Top Tips voor Venetië – Tips met insider voor Venetië

Language Specific Image

De Italiaanse stad Venetië is al lange tijd een populaire plek voor bezoekers van over de hele wereld. Op onze Facebook-pagina vroegen we jullie naar jullie beste tips voor Venetië en dit is wat jullie ons vertelden.

Maak een gondeltocht

John-Michael Page zegt:

Ga met een gondel, ondanks wat je hoort zijn ze niet zo duur en een must als je er bent!

Hostelworld.com zegt:

Er zijn zoveel mogelijkheden om een gondeltocht door Venetië te maken. Ze zijn een geweldige manier om de stad te zien, maar ze kunnen duur zijn. Prijs een paar verschillende opties op verschillende tijden van de dag om de beste optie te krijgen.

Als je je geen gondeltocht kunt veroorloven

Tony Chan zegt:

Als je je geen gondeltocht kunt veroorloven, neem dan de #1 ferry. Die gaat over het Canal Grande. Je bespaart $ en ziet de stad toch vanaf het water.

Caroline Brown zegt:

Traghetto voor een goedkoop gondeltochtje (zoals hieronder voorgesteld) – magisch!

Sarah Ewing zegt:

Koop een dagkaart, neem water en snacks mee en rijd dan de hele dag met de vaporetti.

Michela Altergott zegt:

Koop een dagkaart voor de vaporetti en reis dan naar de eilanden Murano en Burano en dwaal rond om het handgemaakte glas en kant op deze eilanden te bekijken.

Charles Antrobus zegt:

Het is er ongelofelijk druk dus het beste is om aan te komen, wat te drinken te kopen en dan op een openbare bus te stappen voor ongeveer 6 euro, achterover te leunen en te ontspannen en van het landschap te genieten terwijl de bus, die in Venetië natuurlijk een boot is, door de stad rijdt.

Bezoek Murano

Savannah Schnall zegt:

Ga naar Murano in de vroege ochtend 🙂

Hostelworld.com zegt:

Het eiland Murano ligt voor de kust van Venetië en is al eeuwenlang wereldberoemd vanwege het glas dat het produceert.

Ontsnap aan de drukte

Austin Qian Yu zegt:

Ontsnap aan die gekke drukke plaatsen. Verdwaal in de kleine, rustige steegjes in het centrale tot noordwestelijke deel van het hoofdeiland. Daar vind je zoveel verrassingen.

Leef als een plaatselijke bewoner

Thomas Thrussell zegt:

Verblijf in een van de twee hostels op het hoofdeiland en doe alsof je leeft als een lokale bewoner. Het is verrassend dat het niet lang duurt voordat je eraan gewend bent om wakker te worden en uit het raam te kijken om de stad aan een nieuwe ochtend te zien beginnen en een glimp op te vangen van hoe de mensen vroeger leefden in deze geweldige kleine droomstad op het eiland.

Kaart of geen kaart?

Christine Cassanell zegt:

Ik heb nog nooit mijn weg in Venetië gevonden met een kaart! Gewoon lopen en kijken!

Sofia Arriaga zegt:

Gebruik geen kaart. Je besteedt er kostbare tijd aan en je komt toch niet op de plek die je erop zoekt.

Mijn bestemming zegt:

Echo iedereen die zei dat je geen kaart moet gebruiken – je zult erin verdwalen!

Tim Zheng zegt:

Koop de beste, meest gedetailleerde kaart die je te pakken kunt krijgen. Zoek dan een betere, anders zul je zeker verdwalen.

Catherine Yuen zegt:

Geef jezelf de tijd om te verdwalen (wat makkelijk kan!) Dan vind je de meest interessante plekken die verborgen zijn voor toeristen.

Danielle Brady zegt:

Verdwaal!

Kiara Gallop zegt:

Geef jezelf zeker de tijd om te verdwalen in het doolhof van betoverende straatjes in Venetië, en ook Murano en Burano zijn zeker een bezoek waard!

Nicole Soraghan zegt:

Dump de kaart! Verdwaal!

Chris Oliver zegt:

Wat Danielle, Kiara en Catherine hierboven al hebben gezegd… vergeet de kaarten, vergeet de reisgidsen. Verlaat gewoon je kamer met de specifieke intentie om elke dag te verdwalen. Venetië is een kleine plaats, maar een prachtig doolhof om gewoon in rond te dwalen. Als je de lokale bevolking kunt vinden, vind je geweldig eten, vrolijke mensenmassa’s, enz. Bewaar ook een lege waterfles en ga op zoek naar een winkel waar je lokale wijn rechtstreeks uit het vat kunt kopen. Heerlijk, goedkoop en wijn draagt altijd bij aan het plezier!

Ross Effler zegt:

Leg de kaart weg en verdwaal.

Fm Chow zegt:

Gooi je kaart weg, je zult hoe dan ook ‘verdwalen’ …. en dat is het leuke ervan

Dana Guesthouse Bali zegt:

Als je een kaart of richting hebt! Vergeet het zo snel mogelijk. Je bent de hele dag de weg kwijt en kunt beter een gids vragen om je rond te leiden of je kunt de kaart gebruiken om een leuke plek te vinden om romantisch te dineren. En vergeet niet een wijntje te pakken. Wens je de beste tijd.

Liz Hatayama zegt:

Bezoek de oude Joodse wijk en verdwaal onderweg. Zo vermijd je toeristen en zie je willekeurige stukjes van het leven in Venetië. En neem een veerboottaxi om Venetië via het water te zien. Zorg er wel voor dat je weet wanneer de laatste veerboot passeert!

Wendy Comba zegt:

Verdwalen is leuk, maar als je echt ergens heen moet, zorg dan dat je weet waar het is ten opzichte van de grote pleinen. Er zijn genoeg borden die je die kant op wijzen!

Mike Pollock zegt:

Zoveel tips om uit te kiezen. Verdwaal. Ga naar caffe del doge. Bezoek het in Italiaanse stijl door nooit te gaan zitten, behalve voor een spritz en een diner…koffie aan de bar is de manier om te gaan. Vermijd de weekenden. Ga niet in de zomermaanden, oktober is prachtig. Verdwaal elke dag. Oh wacht, dat heb ik al gezegd.

Neem een Bellini in Harry’s Bar

Edgar Flores zegt:

Twee Bellini’s in de beroemde Harry’s Bar! Aan de tafel van Hemingway… net als Ana Tellez!

Shinji Aoyama zegt:

Harry’s Bar is een legendarische bar. Bellini is erg goed.

Jennifer Mallegni zegt:

Neem een glas “spritz” of “bellini”. Ze worden daar gemaakt en ze zijn echt goedkoop!

Hostelworld.com zegt:

Harry’s Bar is een populaire plek in Venetië waar de Bellini cocktail werd geboren. De bar dateert uit 1931 en heeft al veel beroemde gezichten voorbij zien komen.

Locatie: Calle Vallaresso, 1323

Openingstijden: Dagelijks van 10.30 tot 23.00 uur

Ga ‘s avonds sightseeën

Mijn Bestemming zegt:

Onze beste tips voor een bezoek aan Venetië zijn om de belangrijkste bezienswaardigheden rond 5 of 6 uur ‘s avonds te gaan bekijken. Venetië kan overdag erg druk zijn en het kan ook erg warm zijn tijdens het hoogseizoen. Ga er vroeg in de avond op uit en je voorkomt lange wachttijden voor de belangrijkste attracties en je zit niet als een sardientje opeengepakt als je er eenmaal bent.

Bezoek de eilanden Burano en Torcello

Aileen Roantree zegt:

Stap op de boot naar het eiland Burano – het is een kleurrijk Venetië in miniatuurformaat en gewoonweg prachtig. Maak op de terugweg een wandeling door Torcello.

Hostelworld.com zegt:

Burano is een ander prachtig eiland voor de kust van Venetië in een gebied dat bekend staat als de Venetiaanse Lagune. Het staat bekend om zijn kleurrijk beschilderde huizen omdat de bewoners van Burano een schriftelijke aanvraag moeten indienen bij de overheid voordat ze hun huizen mogen beschilderen. Torcello is een ander eiland in de Lagune dat minder bevolkt is en een aantal historische bezienswaardigheden heeft.

Koop een paar Venetiaanse maskers

Jocelyn Baires zegt:

Eet zoveel pasta en pizza als je kunt; je zult het missen als je weg bent! Probeer eenvoudige Italiaanse zinnen of woorden te leren (makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer het in ieder geval), dit zal je helpen als je verdwaalt, want dat zal waarschijnlijk gebeuren. Hoe beu je het ook bent om overal kleine Venetiaanse maskers te zien, koop er een of twee, ze zijn echt een geweldig aandenken en je zult er altijd naar kijken en je herinneren hoeveel je er hebt gezien tijdens je geweldige reis naar het prachtige Venetië!!! Geniet van het lopen door drukke steegjes en sla dan rechtsaf of linksaf een leeg steegje in – het is een waanzinnige ervaring. Denk niet te lang na over je avontuur, ga gewoon met de stroom mee!!!

Wees voorzichtig met waar je je geld uitgeeft

Bruno Macedo zegt:

Eet, drink of koop niets in de buurt van de beroemdste plaatsen. Daar maken ze misbruik van. Het is echt duur in vergelijking met andere plaatsen.

Massimo Viti zegt:

Ik sluit me aan bij wat Bruno zei, ik heb Venetië 7 keer bezocht en het was altijd te duur voor zijn eigen bestwil, zelfs toen de rest van Italië niet duur was (pre-euro Italië, om duidelijk te zijn)

Kim Ferris zegt:

Vergeet niet dat een koffie/ cappucino “al bar” (staand) slechts 1€ kost, terwijl het gemakkelijk kan oplopen tot 5-6€ als je gaat zitten om ervan te genieten!

Venetië onder water bekijken

Sanna Johanna Väre zegt:

Ga er in de lente heen als het acqua alta is, het is geweldig!

Hostelworld.com zegt:

Acqua alta betekent ‘hoog water’ en is wat er gebeurt tijdens Speing in Venetië. De getijden stijgen en sommige straten van Venetië zijn bedekt met een paar centimeter water.

Wanneer Venetië bezoeken

Mijn Bestemming zegt:

Ga in de zomer en bezoek de bezienswaardigheden ‘s avonds wanneer het minder druk is

Mark Bucken zegt:

Ga niet in de zomer – te heet, te veel toeristen en enorme wachtrijen…ga tijdens een schouderseizoen.

Paul Devall zegt:

Ga in de winter!

Betty Heck zegt:

Ga in de winter, super koud maar veel minder druk, veel goedkoper, kan zelfs een beetje sneeuwen, heb pizza en Venetiaanse bakkerij, yummy!

Leila Viegas zegt:

Probeer niet tijdens de feestdagen te gaan, de stad wordt dan echt druk en vies. Als je je in die situatie bevindt, probeer dan te verdwalen. Je zult een rustige romantische kant van Venetië ontdekken.

Neil Cottam zegt:

Ga doordeweeks, dan is het veel rustiger, en hang rond in de parken en kijk naar de mensen terwijl je je lunch eet.

Ga zitten en geniet van het uitzicht

Cagdas Yetkin zegt:

Koop een goede wijn en kaas bij een Billa-winkel. Zoek een goede hoek met uitzicht op het Grand Canal. Ga gewoon zitten, open je wijn en geniet van de zonsondergang en kijk naar de zeeschepen die voorbij varen.

Yordan Nikolov zegt:

Waarschijnlijk is het al genoemd, maar probeer BILLA en COOP te gebruiken. Koop wat wijn en wat vleeswaren, ga ergens zitten en geniet van het uitzicht. Mijn profielfoto komt uit Venetië.

Blijf buiten de stad

Andy Bent zegt:

Als je Venetië wilt zien maar krap bij kas zit, overweeg dan om in Lido di Iesolo te verblijven en de veerboot naar de stad te nemen vanaf Punta Sabbioni. Je bespaart geld, arriveert in Venetië over het water – wat veel leuker is dan op Piazzale Roma aankomen en naar San Marco lopen – EN je kunt een dagje naar het strand als je een beetje uitgeput raakt.

Gap Daemon zegt:

Kampeer in Fusina buiten de stad en bespaar veel geld.

Louise A Butler zegt:

Ik verbleef net buiten Venetië in Mestre … een prachtige plek en zo makkelijk om met de bus in 10 minuten in de stad te komen.

San Marcoplein

Vinaya Pai zegt:

Het San Marcoplein na 7 uur… er wordt geweldige, soulvolle muziek gespeeld. Je kunt van het ene café naar het andere gaan… zonder in de stoelen van het café te hoeven zitten of iets te kopen. De meest romantische ervaring ooit!

Mijn bestemming zegt:

Als het gaat om wat de beste bezienswaardigheden zijn, kan er niets op tegen de Basiliek van San Marco, een van de spectaculairste en mooiste bezienswaardigheden die je ooit zult zien.

Probeer enkele van de volgende suggesties…

Raquel Hickman Thiebes zegt:

Er zijn zoveel geweldige B&B’s direct in Venetië beschikbaar die niet duur zijn. Maak je gondelfix op door een ritje te maken in een traghetto, een uitgeklede gondel op drie punten aan de overkant van het Canal Grande voor maar 50 cent. De souvenirs worden goedkoper naarmate je verder van het San Marcos-plein komt. Ga laat in de middag naar Murano om aan de toeristenmassa’s te ontsnappen. Als je een paar dagen blijft, loop dan de eerste twee dagen overal heen en bewaar de watertaxi’s voor de dag dat je je 24-uurspas krijgt. Ga die dag het Canal Grande op en neer, naar Murano en het Lido. Neem van het najaar tot het voorjaar kaplaarzen mee vanwege het hoge water in delen van de stad en San Marcos in het bijzonder. Vermijd lange rijen voor rondleidingen door het Dogenpaleis en koop ze online. Ik raad de Secret tour aan. Ik wilde zeggen dat de B&B’s te vinden zijn op Hostelworld. Ik heb mijn favorieten daar staan!

Louis Francis Monroy-Santander zegt:

Wandel door het labyrint naar het San Marcos Playa… je zult de schoonheid en magie zien die binnen de muren van Venetië leeft.

Ann Van de Velde zegt:

Een Spritz drinken in een van de weinige bars op het eiland Giudecca met uitzicht op het San Marcoplein.

Fernando Nogueira zegt:

Ga naar een champagnebar in de buurt van de Rialtobrug… aan de rechterkant voor wie van het station komt… Volg de Rialto-trap rechtdoor en dan naar rechts en je ziet een kleine piazza met daar een champagnerie. Je kunt drinken en eten op een dek aan de rivier.

Juanma Capobianco zegt:

Hermosa venezia, estuve en marzo de 2011 y me enamoro, saludos desde Argentina!

Hannah Curzon zegt:

Maak een uitstapje naar het naburige eiland Lido dat een prachtig strand heeft. De watertaxi’s zijn een stuk goedkoper dan de gondel. Toen ik daar iets ging drinken op het San Marcoplein, moest ik betalen voor het luisteren naar een strijkkwartet dat op de achtergrond speelde! Ik heb redelijk geprijsd gegeten in een restaurant vlak bij de Rialtobrug. Venetië is een magische plek en ik zou er zeker nog eens naartoe gaan.

Tiago Toledo zegt:

Verblijf niet in het Venetië Museum!!!

Trilce Velasquez zegt:

Loop van het station naar de Rialto en dan naar het San Marcos plein! En bezoek Murano.

Kah Ying Lee zegt:

Overnachten op het station, is gratis! Een dagkaart kopen voor onbeperkt boottochtje is de moeite waard.

Dale Tidy zegt:

Geef jezelf genoeg tijd om door de straten te lopen tot je helemaal alleen bent, dan ontdek je de magie van Venetië!

Kai Li Koh zegt:

Verdwaal, als je niet verdwaald bent, ben je waarschijnlijk niet in Venetië. Een bezoek aan Burano, een eiland met de kleurrijkste huizen, is een must! Bezoek nooit het café in het midden van P.S.Marco, want dat kost je £12 voor een koffie. Bezoek tot slot nooit het openbare toilet bij de Academia-brug, je zult merken dat je bij elk bezoek £1,50 armer bent.

Alexander Bartsch zegt:

Mijn tip: sla Venetië over en ga naar een andere plek die niet zo ongelooflijk druk is.

Michael Goard zegt:

Neem een date mee … ga in de winter … ‘s nachts is het magisch … Stop bij het eiland San Michele (begraafplaatsen) op weg naar de glasfabrieken van Murano. Wees een reiziger, geen toerist.

Peter Lorentzen zegt:

Vis met inktmoes… Het beste gerecht ooit! Neem de tijd om een van de serieuzere maskerwinkels te bezoeken en blijf uit de buurt van de tassenverkopers… Als je dat nog niet wist… Ze zijn nep!

Hugues Lavergne zegt:

In plaats van in de Campanille op het St-Marcoplein te gaan, ga naar de andere op de zuidkust, het is goedkoper en je hebt een geweldig uitzicht over Venetië en het St-Marcoplein

Bill Binder zegt:

Als je laat wilt eten (na middernacht), veel succes!

Gabriella Cox zegt:

Zorg ervoor dat je een grote waterfles koopt, drink deze op en ga dan naar een van de vele wijnmakerijen die je plastic fles vullen met de heerlijkste Italiaanse wijn voor maar een paar euro.

Christy Will zegt:

Ik heb Rick Steves podcast op mijn ipod gebruikt terwijl ik in een van de watertaxi’s zat. Hij vertelde me alles over de gebouwen en bezienswaardigheden onderweg!

Danielle Evans zegt:

Ze zijn niet erg vriendelijk of meegaand voor alleenreizenden.

Hopelijk helpen deze tips je om het meeste uit je bezoek aan Venetië te halen.

Boek hostels in Venetië |

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven