Verdens barer på taget

Rooftop Bars of the World

Drop de overfyldte, dyre turisttårne til fordel for nabolagets tagbarer, når du besøger en by.

Nyd en drink, stemningen, menneskene og udsigten over byen og tagene. Du sidder måske ikke altid på det højeste punkt i byen, men for prisen af en billet til et tårn kan du få en drink eller to i stedet. Her er et par tagbarer, som er unikke og elsket af de lokale i deres byer, og som du kan opsøge på dine rejser rundt i verden.

rooftopbars

Berlin – Klunkerkranich

På toppen af et meget almindeligt indkøbscenter i Østberlin skal du sno dig gennem parkeringspladsen for at finde denne tagbar højt oppe. Berlins orange hustage og parabolantenner breder sig ud foran dig fra baren med sin træterrasse og sin helt egen blomstrende have, som du frit kan vandre igennem.

berlin

Dette er i høj grad en bar, hvor folk kommer om dagen for at nyde Berlins sol, men den er lige så livlig om aftenen. Folk slapper af overalt, fra stolene til trappen og gulvet, mens de nipper til drinks og spiser den hjemmelavede pizza.

berlin2

Paris – Monceur

Der er et hemmeligt solnedgangssted oppe over Paris i det fremadstormende kvarter Belleville, hvor pariserne mødes for at se solen gå ned bag Eiffeltårnet på lang afstand.

paris

Monceur, en afslappet restaurant/bar med brætspil, ligger på denne bakketop i Belleville med den perfekte udsigt over Paris. Du kan også snuppe en flaske vin og nogle snacks og sætte dig i den smukke Parc de Belleville overfor baren lige før solnedgang.

paris2

Brisbane – Up Bar

Øverst oppe på et af Brisbanes nyeste boutiquehoteller er der en bar på en terrasse, luftig og lys, som passer perfekt til det gode vejr i byen næsten året rundt. Det moderne rum fyldes med arbejdere fra det omkringliggende kvarter på hverdage efter arbejde og lokale solelskere i weekenden.

brisbane

Melbourne – nøgen i himlen

Højt oppe i himlen over de smukke gamle bygninger i Fitzroy ligger denne tagbar, som er bedst til solrige Melbourne-dage og varme nætter.

melbourne

Gå ind gennem den snuskede og cool pub Naked For Satan, tag den mørke elevator op og kom op på øverste etage med udsigt i alle retninger.

melbourne2

Portland – Slammer Tavern

Med udsigt over Portlands centrum og bjergene omkring byen er denne dykkerbar, der er elsket af de lokale, beskeden og autentisk. Sid udenfor og nyd solnedgangen på picnicborde, eller spil 80’er-arkadespil indenfor (Pac-man eller Big Buck Hunter?), mens klassiske barmusik toner ud over hovedet.

portland

Ubud, Bali – Sari Organik

Denne kræver en smule beslutsomhed, for man skal gå omkring en kilometer gennem rismarkerne for at finde denne restaurant og bar. Du kommer forbi lokale, der transporterer overdimensioneret og upassende gods på motorcykler, vilde grønne rismarker, ænder og andre dyr, hjem, yogastudier, astrologer, butiksfacader og tehuse. Det er lavet udelukkende af bambus, er udendørs og står på pæle med udsigt over en rismark. De serverer økologisk mad dyrket på stedet, og du kan vælge mellem retter lavet med kærlighed til både veganere, vegetarer og kødædere.

London – Frank’s Cafe

I Peckham i det sydøstlige London opretter Frank’s hver sommer en interimistisk bar og café på taget af en ti etagers parkeringsplads.

london

Taget er pyntet med røde telte, og der serveres Campari-cocktails og rigtig god mad, så London-borgerne samles for at nyde den sjældne sommersol. Det er ganske vist lidt af en togrejse at komme hertil, men det er jo det halve af det sjove.

london2

Følg den nomadiske freelancer Katie McKnoultys (også kendt som The Travelling Light) rejser til flere autentiske, hemmelige, sjælsfyldte steder at besøge rundt om i verden på www.thetravellinglight.com

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top