Je doet het helemaal verkeerd, DIT is hoe je een rugzak inpakt

Iedereen weet dat lichter beter is als het gaat om inpakken voor je grote backpackavontuur, maar hoe pak je precies een rugzak in voor op reis? Om te beginnen leg je de spullen klaar waarvan je zeker weet dat je ze mee gaat nemen, zoals de technologie (laptop, camera, opladers, enz.), slaapzak/reiskussen (afhankelijk van de reis) en de schoenen die je mee gaat nemen (je hebt probs maar twee paar nodig). Als je eenmaal hebt bepaald wat je absoluut NODIG hebt, is het tijd voor het moeilijke gedeelte. De gouden regel voor het inpakken die we vaak volgen, is om uit te stippelen wat je mee wilt nemen en dan de helft weg te gooien, hoewel een extra paar ondergoed en sokken misschien het gewicht waard is… Bij grotere backpacktrips kun je dat nog meer beperken. Natuurlijk kan het moeilijk zijn om in te pakken voor bestemmingen met een drastisch verschillend klimaat, maar vergeet niet dat je over het algemeen onderweg vrij gemakkelijk dingen kunt meenemen; je zult waarschijnlijk ook blij zijn dat je het op die manier hebt gedaan, in plaats van iets in te pakken voor de hele reis en het maar één keer te gebruiken. Elke gram telt. Overweeg om synthetische of wollen kleding mee te nemen die zweet afvoert (goed voor warm en koud weer), gemakkelijk gewassen kan worden in de gootsteen en in een mum van tijd droog is!

How to pack a backpack

Als je eenmaal weet wat je nodig hebt, is het tijd om uit te zoeken hoe je al die spullen in je rugzak kunt stoppen, een soort Tetris! We raden je aan een paar lichtgewicht opbergzakken te kopen om je spullen te ordenen; ze helpen ook om overtollige lucht te verwijderen zodat je alles gemakkelijker bij elkaar kunt pakken (pro tip: neem verschillende kleuren om de inhoud van elke zak te kunnen onderscheiden zonder dat je ze allemaal hoeft te openen). Als je niet wilt dat je kleren helemaal kreuken, probeer ze dan op te vouwen tot een handzamere breedte en rol ze dan op voordat je ze in de opbergzakken doet. Een extra stopzak pakken om je vuile was te scheiden en samen te persen kan ook heel handig zijn op wasdag!

Nu je al je benodigdheden hebt uitgezocht en in je handige opbergzakken hebt gestopt, is het tijd om je tas vol te laden. Hoe efficiënt je ook hebt ingepakt, dit onderdeel kan je ervaring met het dragen van een rugzak maken of breken. Je kunt de rugzak zien als vijf verschillende delen: bodem, midden, bovenkant, zakken en buitenkant; hier lees je wat je in elk deel moet doen:

Bodem

Een algemene regel is om de zwaarste spullen onderin je tas te stoppen, dicht bij je rug. Een van de mooie kanten van het verblijven in een hostel is dat je niet de zwaarste spullen hoeft in te pakken die normaal gesproken onderin je tas passen, zoals een tent, slaapzak of kookgerei. Het op één na zwaarste item is meestal je kleding, dus druk overtollige lucht uit de zakken en druk deze verticaal in de bodem van je tas, waarbij je ervoor zorgt dat je alle beschikbare ruimte gebruikt.

De bodem van je tas is ook een goede plek om je extra schoenen in te pakken; plaats ze opnieuw verticaal tussen je kleding dicht bij je rug.

How to pack a backpack - bottom - red backpack

Sshh!... This is a secret

Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

📷: @chrisholgersson

Midden

Het midden van je rugzak is waar je je middelzware spullen wilt plaatsen; dit zijn meestal je elektronica, toiletartikelen en water (de meeste rugzakken hebben een hydratatiehoes rond dit deel van de tas). Naast het feit dat dit de ideale plek is voor gewichtsverdeling, geeft het plaatsen van je elektronica in het midden van je tas je de gemoedsrust dat je kostbare cameralenzen of harde schijf van je computer minder kans hebben om geraakt en beschadigd te worden. Afhankelijk van je tas heb je misschien een laptophoes; schuif hem anders verticaal tegen je rug en plaats de rest van je elektronica en toiletspullen ervoor: veilig en wel.

Denk eraan dat je alleen het hoognodige meeneemt, dus een grote fles zonnebrandcrème, shampoo of lotion is waarschijnlijk niet de beste keuze… Pak in plaats daarvan wat vloeistoffen in reisformaat en vul ze onderweg bij (vergeet niet om een dubbele zak te gebruiken om de kans op morsen te verkleinen!) Een toilettas of stuff bag kan worden gebruikt om je toiletspullen bij elkaar te houden. Vaak vinden we dat een lichte toilettas beter geschikt is om alles bij elkaar te houden en geen ruimte te verspillen, maar dat hangt af van de tas. Toiletspullen passen meestal het beste horizontaal in de rugzak. Het midden is ook een goede plek om een lichte reishanddoek neer te leggen als je er een meeneemt, plus het dient als extra opvulling voor je elektronica.

Top

De bovenkant van je rugzak is de plek waar je de lichtste spullen stopt. Stop de dingen waar je niet snel bij hoeft te kunnen in de bovenkant van het hoofdvak; dit zijn dingen zoals handschoenen, mutsen, waterdichte kleding, voedsel en EHBO-pakketten. De meeste rugzaktassen hebben ook een bovenklep die het meest geschikt is voor spullen die je snel wilt kunnen pakken, zoals je portemonnee, telefoon en koptelefoon. Je tas kan een ingebouwde waterdichte hoes hebben, dus controleer die voordat je een nieuwe inpakt. Als je van old school houdt, is de bovenkant ook een goede plek voor je boeken en kaarten.

How to pack a backpack - orange backpack and map

Zakken

De meeste rugzakken hebben boven- en zijvakken die het meest geschikt zijn voor kleine voorwerpen waar je gemakkelijk bij kunt zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je ze per ongeluk laat vallen als je andere spullen uit je tas haalt. Wij bewaren graag dingen zoals onze paspoorten, reisdocumenten en kamersleutels in deze veilige kleine zakjes. Sommige tassen hebben ook vakken voor waterflessen aan de zijkant; als je een fotograaf bent, is een waterfles in het ene zijvak en een statief in het andere een geweldige manier om ervoor te zorgen dat ze allebei gemakkelijk te bereiken zijn, veilig verpakt zijn en dat het gewicht gelijkmatig verdeeld is over elke kant.

Buiten

De buitenkant van je tas moet spaarzaam worden gebruikt, omdat de voorwerpen die aan je tas bungelen onhandig kunnen worden, je uit balans kunnen brengen of aan je omgeving kunnen blijven haken. Het is over het algemeen een snelle en gemakkelijke plek om een extra jas op te bergen als het weer snel verandert, of kan worden gebruikt om onhandig gevormde voorwerpen zoals een koffiemok aan te laten bungelen. Voor langere tochten op meer afgelegen locaties kun je zelfs een draagbare oplader met zonnepaneel aanschaffen. Deze kun je aan de buitenkant van je rugzak klemmen om je batterijen onderweg op te laden!

hot to pack a backpack - man with backpack in forest

📷: @dervivel

Bekijk deze geweldige artikelen voor meer ideeën en advies over inpakken!

⭐️ Inpakken als een echte professional

⭐️ 11 Geweldige reisaccessoires die je leven zullen veranderen

⭐️ 30 Geschenken die elke backpacker leuk zal vinden

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven