Det bedste tidspunkt at besøge Rom – planlæg den perfekte europæiske rygsækrejse

Language Specific Image

Hvis du planlægger en rejse til Europa denne sommer, håber vi, at du har et ophold i Rom, den evige stad, i kikkerten. Vi behøver ikke at fortælle dig, hvorfor Rom er en af de europæiske destinationer, du ikke må gå glip af – paven vælger at kalde den sit hjem, og realistisk set kunne han vælge hvor som helst! Hvis din sightseeing-hat er sikker, og din hitliste er klar, tilbyder Rom mere end de fleste europæiske byer med hensyn til utrolige ting at se og gøre – vi taler om gamle monumenter som Colosseum, hvor gladiatorer engang kæmpede, og mægtige herskere blev besejret, kunstværker i Det Sixtinske Kapel og nogle af verdens vigtigste religiøse steder, herunder Vatikanet og Peterskirken. I dag gennemgår vi alt, hvad du har brug for at vide, når du planlægger dine aktiviteter i Italien, samt det bedste tidspunkt at besøge Rom på.
best time to visit Rome: travel tips

Hvornår er det bedst at besøge Rom?

Hvis det er muligt, så prøv at besøge Rom om foråret eller efteråret, hvor der er lidt mere stille. Når det er sagt, hvis du vil have solskin og en masse sjov, er sommeren det tidspunkt, hvor Rom kommer til live. Plus at varmen betyder, at du kan nyde afslappede måltider udenfor, og giver dig den perfekte undskyldning for at spise din kropsvægt i pistaciegelato. Hvis du besøger Rom i højsæsonen, skal du være opmærksom på, at du måske skal kæmpe med længere køer for at komme ind til attraktionerne.

Hvad skal man gøre, før man besøger Rom?

Hvis du vil nå alle de store seværdigheder i Rom, kan det betale sig at sætte sig ned og planlægge din rejse. Der er så meget at se og gøre, at man kommer langt med at læse lidt i en guidebog. Find ud af, hvilke steder du skal prioritere, især hvis du kun har et par dage i byen.
How to make the most of your trip to Rome

De bedste områder at bo i?

Hvilket område i Rom, der er bedst at bo i, afhænger i høj grad af, hvilke aktiviteter du har tænkt dig at deltage i under dit besøg..

For hipster-hangouts..

Hvis du vil være sammen med byens cool kids, skal du tjekke hostels i Rom, der ligger i Monti, som var Roms Red Light District i gamle dage. Forvent cool barer, uafhængige butikker og fantastiske restauranter. Og da det ligger lige rundt om hjørnet fra Colosseum, er det den perfekte base for dem, der planlægger at dominere deres sightseeingprogram. Ostiense er en anden cool mulighed.

For foodie-sjov..

Hvis du planlægger at bruge hver eneste vågne time på at smage på alle de lækre sager, du ser, anbefaler vi, at du fokuserer din boligsøgning på Testaccio. Her finder du en overflod af autentiske trattoriaer, der serverer den mest velsmagende og prisvenlige traditionelle italienske mad, som Rom har at byde på.

Når det gælder natteliv..

Hvis du vil opleve det bedste af, hvad Rom har at byde på, når solen går ned bag kirkerne, kan du overveje at slå dig ned i Trastevere. Ikke alene er det et smukt hjørne af byen med vedbendbeklædte bygninger, brostensbelagte gader og små, uopdagede piazzaer, men når mørket falder på, er det også her, mange af byens bedste restauranter og barer ligger. Og så er det kun en kort gåtur fra Centro Storico og Vatikanet.
Uanset hvilken type hostel i Rom, du leder efter, kan du helt sikkert finde det på Hostelworlds hjemmeside.
Rome backpacking

Hvor skal man gå i byen i Rom?

Gør som de lokale og nyd en drink under åben himmel på gaderne og broerne omkring Viccolo de Cinque Street i Trastevere. Her er super livligt i weekenden, og der er garanti for sjov. Tjek Freni e Frizone, en bar, der ligger i en gammel garage, med en velsmagende aperitifmenu og en god blanding af turister, lokale og studerende. Akbar og Baylon er andre gode muligheder, hvis du har lyst til en cocktail eller to.
En anden fremragende mulighed for natteliv i Rom er Monti. Vi anbefaler, at du tager til hovedtorvet, køber en flaske eller to fra udskænkningsstedet og slutter dig til hipsterfolket, der sidder omkring springvandet og nyder de varme sommeraftener. Du kan også tjekke San Lorenzo, et billigt og muntert område, der er populært blandt de studerende. Tjek et sted, der hedder Marmo, en cool bar med en stor udendørs terrasse og en tegnebogsvenlig drikke- og madmenu.
Rome nightlife

De bedste steder at finde billig mad?

Åh, det italienske køkken, din lækre elskerinde … med dine kulhydrattunge mesterværker, pizza, der helt sikkert er bagt i himlens egen brændefyrede ovn, og gelato sendt fra guderne. Nå, men jeg kommer fra det… Italiensk mad er DET BEDSTE, og Rom griber denne kappe og overgår alle forventninger. Mærk dig vores ord, der vil ikke være en slatten skorpe eller et overkogt stykke penne i syne.
Formula One i San Lorenzo har uden tvivl den bedste pizza i Rom, eller hvis du har fået nok af pizza og pasta, kan du tage til Dar Filettaro tæt på Campo de Fiori og få en stegt torsk til kun 4,50 euro.
Hvis det skal være superbilligt, kan du tage til et af byens markeder og fylde rygsækken op. 0km-markedet nær det romerske forum har billige street food-boder i det bageste hjørne, eller hvis dit budget er superlavt, er der oste-, brød- og frugtprøver på næsten alle stande. Fyld dine støvler! Testaccio madmarked, et af de ældste i Rom, er et andet godt valg, og priserne forbliver lave, fordi det frekventeres af lokale.
Kyndige rejsende til Rom bør vide, at de skal udnytte byens aperitifkultur. Mange steder tilbyder gratis fingermad for hver drink, man køber. Så for 5 euro kan du mæske dig i kold pasta, sandwich og andre lækre romerske snacks, som du måske ellers ikke ville få mulighed for at smage. En stor fordel ved Rom er, at der er drikkevandsfontæner overalt, og det er helt gratis, så der er ingen undskyldning for ikke at være hydreret.
Best time to visit Rome - piazza venezia

Gratis aktiviteter?

Selvom Rom er en af de mest turistede byer i verden, er der en række fantastiske ting, man kan lave gratis i Rom. Pantheon er for eksempel et must-see, og det koster dig ikke en krone. Hvis du synes, det er sjovt at ligge i solskinnet og nippe til en kold vin, mens du kigger på folk, er du kommet til den rigtige by! Rom er berømt for alle sine offentlige pladser, fra Den Spanske Trappe til Trevi-fontænen, Piazza Novona til Piazza Venezia. Find dig en plads på fortovet, og nyd at se verden suse forbi med en utrolig kulisse som baggrund.
TOP TIP! Normalt skal man betale for at besøge pavens hjem, men hvis man er i byen den sidste søndag i måneden, er Vatikanmuseet åbent for offentligheden gratis fra kl. 9-12.30. Indenfor finder du Det Sixtinske Kapel og Michelangelos kunstværker.
Rome European trip

Usædvanlige aktiviteter?

Hvis du er på udkig efter mere unikke ting at lave i Rom, hvorfor så ikke køre rundt i byen som en lokal … på ryggen af en Vespa! Der er endda ture, der kombinerer Vespa-kørsel og mad! SOLGT!
Katteelskere bør tage sig tid til at besøge Largo di Torre Argentina. Ikke alene var det præcis her, Julius Cæsar blev myrdet, men det er nu blevet omdannet til et kattereservat, der huser over 250 moggies.
Den fantastiske forfatter til dette indlæg, Amy Baker, kan findes på: Facebook, Twitter, web og Instagram. En stor tak til Danielle Saunders(dlsaunders88) for de fantastiske billeder.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top