis du får et METV, er det bedst at forlade det så sent som muligt, da dets gyldighed starter med det samme.

Hvis du rejser ind i Thailand på visumfritagelse, men beslutter dig for at forlænge dit ophold (vi bebrejder dig ikke), har du mulighed for at køre over grænsen til et naboland. Det betyder i bund og grund, at man forlader landet kortvarigt og rejser ind igen. Laos, Cambodja og Malaysia er de mest almindelige grænser, men det afhænger af, hvor du er i Thailand, når du overskrider de 30 dage. Vær opmærksom på, at du med en visumfritagelse kun må foretage grænseture to gange om året, hvilket betyder, at det længste ophold, du kan få uden visum, er 3 måneder.

Job i Thailand for backpackere

Arbejde i Thailand

Der er masser af jobs i Thailand for backpackere, og du vil helt sikkert møde mange, der arbejder på hostels og barer. Det er en god måde at spare penge på, mens du rejser, og opbygge varige venskaber, men du skal ansøge om en arbejdstilladelse, som er adskilt fra et visum.

Den bedste måde at finde ud af, om der er job, er på rejsen. De fleste hostels og barer har skilte hængende, hvis de søger folk, og det hjælper at spørge rundt. I de fleste tilfælde vil du arbejde et par dage til gengæld for kost, mad, drikke og, afhængigt af din opholdstilladelse, kontanter. Det betyder, at du kan sætte en stopper for dine udgifter og få mere tid til at udforske området.

Frivilligt arbejde i Thailand

Thailand har mange muligheder for frivilligt arbejde, med programmer, der spænder fra uddannelse og dyrevelfærd til bevarelse og medicinsk arbejde.

Du tror måske, at frivilligt arbejde er gratis, men du skal betale programomkostninger, når du ansøger gennem et certificeret firma. Det tilrådes at gøre dette, men sørg for at undersøge virksomheden, før du forpligter dig. Tjek disse velrenommerede og anbefalede organisationer for frivilligt arbejde:

Der er også regelmæssige strandrensninger i den sydlige del, som du kan hjælpe med. Følg Trash Herofor at holde dig opdateret.

backpacking thailand - elephants

📷 @hopewarren

Thai kultur og skikke

Hvis du går forbi en thailænder på gaden, og jeres øjne mødes, så smil, og du vil helt sikkert få et smil tilbage. Thailændere har hjerter af guld og vil gøre alt, hvad de kan, for at gøre din oplevelse i Thailand lidt mere speciel.

Religion i Thailand

Næsten 95% af thailænderne følger theravada-buddhismen, hvilket afspejles i de spektakulære templer, der kan ses over hele landet. Den anden lille procentdel består af islam, hinduisme, kristendom og jødedom. Religion er vigtig i Thailand, og rejsende skal vise respekt, når de besøger hellige steder. Skuldre og knæ skal være tildækkede, og fodtøj skal tages af, før man går ind. Det anses også for respektløst at pege fødderne mod Buddhas afbildning eller mod en anden person, så hvis du sidder på jorden, skal du sørge for at krydse fødderne.

backpacking thailand - thai religion

📷 @hopewarren

Nyttige thailandske sætninger

Nye sprog kan være skræmmende, men hvis man lærer det grundlæggende, vil man sætte stor pris på det. Bare det at vide, hvordan man siger hej på thai, kan give dig en ekstra skefuld mango sticky rice!

Goddag: Sawasdee

Hvordan går det med dig? Sa bai dee mai

Farvel: La gorn

Ja: Chai

Nej: Mai

Måske: Aaj ja

Tak: Khop khun

Beklager/undskyld mig: Khor thoad

Hvor meget koster det? Ra ka tao rai

Kan du gøre det billigere? Lot noi dai ma

Hvor er toilettet? Mee Hong-num mai

Godt at vide: Hvis du er en mand, er det høfligt at tilføje ‘khrup’ i slutningen af sætningen, og for kvinder er det høfligt at tilføje ‘ka’.

Er Thailand sikkert?

Thailand anses for at være meget sikkert for backpackere, men det er stadig vigtigt at tage sine forholdsregler og vide, hvordan man undgår problemer. Det er en rejse for livet, og det sidste, du ønsker, er at afbryde den, blive udsat for småsvindel eller få stjålet dine værdigenstande.

At feste: Ingen kan lide en festabe, men de fleste hændelser sker, når der er alkohol eller stoffer involveret. Det er sandsynligt, at du bliver så fuld, at du glemmer dette afsnit, men hvis der er noget, du bør tage med dig, er det disse to punkter:

 • Spandevis af alkohol kan være livsfarlige: Enhver backpacker, der tager til Thailand, kommer til at drikke en spand eller to på en aften i byen – det er trods alt meget sjovt. Men nyd det med forsigtighed. Barer bruger ofte billig alkohol, og spande er også et let mål for drinkspiking. De samme regler gælder som derhjemme: Pas på din drink, og lad aldrig nogen købe en til dig, hvis du ikke er til stede.
 • Stoffer er en risikabel forretning: Undercover-politi vil ofte forsøge at lokke turister i en fælde og tilbyde at købe/sælge stoffer til dem. Det sker især ved The Full Moon Party på Koh Phangan, så vær forsigtig – du har ikke lyst til at betale en klækkelig bestikkelse eller endnu værre tilbringe noget tid i et thailandsk fængsel.

På hostellet: Desværre sker der af og til småkriminalitet på hostels. Sørg for at gøre brug af eventuelle skabe eller pengeskabe, hvor du kan opbevare dine penge, pas og værdigenstande sikkert. Medbring din egen lås, da de normalt ikke udleveres.

På gaderne: Lommetyve på gaderne og i den offentlige transport leder efter nemme muligheder, så lad dig ikke fange. Sørg altid for at bære din taske sikkert, og sæt den foran dig i travle områder. Hvis du lejer en cykel, må du ikke bruge kurven, medmindre du kan låse din taske/udstyr fast til den.

Rejseråd til Thailand

Hvad skal man pakke, når man rejser med rygsæk i Thailand?

At pakke til Thailand er ikke så let som at smide alle sine badebukser og nogle klipklappere i en taske! Med varmt og fugtigt vejr hele året rundt er det vigtigt at planlægge, hvad du vil bære rundt på ryggen. Her er vores nyttige liste over ting, du skal medbringe til Thailand med rygsæk:

backpacking thailand - what to pack for thailand

De 10 vigtigste ting

Et håndklæde af mikrofiber: Sig farvel til egyptisk luksusbomuld og anskaf dig et mikrofiberhåndklæde i stedet. Ikke alene er de lette og kan næsten ikke rulles sammen, de tørrer også næsten med det samme. Vær opmærksom på, at de fleste hostels i Thailand ikke tilbyder håndklæder, og hvis de gør, skal du højst sandsynligt betale for dem.

Rejseadapter: Dette er en no-brainer, hvis du vil bruge din elektronik i Thailand. Strømforsyningen er 220 volt, og stikkontakterne er runde eller flade med to stikben.

Pengebælte: Det, der engang kun var for fædre, er dit nye yndlingsaccessory. Du behøver ikke at have det på hele tiden, men et pengebælte er praktisk, når du rejser med offentlig transport, især i busser og tog, der kører natten over. Det er en nem og problemfri måde at sørge for, at dit pas, dine penge og dine kort er i sikkerhed.

Flip-flops/sliders: Du kan tage dem med dig eller købe nogle i Thailand, men uanset hvad får du brug for dem. Ikke alene vil du leve i dem, mens du rejser, de vil også være din badekammerat på fælles badeværelser.

Power pack: Tygger Spotify på dit batteri på de 12 timer lange togrejser? Eller har du gnasket så meget, at du er blevet ramt af den irriterende advarsel om 10 % batteri? Din power pack vil redde dig i så mange situationer. Nogle kan holde op til 10 opladninger, så du aldrig står uden musik, kort eller sjove spil.

Halstørklæde: Hvorfor i alverden skulle man pakke et halstørklæde til en rejse til et land, hvor temperaturen sjældent falder til under 20 grader? Jo, et let halstørklæde er det perfekte dække til templer. Det betyder, at du kan klæde dig på til varmen hele dagen, men stadig være i stand til at dække dig til, når du besøger templerne. Win win!

Lavendel: Denne æteriske olie har så mange utrolige kvaliteter og er en velsignelse, når det gælder myggestik. Gnid en dråbe lavendel på dit stik, så lindrer det kløen næsten øjeblikkeligt. Den er også god, hvis du kæmper med søvn eller stress.

Flere låse med koder: Der er ingen tvivl om, at låse med nøgler er en risikabel affære, især når der er søvnmangel/drikke involveret. Det er bedst at købe mindst to større låse, der låses op med en kode. Du skal bruge dem til at sikre din bagage og dine værdigenstande på hostels og under transport.

Hovedtelefoner: Det er først, når man har siddet i en bus i 12 timer, at man indser, hvor vigtig musik er. Sørg for at medbringe hovedtelefoner, og download masser af ny musik og podcasts før hver rejse.

En ulåst telefon: Det betyder, at du kan bruge et hvilket som helst simkort, hvor som helst i verden. At have et lokalt simkort er meget praktisk, når du mister dine venner på Khao San Road og sidder fast uden en WiFi-forbindelse!

Se vores komplette pakkeliste til Thailand for at få flere råd.

Hvad skal man have på i Thailand?

Thailand er ret afslappet, så der er ingen grund til at pakke som en rockstjerne, der tager en tur til Las Vegas. De fleste rejsende vil købe billige elefantbukser og leve i dem hele dagen, hver dag. På stranden er det fint at hænge ud i badetøj, men vær respektfuld, når du går rundt i byerne.

Hvad angår tøj, har du ikke brug for ret meget. Tag nok med til en uge, for det er sandsynligt, at du får lyst til at købe noget, mens du er der. Tøj på markeder er superbilligt, og ting er altid mere elskede, når de har minder eller steder knyttet til dem.

Det er bedst at lade dine dyre solbriller og ure blive hjemme. Du kan købe nogle på et lokalt marked for næsten ingenting. På den måde bliver du ikke knust, hvis du bliver lidt vild en aften og mister dem.

Vaccinationer til Thailand

De anbefalede vaccinationer i Thailand er hepatitis A, stivkrampe og tyfus, samt hepatitis B og rabies, hvis du planlægger at tilbringe tid i mere landlige områder. Vacciner mod hepatitis A, stivkrampe og tyfus er gratis i Storbritannien via NHS, men vaccinationer mod hepatitis B og rabies skal bestilles på en privat klinik. Du bør mødes med din læge helst tre måneder før din rejse for at diskutere, hvilke rejsevaccinationer du har brug for.

Der er en vis risiko for malaria i Thailand, primært i de skovklædte områder omkring de internationale grænser. De fleste byer og de vigtigste turistområder er klassificeret som lav eller ingen risiko, og derfor anbefales malariatabletter ikke. Du bør tjekke anbefalingerne for de områder, du ønsker at rejse til, før dit besøg. Thailand er også blevet kategoriseret som havende en moderat risiko for transmission af zikavirus. Begge disse sygdomme spredes gennem myggestik, så det anbefales at undgå stik ved at dække ben og arme, når det er muligt, og altid bruge insektmiddel med et højt indhold af DEET.

Alle sundhedsråd til rejsende i Thailand kan findes her.

Rejsetips til Thailand

 • Drik ikke vand fra hanen – det betyder også, at du skal holde dig fra at købe smoothies og juice med is.
 • Bliv altid enige om en pris, før du kører i en tuk-tuk. For det meste vil chaufføren forsøge at forlange mere, men hvis du står fast, sparer du en masse penge.
 • Vær opmærksom på svindel – du kan blive kontaktet af en fremmed, der fortæller dig, at det tempel, du vil besøge, er lukket på grund af en helligdag. Dette er et forsøg på at sælge dig en tur til en alternativ attraktion, så lav din egen research, før du køber den.
 • Bare følg med strømmen – når du rejser i Thailand, er du garanteret at møde seje, ligesindede mennesker, som potentielt kan blive dine rejsekammerater. Hvis du booker for lang tid i forvejen, kan du måske ikke komme med dem på deres rejser!
 • Lær at prutte! På markeder vil priserne ofte starte urimeligt højt, hvilket er sælgernes måde at få ekstra profit ud af turisterne på. Vær ikke bange for at prutte prisen ned, men vær opmærksom på, hvad der er rimeligt, og hvornår du skal stoppe.
 • Hvis du planlægger at køre på motorcykel eller knallert, så sørg for at bære hjelm, langt tøj og lukkede sko. Hvis du ikke er en erfaren chauffør, er det bedre at være på den sikre side og sige nej til ideen, da vejene ikke er for sarte sjæle eller uerfarne.
 • Thailands tidsforskel er seks timer foran Storbritanniens

Ansvarlig dyreturisme

Det er så vigtigt at være opmærksom på dyreturisme, når man rejser, og nogle steder i Thailand er særligt problematiske, når det kommer til udnyttelse og grusomhed. Det kan virke som en drøm at ride på en elefant eller klappe en tiger, men der er en mørk og foruroligende virkelighed bag disse attraktioner. Det betyder ikke, at du skal stoppe alle planer om at se elefanter, aber og andre lokale dyr, men gør det på en ansvarlig måde. Her er en liste over grusomhedsfrie organisationer, der stadig tillader dyreoplevelser på nært hold.

backpacking thailand - monkey

📷 @hopewarren

Thailand rejseomkostninger

Hvor meget det koster at backpacke i Thailand afhænger af en række faktorer – for eksempel om du bor i sovesale til 5 pund eller i private værelser til 15 pund. Hvis du forventer at drikke meget, skal du selvfølgelig have flere penge. Men den gode nyhed er, at leveomkostningerne i Thailand er utroligt lave efter vestlige standarder – en af de mange grunde til, at backpackere elsker det så meget!

Som en generel tommelfingerregel skal du regne med 25-30 pund om dagen. Det er et rimeligt beløb, som du nogle dage ikke engang vil være i nærheden af at bruge.

Valutaen i Thailand er baht, og omregningen af baht til pund er ca. 1 til 0,024! Nogle praktiske kurser at huske er:

 • 50 baht = 1,15 pund
 • 150 baht = 3,40 pund
 • 500 baht = 11,50 pund

Priser i Thailand

Overnatning

 • Sovesal på hostel: 6-8 pund
 • Privat værelse: £15

Mad og drikke

 • Gademad: 1-2 pund
 • Spis et måltid: 2-5 pund
 • Øl på flaske: £1.50
 • Spand med alkohol: £4
 • Kaffe: 1 pund
 • Frisk juice: 50p

Transport

 • Lokal bus-/togtransport: £1
 • Regional transport/langdistance: £10-13
 • Regionale flyvninger (uden bagage): fra £25
 • Tuk-tuk: Den pris, du betaler, afhænger udelukkende af, hvor langt du skal rejse. Det kan være en virkelig billig måde at komme hurtigt fra A til B, men de anbefales ikke til langdistancerejser. Forvent at betale alt fra £1 – £5
 • Cykeludlejning: 1 pund for en dag
 • Leje af løbehjul: £5 for en dag

Aktiviteter og ture

 • Madlavningskursus: £20
 • Templer: gratis – £1,50
 • Thai massage: £1.50
 • Dykning: 45 pund for et endagsdyk / 70 pund for et tre-dages certificeret kursus
 • Muay Thai-kamp: fra 5 pund
 • Dagsudflugter til øer: fra 20 pund

Uanset om du tager springet og tager på din første solorejse eller begiver dig ud på et livslangt eventyr med dine nærmeste venner, vil Thailand efterlade dig med livslange minder og få dig til at klø efter at vende tilbage. Så støv rygsækken af, søg længe og grundigt efter de bedste flytilbud, og lad de gode tider flyde. Når alt kommer til alt, fortryder vi kun de rejser, vi ikke tog!

Er du blevet bidt af rejselysten? Tjek vores ultimative guide til backpacking i Sydøstasien.

Om forfatteren:

Sophie Spencer er en australsk rejseblogger, der lever for eventyr og trives med at bryde ud af den irriterende komfortzone. Hun skabte Adventures of Soph for at inspirere rejsende til at leve deres modigste liv, fuld af mod, forandring og en hel masse farver. Men sammen med det gode deler hun også de grimme sider af rejselivet og taler åbent om mental sundhed, sine rejseuheld og de sværeste tider både på og uden for vejen.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top