Din ultimative pakkeliste til Italien

Du skal gå rundt i Roms gader, slappe af i en gondol i Venedig, shoppe til du segner i Milano og besøge Toscanas vinmarker – og du har brug for et nyt outfit til hver af dem! Eller det tror du i hvert fald.

Atpakke mere er ikke altid bedre. Flere og flere flyselskaber indfører vægtbegrænsninger, så spar dig selv for plads (og stress) ved strategisk at vælge tøj, der kan bruges i flere forskellige outfits – især sko. Desuden vil du være glad for ikke at have mere end én kuffert at slæbe ned ad de brostensbelagte gader og op ad trapperne i metroen på vej til dit hostel.

Du er alene om det basale – skjorter, bukser, sokker. Hvis du har brug for det derhjemme, får du brug for det på din rejse, og vi stoler på, at du kan klæde dig selv på. Men tro os, når vi siger, at du virkelig ikke har brug for fire par sneakers, tre par sandaler, to par højhælede sko og seks badedragter.

Når det er sagt, så er her, hvad du skal pakke til Italien, komplet med alle de ting, du ikke troede, du ville få brug for. Højsæson, lavsæson, strande, museer eller bjergtoppe – vi har styr på det.

what to pack for italy - Florence

Firenze

Tilbehør til Italien

Solbriller – så du virkelig kan få et godt overblik og tage det hele ind.

Halstørklæde – Det er fantastisk om sommeren, når du skal dække dig til i kirken, og praktisk om vinteren, når du skal have et ekstra lag på.

Hat – Der er altid plads til årstidsbestemt hovedbeklædning i din kuffert. Om sommeren kan en hat forhindre dig i at komme hjem og opdage, at du kniber øjnene sammen på alle de billeder, du har taget. Om vinteren er den både et fashion statement og en funktionel ørevarmer. Og hvis der ikke er plads i din kuffert, kan du bare tage den på i flyet og gemme den under sædet, når det er tid til en lur.

Tyverisikret pung/tyverisikret taske/pengebælte –

Sshh!... This is a secret

Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

Måske ikke det mest moderigtige tilbehør, men det er bestemt værd at have med, hvis det forhindrer dig i at miste dine kontanter på togstationen eller i bussen.

Sommertøj

Om vinteren behøver du sandsynligvis ikke bekymre dig så meget om passende påklædning til kirker, katedraler og Vatikanet, men om sommeren bør du sørge for at pakke et par mere konservative outfits, der dækker skuldre og knæ. Tanktoppe, stropløse skjorter, miniskørter og shorts er no go. Vælg i stedet løstsiddende T-shirts, capris eller knælange nederdele.

Dunjakke – Specielt en dunjakke, der kan pakkes sammen. Du må ikke grine. Selv om sommeren kan nattemperaturerne falde ret lavt, afhængigt af hvilken del af Italien du besøger. En kompakt dunjakke er den perfekte løsning, fordi den ikke fylder meget i din bagage eller daypack og ikke krøller.

Let sweater – Hvis du ikke er solgt på ideen om en dunjakke i juli, så pak i det mindste en let sweater, så vi ikke behøver at sige “hvad sagde jeg” Det er virkelig svært at finde frem til alle læsere, og vi har ikke så meget fritid.

Vandresko – Lad Vans og Converse blive hjemme, og vælg en sko med mere pude og støtte for at beskytte dine fødder mod de ujævne gader i de historiske dele af byen. Efter en dag på brosten vil dine fødder takke dig.

Flipflops – til stranddage og afslapning på vandrerhjemmet.

what to pack for italy - Cinque Terre

Manarola

Vintertøj

Touchscreen-handsker – fordi det sociale samvær ikke stopper, når du fryser. Browse, like, favorit og naviger på kort med komfort og stil.

Vandtætte støvler – Ingen ønsker, at det skal regne på deres ferieparade, så kryds endelig fingre for, at du får blå himmel. Men hvis det ikke sker, vil du være glad for, at du har pakket dine vandtætte støvler, så du ikke skal traske rundt med våde sokker hele dagen.

Vandtæt jakke – Du vil måske også gerne låne den kompakte dunjakke fra sommerlisten til de tørre dage, men dunjakker er virkelig ikke beregnet til at blive gennemblødte. Pak en alsidig vandtæt jakke eller en tyk uldfrakke, så du er dækket ind til alt det våde vejr, der kommer på din vej.

Lag, lag, lag – Det er ikke noget, du ikke har hørt før, men at klæde sig i lag kan virkelig redde dig. Det er selvfølgelig irriterende at skulle tage alting af for at tage det på igen et par minutter senere, men når du sveder som en gal i metroen, mens du venter på toget, vil du være glad for at have et par lag at tage af.

what to pack for italy - Rome

Rom

Elektronik

Adaptere – Vi har ikke tænkt os at bryde vores regel om, at vi ikke dækker det helt basale, og minde dig om, at du skal medbringe din telefonoplader, men vi vil sige, at du sandsynligvis får brug for adaptere, for at disse opladere rent faktisk virker. Vær særlig opmærksom på spændingen, især for ting som fladjern eller hårtørrere, hvis du kommer fra USA eller Canada, da de ofte er designet til lavere spænding.

Bærbar oplader – Selv en billig bærbar oplader vil være en livredder, men nogle opladere på nettet kan oplade en iPhone helt op til ni gange. Forestil dig den stress, du vil spare dig selv for, når du ikke behøver at smutte ind på en kaffebar for at oplade din telefon flere gange om dagen – selvom du stadig er velkommen til at svinge forbi baren efter en espresso, så ofte du har brug for det.

Telefonkameralinse – Disse linser, der fås online fra ca. 15 USD (13 €), klipses på din telefon over den eksisterende kameralinse og har evnen til at forvandle amatørfotografer til øjeblikkelige Insta-stjerner (resultaterne kan variere).

Mobilstativ – Til de aftener, hvor du bare har brug for at lade op, er et mobilstativ virkelig praktisk. Nyd en film i sengen, uden at din telefon vælter, hver gang fyren i den øverste køje lige skal hente en ting mere.

Hovedtelefoner – Til at bruge, når du ser film på vandrerhjemmet. Lad være med at være den fyr.

what to pack for italy - Venice sunset

Venedig

Diverse

Mikrofiberhåndklæde – Et kompakt og praktisk mikrofiberhåndklæde tørrer så hurtigt, at det er perfekt til det sidste brusebad på hostellet. Det vil også være et godt strandhåndklæde eller picnictæppe i en snæver vending.

Filtreret vandflaske – Det er supervigtigt at holde sig hydreret i Italien, især i de varme sommermåneder, hvor dehydrering let kan snige sig ind på dig i løbet af en dag med sightseeing og gelato-spisning. Rom er kendt for at have offentlige drikkefontæner kaldet “nasoni” (som bogstaveligt talt betyder “stor næse”), der kører på et system, der går tilbage til 1870’erne. Vandet er sikkert at drikke, da det er det samme vand, som løber til de lokale hjem, og med en filtreret vandflaske kan du spare på udgifterne til engangsflasker og fylde op gratis.

Førstehjælpskasse – Nej, vi har ikke tænkt os at plage dig som mor. Vi vil bare sige, at det sidste, du har brug for, er en vabel den dag, du skal tilbagelægge 20 km.

Paraply – Uanset om det regner eller skinner, er du dækket ind.

Hvis du er i tvivl, om du skal pakke noget, så lad være. Efter al sandsynlighed får du ikke brug for den, og hvis du gør, kan du købe den på turen og tage den med hjem som en souvenir. Men når vi nu er ved det, invester i nogle pakkekuber på forhånd.

what to pack for italy - Trevi Fountain

Rom

Fortsæt med at læse: ⬇️

🌟 De bedste steder at bo i Venedig

🌟 Den ultimative backpacking-guide til Italien

🌟 De 22 bedste steder at besøge i Italien denne sommer

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top