Hvad kan man købe for R$10 rundt omkring i verden?

Language Specific Image

Hvis du er ligesom os, ved du, at lommen kan blive stram, tegnebogen kan græde, og gaver fra vennerne kan vente til næste år … men ikke rejser! Vi er helt vilde med dem, selv om vi tæller mønterne hver dag, vi rejser rundt i verden. Så hvis HostelWorld har hjulpet dig med at finde et hostel, der passer til dit budget og selvfølgelig garanterer sjov og komfort, er det tid til at finde ud af, hvad du ellers kan bruge dine penge på. Så start med at kigge på den halvkrøllede R$10-seddel, du fandt glemt i din bukselomme, og tænk: hvad kan du købe for R$10?
Forestil dig, at det kan betyde en øl i øllandet, et helt måltid eller endda en souvenir, du kan tage med hjem som gave. Har du lyst til at se? Her er, hvad man kan købe for R$10 nogle steder i verden. Åh, og vi har ikke taget fejl af valutaen, nej, vi taler om 10 REAIS, helt ærligt!

Shopping i USA: Make-up i New York

Compras-NY-Maquiagem
Selv de mindst forbrugeristiske af os kan ikke modstå tiltrækningen ved at shoppe i USA, og årsagen er meget enkel: Du finder alting billigere hele tiden, uanset om det er en kæmpe pakke Doritos i supermarkedet eller berømte mærkevarefrakker i outlets. Century 21 er som et outlet, men midt i New York , så du kan tage derhen uden at miste en dag i The Big Apple! Butikken er meget stor og har alt. Hvis du er til makeup, kan du for eksempel få mascara, øjenblyanter, læbestift, pensler … Alt sammen for under 10 R$! Hvis du vil bruge lidt mere, kan du gå på jagt efter kendte mærker som Michael Kors, Guess og Calvin Kline og stadig betale meget mindre end priserne på Fifth Avenue.
Hvor finder man dem? Butikken har flere adresser i byen, og du kan tjekke dem ud på den officielle hjemmeside. En af de mest praktiske er Cortlandt Street 22 (i nærheden af World Trade Center, mellem Church Street og Broadway).

Spise macarons i Paris

Macaron-Paris
Den gode nyhed er, at du kan spise den mest berømte søde sag i Paris (og det er ikke så lidt) for omkring 2 euro, eller ca. 10 kr. Den dårlige nyhed er, at du vil ønske, at den fandtes i kæmpestørrelse, for den er alt for god! Man kan ikke tage til Paris uden at prøve en Pierre Hermé macaron, vel? De siger, at det er “verdens lækreste søde sager”, uanset om det er en af de klassiske smagsvarianter eller de sæsonbestemte, som udnytter frugterne i hver sæson. Og til hverdagens søde sager er et godt macaron-tip, som man kan købe billigt, og som stadig smager godt, fra Yveline Lee-butikken, som fokuserer på mindre konventionelle opskrifter og lavere priser. Opskrifterne fra kokken, der har lagt navn til butikken, skaber overskrifter, og det er bestemt værd at forlade sit hostel i Paris for at prøve dem..
Hvor? Du kan finde en Pierre Hermé-butik forskellige steder i Paris, men der er ikke noget mere klassisk end at nyde de mest franske søde sager på den klassiske Avenue Champs Elysées 133, mens den moderne Yveline Lee ligger på 39 Rue Saint Maur.

Billig (og meget god!) øl i Tjekkiet

Cerveja-Republica Tcheca
Backpacker-legenden siger, at det kan være billigere at drikke en øl i Tjekkiet end at drikke vand. Og jeg har ikke fundet en bedre undskyldning end det for at dykke ned i landets yndlingsdrik. På markederne kan de mest berømte mærker koste omkring R$3 pr. flaske eller dåse. Der er helt sikkert et af dem i nærheden af dit hostel i Prag. På pubberne koster de derimod lidt mere, men de er stadig ret billige, og at betale mindre end R$10 for noget af det bedste øl i verden er bestemt det værd, ikke? Glem bare ikke dit middel mod tømmermænd, når du går gennem Prags smukke gader næste morgen.
Prag er kendt forsine pubber og det livlige liv! Så tipset er at vandre rundt i gaderne og finde den, der vinder dit etyl-elskende hjerte!

Spis et komplet måltid i Thailand

Tailândia-Comida
Det er ingen hemmelighed, at Thailand har et godt ry for at være et sted, hvor alt er billigere. Og det bedste er, at det hovedsageligt gælder to vigtige punkter, når man rejser: at sove og at spise. Ud over at have superbillige hostels i Thailand, skal du bruge meget lidt for at prøve det krydrede lokale køkken. Gademad er super almindeligt der, og du kan spise alle dagens hovedmåltider på et af de mange udendørs markeder og, utroligt nok, bruge mindre end R$10 hver!
Hvor i Thailand? Det er nemt at finde god og billig mad i Thailand, for der er boder over det hele. I Bangkok er tippet at besøge Chatuchak Market, det største udendørs marked i landet, hvor du ud over delikatesser også finder kunsthåndværk og forskellige eksempler på lokal kultur.

Hvad skal man købe i Moskva? Matrioskas, selvfølgelig!

matrioskas-russia
Det er umuligt at tage til Moskva uden at have de berømte små dukker med i kufferten, enten som en gave eller som en del af din samling af rejsesouvenirs. Som enhver anden typisk souvenir er de overalt i byen. Her er endnu et tip til shopping og sightseeing på samme tid: På Ismailovsky-markedet, som du kan nå med metro fra Moskvas centrum, vil du også se mange genstande, der minder om landets fortid, især fra den socialistiske og tsaristiske æra. Hvilken mere typisk souvenir?
Hvor finder man det? Ismailovsky-markedet ligger ved Partisanskaia metrostation (eller, som de siger: Партизанская. Ja, det kan være en god idé at lære “tegningerne” udenad, så du ikke går glip af stationerne). Når du står af, skal du gå til Izmaylovsky Kreml (navnet er det samme, men det er ikke den på Den Røde Plads!).

Medbring farverige kranier fra Mexico

Mexico-Caveiras-Mexicanas
Disse kranier er et varemærke for Mexico og er super muntre, som regel dekoreret med blomster og meget farverige. De er det mest kendte billede på den berømte Día de los Muertos, og de symboliserer livet og siges endda at afværge onde ånder. Og ja, for R$10 kan du tage denne mexicanske tradition med hjem! Eller hvad er en bedre souvenir fra landet? Tja… måske tequila, men i så fald foreslår jeg, at du bruger flere penge på at prøve nogle af landets bedste mærker. Din hovedpine vil takke dig!
Hvor? Det er ret nemt at finde de farverige kranier på gadeboder, især i nærheden af Mexico Citys største turistattraktioner. Men hvis du vil gøre shopping til en spadseretur, er tippet at gå til Mercado de Artesanias La Ciudadela , nær Balderas metrostation, hvor du kan se mange andre mærker af lokalt kunsthåndværk og gastronomi.

Køb en bog af Fernando Pessoa i Lissabon

Livros-Lisboa
Hvad med at slappe af på dit hostel i Lissabon og fordybe dig i bøger af en af de største forfattere af det portugisiske sprog, som er født der? Fra Fernando Pessoas poesi over José Saramagos unikke fortællinger til klassikerne Luís de Camões og Eça de Queirós er rådet at stoppe ved en af de mange alfarrabistas, som ejerne af boghandlerne i Portugal kaldes, og holde øje med de små butikker, der ligger i gaderne og på markederne i landet.
Deteneste , duskal gøre, er at holde øje med en boghandel eller bod, der sælger disse perler af litteratur. Og hvis du elsker et loppemarked for at købe ting billigere, kan du besøge Feira da Ladra, som finder sted tirsdage og lørdage i Alfama, i Campo de Santa Clara

Prøv lykken i Las Vegas

Cassino-Los Angeles-Sorte
Hvorfor ikke gøre det? Har du vekslet dine R$10 til dollars, glemt dem bag i din jakke og nu befinder du dig i Las Vegas? Så find den spilleautomat, der ser ud til at bringe dig mest held, og gå til den! Og hvis du ikke vinder, kan du jo ikke tage til Vegas uden at spille, vel? Det hele handler om oplevelsen!
Hvor? Venner, det er Las Vegas. Fra det øjeblik du sætter fod i byen, vil der ikke være mangel på farverige, larmende, blinkende maskiner, som du kan tage en chance på!
Har du nogle tips til at bruge færre penge på mad, drikke og rejsesouvenirs? Lad os vide det i kommentarerne!

? Hvis du kunne lide dette indlæg, kan du måske også lide disse:

9 byer, du kan besøge for op til 1.000 kr
50 ting, du kan lave gratis i Europa

Alt, hvad du skal vide for at finde arbejde i bytte for overnatning på hostels

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top