Leeds på budget – din billige byguide

At udforske Leeds på et budget kunne ikke være nemmere – eller sjovere! Med fem universiteter i byens centrum er det den perfekte by for studerende og rejsende med masser af gratis arrangementer og sjove oplevelser. Atmosfæren er både afslappet og spændende, musikscenen er summende, og nattelivet er intet mindre end legendarisk.

Det er Coco og Katie her, Hostelworld Student Explorers fra University of Leeds. Efter at have boet her de sidste tre år, mens vi studerede, har vi lært alt om denne pulserende by i nord at kende og er nu meget velbevandrede i at finde de bedste budgetsteder og pengesparende hacks. Vi studerer begge kreative fag og lader os konstant inspirere af den elektriske atmosfære her – en atmosfære, du ikke må gå glip af. Lad os introducere dig til vores by!

leeds on a budget, view of the city centre from above

📷 @benjaminjohnelliot

Vores foretrukne gratis ting at lave i Leeds

Fra pints til pizzaer – man må sige, at alt i Leeds er ret billigt. Så hvorfor ikke strække de småpenge endnu længere ved at prøve nogle af de bedste ting, man kan lave i Leeds, som ikke koster noget som helst? Du ved, det giver mening!

 1. Bådtaxaen

Den gør præcis, hvad der står på dåsen. To små gule både sejler op og ned ad kanalen og fragter folk fra Docks til Royal Armouries, som er Storbritanniens ældste museum med en række våben og rustninger. Bådførerne er den komplette legemliggørelse af den venlige Yorkshire-stereotype, så forbered dig på, at der ikke er nogen af de desperate forsøg på at undgå øjenkontakt, du kan forvente i Londons undergrundsbane! Chaufførerne fungerer også som turguider, der udpeger alle de vigtigste seværdigheder undervejs og besvarer alle spørgsmål.

Afhængigt af vandstanden kører bådtaxaerne hver dag og er helt gratis – men ethvert tip, som dit backpackingbudget har råd til, vil blive taget imod med kyshånd!

leeds on a budget, boat taxi on the river

📷 @timlumley

 1. Leeds kunstgalleri

Leeds Art Gallery ligger i hjertet af byens centrum og fremviser et bredt udvalg af værker fra klassisk til moderne i alle medier. Rummene på anden sal skifter konstant, så du behøver ikke bekymre dig om at se det samme to gange. Caféen nedenunder har et klaver, hvor alle er velkomne til at spille, så lad din kreativitet flyde med kunst- og musikinspiration. Alt dette tilbydes hver dag og er helt gratis – hvad venter du på?

leeds on a budget, girl standing in leeds art gallery

 1. Kirkgate Marked

Kirkgate er det største overdækkede marked i Europa med 800 boder, der sælger et stort udvalg af produkter fra frisk fisk til blomster. Markedet var hjemsted for Marks and Spencer Penny Bazaar (the OG M&S), som stadig markeres i dag med det ikoniske markedsur.

Den udsmykkede hal med sine synlige smedejernsrammer og glasbåndsvinduer er enormt instagrammable – bonuspoint for en buket liljer til 5 pund i dine hænder! Det gratis Kirkgate Market ligger kun en kort gåtur fra togstationen og ved siden af Corn Exchange og er et must for alle, der besøger Leeds.

leeds on a budget, kirkgate market

 1. Corn Exchange

Ved siden af Kirkgate Market ligger Corn Exchange – et udvalg af finurlige, uafhængige butikker i en fantastisk Grade 1 fredet bygning i hjertet af Leeds. Det er et kreativt knudepunkt, hvor unge virksomheder trives. Hvis du vil have en potteplante, originale smykker, tøj med kant i Leeds-stil, en billig tatovering eller bare en ny vinylplade til samlingen, er Corn Exchange stedet at besøge!

leeds on a budget, inside the corn exchange

 1. Kirkstall Abbey

En 20-minutters bustur ud af Leeds centrum bringer dig til Kirkstall Abbey – den maleriske katedralruin af et kloster fra det 10

Sshh!... This is a secret

Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

. århundrede lige ned ad floden Aire. Klosteret er en stille pause fra den travle bymidte, perfekt til en eftermiddagsspadseretur, hvor man kan fortabe sig i bygningens historie. Det er også et af de bedste steder til hundeluftning i området, så du kan forvente at møde nye venner i alle former og størrelser på din gåtur!

De bedste billige spisesteder i Leeds

Det er nemt at spise godt i Leeds på et budget – bare undgå de store kæder og tag til et af byens uafhængige spisesteder. De er næsten overalt, så det er bare om at vælge! Her er tre af vores yndlingssteder til en billig munch:

 1. Water Lane Bådehus

Uden tvivl vores yndlingsspisested i byen! Det har utrolige tilbud og måltider, der er perfekte for alle, der besøger Leeds på et budget. Det ligger i et gammelt bådskur, som er blevet perfekt omdannet til en varm, hjemlig og klassisk britisk pub og restaurant. Vi anbefaler, at du planlægger dit besøg, så det falder sammen med de dage, hvor de tilbyder nedsatte pizzaer – 50% rabat på søndage og mandage. De er de bedste i Leeds, og til de priser må du ikke gå glip af dem!

leeds on a budget, people sitting outside at water lane boathouse

📷 @waterlaneboathouse

 1. Mai’s Thai Café

5 pund for måltider før kl. 17, behøver vi sige mere?! Det er et godt tilbud i dette lækre, autentiske thailandske køkken, hvor man kan medbringe sin egen sprut. I et kontaktløst samfund er vi altid mere end glade for at gå til en hæveautomat for at kunne spise på dette sted, hvor man kun kan betale med kontanter.

 1. LS6

I hjertet af Leeds’ Hyde Park finder du denne super funky, uafhængige café. Det er også de studerendes foretrukne mødested lørdag morgen, hvor de kan stille deres tømmermændsbehov, som kun LS6 kan, med deres berømte Yorkshire-morgenmad, en friture med alt tilbehør (også kendt som kongen af alle tømmermændsretter)! Ud over en episk brunchmenu er de også vært for en række arrangementer om aftenen, fra jazz og open mic-aftener til pubquizzer. LS6 tilbyder alt dette i deres nyrenoverede, livlige sociale omgivelser, som er det perfekte sted at møde studerende og andre rejsende!

Leeds natteliv

Med et så stort antal studerende i hele byen findes der ikke en kedelig aften i Leeds, da der altid er fantastiske klubarrangementer, koncerter og festivaler at kaste sig over!

 1. Greek Street er altid et godt sted at starte aftenen med sjove cocktailbarer at udforske – især The Alchemist, hvor de blander videnskab og alkohol for at skabe de mest fortryllende cocktails til omkring 8 pund.
 2. Royal Park Pub er et stort hotspot på University of Leeds. Tirsdag aften tilbyder de pints til nedsat pris, hvilket trækker alle studerende til vandhullet for at socialisere. Pubben har en livlig ølhave med et vægmaleri af Leeds omkring sig og en pergola med lyskæder i hjørnet. Den seneste udgave af dette livlige etablissement er klubben, der netop er åbnet nedenunder. Den er vært for en række gæste-DJ’s mandag aften, som præsenterer de nyeste talenter fra Leeds. Alle, der besøger Leeds på et budget, bør gøre et besøg på Royal Park Pub til et must!
 3. Headrow House er et andet unikt sted i Leeds, hvor man kan tilbringe mange eftermiddage og aftener med at se på Leeds’ skyline og beundre den enorme neonbelysning og de funky siddepladser, der pryder denne tagbar i byens centrum. De afholder også klubarrangementer i sommermånederne, som viser sommer i Leeds, når det er bedst!

leeds on a budget, stay hydrated sign at The Headrow in Leeds

📷 @garybpt

Hvor man kan bo i Leeds på et budget

Vi anbefaler, at du bor i Leeds centrum eller Hyde Park, så du kan være så tæt på begivenhederne som muligt.

Hyde Park er byens studentercentrum og ligger tæt på alle de mest populære studenterpubber – inklusive Royal Park Pub. Med masser af vegetariske og veganske steder og en stadigt voksende liste over ølbarer, der åbner, tager dette område helt sikkert titlen som Leeds’ cooleste kvarter. Det er også tæt på alle de bedste chippies til den vigtige gåtur hjem efter pubben!

Byens centrum er også et godt valg. Alt er kompakt og let at gå til, og der er masser af uafhængige butikker og lokale perler at udforske selv på de travleste gader. Uanset hvad du beslutter dig for at lave, er du tæt på det hele, hvis du bor her.

Tag et kig på vores hostels i Leeds for overnatning på budget.

leeds on a budget, leeds town hall

📷 @garybpt

Tak, fordi du læste vores guide til Leeds på et budget! Hvis du besøger denne fantastiske nordlige by, så prøv nogle af vores anbefalinger for at få en autentisk oplevelse, som du ikke får fra en Google-søgning. Har du flere insidertips om Leeds, du gerne vil dele? Lad os vide det i kommentarerne nedenfor!

Find flere hostels i England

Fortsæt med at læse: ⬇️

🌟 Bøger, både og backpacker-tilbud – vores yndlingsting at lave i Oxford

🌟 22 steder at besøge i England, som rejsebloggere elsker

🌟 De 15 bedste hostels i Storbritannien

Om forfatterne:

Coco og Katie er vores Hostelworld Student Explorers fra University of Leeds. Find ud af mere om vores studerende her, eller følg dem på Instagram på @cocoravan og @kvankan.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top