Tag en dukkert på de bedste strande på Ibiza

Language Specific Image

Ibiza er måske en lille balearisk ø, men når det kommer til strande, mangler den bestemt ikke noget. Fra hvide sandbugter, der er ideelle til at fange solnedgangen, til forladte bugter, der er gennemsyret af sagnomspundne myter, har Den Hvide Ø noget, der passer til enhver hengiven strandelskers behov. For at bevise, at Ibiza er mere end bare natteliv, præsenterer vi her de bedste strande på Ibiza, så du kan dykke ned og gå på opdagelse.

1. Cala Gracioneta

Gemt væk på Ibizas vestkyst ligger Cala Gracioneta, som er en sød lille bugt lige nord for San Antonio. Den hesteskoformede bugt er populær blandt par og familier, men dens beskedne størrelse lægger ikke en dæmper på dens tiltrækningskraft som et populært tilholdssted. De, der ved besked, kommer tidligt for at undgå menneskemængderne og for at nyde det stille, turkise vand, som blidt slår mod kysten. Om aftenen er det det perfekte sted til at se solnedgangen, når El Chiringuito – strandens eneste restaurant – skruer op for romantikken ved hjælp af nogle eventyrlys og afslappede melodier. For at komme derhen skal du følge promenaden, der snor sig rundt om kysten fra Sunset Strip. Nogle steder er den stenet, men det er ikke noget, man ikke kan klare med et godt fodfæste.

Bedst til: at komme ud af San Antonio til fods

2. Cala Saladeta

Gå nord for Cala Gracioneta, og til sidst vil du støde på Cala Saladeta, som uden tvivl er en af juvelerne i Ibizas glitrende strandkrone. Det kræver en relativt usikker klatretur over et klippefremspring, så medbring kondisko, men når du først er gledet, gledet og gledet over dem, indser du, at det er anstrengelserne værd. Men hvorfor? Fordi det med sit diamantklare vand og rosa-gyldne sand nærmest er et paradis. Den gode nyhed er, at der er flest voksne, så skrigende børn er en sjældenhed, og så er der en fyr, der laver friske mojitos for 5 € og leverer dem direkte til dit strandhåndklæde, på repeat.

Bedst til: at drikke mojitos, naturligvis

best beaches in ibiza - Cala Saladeta

3. Cala Tarida & Ibiza Henge

Endnu et vidunder på vestkysten, Cala Tarida, er en kolossal sandstrækning, som er populær blandt familier. Men lad dig ikke afskrække af det, det er stadig en fantastisk allrounder og et værdigt sted for et par timers soltilbedelse. Med solbrændt ansigt og håndklæde på hovedet kan du tage nordpå på jagt efter Cala Llentia og Ibizas egen version af Stonehenge – det dristige navn Ibiza Henge, suk. Dette friluftsmonument på klippetoppen består af 13 stensøjler, der majestætisk rækker 10 meter op i himlen. Undervejs ved du, at du er på vej i den rigtige retning, når du passerer gennem et par gamle trædøre med arabisk inskription, der perfekt indrammer den berømte ø Es Vedrà i det fjerne – nu er det tid til at tage de helt rigtige solnedgangsbilleder.

Bedst til: Insta-værdige snaps

4. Punta Galera

Punta Galera er en favorit blandt det frisindede publikum og er mindre en strand, mere en række terrakottafarvede klipper, der falder ned i Middelhavet nedenfor. Det er imponerende ved solopgang, når verden er i bevægelse, og stenene endnu ikke er varmet op, men det er især magisk ved solnedgang, når klipperne lyser op, og yogierne ankommer for at udføre den daglige tilbedelse. Ikke desto mindre er det værd at blive hele dagen, for snorklingen er fantastisk, der er ofte en improviseret drikkebod (her serveres også mojitos), og hvis du er heldig, kan du måske få en snak med Alex – den fastboende vagabond, der har slået sig ned i en af hulerne – som er fuld af underholdende anekdoter.

Bedst til: en autentisk Ibiza-oplevelse

5. Benirràs

Lige på nordspidsen af Ibiza er Benirràs ikke den nemmeste strand at komme til, men hvis du kan lide solnedgange ledsaget af den fortryllende lyd af trommer og bål, må du ikke gå glip af denne. En blid bue af stenet sand omgivet af fyrretræsdækkede klippetoppe – om dagen er den omkranset af liggestole, men om aftenen bliver den levende, især om søndagen, når trommeslagere ankommer for at akkompagnere solens afgang, når den synker ned under horisonten. Ankom tidligt, så har du masser af tid til at kigge på hippiemarkedet, som er fyldt med tøj, tilbehør og alle mulige ting, du ikke engang vidste, du ville have. Taxaer er dyre, og trafikken er altid forfærdelig, så den bedste måde at ankomme på er med bus. Du kan tage en direkte fra San Antonio og Ibiza by.

Bedst til: en ceremoniel solnedgang

best beaches in Ibiza -Benirràs

6. Cala Conta

Selvom Cala Conta er Ibizas mest populære og dermed overfyldte strand, har den masser af charme. I højsæsonen kan du ankomme tidligt, så du ikke skal lede efter plads mellem håndklæderne, eller du kan komme ved solnedgang, hvor du kan slå dig ned på en sandbænk og beundre det største show på jorden, mens det udfolder sig foran dig. De modige blandt jer vil måske stadig tilbringe en hel dag her, og hvem kan bebrejde jer det, når vandet er så klart som gin og sandet så fint som fe-støv. Du kan ankomme fra San Antonio med bus eller båd, og her er et lille insidertip: Hop over klipperne til venstre for parkeringspladsen og snup en drink fra Cala Escondida, en rustik chiringuito, der er langt billigere end Sunset Ashram på hovedstranden.

Bedst til: at vise mod over for store menneskemængder. Fuerza

7. Playa d’en Bossa

Playa d’en Bossa er ikke den mest pittoreske strand, men alligevel en tilføjelse til bucketlisten, og det er her, alle tager hen for at fortsætte festen, primært fordi det er lige uden for døren til de fleste af øens superklubber. Idéen er at tage hen på en klub (DC-10, Ushuaïa og HÏ ligger alle i nærheden), danse til fødderne gør ondt og så, når solen står op, tage hen til stranden, hvor du kan undre dig sammen med dine venner over livets skønhed og dissekere løjerne fra aftenen før. Det er faktisk den længste sandstrækning på hele øen, og hvis du går til den sydlige ende, finder du et af Ibizas syv originale vagttårne, som er et endnu mere imponerende fund kl. 6 om morgenen.

Bedst til: at holde drømmen i live

best beahes in ibiza - Playa d’en Bossa

8. Atlantis

Atlantis, som engang var en velbevaret hemmelighed, men som nu er på radaren hos de fleste besøgende, der ved, hvad de taler om, befinder sig stadig i den mystiske verden. Det skyldes til dels, at det er vanskeligt at nå frem – man skal klatre ned ad en stejl klippeside, der er dækket af løst grus, men det skyldes også, at skulptører og stenhuggere gennem århundreder har hugget de gamle klipper ud til en række spektakulære monumenter, der giver stedet en næsten overjordisk tiltrækningskraft. Læn dig ned og nyd stemningen, mens du solbader på en platform, men sørg for at have nok energi (og vand) til den tunge opstigning. Det ligger på den sydvestlige del af øen, og det er alt, hvad du får – at finde det er en del af oplevelsen.

Bedst til: et eventyr

9. Aguas Blancas

Aguas Blancas er en stor sandstrækning med rødfarvede klipper som baggrund, og det er en favorit blandt de lokale af flere grunde. 1. Placeringen på den østlige del af øen gør det til et fantastisk sted at fange daggryet. 2. Det er et af de eneste steder på Balearerne, hvor der på blæsende dage er bølger af nogen art. 3. Det er officielt en nudiststrand, så tøjet er smidt til fordel for at løbe rundt i bar overkrop. Og det skal I ikke spotte, nejsigere, for tro os, når vi siger, at du ikke har levet, før du har oplevet at svømme nøgen i solopgangen mindst én gang i dit liv. Tro os, du vil ikke fortryde det.

Bedst til: at smide tøjet

10. Es Portitxol

For dem, der godt kan lide at anstrenge sig lidt, før de dukker op på Utopias kyster, er Es Portitxol et must. Oppe på Ibizas nordkyst skal man gå 1,5 km og holde øje med en hemmelig sti, så man ikke går glip af den. Når man kommer derned, mødes man af en halvcirkel af øde klipper, et par fiskerhytter og turkisblåt vand, der er så klart, at det næsten er gennemsigtigt. Det bedste af det hele? Der er næsten aldrig nogen her, så I er stort set garanteret at have hele stranden for jer selv. Og så er der en slags rebgynge på vej ned, perfekt til at udleve dine Indiana Jones-inspirerede fantasier.

Bedst til: total ensomhed / Harrison Ford-imitationer

Find et hostel i Ibiza

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top