Din to-do-liste til ferien: en 7-dages nedtællingsguide

Language Specific Image

Du er en uge fra dit store verdensomspændende eventyr: adrenalinen er i gang, og du er ved at blive en smule stresset over, hvordan du skal nå det hele, inden du tager af sted. Lyder det bekendt? Det tænkte jeg nok. Lad mig prøve at hjælpe dig med at gøre det hele meget mindre stressende med en overskuelig huskeliste til ferien, inden du tager af sted. Lyder det godt? Det tænkte jeg nok. Forhåbentlig har du nu organiseret det basale som flybilletter, rejseforsikring, vaccinationer og pas – hvis ikke, så må du hellere komme i gang. Uanset om du er stresset eller spændt, vil jeg sørge for, at du har sat flueben i alle felter, inden du hopper på flyet.

Forbered dine øjne på den eneste huskeliste til ferien, du nogensinde får brug for, som dækker alle de grundlæggende ting, og hvornår du skal gøre dem. Jeg har pimpet en 7-dages nedtælling, så du er klar til en uforglemmelig rejse.

7 dage tilbage: organiser dit sociale liv

Nu begynder det at blive alvor, du har en uge tilbage, før du skal afsted, men i stedet for at føle dig stresset, så lad os gøre det så sjovt som muligt. Det vigtigste er, at du får sagt farvel eller “vi ses” så tidligt som muligt. Find din kalender frem og planlæg, hvornår du skal have en smoothie med din bedste ven, spise middag med familien eller se en film med din romantiske interesse. Når du har alt dette på plads, kan du planlægge resten af ugen og slipper for at pakke klokken 2 om natten (vi har alle prøvet det) aftenen før, du skal flyve.

6 dage og nedtælling: papirdag

Du har organiseret de sjove ting med vennerne, og nu er det tid til at klare det kedelige. Få dine papirer af vejen, både de fysiske og de digitale. Lad os se på, hvad du skal gøre: Scan dit pas, og lav et par kopier, som du kan efterlade hjemme hos familie eller venner – better safe than sorry, ikke? Det samme gælder for din fantastiske rejseplan, forsikringsdokumenter, garantier for dine værdigenstande og alt andet, du anser for værdifuldt. Det er i tilfælde af, at du efterlader din taske i bussen, fordi du er for fascineret af en ny by og dens kultur eller mister den værdifulde lille ting, der hedder et pas på en stor aften i byen. I bund og grund skal du have en kopi (gem også en digital version af dette) af alt, hvad der kan få dig ind eller ud af et land. Nu, hvor du har styr på det, kan du hente dine kontanter. Hvis du skal have dem vekslet, så gør det også. Til sidst skal du finde dig en funky lille dagbog og en kuglepen. At kunne læse tilbage om dine eventyr i de kommende år er absolut guld værd.

Holiday to do list - documents and passport

At flyve i 5

Lad alle vide, at du flyver om fem dage. Hvis du er på vej væk i et stykke tid, så spar nogle penge og afbestil medlemskaber af fitnesscentre eller abonnementer, som du ikke kommer til at bruge lige foreløbig. Sørg også for, at banken ved, at du bruger dine penge et andet sted, for der er ikke noget værre end en uventet nedgang i pengestrømmen.

4 dage til afgang

der er 4 dage til start, og du har allerede klaret alle de store ting (må jeg få et ‘ye boiiiiii’). Du er i cruise control nu, og det sidste, du har brug for, er at blive syg i sidste øjeblik – eller endnu værre, mens du er væk. Når det er sagt, må du hellere smutte ind og se din lokale læge, stoppe ved apoteket for at få fat i alle medicinske fornødenheder og samle alle dine toiletsager. Hvis du er på vej til Asien, Sydamerika eller Afrika, skal du bare regne med, at du ikke nemt kan få fat i noget specifikt. Her er et par stykker, du kan overveje: insektmiddel med DEET, hydrokortisoncreme med lav styrke til bid, elektrolyttabletter og noget medicin mod diarré og en fantastisk vandflaske, for som vi ved, er dehydrering en “ja, nej”-type ting, når man rejser.

Holiday to do list @joshlynott stay hydrated

3 dage, wauw!

Elektronik er det næste på listen. Anskaf dig en lille Bluetooth-højttaler, så du kan være DJ, uanset hvor du går. Du får brug for en adapter til at oplade dit kamera efter en vild dag, hvor du har taget fantastiske billeder. Hukommelseskort, harddiske, hovedtelefoner og alle de opladningskabler – det er tid til at finde dem. Internationale simkort bliver din bedste ven, så sørg for, at din telefon er ulåst og kan klare dem. Til sidst og vigtigst af alt skal du bruge denne dag til at lave et brag af en playliste til flyet og ikke glemme at synkronisere den offline.

Holiday to do list @joshlynott camera

Tid til at pakke – 2 dage tilbage

Pakkereglen: Jo mere alsidigt tøj, jo bedre. Det gælder farvekombinationer, som du kan mikse og matche, fitnesstøj, som går over i fritidstøj, og sko, som du stort set kan gøre alt i.

Læg alt det frem, du tror, du har brug for/ønsker dig – og pak så halvdelen. Det er en menneskelig tendens at pakke for meget, men chancerne er, at du ikke kommer til at bruge eller have halvdelen af det på, som du tror, du kommer til at bruge. Så hvorfor slæbe det med rundt i verden? Brug din håndbagage til at medbringe alt det, du synes er vigtigt, f.eks. dit pas, kamera, laptop og hovedtelefoner – selvfølgelig. Hvis du virkelig har styr på det (eller bare er en smule OCD), kan du anskaffe dig nogle pakkeceller til at adskille elektronik, toiletsager, sko og tøj. Og glem ikke at anskaffe dig en lås, for efter alt det arbejde, du har lagt i at pakke, er det sidste, du ønsker, at din bagage bliver væk eller stjålet (endnu et “ja, nej”).

Holiday to do list - pack your bags

1 dag til flyvetid

Der er én dag til flyrejsen, og flyet er i sigte, hvilket betyder… at du hellere må begynde at drikke. Ja, jeg ved godt, at jeg lyder som din mor, men… at flyve giver dig et sug i maven, tørrer dig ud, og lufthavne er et virkelig nemt sted at få en virus, så hold dig så hydreret som muligt. Tidlig check-in burde være åben nu, så log ind og print dine billetter. Nu er du klar til at komme af sted! Hvis du er ligesom mig, er flymad en tand for simpelt (god joke, jeg ved det) for mig… så find dine yndlingssnacks frem. Apropos mad, så har du nu hele dagen til at spise al din yndlingsmad og slappe af. Du er kommet igennem feriens to-do-liste. Det eneste, der er tilbage at gøre, er at skabe minder for livet på dit rejseeventyr – bon voyage!

P.S Pleaseeeeeeee sørg for at ankomme til lufthavnen tidligt. Du vil vel ikke have, at alle dine anstrengelser går til spilde, fordi du ikke når dit fly, vel?

Holiday to do list @joshlynott jump

Om forfatteren

Joshua Lynott, oprindeligt fra Australien, er en solnedgangselskende millennial, fotograf og forfatter. Fra fjerntliggende små øer til travle storbyer fotograferer Josh hverdagslivet over hele kloden på en fængslende måde. På den måde har Josh opdaget et liv med absolut passion og grænseløs energi. Hans smittende ånd underbygger hvert eneste møde, hvert eneste fotografi og hvert eneste ord. Følg hans eventyr på hans blog og Instagram.

Pin denne blog til senere!

Your holiday to-do list a 7-day countdown guide

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top