Vandreture, bryggerier og mørk kunst: fantastiske ting at lave på Tasmanien

Language Specific Image

Østaten Tasmanien er en af Australiens hotteste destinationer, fordi den henvender sig til en række rejsende og deres forskellige behov. Naturelskere kan nyde at vandre rundt i områder med enestående naturskønhed og ofte se det lokale dyreliv, mens madelskere vil blive begejstrede for de friske, sæsonbestemte produkter og den høje kvalitet af restauranter og caféer rundt om i staten. Kunstentusiaster, vi har ikke glemt jer – Tasmanien har nogle elegante og moderne kunstgallerier – mens historieinteresserede kan spore både den moderne og naturlige historie i ø-staten. Du kan få en ferie fyldt med total luksus eller rejse på et stramt budget – uanset hvad, vil du stadig have det sjovt. Her er nogle sjove og fascinerende ting, du kan lave i Tasmanien på din rejse til denne østat.

Ting at lave i Hobart

Lad os starte med et besøg i Tasmaniens fantastiske hovedstad, Hobart. Der er masser af ting at lave i Hobart, uanset alder, rejsestil eller budget.

Besøg MONA

Museum of Modern and New Art er det største privatfinansierede galleri i Australien. Det har været åbent siden midten af 2011 og viser primært den private kunstsamling af David Walsh, en tasmaner, der blev rig på hasardspil og skabte museet som en måde at give tilbage til staten på (især fordi tasmanere har gratis adgang).

Tip: Prøv at time dit besøg i hovedstaden med Dark Mofo Festival. Den løber over ti dage i juni måned (inklusive vintersolhverv) og er hurtigt ved at blive en af landets mest kontroversielle fejringer af kunst og kultur.

Things to do in Tasmania-red car MONA museum

Tjek Salamanca-markedet ud

Dette udendørs marked afholdes hver lørdag i Hobart, lige ved siden af havnefronten. Der er 300 boder med alt fra mad til tøj, smykker, håndlavet tømmer og lædervarer. Hvis du kan lide at shoppe lokalt og har lyst til at tage et lille stykke Tasmanien med hjem, er Salamanca det helt rigtige sted at tage hen.

Udforsk Battery Point

Battery Point er Hobarts ældste forstad og også den smukkeste. En sjov kendsgerning: Det er også fødestedet for Hollywoods guldalderskuespiller Errol Flynn. Hvis du er på budget og leder efter gratis ting at lave i Tasmanien, bør du udforske denne del af Hobart. Gaderne i Battery Point er stort set forblevet uændrede, siden de blev bygget i 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet. Start din gåtur på Kelly’s Steps ved Salamanca Place, fortsæt til Arthur Circus, hvor du finder Hobarts ældste hytter, og afslut den på en af de mange restauranter, pubber eller tearooms, der ligger spredt langs vejen.

Spis på nogle af de fantastiske restauranter i byen

Hobart har en lille, men imponerende god restaurant- og barscene, og hele Tasmanien er langsomt ved at skabe sig et navn på den internationale madscene. Prøv nogle af byens bedste på Aløft (gourmet med udsigt over havnen), Ettie’s (europæisk bistro med cocktails), Templo (en lille vinbar med italiensk-australske retter) eller Dier Makr (en boutique bistro og vinbar). Hvis du er i humør til dessert, kan du gå direkte til Sweet Envy og mæske dig i en lækker kage.

Klatre til toppen af Mount Wellington

Hobart ligger i skyggen af Mount Wellington, og det er muligt at gå, cykle eller køre til toppen af bjerget (afhængigt af din motivation på det pågældende tidspunkt). Herfra vil du blive belønnet med en 360° udsigt over Hobarts byspredning, og lad mig sige dig, at det bestemt er anstrengelserne værd.

Tip: Husk at tjekke vejrudsigten, før du begiver dig op, da Mount Wellington ofte kan være indhyllet i skyer, og det er endda sket, at det har sneet om sommeren.

Things to do in Tasmania - climb mount wellington

Spis fish and chips på molen

Hvis disse muligheder er uden for dit budget, eller du har lyst til et afslappet måltid ude i det fri, bør du tage direkte til molen. Her er der masser af muligheder for fisk og skaldyr, fra kolde skaldyrstallerkener til den ydmyge fish and chips. Snup noget mad, træk en stol op og nyd udsigten.

Snup en drink på Cascade Brewery

Cascade blev grundlagt i 1824 og er det ældste bryggeri i Australien. Det er en af de mest populære turistattraktioner i Hobart og ligger kun 4 km fra byen. Hvis du er interesseret i en rundvisning på bryggeriet, skal du sørge for at booke den inden din rejse. Alternativt kan du tage en smagsprøve med en blanding af fire øl og/eller cider – tag dem med udenfor og drik dem, mens du slapper af i det omkringliggende område.

Find et hostel i Hobart

Andre ting at lave i Tasmanien

Der er selvfølgelig en hel stat at udforske uden for Hobart. Her er nogle andre steder, du bør overveje at besøge i løbet af din tid i Tasmanien.

Tag en dagstur til Port Arthur

Port Arthur har set mange inkarnationer, fra en lille bosættelse til et straffefangeområde og nu et frilandsmuseum. Det er desværre også stedet for den største massakre i Australiens nyere historie, som fandt sted i 1996. Det er omkring 90 minutters kørsel fra Hobart – at køre i bil er en populær mulighed, eller alternativt kan man tage på en organiseret tur. Port Arthur er bestemt et sted på Tasmanien, som er et besøg værd – der tilbydes guidede ture og planlagte foredrag i de forskellige bygninger på stedet. Hvis du planlægger dit besøg til efter mørkets frembrud, kan du hoppe på en spøgelsestur til det mest aktive hjemsøgte sted i Australien.

Things to do in Tasmania - port arthur

Udforsk Bruny Island

North og South Bruny Island er let tilgængelige fra Hobart (mindre end to timer fra byen) i bil eller bus, og man kan også tage færgen til øen. Bortset fra den barske naturlige skønhed er øens virkelige højdepunkter dyrelivet og produkterne. Pingviner og havfugle kalder den deres hjem, og det er muligt at se sæler og delfiner boltre sig i vandkanten. Man kan også spise sig mæt, især i friskfanget fisk (Tasmanien er en drøm for dem, der elsker fisk og skaldyr).

Vandre gennem Tasmazia og udforsk Lower Crackpot

Tasmazia ligger i et område kendt som “det forjættede land” i den nordlige del af staten og er hjemsted for den største hækkelabyrint på den sydlige halvkugle – det er da en imponerende aktivitet, man ikke må gå glip af, ikke sandt? I hjertet af labyrinten ligger “Lower Crackpot”, en hylende morsom modelby fyldt med forfærdeligt geniale ordspil og en hyldest til australsk kultur. Det er en fantastisk destination for familier, men det kan også være meget sjovt at udforske den som single, par eller med en gruppe venner.

Tip: Prøv at komme hellere tidligere end senere og helst på en hverdag – hvis du gerne vil undgå menneskemængder i skolealderen.

Things to do in Tasmania - tasmazia model village

Slentre rundt i Cataract Gorge

Cataract Gorge og First Basin ligger kun få minutter fra Launcestonscentrum og er et naturvidunder. Kløften er hjemsted for en offentlig park fyldt med gå- og vandrestier, smukke haver og restauranter. Måske får du endda nye venner i form af påfugle og wallabies, der vandrer rundt på området. Der er en hængebro, som fører til et udkigspunkt med en fantastisk panoramaudsigt. Du kan også tage verdens længste stolelift med et enkelt spænd og endda tage en dukkert i den lokale swimmingpool (sikke et syn at se, når man tager sine svømmetag). Hvis du befinder dig i Launny, er det værd at afsætte en formiddag eller eftermiddag til at udforske parken, især fordi det er gratis at komme ind.

Besøg Freycinet National Park og se ud over Wineglass Bay

Freycinet er måske et af de smukkeste steder på Tasmanien, selv med den hårde konkurrence. Det er en ideel destination for vandreture og fuglekiggeri. Ivrige vandrere vil blive belønnet med en smuk udsigt fra udsigtspunktet over parkens mest berømte strand (som rutinemæssigt finder vej til listen over de bedste strande i Australien), Wineglass Bay. Indgang til parken med bil koster $24. Du kan også springe parken over og hoppe på et krydstogt, der tager dig direkte ud til bugten, hvor du kan se masser af dyreliv (havfugle, sæler og delfiner for blot at nævne nogle få) undervejs.

Things to do in Tasmania- Freycinet National Park- wineglass bay

Dette er blot nogle få af de bedste ting, man kan lave på Tasmanien, og det er blot en smagsprøve på, hvad delstaten har at byde på. Du vil planlægge flere ture til Tassie, før du overhovedet har sat dig på flyet (eller måske færgen, hvis du kommer fra Australien) hjem igen.

😎 Book dit hostel i Tasmanien 😎

Om forfatteren

LC Hunter er en tidligere expat, som i øjeblikket udforsker sit hjemland Australien. Hun har to ambitioner i livet – at rejse plastikfrit og en dag bo på en gård i Tasmanien med 11 hunde, en dværggris og flere pygmæ-geder. Følg hendes rejser rundt i Oz og forsøg på at omfavne en grønnere livsstil på hendes blog Birdgehls og på Facebook.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top