Skjulte perler: Oplev de bedste ting at lave i nærheden af Kings Cross

Hvis der var en pris for det mest dramatisk fornyede område i London, så ville Kings Cross vinde uden tvivl. Tilbage i 1990’erne var det en smogfyldt, tilstoppet pulsåre i det britiske tognetværk, berømt for at være elendig og fuld af livets mere usle sider. Tyve år og millioner af pund senere er de to stationer Kings Cross og St. Pancras nu en passende storslået indgang til hovedstaden. Uanset om man stiger af Eurostar, forbereder sig på et stort eventyr i udlandet eller er på udkig efter en god dag i byen, byder den fornyede Granary Square, den klassiske Euston Road og den stadig voksende York Road nu på et fremragende udvalg af fantastiske barer, butikker, restauranter, museer og meget mere. Læs videre for at finde de bedste ting at lave i nærheden af Kings Cross.

1. Grain Store

things to do near kings cross - Grain Store

Denne restaurant fra den prisbelønnede franske maestro Bruno Loubet er juvelen i Granary Squares krone. Det industrielle lokale er blevet renoveret og ombygget, så alle gæster kan se det vidunderlige åbne og lyse moderne køkken, der er indrammet af gammelt murværk. Uanset om man kigger ind til en hurtig cocktail eller lækre snacks, er standarden altid høj. Mens hovedmåltiderne er ret dyre, byder heldagsmenuen på alle mulige velsmagende godbidder til under en tier, herunder det enestående chorizo ‘scotch egg’ med grøntsager, fennikel og aioli.

Heldagsmenu serveres mandag-fredag kl. 12.00-22.30 / lørdag kl. 15.30-22.30. Granary Square, King’s Cross, 1-3 Stable St, London N1C 4AB

2. House of Illustration

things to do around kings cross - house of illustration

House of Illustration er Storbritanniens eneste offentlige galleri, der udelukkende er dedikeret til illustration, med et kreativt program af udstillinger, foredrag og events. Det blev grundlagt af Sir Quentin Blake og åbnede i juli 2014 i hjertet af King’s Cross, og det er stedet, hvor man kan se, lære om og nyde illustration i alle dens former – fra reklamer til animation, billedbøger til politiske tegneserier og videnskabelige tegninger til modedesign. Nogle af landets mest anerkendte tegnere og illustratorer (hvoraf mange er udstillet på væggene) afholder workshops og særlige arrangementer.

Åbningstider: Tirsdag – søndag 10.00 – 18.00 2 Granary Square, King’s Cross, Kings Cross, London N1C 4BH

3. Camley Street Naturpark

things to do around kings cross - Camley Street Natural Park

Dette innovative og internationalt anerkendte reservat på bredden af Regent’s Canal er to unikke hektar vildt grønt område lige i hjertet af London, et sted for både mennesker og dyreliv. CamleyStreet Natural Park blev skabt fra en gammel kulplads tilbage i 1984. Den er populær blandt alle slags mennesker, der søger et pusterum fra byens summen, og den er også et knudepunkt for frivillige fra London Wildlife Trust. Reservatet har et besøgscenter og er et naturligt levested for fugle, sommerfugle, padder og en rig variation af planteliv. Et perfekt sted at tage de små med grønne fingre med hen på en lys forårsdag.

Åbningstider: Vinter 10.00-16.00, sommer 10.00-17.00. 12 Camley St, London N1C 4PW

4. Campingvogn

Caravan, som ligger ved siden af Grain Store, tilføjer lidt mere liv til sin nabos klasse. Det er det perfekte sted at spise morgenmad, inden man begiver sig ud i verden, fyldt med de mest originale ingredienser, så man kan komme godt i gang med dagen. Der er deres version af en fry-up, klassiske eller bagte æg med Merguez-pølse og grillede baked beans med chorizo. Hvis du har lyst til noget lidt mere eksperimenterende, så er courgette- og majsfritterne med chilimarmelade en sikker vinder.

Åbningstider: Mandag/tirsdag kl. 8-22.30; onsdag/torsdag kl. 8-23; fredag kl. 8-24; lørdag kl. 10-24; søndag kl. 10-16. 1, Granary Building, Granary Square, London N1C 4AA

5. Det græske spisekammer

things to do around kings cross - The Greek Larder

I takt med at det nye Kings Cross-område har udviklet sig, er dets udkanter også begyndt at blomstre med fremragende steder som Greek Larder. En dobbelt delikatesseforretning og restaurant, der fremviser græsk mad, når den er frisk og lækker. Grundlagt af den prisbelønnede Theodore Kyriakou, fremviser de de fineste græske produkter, herunder oste, charcuteri, oliven, kykladisk honning, bælgfrugter, traditionelt slik og delikatesser: det bedste fra små regionale producenter.

Åbningstider: Mandag – fredag 8.00 – 22.30; lørdag 10.00 – 22.30; søndag 11.00 – 16.00. ArtHouse, 1 York Way, London N1C 4AS

6. Kongernes stjerne

things to do around kings cross - star of kings

Denne fantastiske pub har taget godt imod de forandringer, der sker i området, og har givet sig selv en makeover fra sin snuskede fortid, og det høster den nu frugterne af. Hvis du vil have en burger og en pint, findes der nok ikke mange bedre steder i Kings Cross. Den fantastiske, idiosynkratiske menu omfatter Kings (med oksehale-chili), Elvis (med jordnøddesmør og banan!) og den passende navngivne vegetariske Morrissey. I mellemtiden er der nedenunder et lavloftet opvisningsrum, der er perfekt til comedy. Her afholdes regelmæssigt Comedy Grotto, hvor alternative legender som Kevin Eldon, Simon Munnery og Mae Martin afprøver nye gags, plus en række fremragende musikaftener, herunder Londons eneste Disney- og musicalklubaften: ‘Pure Unfortunate Souls’!

Åbningstider: Mandag – torsdag kl. 11.30 – 24.00; fredag kl. 11.30 – 01.00; lørdag kl. 12.00 – 01.00. 126 York Way, London N1 0AX

7. Kerb


Things to do near Kings Cross in the Summer - Kerb

Til trods for alle de fremragende restauranter, der er spiret frem omkring Kings Cross, er dette pop-up madcenter byens signatur. Selvom den er lukket i de regnfulde vintermåneder, er Kerb et af de fineste udstillingsvinduer for up and coming street food i London. Med alt fra vietnamesisk pho til damned if we know er der altid et kalejdoskopisk udvalg af kulinariske lækkerier her.

Åbningstider: Forskellige – tjek hjemmesiden. Stable St, Kings Cross, London N1C 4AA

8. Platform 9 3/4

things to do around kings cross - Platform 9 3/4

Hvis det er første gang, du er i London, og du er Harry Potter-fan, så er dette et absolut must. Der er en velassorteret gavebutik ved siden af, men det sjove er at se, hvor højt man kan hoppe, mens man holder vognen for at få det perfekte “jeg er på vej til Hogwarts via magi”-billede.

Åbningstider: Søndag – fredag kl. 5.00 – 1.36; lørdag kl. 5.00 – 1.11. Kings Cross Station, London N1C 4AP

9. Skip Garden Køkken

things to do around kings cross - Skip Garden Kitchen

Blandt de sofistikerede bistroer og pubber, der er vokset op, tilbyder Skip Garden lidt jordnær hjemlighed og sjov. Mens Kings Cross er blevet ombygget, har den været fyldt med containere, så dette firma besluttede at redde og genbruge dem ved at fylde dem med jord, frø og – med tiden – lækre grøntsager. Nu er de åbne og sælger lækre supersalater fra deres interimistiske haver samt scones, crumpets og forfriskende te.

Åbningstider: Tirsdag – lørdag kl. 10.00 – 16.00 Tapper Walk, London N1C 4AQ

10. 2Northdown

Efter officielt at have åbnet dørene i juni 2017 er 2Northdown hurtigt blevet det foretrukne sted at optræde for de bedste navne inden for comedy, med både eliten og de allernyeste gæster. Teamet har arbejdet hårdt for at skabe et multifunktionelt sted, der kan bruges til en bred vifte af intime live-events, private arrangementer og endda som øvelokale. Det erfarne personale med speciale i branchen hjælper med at gøre hvert show så sjovt som muligt!

Åbningstider: 9.00 – 23.00 2 Northdown St, London N1 9BG

11. Det britiske bibliotek

things to do around kings cross - The British Library

Det siger måske sig selv, men en tur til London bør altid inkludere British Library. Lad ikke dette store, ikoniske sted gå dig forbi, når du ankommer til London. Ud over den konstant fortryllende statue af Sir Isaac Newton er der altid en række fremragende udstillinger om så forskellige emner som tegneseriens historie, en tryllebindende række religiøse tekster fra tidligere århundreder til en historie om erotisk litteratur! For de lokale indeholder biblioteket en fremragende café og wi-fi – det perfekte sted at slå sig ned og arbejde omgivet af de fineste tænkere, der er bundet ind i papir og lim.

Åbningstider: Mandag/fredag kl. 9.30-18.00; tirsdag-torsdag kl. 9.30-20.00; lørdag kl. 9.30-17.00; søndag kl. 11-17.00. 96 Euston Rd, London NW1 2DB

12. Wellcome-samlingen

things to do around kings cross - Wellcome Collection

Et museum dedikeret til medicin lyder måske lige så sjovt som en tur til lægen for at få en influenzavaccination, men Wellcome Collection huser et fascinerende udvalg af mærkværdigheder og kuriositeter samt en regelmæssigt skiftende hovedudstilling. Samlingens hjerte er en rejse, der beskriver lægevidenskabens fremskridt gennem tiderne, og som bør fascinere, afsky og lindre de besøgende over, at de lever i den moderne tids ende. Vores permanente favoritudstilling er baseret på genstande indsamlet af den bizarre Henry Wellcome selv. Han var en mand af mange dele: iværksætter, filantrop, videnskabsmæcen og pioner inden for luftfotografering. Han skabte også et af verdens største museer: et enormt lager af beviser på vores universelle interesse for sundhed og kroppen. Mere end 150 år efter hans fødsel i 1853 genforener denne udstilling et tværsnit af ekstraordinære genstande fra hans samling, lige fra diagnostiske dukker til japanske sexhjælpemidler, og fra Napoleons tandbørste til George III’s hår.

Åbningstider: Tirsdag/onsdag, fredag – søndag kl. 10-18; torsdag kl. 10-22. 183 Euston Rd, London NW1 2BE

13. Drink Shop Do

things to do around kings cross - Drink Shop Do

En Frugl-favorit. Denne kunst- og håndværkscafé er designet til at få det bedste frem i folk. Tilgængelig nok til, at familier altid føler sig velkomne. Opmuntrende nok til, at selv de mest ubehjælpsomme mennesker føler sig begejstrede for at komme og prøve kræfter med noget nyt. Det er også fyldt med nok god humor til, at det er en hipster-fri zone! Kom forbi en hvilken som helst aften i ugen for at lave Lionel Richie-kiks, kæmpe Lego-kiks eller lege beskidt prik til prik!

Åbningstider: Mandag – torsdag kl. 10.30 – midnat; fredag – søndag kl. 10.30 – 02.00. 9 Caledonian Rd, London N1 9DX

14. Nedsmeltning

things to do around kings cross - Meltdown

Meltdown er officielt den første og eneste “eSports”-bar i London, den ultimative bar for gamere. Denne bar i London er et fristed for spilfanatikere med drinks, der udelukkende har spiltema, og med alle de nyeste og mest populære spil er der noget for enhver smag. For de hardcore spillere er der Starcraft og League of Legends på to battle style-borde. Hvis du er til noget lidt mere afslappet, er der et par Xbox 360’ere udstyret med kampspil som Injustice og Street Fighter. Der er endda arkadecontrollere til de mere gammeldags spilfans. Så uanset om du er en håbefuld button-basher eller en kunstfærdig gaming-troldmand, er der alt, hvad du kan ønske dig her.

Åbningstider: Søndag – torsdag 17:00 – 24:00; fredag 17:00 – 01:30; lørdag 14:00 – 01:30. 342 Caledonian Rd, London N1 1BB

15. Bree Louise

things to do around kings cross - Bree Louise

Hvis du har rhododendron-skæg, en strikket redningsbådsmandstrøje og elsker en rigtig øl, så er dette sted dit mekka. Med en konstant skiftende menu af gæsteøl og cider, som alle har en heftig slagkraft, er denne fremragende pub i en baggade et fantastisk sted at blive dampende beruset i weekenden.

Åbningstider: Mandag – lørdag kl. 11.30 – 23.00; søndag kl. 12.00 – 22.30 69 Cobourg St, London NW1 2HH

Nogle gode hostels i Kings Cross

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top