Fællesskabsmestre i vandrerhjem: HOSCARs finalister 2022

Language Specific Image

Hvis der er én ting, de sidste par år har lært os, så er det, at vi har brug for fællesskab. At give backpackere midlertidige fællesskaber og en følelse af at høre til er noget, hostels gør så godt. I 2021 begyndte vandrerhjemmene at blive fyldt op igen. Selv om de vendte tilbage til hverdagen, forblev nogle hostels dedikerede til deres lokalsamfund. Disse fem hostels blev udvalgt af HOSCARs‘ dommere som Community Champion Hostels. Hvilket vandrerhjem er din samfundsengagerede HOSCAR-vinder?

Pfefferbett Hostel – Berlin, Tyskland

Som mange andre europæiske byer blev Berlin hårdt ramt af coronapandemien. De fleste af os forblev låst inde, desperate efter at komme udenfor. Dem uden hjem kæmpede på gaderne, mens krisecentrene bukkede under for COVID-reglerne. I slutningen af et opslidende 2020 forblev mange af disse vinterherberger lukkede. Pfefferbett Hostel Berlin besluttede at gribe ind.

Pfefferbett Hostel Berlin er en af de få virksomheder, der har inklusion som en del af deres kerne. På tværs af alle teams har næsten halvdelen af deres personale en eller anden form for mentalt, psykisk eller fysisk handicap. Mens andre virksomheder blev tvunget til at reducere deres personale under pandemien, stræbte dette hostel efter at beskytte. Vel vidende at mange af dem ikke havde mulighed for at finde arbejde på det frie marked. Fra november 2020 til maj 2021 sørgede de for 90 sengepladser, mad og tøj til de hjemløse med kun få offentlige midler eller uddannet personale. Ikke alene beskyttede de deres ansattes job, men de havde også en varig positiv indvirkning på deres lokalsamfund.

Stem på Pferfferbett

Roy’s Villa Hostel – Sigiriya, Sri Lanka

Sri Lanka har kæmpet med turismen siden bombningerne i påsken 2019 og de verdensomspændende konsekvenser af COVID-19. Roy’s Villa Hostel var som mange andre virksomheder på ruinens rand – indtil der blev oprettet en GoFundMe-side. Med den overvældende støtte fra deres tidligere kunder lykkedes det dem at indsamle 28.000 dollars i alt. Roy kunne have beholdt dem selv. Men nej. I stedet valgte han at give tilbage til sit lokalsamfund for at hjælpe med at investere i, opbygge og støtte trængte familier.

Fra at støtte 30 fattige familier med madpakker og feminine hygiejneprodukter til at dække livsvigtig pleje for dem, der har desperat brug for det – Roys generøsitet kender virkelig ingen grænser. I øjeblikket er han i gang med at bygge vandsystemer til samfund i nord, der lider under tørken. Dette er opnået ved at koordinere med lokale ledere for at støtte undertrykte samfund. Roy’s Villa Hostel bestræber sig på at ansætte lokale og forbedre deres sprog- og interaktionsevner. Ved i sidste ende at forbedre deres evne til at modstå yderligere modgang er dette hostel uden tvivl en Community Champion.

Stem på Roy's Villa

Envoy Hostel – Jerevan, Armenien

I 2020 brød den igangværende konflikt mellem Armenien og Aserbajdsjan ud i en regulær krig. Uskyldige civiles liv blev vendt op og ned i den omstridte region Nagorno-Karabakh. Efter krigen kæmper mange familier stadig og er ramt af fattigdom. Envoy Hostel i Armenien indså hurtigt, at de havde faciliteterne til at gøre en reel forskel.

Uden tøven åbnede de dørene på vid gab for de berørte flygtninge. De tilbød deres senge til dem, der havde mest brug for dem, uden at forvente noget til gengæld. I løbet af 2021 har de indsamlet midler til at genopbygge og renovere huse til familier, der havde mistet deres hjem på grund af konflikten. Da december nærmede sig, besøgte de endda lokale skoler med sække, der var selveste julemanden værdig; fulde af gaver, juletræer, dekorationer og årstidens tøj. Denne Community Champion anerkender ikke kun flygtningenes behov, men også behovet for juleglæde i de mørkeste tider.

Stem på Envoy

Hostel Seven – Cebu, Filippinerne

Den 16. december 2021 blev øen Cebu ramt af supertyfonen Odette. Den sydlige provins så hjem og levebrød blive skyllet væk på et øjeblik. Engang lykkelige familier blev efterladt med ødelagte hjem og minimale forsyninger. Men intet kunne sammenlignes med ødelæggelserne i den sydlige by Badian. I fiskerbyen blev 99 % af fiskernes både udslettet af tyfonen. På Lambug-stranden så Hostel Seven tragedien udfolde sig på første hånd. De vidste, at de var nødt til at hjælpe.

Med det samme ringede de rundt til venner og familie over hele verden. De modtog en strøm af vand på flaske. Dåsemad. Tøj. Leveret hurtigst muligt til de ødelagte borgere i Badian. Indtil i dag har de været i stand til at brødføde 383 familier. De arbejder utrætteligt på at levere kortsigtet nødhjælp og har fortsat fundraising til langsigtede donationer. Efterhånden som midlerne bliver tilgængelige, hjælper de med at genopbygge huse og fiskerbåde. Lidt efter lidt kan folk i Badian begynde at genopbygge deres liv takket være hjælpen fra denne sande Community Champion.

Stem på Hostel Seven

Modal – South Carolina, USA

Greenville ligger ved foden af Blue Ridge Mountains og er en by, der er gennemsyret af tradition og amerikansk historie. I 1996 vedtog byen med 68.000 indbyggere en resolution om, at “den livsstil, som det homoseksuelle samfund går ind for, ikke bør støttes af regeringen”. Siden da har lokalsamfundet gjort en stor indsats for at vende denne holdning. Men der er mere at gøre. Med base i en konservativ sydstatsby uden dedikerede bøssebarer har Modal hurtigt etableret et inkluderende, sikkert sted for LGBTQIA-borgere.

Selvom alle mennesker er velkomne, har Modal i løbet af sine første to år skabt et miljø med accept og synlighed for queer-rejsende og medlemmer af lokalsamfundet. Joe Hindman, ejeren, sprang ud som homoseksuel i 2018, hvilket indledte hans deltagelse i den bredere LGBTQIA-familie. I 2020 åbnede Joe Modal under den verdensomspændende pandemi og kæmpede for at holde dørene åbne. Vandrerhjemmet arbejder flittigt på at arrangere fundraising-events med lokale partnerorganisationer. Hindman kæmper selv for det lokale queer-samfund ved at deltage i møder i byen, amtet og de lokale myndigheder. Fra at ansætte og huse unge voksne LGBTQIA-personer med problemer til at støtte lokale kunstnere, små virksomheder, kreative og nonprofitorganisationer fungerer Modal som en sand fællesskabsforkæmper på alle områder.

STEM PÅ MODAL

Har du afgivet din stemme? Når du er færdig, kan du gå tilbage for at udforske flere EXTRAORDINARY HOSCARs-finalister eller læse deres bidrag i disse indlæg:

Eco Warrior Hostels: HOSCARs-finalister 2022

Nye vandrerhjem på blokken: HOSCARs finalister 2022

Personlige vandrerhjem: HOSCARs finalister 2022

Digitale nomade-herberger: HOSCARs finalister 2022

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top