De beste reisapps

Language Specific Image

Het draait niet alleen maar om Whatsapp en Instagram, althans dat zou het niet moeten zijn. Als je je telefoon alleen maar gebruikt om selfies te nemen, op Facebook te roddelen of Candy Crush te spelen, luister dan goed: er zijn nog veel meer geweldige (en gratis) APP’s die je kunt downloaden om je telefoon minder eenzaam te laten voelen en je te helpen op je reisjes over de hele wereld. Sommige zijn:

CITYMAPS2GO

Sinds we het ontdekt hebben, reizen we nooit meer zonder: je kunt er kaarten van steden (en zelfs regio’s) overal ter wereld mee downloaden, zodat je nooit meer het risico loopt om te verdwalen. En het beste? Het werkt ook zonder internetverbinding en je kunt routes naar eigen smaak samenstellen.

AROUND ME

Met Aroundme kun je zien welke tankstations, banken, supermarkten, ziekenhuizen, restaurants en cafés het dichtst bij jou in de buurt zijn. Met een simpele klik bespaart het je tijd en hoofdpijn.

HOSTELWORLD app

hoe kunnen we de Hostelworld APP vergeten? Hier vind je meer dan 33.000 hostels, miljoenen beoordelingen van reizigers zoals jij en kun je gemakkelijk en veilig je volgende accommodatie boeken.

OANDA

Onmisbaar als je naar landen reist met andere munteenheden dan je eigen. Het is de perfecte APP voor diegenen die er een enorme puinhoop van maken om mentaal de wisselkoers te berekenen en drie keer meer betalen voor een biertje omdat ze denken dat het goedkoop is. Hiermee kun je de officiële wisselkoers van alle munteenheden ter wereld kennen en exacte bedragen berekenen, ook offline.

PICSART

Mobiele telefoons zijn de nieuwe camera’s geworden en veel reizigers geven de voorkeur aan het gemak van een mobiele telefoon boven het altijd bij zich dragen van een spiegelreflexcamera. Bovendien kan een selfie af en toe nooit kwaad! Met Picsart kunt u uw foto’s op een intuïtieve manier bewerken, er is ook de mogelijkheid om collages te maken, teksten in te voegen en, kortom, de kunstenaar in u naar boven te halen.

TRAVELSAFE

We willen nooit ongelukken of noodgevallen op onze reizen, maar soms gebeuren ze onvermijdelijk. Met deze APP (een favoriet van moeders) heb je alle noodnummers van de bestemming die je bezoekt binnen handbereik, van de politie tot de ambassade. Voorkomen is beter dan genezen!

PACKPOINT

Als jij zo iemand bent die met zijn hoofd in de wolken loopt en thuis altijd iets vergeet, download dan deze app voordat je het vergeet. Het zal je helpen om een lijst samen te stellen van alles wat je nodig hebt voor je reis, maar vergeet niet om het te controleren voordat je vertrekt!

GOOGLE TRANSLATE

Hoe polyglot je ook bent, een automatische vertaler kan nooit kwaad. Google Translate is een garantie, en hoewel in sommige gevallen de grammatica misschien niet 100% wordt nageleefd, is het ook waar dat je dankzij deze app jezelf beter kunt begrijpen en uitleggen. De APP heeft ook een zeer interessante optie: dankzij je camera kun je borden en menu’s scannen en direct vertalen.

WIFI FINDER

Deze APP helpt ons om wifi-netwerken (betaald en open) in de buurt van onze positie te vinden. Wifi, wat houden we van je!

TRIPADVISOR

Een van de beste APP’s voor het organiseren van een reis. Op Tripadvisor kun je zien welke restaurants en attracties het meest en het best worden beoordeeld door miljoenen reizigers van over de hele wereld.

Als je deze blogpost leuk vond, zul je hem ook leuk vinden:

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven