10 Black travel creators die je moet volgen om je volgende reis te inspireren

Language Specific Image

Makers van reiscontent zijn een bron van inspiratie voor reisliefhebbers over de hele wereld. Sterker nog, 85% van de volwassenen kijkt voor een reis naar reismakers voor aanbevelingen! Vertegenwoordiging is zo belangrijk om mensen van alle achtergronden te laten zien dat ze kunnen reizen, maar helaas is er in de reisindustrie nog steeds een gebrek aan diversiteit, van de piloten die onze reizen beginnen tot de bloggers die hun reizen delen. Veel Black travel creators wenden zich tot sociale media om hun positieve en negatieve ervaringen te bespreken, van plaatsen waar ze zich thuis voelden tot kwesties van rassendiscriminatie. We willen alle reizigers aanmoedigen om de wereld te ontmoeten en het profiel van een aantal van onze favoriete Black travel creators verhogen, te beginnen met 10 die we graag volgen op hun avonturen.

1. Lena – @sowonthego

Als promovenda die de wereld rondreist als onderdeel van haar studie, deelt Lena haar ervaringen als zwarte vrouwelijke solo-rugzaktoerist in Latijns-Amerika en Europa. Ze opent belangrijke gesprekken van landen waar ze zich niet welkom voelde tot het demystificeren van landen waarvan andere zwarte mensen denken dat ze niet veilig voor hen zijn. Lena deelt haar eerlijke meningen, ervaringen met Spaans leren in Latijns-Amerika en budget reistips.

2. Josh – @joshadrift

Solo reiziger Josh post filmische video’s en motiveert anderen om er op uit te trekken en de wereld te zien. Zijn videostijl voelt uniek aan en de prachtige manier waarop hij de mensen vastlegt op de plekken die hij bezoekt, herinnert ons eraan waar reizen allemaal om draait. Als je van positieve energie en reisverhalen in documentairestijl houdt, volg Josh dan.

3. Elshu – @whereintheworldiselshu

Elshu, een Ethiopische Amerikaanse backpacker, post budget reistips en laat zien hoe het is om solo te reizen als zwarte vrouw en immigrant. Als fan van avontuurlijke reizen en trektochten wil ze diversiteit in het buitenleven aanmoedigen door verhalen te delen uit Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten.

4. Yaya – @handbagageonly

Als je enige tijd op #traveltok hebt doorgebracht, herken je vast en zeker de diepe, rustgevende stem van Yaya van HandLuggageOnly. Yaya en zijn partner Lloyd komen oorspronkelijk uit Nigeria en posten gedetailleerde reisbeschrijvingen, bijzondere activiteiten en culinaire vondsten van hun exotische reizen over de hele wereld en thuis in het Verenigd Koninkrijk. Check dit duo voor epische uitzichten en unieke dingen om te doen.

5. Dominique – @dominiquetravelsss

Dominique, geboren in Groot-Brittannië en afkomstig uit Jamaica en Ierland, inspireert jonge mensen om de angst te voelen en toch die reis te boeken! Van een kijkje in het leven van een reiziger tot aanbevelingen voor hostels en reizen met een budget, Dominique helpt anderen om aan hun reis te beginnen. Ze deelt ook tips voor jonge zwarte vrouwelijke reizigers zodat ze zich meer op hun gemak voelen onderweg, zoals haarverzorging met krullen en omgaan met mensen die een foto van je willen maken.

6. Phil – @philwaukee

Phil post ongefilterde, echte verhalen van mensen en plaatsen tijdens zijn reizen en onderwijst zijn gemeenschap over de zwarte geschiedenis, lokale delicatessen en authentieke cultuur en traditie. Zijn posts zijn hilarisch en interessant in gelijke mate, omdat hij overal waar hij komt contact kan leggen met mensen! Voor verfrissende reisinhoud en ervaringen uit het echte leven ben je bij Phil aan het juiste adres.

7. Ayana – @postkaartenvanayana

De Amerikaanse Ayana documenteert haar reizen door middel van vlogs en grappige momenten. Ze post over reizen in hostels en haar ervaringen met het maken van vrienden (waaronder het ontmoeten van haar huidige vriend) terwijl ze nieuwe plaatsen verkent.

8. Clé – @alivelikethewind

Als je fan bent van een prachtig samengestelde feed en droomachtige fotografie, dan zul je fan zijn van Clé. Hij mixt verhalen met video en fotografie en geeft artistieke perspectieven op de plaatsen die hij bezoekt. Zijn pagina is als een stap in een rustig alternatief universum, waar hij vaak gedichten post naast zijn reiskiekjes.

9. Jackie – @lifelikejacki

De Britse soloreizigster Jackie deelt reisadviezen van haar reis rond de wereld en woont nu in Australië. Ze moedigt zwarte vrouwen aan om plaatsen te bezoeken waarvan haar gemeenschap denkt dat ze daar niet welkom zijn. Van romantische verhalen tot het opsplitsen van de kosten, Jackie’s posts zullen iedereen naar de rugzak doen grijpen.

10. Skylar & Temitope@skylarmarshai & @tolutemi

Het koppel Skylar en Temitope bewijst dat reizen en mode hand in hand kunnen gaan. Ze delen hun vuurbuien en onberispelijke energie van bestemmingen over de hele wereld, maar ook tips voor lekker eten en hoe het is om als zwart koppel te reizen in landen waar zwarte mensen zeldzaam zijn, zoals Japan. Als je de voorkeur geeft aan stedentrips boven backpackreizen, dan zul je dol zijn op dit stel.

Download de Hostelworld app om mensen te ontmoeten vanaf het moment dat je boekt


Misschien vind je dit ook leuk… 🤩

Van soloreiziger tot sociale vlinder: hoe je onderweg vrienden maakt

solo reizen vs. reizen met z’n tweeën: wat je moet weten

15 van de beste hostels in Europa voor je volgende grote avontuur

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven