Leuke dingen om te doen in Camden, weg van de toeristische trekpleisters

Language Specific Image

Ook al zijn de hoogtijdagen van de jaren 1960 en 1990 voorbij, Camden heeft nog steeds zoveel te bieden, of het nu gaat om Londenaren van oudsher of bezoekers die nat achter de oren zijn. Ontmoet leerachtige punkers, sombere goths en met patchoeli geoliede hippies op weg naar deze uitstekende favorieten van Frugl. Laat je niet misleiden door de eindeloze toeristenvallen, er zijn nog genoeg leuke dingen te doen in Camden voor de veeleisende bezoeker..

Yumchaa

Best Things to Do in Camden - Yumchaa

Als je een plek nodig hebt om even weg te zijn van de drukte van de markt, die lijkt op de voorkamer van je oma maar dan met iets meer vervallen meubels, dan is Yumchaa die plek. Er is een enorm aanbod aan thee, zachte, weelderige taarten en heerlijk stokbrood verkrijgbaar, of je nu stopt voor een snelle hap en een kopje thee of je de hele dag wilt verschansen met een goed boek.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 9.00 – 18.00 uur; zaterdag en zondag 8.30 – 19.00 uur (Parkway) 9.00 – 18.30 uur 35/37 Park Way, (The Old Palmer’s Pet Shop), NW1 7PN en 91/92, Camden Lock Place, Upper Walkway West Yard, NW1 8AF

Kolonel Fawcett

Best Things to Do in Camden - Colonel Fawcett

Verborgen in Randolph Street, vlakbij het station Camden Road, biedt deze uitstekende boetiekbrouwerij zo’n beetje alles wat je je van een 21e-eeuwse pub kunt wensen. Het heeft een groter aanbod gins dan je drie keer gescheiden tante Marjorie, een bekroond gebraad, betaalbare doordeweekse lunches (Kip, Prei & Ham Taart, Mosterd Puree, Boerenkool Koriander Gekruide Groenten, Cracked Wheat, Yoghurt, Geroosterde Amandelen voor maar £7,50) en een dreunend feestritme van een vrijdag/zaterdagavond zonder ooit oncomfortabel vol te zitten.

Openingstijden: Maandag t/m donderdag ‘s middags tot middernacht; vrijdag ‘s middags tot 1.00 uur; zaterdag van 11.00 tot 1.00 uur; zondag ‘s middags tot 23.00 uur. 1 Randolph Street, Camden, NW1 0SS

Groene noot

Best Things to Do in Camden - Green Note

Dit prachtige kleine muziekpodium is niet meer weg te denken uit Camden Town en brengt het beste op het gebied van roots-, akoestische en wereldmuziek naar het boetiekpodium, met daarnaast het lekkerste veganistische en vegetarische (waarschijnlijk ook roots) eten. Kaartjes kosten zelden meer dan een tientje en je kunt er genieten van opzwepende ragtime en verleidelijke zwoele jazz of rauwe inteelt bluegrass.

Openingstijden: Maandag t/m donderdag/zondag 19.00 – 23.00 uur; vrijdag/zaterdag 19.00 – 24.00 uur. 106 Parkway, Londen NW1 7AN

Casa Tua

Best Things to Do in Camden - Casa Tua

Weg van de met kiezelstenen bezaaide tiener Goth hordes is er ruimte voor echte mediterrane klasse in Camden. Dit kleine koffiehuis annex restaurant biedt allerlei lekkernijen, of het nu gaat om authentiek uitstekende koffie, elegante wijnen of heerlijke Banoffee Pie. Giuseppe en Francesco zijn altijd warme gastheren en laten bezoekers graag kennismaken met hun nieuwste heerlijke importproducten. Alles geserveerd met suave charme en een eindeloze jazzsoundtrack op hun ouderwetse grammofoonplaat.

Openingstijden: 9.00 – 23.00176Royal College St, Londen NW1 0SP

De Smederij

Best Things to Do in Camden - The Forge

Sinds de opening in 2009 belichaamt The Forge de levendigheid, de charme en het eclecticisme van Camden Town. Het brengt de diversiteit van de eclectische muziekscene van Londen samen onder één dak met een capaciteit van 300 personen – waardoor het een intieme setting is en een vaste favoriet onder zowel muzikanten als muziekliefhebbers. Als non-profitorganisatie gaat alles wat The Forge ontvangt terug naar een steeds uitgebreider programma, waaronder DJ- en clubnachten, comedy, kinderevenementen, kunstexposities en workshops.

Openingstijden: Dinsdag t/m donderdag 10.00 – 24.00 uur; vrijdag t/m zaterdag 10.00 – 1.00 uur; zondag 10.00 – 22.30 uur. 3-7 Delancey St, Londen NW1 7NL

De grondwet

Best Things to Do in Camden - The Constitution

Deze Camden-klassieker aan het kanaal is de perfecte pub, ongeacht het seizoen. In de zomer kun je genieten van hun karakteristieke biertuin en een vieze hamburger, terwijl je je in de winter kunt opwarmen in de kelder met hun feestavonden vol soul, ska en rock-‘n-roll. Het heeft ook net een make-over gehad, dus verwacht een aantal authentiek chagrijnige old-school stamgasten te midden van het prachtige nieuwe interieur.

Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 11.00 tot 24.00 uur; zondag van 12.00 tot 22.30 uur. 42 St Pancras Way, Londen NW1 0QT

Ons zwarte hart

Best Things to Do in Camden - Our Black Heart

Deze rock- en punkbar ligt verscholen op Greenland Place en is een prima tussenstop tussen de Camden-klassieker World’s End en de nieuwe Brewdog. De bar is versierd met stijlvolle kunstwerken in tatoeagestijl, serveert uitstekende rum, ales en cocktails en heeft een constant luide en boze jukebox. In de bovenzaal worden regelmatig geweldige avonden gehouden, waaronder Josie Long’s Lost Treasures, activistische komiek Chris Coltrane’s Lolitics en een reeks oorverdovend goede metal- en rockbands.

Openingstijden: Maandag/dinsdag 15.00 – 23.30 uur Woensdag/donderdag 15.00 – 01.00 uur; vrijdag/zaterdag ‘s middags – 02.00 uur; zondag ‘s middags – 23.00 uur. 2-3 Greenland Place, NW1 0AP

Etcetera Theater

Best Things to Do in Camden - Etcetera Theatre

Dit geweldige kleine theater bevindt zich boven de geweldige Oxford Arms pub en biedt onderdak aan topproducties van de Fringe, maar ook aan improvisatie, stand-up en een aantal grote namen die nieuw materiaal uitproberen. Houd je ogen open want misschien zie je wel een ster van morgen het podium betreden of zelfs iemand als Simon Amstell die nieuw materiaal uitprobeert voor een nieuwe tournee.

265 Camden High St, Londen NW1 7BU

Joe’s

Best Things to Do in Camden - Joe’s

Als je zin hebt in een ouderwets no-nonsense weekend, dan is Joe’s waarschijnlijk de beste tent in Camden. Tegenover de schildwacht die The Roundhouse is, biedt Joe’s een goed humeur, uitstekende hotdogs, perfecte rock-‘n-roll playlists en een over-21’s beleid om de stoere jonge palooka’s buiten te houden.

Openingstijden: 17.00 – 3.00 uur, elke dag. 78 – 79 Chalk Farm Road, NW1 8AR

Camden Comedy Club

Best Things to Do in Camden - Camden Comedy Club

Zolang we ons kunnen herinneren wordt er in de bovenzaal van The Camden Head comedy gegeven, maar in de afgelopen 12 maanden heeft het een metamorfose ondergaan door promotor Lucy Danser. De club draait nu 7 avonden per week, met op vrijdag- en zaterdagavond een aantal van de beste talenten uit het Londense en internationale circuit. De rest van de week is er een overvloed aan komische verrukking en intrige, waaronder work-in-progress shows van grote tv-namen, geïmproviseerde komedie en waanzinnige komedie-experimenten.

Openingstijden: 19.00 – 23.00 uur Elke dag. 100 Camden High St, Londen NW1 0LU

Gastartikel door Frugl Ben. kijk voor meer leuke lokale evenementen en aanbiedingen in Londen elke dag op Frugl

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven