Komplet guide til Fortaleza: strande, transport, natteliv og mange andre tips

En af de smukkeste byer i det nordøstlige Brasilien, hovedstaden i Ceará, har attraktioner for alle typer rejsende. Fortaleza er stedet, hvor du kan nyde stranden, lære det lokale kunsthåndværk at kende, smage en række typiske fødevarer, slentre rundt i det historiske centrum, deltage i kulturelle begivenheder og elske så meget, at du får lyst til at komme tilbage igen og igen.

For at hjælpe dig med at forberede denne rejse har vi samlet de bedste tips, så du kan nyde nogle fantastiske dage der!

Hvordan kommer man til Fortaleza?

International lufthavn
Med flyvninger fra de største brasilianske flyselskaber (og fra udlandet) har Fortaleza en international lufthavn, der ligger meget tæt på turistområdet, ca. 11 km væk, hvilket gør det meget nemmere at komme til dit hostel.
Hvis du ankommer der, koster en busbillet til Iracema-området for eksempel R$3,60, og rejsen tager cirka 45 minutter. Busstation:
Hvis du rejser gennem andre nordøstlige byer eller bor i en af dem, er busudbuddet til Fortaleza enormt, og det er også superenkelt at komme fra busstationen til de vigtigste strande eller det historiske centrum. Busbilletten er den samme som fra lufthavnen (R$3,60), afstanden er mindre end 7 km, og rejsen tager omkring 30 minutter.

Sshh!... This is a secret

Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

*Transport-apps fungerer også rigtig godt og er værd at bruge, hvis du rejser med flere mennesker!

Hvad skal man lave, og hvor skal man tage hen?

Kunsthåndværk

Hvis du er typen, der ikke kan undvære en spadseretur langs stranden, og du kan lide kunsthåndværk, er det første sted, du skal gå hen, når du ankommer, Beira-Mar-promenaden.
Strandpromenaden er smuk, og derfra kan du nyde en fantastisk solnedgang, gå langs promenaden, mens du kigger på boderne på håndværksmessen, der har mange forskellige typer lokale produkter som strandtøj, bikinier, likører, slik og mere traditionelle souvenirs som magneter og nøgleringe.
Et af de mest kendte bolsjer i Ceará er rapadura, og på markedet i Beira-Mar er der forskellige typer af bolsjer til salg og endda smagsprøver!

Opdag din yndlingsstrand i byen

Strande vil altid være den mest økonomiske del af en rejse: spring strandklubberne over, hvis du vil have en stille tid, bare tag din canga og nyd det.
Ceará har mange smukke strande, inklusive de urbane strande, som er utrolige og kun overgås af Jericoacoara og Canoa Quebrada med hensyn til naturlig skønhed. Hvis du kun bliver et par dage eller foretrækker ture, der ikke kræver, at du står supertidligt op, anbefaler vi, at du besøger alle strandene i hovedstaden og forelsker dig i hver enkelt!

Praia do Futuro

Dette er Fortalezas mest berømte strand, og det er her, du finder de store strandhytter med en fantastisk struktur til dem, der ønsker at nyde en dag på stranden uden at skulle bekymre sig om noget.

At tilbringe en dag i en af disse hytter har sine positive og negative sider og afhænger meget af, hvilken type tur du tager på, og hvad du kan lide. Blandt de positive ting er helt sikkert komforten ved at have strandborde og stole til rådighed, samt at kunne gå i havet uden at bekymre sig om sine personlige ting, som kan efterlades på bordene uden problemer. På den anden side vil du helt sikkert bruge flere penge på denne dag end på de andre dage, hvor du tager på stranden med dit badehåndklæde. Nogle strandhytter pålægger kunderne et minimumsforbrug eller et fast beløb for leje af hver stol, så før du beslutter dig for, om du vil inkludere Praia do Futuro i din rejseplan, skal du huske på dette for at undgå overraskelser.

Porto das Dunas
Hvis du kan lide forlystelsesparker, vil du vide, at Ceará er hjemsted for Brasiliens mest berømte vandland, Beach Park. Beach Park ligger i Porto das Dunas, 20 km fra Fortaleza, og hvis du vil inkludere det i din rejseplan, er det værd at købe billetter på forhånd for at garantere en rabat og mindre tid i kø.
* I november 2019 var billetprisen på hjemmesiden R$215,00 for en dag pr. voksen.
Ud over parken er en anden attraktion i Porto das Dunas de store bølger, der tiltrækker surfernes opmærksomhed.

Cumbuco
Cumbuco er en fiskerlandsby 30 kilometer fra Fortaleza og er den rigtige strand for folk, der kan lide kitesurfing og windsurfing. Kun om efteråret (fra marts til juni) er der udsigt til regn, men resten af året er der perfekte vinde til disse sportsgrene.
Og for dem, der ikke er fans af kitesurfing og windsurfing, er Cumbuco stadig et besøg værd! Selvom regionen ligger meget tæt på hovedstaden, har den stadig en super rustik og fredelig atmosfære, der er perfekt til at koble af fra storbyens stress og jag og nyde en dag eller to i fred på smukke strande.

Iracema

Dette er en af Cearás yndlingsstrande, så hvis du tager derhen i weekenden, er du sikker på at finde flere lokale end turister!
Stranden har et roligt hav, varmt blåt vand – til ære for havets berømmelse i nordøst – og der kan du leje cykler til en spadseretur langs kysten og endda tage til et af de mest uspolerede steder i området: Ponte dos Ingleses. Ud over perfekte fotos er udsigten utrolig!
Desuden ligger Iracema tæt på det historiske centrum, så du kan kombinere den ene tur med den anden.

Kunst- og kulturbegivenheder – Dragão do Mar

På trods af sin skønhed handler Fortaleza ikke kun om stranden, og beviset på dette er, at hovedstaden har et af de vigtigste kulturcentre i Brasilien. For dem, der kan lide museer, udstillinger og kulturelle attraktioner, er Dragão do Mar kunst- og kulturcenter et must og en dejlig udflugt! Centret er åbent hver dag fra kl. 8 til 22, og programmet kan findes på den officielle hjemmeside.
Ud over de shows, udstillinger og forskellige rejsearrangementer, der finder sted der, er det meget almindeligt at ankomme til indgangen og finde grupper af lokale, der nyder rummet, enten med danseudfordringer eller bare sludrer med hinanden.
Pladsen er meget stor, og selv om man ikke kan deltage i de tilbudte attraktioner, kan et besøg stadig varmt anbefales, fordi turen er så umagen værd, og kulturcentret er smukt, fuld af malerier på væggene, forskellige lys og broer.

Natteliv i Fortaleza

Hvis du vil nyde nattelivet i hovedstaden, er tippet at slentre ned ad gaden fra Dragão do Mar-kulturcentret og vælge, hvor du vil nyde det. Rua Dragão do Mar er den hotteste gade i byen med barer og natklubber, der garanterer sjov til den lyse morgen og muligheder for enhver smag!
Hvis du kan lide natklubber, er de mest anbefalede: Haus, Órbita, Levele og ReggaeClub. De har alle Instagram-profiler og annoncerer ugens fester der, og der er altid gratis adgang for dem, der kommer først.
Og for dem, der foretrækker en bar eller en bid mad, er der masser af muligheder i samme område, lige fra pizzeriaer til barer med levende musik eller food trucks, der er på pladsen indtil daggry (til glæde for dem, der forlader festerne).
Vi må selvfølgelig ikke glemme, at Fortaleza er berømt for sine komikere, og hvis du kan lide stand-up comedy, er dette stedet at være, og på flere barer i byen kan du se et comedy-show. Jeg er sikker på, at dit hostel kan pege dig i den rigtige retning.

Hvor skal man bo i Fortaleza

På HostelWorld er der snesevis af hostelmuligheder i Fortaleza (samt i Canoa og Jeri), men for at gøre din søgning lettere, er her de bedst beliggende og bedst bedømte af andre rejsende.

🏠 Full Sail Hostel

🏠 Beliggenhed : Meireles, Fortaleza
Vandrehjemmet har en ung, alternativ stemning og ligger 20 minutters gang fra Rua Dragão do Mar, hvor Fortalezas natteliv foregår, og kun 5 minutter fra Beira-Mar.
Morgenmad er inkluderet i prisen, og vandrerhjemmet har en bar, der er åben hver aften – det ideelle vandrerhjem, hvis du leder efter en livlig, festlig atmosfære!

Refúgio Hostel Fortaleza

🏠 Beliggenhed: Centrum, Fortaleza
Refúgio Hostel er perfekt til et par dage med hvile og ro, hvis du vil væk fra stress og jag og tilbringe et par dage i fred og ro.
Vandrehjemmet er miljøvenligt og har solvarme og et system til genbrug af vand. Morgenmaden er gratis, og der er masser af værelsesmuligheder: delte sovesale med 2 til 8 senge og private suiter.

Albergaria Hostel Fortaleza

🏠 Beliggenhed : Meireles, Fortaleza
Albergaria Hostel ligger kun 350 meter fra Iracema-stranden, og hvis du vil vågne op og gå i havet efter morgenmaden (som er inkluderet), er det her stedet!
Vandrehjemmet har et udvalg af delte og private værelser, et fællesområde, hvor man kan være sammen med andre gæster, et poolbord og en swimmingpool. Der er også en bar, som er åben hver dag foran vandrerhjemmet, og som tilbyder snacks og drikkevarer.

Bonus – har du lyst til at forlænge din rejse til fjernere strande? Jeg hjælper dig med at beslutte, hvilken du skal tage til

Hvis du har booket mere end en weekend i Fortaleza, hvad så med at forlænge din tur og besøge andre strande i Ceará, som ligger lidt længere væk fra hovedstaden? En dagstur til Canoa Quebrada eller Jericoacoara er fantastisk og en god idé, hvis du tilbringer mange dage i Fortaleza.

Canoa Quebrada, Aracati

Canoa Quebrada er stadig en meget rustik landsby midt i de farverige sandklitter, og for at komme dertil skal man blot på en 2-timers tur (med tourbus eller almindelig bus) fra Fortaleza.
Landsbyen blev berømt i 1970’erne, da en gruppe hippier besluttede sig for at slå sig ned i Canoa Quebrada, og selv med moderniteten har Canoa stadig mange træk fra dengang, og det føles som at rejse tilbage i tiden, når man er der.
Klitter, laguner og klipper er alle en del af landskabet, og der er også et lille center med lokalt kunsthåndværk.
Sådan kommer du fra Fortaleza til Canoa Quebrada: gennemsnitlig pris på R$60,00 pr. person på en returrejse – ca. R$25,00 pr. person pr. vej med bus *Det gode ved at tage bussen, bortset fra besparelserne, er, at du kan vælge det bedste tidspunkt at tage af sted og komme tilbage, og du har mere frihed i løbet af dagen, men hvis du foretrækker noget mere komfortabelt og er ledsaget af en guide, er returrejsen en god mulighed.

Jericoacoara, Jijoca de Jericoacoara


Jericoacoara ligger derimod lidt længere væk – ca. 4 timer fra Fortaleza med bus – og er en lidt mere trættende tur, men stadig meget interessant og sjov.
Jeri har flere smukke laguner med blåt vand, enorme klitter, der altid skifter plads, en landsby med snesevis af butikker og er altid fuld af turister, så den er lidt mere travl end Canoa Quebrada.
Jericoacoara har nu også en lufthavn og modtager fly fra nogle byer i BrasilienHvis du ankommer via Fortaleza, er den billigste måde at komme til Jeri med bus til Jijoca og derfra tage en lokal transport (jardineira) til landsbyen. De almindelige busser og også tourbusserne tager sig af dette, og prisen inkluderer både transporten til Jijoca og Jardineira, der går fra Jijoca til Jeri.

Sådan kommer du fra Fortaleza til Jericoacoara: ca. 170,00 R$ pr. person med transfer, pr. strækning eller rundtur – ca. 80,00 R$ pr. person, pr. strækning, med bus *Da afstanden fra Fortaleza til Jericoacoara er meget større, er udvalget af bustider lille, og hvis du kun bliver en dag, er rundturen det bedste valg både for sikkerheden med hensyn til steder at tage hen og vende tilbage samme dag og for bekvemmeligheden ved at vide, at du vil kunne se de vigtigste seværdigheder på en enkelt dag (generelt tager turene dig først til en af lagunerne og derefter til landsbyen Jeri).

Fortaleza er den perfekte destination for dem, der elsker sol, strand og byvandringer, samt de supercharmerende landsbyer, man kan finde på nogle af strandene. Når du har været der første gang, får du helt sikkert lyst til at komme tilbage igen!

📚 Om forfatteren 📚

Rebecca, der studerer Tourism Management, tilbringer en sæson i Europa på et udvekslingsophold på universitetet og deler tips om, hvordan man sparer penge, når man rejser, på Instagram.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top