10 tips om goedkoper te skiën

Language Specific Image

Voor sommigen is de wintervakantie begonnen. En de februarivakantie betekent skiën! De poedersneeuw, de zon, de sneeuw, glühwein drinken boven aan de piste… Dromen! Maar skivakanties zijn niet altijd goedkoop.

Hier zijn 10 tips om te gaan skiën zonder de bank te breken:

1. Slaap in een jeugdherberg

Want als je een chalet wilt huren in Megève, kun je maar beter een dikke portemonnee hebben! En wat is er lekkerder dan samen met de andere skiërs te genieten van een heerlijke fondue voordat je plaatsneemt in de fauteuils bij de open haard in de gemeenschappelijke ruimte om te vertellen hoe je in een mum van tijd van de zwarte piste naar beneden bent gegaan? Maar het beste is de prijs: hier vind je onze 15 fantastische jeugdherbergen voor €25 of minder per nacht.

2. Negeer het bergrestaurant

Herinner je je de sketch van Gad Elmaleh over restaurants op grote hoogte? “Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb niet dezelfde portemonnee als “le Blond”. Dus laat de bergrestaurants links liggen en maak optimaal gebruik van de keuken van je hostel om je lunch en snacks te bereiden voor op de top van de piste!

3. Profiteer van kortingen

Ben je student en helemaal blut? Profiteer van je studentenstatus en de kortingen die daarbij horen! Huur op de website van BonsPlansEtudiant je materiaal voor minder. En vergeet niet je studentenkaart mee te nemen naar de piste om te profiteren van de studentenpassen voor de skiliften. Zo is student zijn nog niet zo slecht..
De beste deals voor studenten vind je hier.

4. Leen je uitrusting

Nog beter dan korting is het om je uitrusting te lenen. Je kent vast wel iemand die goed uitgerust is om te skiën, maar die niet tegelijk met jou gaat.
Als dat niet het geval is, kijk dan eens naar de samenwerkingsplatforms voor het uitlenen van spullen tussen individuen – het is 100% gratis!

5. Livigno is beter dan Chamonix

Megève en Chamonix behoren tot de duurste skigebieden ter wereld. Dus misschien is het tijd om de Pyreneeën of zelfs onze Europese buren te ontdekken!
Livigno in Italië, The Highlands in Schotland en Jasna in Slowakije zijn allemaal ongelooflijke resorts, en vooral heel goedkoop. Zoveel origineler dan Val d’Isère!

6. Skiën buiten het seizoen

De prijs van een skivakantie hangt vooral af van de schoolvakanties.
De prijzen zijn het hoogst in de week van Oud en Nieuw en tijdens de wintervakantie in februari.
Begin december, in januari en van half maart tot eind april kun je skivakanties vinden voor de helft van de prijs!

7. Ga met je vrienden

Ten eerste is het veel leuker om met je vrienden te skiën, en ten tweede bespaar je geld op benzine en kun je korting krijgen op skihuur en skipassen. Bovendien kun je samen slapen in een grote slaapzaal, wat zorgt voor onvergetelijke herinneringen!

8. Boek van tevoren..

Als je geen andere keuze hebt dan weg te gaan tijdens de schoolvakanties, reserveer je verblijf dan op voorhand. Ruim van tevoren. Bekijk de prijzen al in de zomer om er zeker van te zijn dat je de beste prijzen krijgt, want er is weinig kans op last-minute kortingen tijdens het hoogseizoen.

9. … Of op het laatste moment

Als je daarentegen ons advies opvolgt en ervoor kiest om buiten het hoogseizoen te gaan skiën, wacht dan tot het laatste moment om je vakantie te boeken. De skioorden verkopen dan skipassen en materiaalverhuur.

10. Apps downloaden

Het eerste wat je moet doen is de officiële app downloaden van het skigebied waar je verblijft. Naast het weer en de pistekaarten vind je er alles over de evenementen die het skigebied organiseert en de beste manieren om geld te besparen.
En omdat goede accounts goede vrienden maken, is er geen “Ik heb dit voorgeschoten, jij bent me dat verschuldigd” meer met de “Goede accounts tussen vrienden” app. Zo weet je altijd wie de volgende ronde betaalt!

Met deze 10 tips ben je verzekerd van een geweldige wintersportvakantie zonder de bank te breken. Dus trek je ski’s aan en we gaan!

Met dank aan Jonas Bengtsson, Travis Wise, Patrick Nouhailler, Timo Newton-Syms, Nils Rinaldi en Roderick Eime voor hun prachtige Flickr-foto’s!

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven