5 Spannende steden om in te werken tijdens een wereldreis

Language Specific Image

Velen van ons dromen ervan om de wereld rond te reizen, nieuwe plaatsen te zien, bijzondere mensen te ontmoeten en andere culturen te ervaren. Maar waar je ook naartoe gaat, er is helaas het kleine probleem van geld..
Als je geen 1000 dollar opzij hebt gezet, lijkt je droom om te reizen misschien mijlenver weg, maar geef niet op! Een oplossing die door veel reizigers wordt gebruikt, is om te werken terwijl je reist, zodat je geld kunt verdienen terwijl je ongelooflijke plaatsen ziet.
Het werk kan variëren van tafels bedienen en kamers schoonmaken tot fruit plukken en helpen bij evenementen. We raden je aan om online wat onderzoek te doen voordat je op reis gaat. Of vraag, zodra je aankomt, aan lokale bedrijven of ze vacatures hebben. Andere reizigers kunnen je misschien ook de weg wijzen naar werk.
Maar als drankjes serveren en afwassen niet je ding is, kun je ook een digitale nomade worden . Hiervoor heb je alleen een laptop en een betrouwbare internetverbinding nodig en kun je werken waar je ook naartoe reist!

Nu hoef je alleen nog maar te kiezen waar je naartoe vliegt voor je “werkvakantie”. Heb je inspiratie nodig? Hier zijn 5 suggesties:
1. Sydney – Veel mensen die Sydney bezoeken, willen er niet meer weg. Het heeft niet alleen geweldige toeristische trekpleisters, zon en prachtige stranden, maar je hoeft je ook geen zorgen te maken over taalbarrières. Deze bloeiende stad heeft hoge kosten voor levensonderhoud, maar biedt tegelijkertijd een geweldige levenskwaliteit, veel werkgelegenheid en een hoog minimumloon. Als je op zoek bent naar informeel werk, dan is er een overvloed aan restaurants en bars voor serveersters, evenals 1000 cafés voor getalenteerde barista’s. Het is zelfs mogelijk om werk te vinden in deze stad. Misschien kun je zelfs werk vinden in hostels, of, afhankelijk van de tijd van het jaar, kun je een baan als fruitplukker proberen, als je het niet erg vindt om buiten de stad te reizen (en lange uren in de zon te maken!).
2. Singapore -Neem de tijd om de opwindende metropool te verkennen en dompel jezelf onder in een mix van culturen. Als je je zorgen maakt over de taalbarrière, Engels is de belangrijkste zakelijke taal. Bedrijven in Singapore floreren en de stad is uitgeroepen tot de “gemakkelijkste plek om zaken te doen“. Het is ook de meest “technologie-klare” stad, dus Wi-Fi is zeker geen probleem. Het kan daarom een geweldige plek zijn om je online business te starten als digitale nomade.
3. New York – De Big Apple is een plek die zeker op je bucketlist moet staan. Er is zoveel te zien en te doen dat je veel langer dan een paar dagen nodig hebt om alles in je op te nemen. Dus waarom zou je niet werken terwijl je er bent, om genoeg geld te sparen om alle bezienswaardigheden te bekijken? Misschien lukt het je ook wel om bevriend te raken met de plaatselijke bevolking, die je alle verborgen juweeltjes kan laten zien die weggestopt liggen van alle typische toeristische attracties. Het is een inspirerende omgeving en het kan de perfecte plek zijn om een reisblog te maken of om te gaan schrijven voor verschillende bedrijven en publicaties.

4. Parijs – De stad van de liefde is een van de meest iconische en meest bezochte toeristische bestemmingen ter wereld. Er is zoveel te zien dat je niet weet waar je moet beginnen, van de Eiffeltoren en het Louvre tot de Notre Dame en de Arc de Triomphe om er maar een paar te noemen. Parijs lijkt misschien een beetje prijzig, maar met een goedkope accommodatie en wat zorgvuldige planning kun je ervoor zorgen dat je geld meer opbrengt. De stad staat ook bekend om zijn cafés en restaurants, dus er is veel werkgelegenheid als je het niet erg vindt om op tafels te wachten. Misschien moet je wel je basiskennis van het Frans bijspijkeren. Je kunt de cafés ook gewoon als werkruimte gebruiken door je baas ervan te overtuigen dat je op afstand mag werken, door online werk op afstand te zoeken of door je eigen online bedrijf te beginnen.
5. Londen – Het heeft misschien geen stranden en palmbomen, maar je zult verbaasd zijn hoe groen het is en het is ook de top toeristische bestemming in de wereld! Met veel attracties om te verkennen en geschiedenis om te ontdekken, is het zeker een plek die je minstens één keer in je leven moet bezoeken! Er vinden het hele jaar door ook veel evenementen plaats in de stad en dit kan dus een geweldige plek zijn om op zoek te gaan naar informeel werk. Evenementen hebben vaak extra personeel nodig om kaartjes te verkopen, parkeerplaatsen te bewaken, voor de catering en zelfs voor het opzetten en afbreken van faciliteiten.

Heb jij gereisd en gewerkt, of ben je van plan dat in de toekomst te doen? We zijn benieuwd naar je favoriete bestemmingen! Laat een reactie achter in het vak hieronder.
Onze auteur en fotograaf, Elizabeth Harmon is schrijver voor Open Colleges, een van de grootste aanbieders van online onderwijs in Australië. Ze is een Social Media Consultant met een aantal jaren ervaring op dit gebied. Ze heeft samengewerkt met een groeiende lijst klanten over de hele wereld en heeft hen geholpen succesvolle social media-strategieën op te zetten, effectieve content te creëren en nog veel meer. Je kunt haar vinden op Twitter, Google of Facebook.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven