5 minder bekende tochten en avonturen om er even helemaal uit te zijn

Language Specific Image

Naast het ontmoeten van nieuwe mensen, is het vinden van ‘s werelds meest epische avonturen het beste deel van reizen. Als je alleen reist, kan het boeken van een tour of georganiseerde activiteit een geweldige manier zijn om andere backpackers te ontmoeten in je hostel en daarbuiten met dezelfde smaak voor plezier! Deelnemen aan een tourgroep kan de druk van het plannen wegnemen, je helpen om op een respectvolle en veilige manier in contact te komen met de lokale cultuur en flora en fauna, en je veilig houden terwijl je op ontdekkingstocht gaat.

Natuurlijk, er zijn de Everest Basecamps en de Machu Picchus van de wereld, maar wat ook ECHT leuk is, is het verkennen van de bestemmingen waar je niet altijd over hoort. Op zoek gaan naar ongewone plaatsen of boeken bij bedrijven die het wel weten kan een geweldige manier zijn om mensenmassa’s te ontwijken en onontdekte juweeltjes te vinden. Lees hieronder voor 5 minder bekende avontuurlijke aanraders die garant staan voor je meest bijzondere reis ooit.

Vind rust in stilte

Het leven kan een beetje overweldigend zijn, nietwaar? Of je nu aan het begin van je reis staat en de 9-5 van je af wilt schudden, of je hebt een wervelwind van party hostels, betonnen jungles en strandfeesten achter de rug, een beetje rust kan net zijn wat je nodig hebt om jezelf te concentreren. Retraites voor stille meditatie zijn te vinden in Thailand, Japan, Indonesië, India en vele andere backpackervriendelijke landen. Deze retraites, variërend van 3 tot 30 dagen en meer, staan erom bekend dat ze levens veranderen…Als je je stil kunt houden, tenminste!

Ga voor een andere duik

Koraalriffen zijn prachtige duikplekken, maar als je je in het grote blauw wilt wagen voor een unieke ervaring, ga dan naar Malapascua Island in de Filippijnen voor haaienactie. Dit piepkleine eilandje ten noorden van Cebu is de thuisbasis van voshaaien, die zich hier dagelijks laten wassen door de plaatselijke poetsvissen. Macroduikers trekken ook massaal naar het eiland voor de kleurrijke mandarijnvissen, zeepaardjes en blauwe ringoctopussen. Een PADI-brevet is een must, maar blijf wat langer en je kunt je brevet op het eiland halen. Het is een paradijs voor duikers!

Maak een wandeling door de jungle

Ooit orang-oetans in hun natuurlijke omgeving willen zien? Door de ontbossing van het regenwoud op Bornea worden ze steeds zeldzamer, maar als je ze in hun boomtoppen wilt zien, ga dan naar de Kinabatangan-rivier in Sabah. Hier kun je in hutten langs het water verblijven en dagelijks op riviersafari gaan om te proberen hun donzige oranje koppen in het bladerdak van het regenwoud te zien. Je kunt ook nachtelijke tochten maken op zoek naar slangen, spinnen en zelfs langzame lori’s! Vergeet je klamboe niet..

Vang de zonsondergang van het fort

De beste zonsondergang ter wereld is iets waar reizigers al sinds mensenheugenis naar op zoek zijn. De Balkan groeit in populariteit als bestemming voor backpackers vanwege de budgetvriendelijke prijzen, en Montenegro is een topbestemming. Fort Gorazda in Kotor, gebouwd in de19e eeuw, is de thuisbasis van de beste zonsondergang van de Balkan in de wijde omtrek. Geen toeristen, geen dure cocktailbars, gewoon een relaxte sfeer en een magisch uitzicht. Neem een paar biertjes mee, speel kaart met je nieuwe hostelvrienden en kijk hoe de zon achter de baai van Kotor zakt.

Doe de Roamies-ervaring op

@outpost_beach_hostel

Als je het gevoel hebt overweldigd te worden door de keuze – de wereld is tenslotte GROOT – waarom boek je dan niet een van onze Roamies tours! Elke Roamies-tour biedt pakketten aan op locaties over de hele wereld en biedt je minder bekende avonturen, geweldige lokale gidsen en de beste hostels.

Wil je meer horen?

Emily en Rachel van de Gap Year Diaries Podcast bespreken dit en nog veel meer met hun gasten in Gap Year Diaries x Hostelworld podcast aflevering 2: Epic Tours and Activities. Je kunt hem nu downloaden op Apple Podcasts, Spotify of waar je ook maar luistert.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven