10 tekenen dat je het ongeneeslijke reisvirus hebt

Language Specific Image

Denk je dat je een ongeneeslijk reisvirus hebt? Vind je jezelf constant aan het nagenieten van je vorige reis en jeuk je naar een nieuw reisavontuur? Reisverslaafde, je bent niet alleen. De aanstekelijke reislust treft miljoenen mensen over de hele wereld. Als je het reisvirus hebt en verslaafd bent aan reizen, zul je veel van de onderstaande symptomen herkennen.

1. Je vraagt graag “waar kom je vandaan?!”

Stel je het scenario voor. Je ontmoet een nieuw iemand die absoluut niet uit je eigen land komt. Je hersenen beginnen te tintelen als je het accent probeert te plaatsen. Ofwel ben je brutaal en doe je een gok, ofwel vraag je “waar kom je vandaan?!” Terwijl je luistert naar het antwoord, denk je meteen ‘ik ben er wel/niet geweest’ Als dat zo is – jackpot! Je krijgt een klein gevoel van trots en je kunt het niet laten om ze je persoonlijke reisverhaal over hun stad/land te vertellen. Als je er niet bent geweest, voel je je een beetje boos op jezelf! Maar je gebruikt het als een kans om informatie te vragen, om te zien of je het aan je lijst moet toevoegen. Als het klinkt alsof het een reis waard is, bouw dan aan die reisconnectie voor de beste lokale tips!

addicted to travel - where are you from meme

2. Jouw sociale gewoonten = reispagina’s

Je Facebook/Instagram-feed staat boordevol geweldige beelden van prachtige reisbestemmingen over de hele wereld. Je krijgt een overweldigende drang om elke reisfoto/video te liken, omdat je zou willen dat je daar was.

addicted to travel - social habits

3. Muziek heeft betrekking op plaatsen

Als je een oud liedje hoort, brengt het je meteen terug naar die reisherinnering. Je weet meteen waar je het gehoord hebt en met wie je was – alle mooie herinneringen komen terug! Als je aangeschoten bent wanneer je het hoort, is de kans groot dat je het opneemt als een vreselijke kwaliteit voice-note en het naar al je reisgenoten stuurt terwijl je slijmt “miss you guys!”

addicted to travel - music relates to places

4. FOMO met e-mails/wedstrijden over reizen

Je kunt het gewoon niet opbrengen om je uit te schrijven voor reismails. Wat als je iets groots mist! Zoals een geweldige hostelaanbieding, een goedkope vlucht of tips voor de plek waar je naartoe gaat! Dat risico kun je gewoon niet nemen. Het is de ultieme FOMO! Bovendien moet je aan elke mogelijke reiswedstrijd meedoen. Je wint nooit, maar je moet het blijven proberen. Iemand moet winnen en hoe meer je meedoet, hoe groter je kansen worden, toch! Je bent volhardend en optimistisch, jouw tijd komt snel!

addicted to travel - FOMO

5. Verslavingen aan goedkope vluchten

Geef toe, je bent verslaafd aan goedkope vluchten. Als je een belachelijke aanbieding ziet naar een plek waar je nog nooit bent geweest, krijg je een overweldigend verlangen om te boeken. Een speciale aanbieding voor een bestemming waar je al lang aan denkt MOET een teken van de reisgoden zijn, het is een kans voor een nieuw avontuur en om een nieuwe plek van je groeiende lijst af te vinken. Als je een mega-aanbieding ziet, voel je een roes van opwinding, je verwittigt je partner, vrienden of zegt gewoon “f##k it” en gaat solo. Die deal wil je echt niet missen!

addicted to travel - cheap flight addictions

6. Je hebt geprobeerd om van je huis een hostel te maken

Je hebt serieus overwogen om een stapelbed in je slaapkamer te nemen, je verwijst nu naar je woonkamer als de ‘gemeenschappelijke ruimte’ en je muren hangen vol met willekeurige reisherinneringen (vliegtickets, wereldse bierviltjes, gekraste wereldkaart, enz.) Mensen zijn altijd welkom (hoe meer hoe gezelliger), maar ze moeten BYOB zijn en meedoen aan bierpong en verschillende andere drankspelletjes die je in hostels hebt geleerd!

addicted to travel - home to a hostel

7. Je hebt ‘tripofobie’ en krijgt een ‘travitude‘ als er niets geboekt is

Je hebt echt het gevoel dat je een reis moet hebben om naar uit te kijken. Als je niets hebt geboekt of geen plannen hebt voor de nabije toekomst, word je heel chagrijnig en gefrustreerd door het leven! Als je eenmaal een reis hebt geboekt, is er hoop en iets spannends om naar uit te kijken. Elke maand is dan aftellen tot het grote avontuur!

addicted to travel - tripophobia

8. Je hebt nog steeds contact met je hostelgenoten

Het is misschien al jaren geleden dat je voor het laatst een reünie had, maar je wilt het contact met deze speciale mensen niet verliezen. Jullie hebben geweldige momenten gedeeld, onvergetelijke herinneringen gemaakt en daar zijn jullie voor altijd aan gebonden. Je houdt een goede oude WhatsApp-groepschat en vertelt af en toe een oude gênante foto, een reisdeuntje of een klassiek hostelverhaal!

addicted to travel - hostel mates

9. Je bent trots op je paspoort

De meeste mensen doen er alles aan om hun paspoort voor de wereld te verbergen. De hemel verhoede dat iemand hun vage criminele pasfoto ziet! Maar je kunt niet wachten om het tevoorschijn te halen en al je stempels te bekijken. Ze fungeren als een ‘reisschatkaart’ die alle bestemmingen over de hele wereld onthult waar je gouden, dierbare herinneringen hebt achtergelaten!

addicted to travel - passport

10. Je leest deze hele blog!

Als je hier bent, zegt dat genoeg! Je hebt dit artikel waarschijnlijk gevonden vanwege punt 2 en je zult het waarschijnlijk delen met je oude reisvrienden (punt 8!) Als je aan minstens de helft van het bovenstaande voldoet, kan ik bevestigen dat je de symptomen van het ongeneeslijke reisvirus hebt! Ik ben geen dokter, maar ik weet wel dat als de symptomen je frustreren, je het beste een vlucht en een hostelkunt boeken

Blijf lezen 👇🏼

⭐️ Beste hostels voor soloreizigers 2019

⭐️ Veganistisch backpacken

⭐️ Beste katerbehandelingen

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven