27 van de kleurrijkste steden ter wereld

Language Specific Image

Van de psychedelische woestijnen van Ethiopië tot de regenboogkleurige bergen van China: de wereld zit vol kleurrijke wonderen die wachten om ontdekt te worden. Zo levendig dat ze surrealistisch lijken, dat het moeilijk te geloven is dat sommige van deze plekken echt bestaan.

We hebben de hele wereld afgestruind om je de kleurrijkste steden en plaatsen te laten zien die gegarandeerd een glimlach op je gezicht toveren. Maak je klaar om je onder te dompelen in alle kleuren van de regenboog – geen Instagram-filter nodig.

1. Meer van Retba, Senegal

Colourful Cities - Lake Retba, Senegal

Het onwerkelijke Retbameer moet je zien om het te geloven ?@hellomiimie

Verscholen tussen de Atlantische Oceaan en witte zandduinen ligt het Lac Rose aka Lake Retba, net ten noordoosten van Dakar, bekend om zijn koraalroze water – en een zoutconcentratie die kan wedijveren met die van de Dode Zee. Dit fenomeen wordt veroorzaakt door het micro-organisme ‘dunaliella salina’ in combinatie met een hoge mineralenconcentratie en de intensiteit van de Afrikaanse zon.

Kijk hoe de zoutverzamelaars dagelijks arriveren, bedekt met karitéboter om hun huid te beschermen tegen het ruwe zoutgehalte, en de hele dag bezig zijn met het verzamelen van het kostbare mineraal van de meerbodem. De beste tijd voor een bezoek is van november tot juni, wanneer de schaduw van het meer het meest intens is.

2. Neon Boneyard, Las Vegas

Colourful Cities - Neon Boneyard, Las Vegas

Deze kleurrijke neon begraafplaats in Las Vegas is zeker bucketlist materiaal ?@oliviajgrasso

Een van de meest fascinerende wandelingen in Sin City, deze buitengewone buitenruimte is de rustplaats van enkele van de meest gekoesterde en wereldberoemde uithangborden van de Strip. Met meer dan 200 tentoongestelde werken die teruggaan tot 1930, zijn de hoogtepunten onder andere Caesars Palace, Binion’s Horseshoe, de Golden Nugget en de Stardust. Dit is zeker een van de coolste kleurrijke plekken op deze lijst.

3. Portmeirion, Wales

Colourful Cities - Portmeirion, Wales

Een kleurrijk Italiaans dorp… in Wales ?@vyuhan

Dit grillige dorp – een ‘eerbetoon aan het Middellandse Zeegebied’ – ligt op zijn eigen rustige schiereiland in Snowdonia en is een betoverende verzameling Italiaans-ijs-gekleurde huizen met uitzicht op zee. Ga in september naar het meermaals bekroonde Festival No.6, waar een eclectische mix van bekende en opkomende artiesten wordt getoond.

4. Havana, Cuba

Colourful Cities - Havana, Cuba

Stem je auto af op je huis in Havana ?@janice_in_london

Havana, de hoofdstad van Cuba, is rijk aan cultuur, karakter, ontspanning en rebellie en is een aaneenschakeling van kleuren en verrassingen. Verleden en heden gaan hier naadloos in elkaar over met pastelkleurige koloniale gebouwen, Brooklyn-coole bars en oldtimers langs de schaduwrijke straten. Krakende voordeuren staan open, oude mannen schaken op de stoep en jazz klinkt uit elke hoek. Er is ook glitter en glamour in Oud Havana, gebouwd rond vijf spectaculaire pleinen en met een scala aan musea, galerieën en restaurants – en de beste mojito’s ter wereld. Het toerisme in Cuba is de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten, dus kom er snel naartoe voordat het onherkenbaar wordt.

5. God’s Own Junkyard, Londen

colourful cities gods own junkyard @emma.v.martell

Het neonwonderland dat God’s Own Junkyard is?@emma.v.martell

Dit pakhuis in Noordoost-Londen is een van de best bewaarde geheimen van de stad. Dit psychedelische nirvana is tot de nok toe gevuld met vintage neons, retro displays, oude winkelattributen en afgedankte borden en is gewijd aan het werk van de bekende neonkunstenaar Chris Bracey. De galerie is gratis toegankelijk en bevat iconische stukken van kermisverlichting tot borden die zijn ontworpen voor films als Eyes Wide Shut, Charlie and the Chocolate Factory en Batman. Het café ‘The Rolling Scones’ serveert ook een uitstekende cuppa.

6. Chefchaouen, Marokko

Colourful Cities Around the World - Chefchaouen, MoroccoEen van de kleurrijkste steden ter wereld ?@ashleydobson

Chefchaouen, ‘De Blauwe Parel’, ligt verscholen in het imposante Rifgebergte en vormt een opvallend contrast met de dorre omgeving. De stad is een perfecte verzameling van blauwe en witte gebouwen en dateert uit de 15e eeuw, toen grote aantallen Joodse vluchtelingen op de vlucht voor de Spaanse inquisitie zich hier vestigden. Ze brachten hun traditie mee om dingen blauw te schilderen om de hemel te weerspiegelen en hen aan God te herinneren.

Ze hebben goed werk geleverd door elke centimeter van de stad in dit kenmerkende palet te verven: huizen, moskeeën, overheidsgebouwen, openbare pleinen, lantaarnpalen – zelfs de bloempotten. Naast kleur is er ook een bruisende culinaire scene, medina straatjes vol handgemaakte producten en een oud fort om te verkennen.

7. Cinque Terre, Italië

Colourful Cities - Cinque Terre, Italy

Cinque Terre is een van de mooiste plekken op aarde ?@lexieelliot

De mooie vissersdorpjes van Cinque Terre liggen tegen steile terrasvormige kliffen aan de Italiaanse Rivièra. Ze zijn perfect in pastelkleuren en dateren uit de vroege middeleeuwen. Zwem in het ongerepte water, wandel door de olijfgaarden, breng de uren door in een café aan de haven of wandel over het netwerk van kustpaden.

8. Salvation Mountain, VS

Colourful Cities - Salvation Mountain, USA

Indrukwekkend kunstwerk op Salvation Mountain ?@bowen8800

God is Liefde. Dat is de boodschap van deze kunstmatige berg, bedekt met een half miljoen liter latexverf. Het monument in het zuiden van Californië is het levenswerk van Leonard Knight, die de creatie gebruikte als een vorm van spirituele meditatie. Het uitgestrekte complex, dat nu wordt beschouwd als een meesterwerk van de volkskunst, bestaat uit aarde en geverfd cement plus telefoonpalen, auto’s en beeldhouwwerken.

9. Laguna Colorada, Bolivia

Most Colourful Places Around the World - Laguna Colorada, Bolivia

Het is bijna niet te geloven dat de Red Lagoon helemaal natuurlijk is?@madsjohn

De ‘Red Lagoon’, omringd door glooiende bergen en steile rotskusten, mag dan minder dan een meter diep zijn, het is nog steeds een van de kleurrijkste plekken ter wereld. Hoog in het Andesgebergte, dicht bij de grens met Chili, is dit ondiepe zoutmeer, bezaaid met kleine natriumeilandjes, bloedrood gekleurd dankzij de algen die in het mineraalrijke water gedijen.

Nog meer kleur komt van het grote aantal flamingo’s, waaronder enkele van de zeldzaamste flamingosoorten ter wereld. Je kunt een reis hierheen combineren met een excursie naar de wereldberoemde nabijgelegen Salar de Uyuni.

10. Sintra, Portugal

Colourful Cities - Sintra, Portugal

Pena Palace in Sintra is als iets uit een sprookje ?@chobits227

Deze heuvelstad, bezaaid met pastelkleurige landhuizen tegen de achtergrond van het Serra-gebergte, staat bekend als ‘Disneyland voor volwassenen’. Het felgele Pena Paleis ligt op korte afstand van Lissabon en is de parel in de kleurrijke kroon van Sintra. Er is nog veel meer te ontdekken in de buurt: exotische tuinen, kasteelruïnes, oude kloosters en verlaten zandstranden.

11. Rivier Caño Cristales, Colombia

Colourful Places - Caño Cristales River, Colombia

De mooiste rivier ter wereld gevonden in een klein stadje in Colombia ?@lunaexpressies

Deze kristalheldere ‘rivier van vijf kleuren’ bevindt zich in de bergketen Serranía de la Macarena en wordt beschouwd als een van de oudste rivieren ter wereld. Omringd door een savanne-ontmoet-jungle landschap, groeit er een subaquatische rode plant – Macarenia clavigera – in de rivierbedding, wat resulteert in een betoverende mix van zwarte rotsen, groene algen, blauw water en geel zand.

Ondanks het onnatuurlijke uiterlijk kun je veilig spetteren in de rivier met watervallen, poelen en grotten. Ga van juli tot november wanneer de rivier op zijn kleurrijkst is.

12. Grote Prismatische Bron, Yellowstone National Park

Colourful Places - Grand Prismatic Spring, Yellowstone National Park

Yellowstone doet zijn naam eer aan ?@courtneysachie

In het beroemde Yellowstone National Park in de VS is deze natuurlijke poel (de op twee na grootste warmwaterbron ter wereld) een veelkleurig wonder met banden van vurig oranje, helder geel en rijk rood die het doordringende blauwe water omringen.

De verschillende tinten worden veroorzaakt door warmteminnende bacteriën en de kleur wordt bepaald door de temperatuur van het water, dat steeds koeler wordt naarmate het de buitenkant van het meer nadert. Er is een wandelpad zodat je de Grand Prismatic Spring van dichtbij kunt bekijken. Je kunt ook naar de top van de heuvel gaan voor een prachtig uitzicht vanuit de lucht.

13. Hitsujiyama Park, Japan

Colourful Places Around the World - Hitsujiyama Park, Japan

Wist je dat Japan ook gazon kersenbloesems heeft?@andromeda.g94

Japan staat bekend om zijn kersenbloesems, dus een bezoek tijdens het kersenbloesemseizoen is een absolute must. Bezoek het Hitsujiyama Park voor de pittoreske shibazakura, wat vertaald ‘gazonkersenbloesems’ betekent.

Ga van eind april tot begin mei naar Shibazakura Hill in het Hitsujiyama Park. Met meer dan 400.000 bomen van negen verschillende variëteiten is het een perfecte lappendeken van roze, rood, wit en violet tegen de achtergrond van de reusachtige Mount Buko. Voor het echte kijkplezier moet je naar het Chichibu Shibazakura Festival in het park, waar de bloemblaadjes worden gerangschikt in een extravaganza van vormen en wervelingen.

14. Kampung Pelangi, Indonesië

Colourful Cities Around the World - Kampung Pelangi, Indonesia

Kampung Pelangi is een absolute must in Indonesië ?@irfan_maaulaana

Deze voorheen bescheiden plek in het zuiden van Indonesië, ook wel het ‘Regenboogdorp’ genoemd, heeft een extreme make-over gekregen van de plaatselijke gemeente. Het resultaat? Een bonanza aan plezier en kleur, van oogverblindend gestreepte muren en polka-dot panelen tot psychedelische hartmuurschilderingen en 3D haaien.

15. Zhangye Danxia Geologisch Park, China

Colourful Places - Zhangye Danxia Landform Geological Park, China

Geen filter nodig voor de spectaculaire Zhangye Danxia Landform?@julee.khoo

Dit rotsachtige landschap van het Zhangye Danxia Landform Geological Park in de provincie Gansu is een van de grootste meesterwerken van Moeder Natuur en staat bekend om zijn buitenaardse kleuren die doen denken aan een regenboog die over de toppen van de glooiende bergen is geschilderd.

Dit gestreepte technicolor effect is te danken aan de erosie van rood zandsteen in combinatie met extreme woestijnomstandigheden in de loop van 24 miljoen jaar. Hierdoor is het gesteente dramatisch gestrieerd in buitengewone vormen, maten en kleuren van magenta, kastanjebruin en citroenachtig steen. Vang de regenboog op zijn mooist van juni tot september tijdens zonsopgang of zonsondergang.

16. Bo’kaap, Kaapstad

Colourful Places - Bo'kaap, Cape Town

Het is moeilijk om somber te zijn als je in de kleurrijkste stad van Zuid-Afrika bent ?@bennienilesiv

Hot pink, verbrand oranje, limoengroen… Bo’kaap’s bonte verzameling van levendig geschilderde, dicht op elkaar gepakte huisjes staan langs de smalle geplaveide hellingen van Signal Hill, onderdeel van de spectaculaire Tafelberg van de stad. Veel van de huisjes zijn vandaag de dag nog steeds het thuis van hun nakomelingen. Ga op jacht naar de meest pittoreske straatjes (Chiappini, Rose en Wale) voordat je smult van de kenmerkende zelfgemaakte koesister uit de buurt, een met kokosnoot overgoten donut overgoten met siroop.

17. Groot Barrièrerif, Australië

most colourful places great barrier reef

Het prachtige koraal van het Groot Barrièrerif ?Toby Hudson

Het Great Barrier Reef, dat zich uitstrekt over 2300 km kustlijn, verdient zeker zijn plaats als een van de kleurrijkste plekken ter wereld. Splash, duik, snorkel en zeil je een weg door deze eindeloze caleidoscoop van kleuren in het water, de thuisbasis van de grootste concentratie koraal ter wereld (700 soorten) en ongeveer 1500 soorten glinsterende vissen (spot marineblauwe vlindervissen, lichtgevende pastelkleurige turkvissen, piepkleine neonjuffers en zesbandige zeenaalden).

In het turquoise water leven ook 4000 soorten weekdieren, 500 soorten zeewier, 1500 soorten sponzen, 200 vogelsoorten en meer dan 30 soorten zeezoogdieren, waaronder bultruggen, dwergvinvissen, orka’s en grienden. Oh, en ook nog 900 tropische eilanden voor nog meer zon en avontuur.

18. Dallol, Ethiopië

most colourful places dallol ethiopia @hellofirsta

Buitenaardse vibes op de heetste bewoonde plek op aarde ?@hellofirsta

Dallol is niet alleen de heetste bewoonde plek op aarde, het is ook een van de opvallendste dankzij de ongelooflijke kleuren. Het eindeloze landschap, een enorme vulkaankrater in het hart van de Danokil-woestijn, is een psychedelisch gekleurde mix van zure warmwaterbronnen, zwavelbergen, zoutkanalen en miniatuurgeisers.

De plaatselijke bevolking noemt het ‘De Poort naar de Hel’. Hier borrelen felcyaankleurige lavameren en neongeel gekleurde zuurpoelen naast roze formaties die uit felgroen gas oprijzen. Neem je charmantste glimlach mee (de Afar stamleden stellen vriendelijke bezoekers op prijs) en je lichtste kleding en lift mee op een kamelenkaravaan of – een gemakkelijkere optie – huur een 4WD voertuig in de nabijgelegen stad Mekele.

19. Nationaal park Vallei der Bloemen, India

Colourful Places - Valley Of Flowers National Park, India

Trektocht in de prachtige Valley of Flowers ?@anup_sinha

Het Valley of Flowers National Park ligt hoog in de westelijke Himalaya en is een plek van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. Naast bloemenweiden, stromende beekjes en de prachtige achtergrond van besneeuwde bergen, zijn er eindeloze weiden met orchideeën, klaprozen, primula’s, calendula’s, margrieten en anemonen naast alpine bossen van berken en rododendrons.

In het gebied leven ook zeldzame en bedreigde wilde dieren, zoals de Aziatische zwarte beer, het sneeuwluipaard, de bruine beer en het blauwe schaap. Het park is zelfs vereeuwigd in de hindoeïstische mythologie; de legende gaat dat de apengod Hanuman het mythische kruid Sanjeevani buti uit dit park verzamelde om Lakshmana te redden.

20. Noordoostpolder Tulpenvelden, Amsterdam

Colourful Places Around the World - Noordoostpolder Tulip Fields, Amsterdam

Wie houdt er niet van tulpen? ???@brian_sweet

Van half maart tot eind mei toveren tulpen grote delen van Nederland om in een explosie van kleur, waarbij ze het landschap in prachtige heldere tinten hullen. Op minder dan een uur rijden van Amsterdam vind je in Flevoland de langste tulpenroute van het land, door National Geographic beschreven als een van ‘s werelds ultieme road trips. De route strekt zich uit over meer dan 60 mijl door bijna 2.500 hectare rode, gele en paarse bloembollenvelden. Kijk onderweg uit naar Hanneke’s tulpenpluktuin, waar je je eigen bos kunt plukken om mee naar huis te nemen.

21. Park Güell, Spanje

Colourful Places - Park Güell, Spain

Ik liet mijn hart achter in Park Güell in Barcelona ❤️ ?@eatingnyc

Hij is de beroemdste architect van Barcelona en de beroemde flamboyante Gaudí lijkt alles uit de kast te hebben gehaald voor het prachtige Park Güell. Gelegen op een heuvel met een panoramisch uitzicht over de stad is elke centimeter van dit park bedekt met handgeschilderde mozaïeken. Naast de algehele psychedelische sfeer zijn er tal van vreemde en wonderlijke details om naar uit te kijken, zoals een reusachtige salamander, een mozaïek slangenbank en een ‘stenen bos’ van kleurrijke zuilen.

22. Natronmeer, Tanzania

Colourful Places - Lake Natron, Tanzania

Het roze Natronmeer in Tanzania ?@elsa_rebecca

Op de grens van Kenia en Tanzania, dicht bij het Serengeti National Park, zou het alkalische Natronmeer op de bucketlist van elke avonturier moeten staan. Het ligt op onaangetast Maasai land en het oppervlak heeft een hoge concentratie zout, magnesiet en natriumcarbonaat en is bedekt met een roze-witte sodakorst, die nog wordt versterkt door de drie miljoen flamingo’s die er wonen.

Speur verder naar wilde dieren op de boomloze vlaktes die zich zover het oog reikt uitstrekken met zebra’s, giraffen, gnoes en struisvogels die in de verte grazen. Er zijn ook een groot aantal vulkaankraters, talloze watervallen en ravijnen met nestplaatsen voor Rüppell’s vale gieren.

23. Grote Bazaar, Istanbul

Colourful Places - Grand Bazaar, Istanbul

Lokale kunstenaars tonen hun kunstwerken op de Grand Bazaar van Istanbul ?@joydeep_ray

Deze kleurrijke en chaotische bazaar is een van de grootste en oudste overdekte markten ter wereld, met 61 straten en meer dan 4000 winkels, en vormt al eeuwenlang het hart van de Oude Stad van Istanboel. Met twee moskeeën, vier fonteinen, twee hammams en een keur aan cafés en restaurants is dit uitgestrekte labyrint van doorgangen gevuld met alles wat je maar nodig zou kunnen hebben: handgeschilderd keramiek, tapijten met ingewikkelde patronen, zilveren sieraden, backgammonborden, lederwaren, met parelmoer ingelegde dozen en muziekinstrumenten.

24. Hosier Lane, Melbourne

Colourful Ciites - Hosier Lane, Melbourne

Hosier Lane is de hemel op Instagram ?@through_my_lenszz

Dit is Melbourne’s meest Instagrammende straat, dankzij de bijzondere straatkunst. Bereid je voor op een duizelingwekkende reeks kleuren, personages en vormen gemaakt door lokale en internationale spuitbuszwaaiende kunstenaars. Breng ook zeker een bezoek aan de al even kleurrijke Rutledge Lane, net om de hoek, waar zelfs de vuilnisbakken zijn beschilderd.

25. Jodhpur, India

Colourful Cities - Jodhpur, India

De prachtige blauwe stad Jodhpur in India ?@mj_travels_7

De ‘Blauwe Stad’ in Rajasthan wordt overheerst door het machtige Mehrangarh Fort en is een wirwar van indigoblokige huizen, doordrenkt van geluiden, geuren en chaos. Winkels en bazaars omzomen de wirwar van kronkelende middeleeuwse straatjes, waar je van alles kunt kopen, van trompetten en tempelversieringen tot snuiftabak en sari’s.

26. Stockholm Metro, Zweden

Colourful Places - Stockholm Metro, Sweden

Was elke metro maar zo kleurrijk als deze ?@sydfeinglass

Het web van ondergrondse metrolijnen in de Zweedse hoofdstad staat bekend als de ‘langste kunstgalerie ter wereld’ en is een werveling van schilderijen, installaties, mozaïeken en beeldhouwwerken. Mis het station Kungsträdgården niet, dat eruitziet als een archeologische opgraving met ruïnes van het oude paleis Makalös in Stockholm. Waarom kunnen niet alle metrostations zo kleurrijk zijn?

27. Noorderlicht

Colourful Places - Northern Lights

Het prachtige noorderlicht in Noorwegen ?@omeara_max

Dit betoverende licht, een van de meest spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld, dat in iriserende kleurenbanden door de hemel dwarrelt, wordt gevormd door snel bewegende, elektrisch geladen deeltjes die van de zon afkomstig zijn. De wildernis van Canada en Alaska zijn geweldige plekken om het licht te bekijken, maar er zijn ook meer toegankelijke gebieden om het buitengewone lichtspel te bekijken, zoals IJsland en Scandinavië.

Zin in een verblijf in een kleurrijk hostel?

usa hostels ocean beach colourful @xana.stars

?@xana.stars

Hostels zijn leuke en vrolijke plekken, dus het is logisch dat ze meer dan hun portie kleur hebben. Enkele van onze favoriete kleurrijke hostels zijn USA Hostels Ocean Beach in San Diego, Blue Boutique Hostel in Portugal en Pink Palace Hotel & Hostel in Corfu, maar er zijn er nog veel meer.

Waarom pin je dit artikel niet voor later? ?

Hebben we een van ‘s werelds kleurrijkste steden of plaatsen gemist?! Reageer hieronder! ?

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven