Pas op voor clichés: de Tour de France volgens Google-suggesties

Language Specific Image

Op reis gaan vereist voorbereiding. Dat verloren paspoort terugvinden, een lijst maken van alle dingen die je niet mag vergeten, maar ook niet zult vergeten, sokken vinden die niet bij elkaar passen… Kortom, het is een echte hoofdpijn! Maar eerst moet je de juiste bestemming kiezen door onderzoek te doen naar de verschillende landen en al hun koopjes. En dat doe je natuurlijk via Google! De hele wereld googelt zo ongeveer alles en nog wat. Dus vroegen we ons af welke vragen ze zouden kunnen stellen over de Fransen en bepaalde regio’s in het bijzonder. Dus hier is een korte lijst van alle kwaliteiten en gebreken die Google-gebruikers denken dat de Fransen hebben. Pas op, we waarschuwen je voor de clichés die de Fransen omringen!

1. Clichés over de Fransen: liefde voor anderen

clichés sur les français - amour

We weten niet waarom, maar de twee vreemdste Franse gewoonten in de ogen van buitenlanders zijn roken en vooral zoenen. Maar wat de rest van de wereld niet weet, is dat je gedag kunt zeggen met een sigaret in je mond, op een hometrainer met een CGT-spandoek in je sjaal, en dat is klasse!

2. Clichés over de Fransen: gulzigheid

clichés sur les français - gourmandise

Frankrijk is de bakermat van de gastronomie. Maar er zijn nog steeds enkele specifieke kenmerken die de hele wereld versteld doen staan. De Google-rankings getuigen hiervan, met slakken, kikkers en stinkkazen, om er maar een paar te noemen… Ieder het zijne, geen oordeel. Gefrituurde kikkerbilletjes zijn trouwens een ideale snack voor op woensdag!

3. Clichés over Parijzenaars: beleefdheid

clichés sur les parisiens

De Fransen hebben niet de beste reputatie op het gebied van beleefdheid, maar Parijzenaars zijn nog erger. Geen paniek, dezelfde regel geldt voor mensen in hoofdsteden over de hele wereld (New York, Londen, Tokio, enz.). En dat is waarschijnlijk de reden waarom ze zo ongeveer overal rondlopen. En, we beloven het, het is niet zo erg als je denkt, het takje en de balk, dat allemaal….

4. Clichés over Bretons: een feestelijke smaak

clichés sur les bretons

De diversiteit van onze regio’s is wat ons land zo rijk maakt. Ook al is het onderzoek naar Bretoenen iets enthousiaster dan dat naar Parijzenaars, iedereen heeft zijn fouten. En alcoholisme blijft hun specialiteit. Eerlijk gezegd verbaast het ons dat we ‘font des crêpes’ niet in de eerste suggestie hebben zien staan, want dat is waarschijnlijk hoe ze uiteindelijk heer en meester van de wereld zullen worden. *Mmmmhh pannenkoek…*

5. Clichés over Corsicanen: verlegenheid

clichés sur les corses

Je moet toegeven dat welke vraag je ook stelt via Google over de Corsicanen, de eerste suggestie gaat over de kwestie van onafhankelijkheid en het feit dat ze niet veel op hebben met mensen, zonder enige vorm van discriminatie, gewoon ALLE mensen. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, is het geen haat, maar gewoon overdreven verlegenheid. We kunnen je verzekeren dat ze niet bijten en dat ze graag traditionele liedjes voor je zingen, terwijl ze hun oren vasthouden zodat ze niet in je glas vallen, tot de zon opkomt!

6. Clichés over de Marseillais: de bijzonderheid van het zuiden

clichés sur les marseillais

Het is VOLLEDIG ONCONCERTAAN om te zien dat de ENIGE cybergemeenschap BEZORGD is over deze TOTALEMEEN BUITEN DE GEMEENSCHAPPELIJKE accepten die typisch zijn voor de Marseillais. Het is niet hun schuld dat we niet RIENG DE RIENG luisteren naar wat ze zeggen. Toch, cousing?

7. Clichés over de Ch’tis: gewoontes… Eigenaardig

clichés sur les ch'tis

Ter verdediging, de Ch’tis zijn niet verpest door het lot: voor altijd vereeuwigd in het collectieve onderbewustzijn door een reality-tv-show die hen niet echt in hun beste licht liet zien, genieten ze vandaag de dag een reputatie die misschien nog bedroevender is dan die van de Parijzenaars, en dat wil wat zeggen! Maar ze zijn sterker dan deze stomme clichés: als familie blijven we bij elkaar… En bij twijfel geven we elkaar een stukje Maroilles.

We hadden je gewaarschuwd voor de grote clichés over de Fransen, maar misschien niet voor het slechte vertrouwen. Het lijkt misschien niet zo, maar de Fransen zijn in al hun diversiteit een bijzonder en zeer gastvrij volk. En als je je eigen mening wilt vormen over de ergste clichés op deze lijst, raden we je gewoon aan om zelf te gaan kijken en Frankrijk te bezoeken!

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven