46 Wanderlust-tatueringar för alla som är besatta av resor

Resenärer över hela världen samlar ständigt på sig passstämplar, själsrörande berättelser och ofta fantastiska tatueringar av reslust. Var och en av dem berättar en historia, en berättelse om äventyr, inspiration och ofta personliga prestationer. De är hedersbetygelser som stolt pryder kroppen på dem vars hjärtan rörs av resor. Vi bad DIG om dina riktiga bläckhistorier (och bilder), och som alltid gjorde du oss inte besvikna. Gör dig redo för ett överflöd av inspiration! #MeetMyInk

Här är 46 tatueringar för alla som är besatta av att resa:

1. “Jordgloben står för Asien och kompassen för att jag alltid ska veta var mitt hem är. Pilen står för hoppet till något nytt.”

wanderlust tattoos

📸: Tanja Gremmelmaier – Tyskland

2. “Jag har alltid velat ha en palmtatuering, men jag är glad att jag väntade med att få den gjord på min resa till Bali eftersom den har gett den ännu mer mening och påminner mig om min tid där.”

wanderlust tattoos

📸: Annina – Finland

3. “Mitt livsmål är att resa så mycket jag kan, så ofta som möjligt, och det är i stort sett vad tatueringen betyder för mig!”

wanderlust tattoos

📸: Vittoria – Brasilien

4. “Jag skaffade den här vandringslusttatueringen innan jag åkte på en sex månader lång backpackingresa till Sydamerika. Jag jobbar med resor och jag växte upp med att resa – det är därför jag har det här citatet på mina revben.”

wanderlust tattoos

📸: Jana Shl – Tyskland

5. “Jag är fast övertygad om att tatueringar ska representera det du står för och tror på. Det är just därför jag har tatuerat in ordet “GO” på min underarm. Det är ett mantra, ett moto, en inspiration – när livet blir tufft, när dagen på jobbet bara inte verkar komma till sitt slut. Jag försöker påminna mig själv om att jag gör det av en anledning: för att kunna resa i framtiden, för att ha lyxen att uppleva en massa “första gången” och för att inte ta dagliga saker för givna.”

wanderlust tattoos

📸: Pia – Slovenien (Tatuering av @fertattoo)

6. “Jag bodde utomlands i över 10 år, men hemma är alltid där hjärtat är.”

wanderlust tattoos

📸: Anmar Wilding – UK (Tatuering av Dolly på Black Sails, Brighton, UK)

7. “Jag gjorde min tatuering på en resa i Thailand som är den thailändska traditionen, med bambu. Det är en thailändsk amulett som betyder tur och skydd.”

📸: Thais Espildora – Brasilien

8. “Jag har Hawaiis koordinater som tatuering eftersom jag tillbringade två underbara månader där. Så om jag är vilse, snälla skicka tillbaka mig!”

wanderlust tattoos

📸: Judith Nora – Tyskland

9. “Latituden och longituden visar var jag kommer ifrån, och kartan visar vart jag är på väg.”

wanderlust tattoos

📸: Washington Rosthayni – Brasilien

10. “Jag åkte på en contiki-resa till Europa 2013 och träffade min fantastiska vän / australiensiska själssyster Eden. Jag besökte henne i Australien ett år senare och vi bestämde oss för att markera vår vänskap för livet med denna tatuering! Eftersom jag bor i Kanada är det min sol när det är hennes måne, så vi ritade upp den här och fick den tatuerad. Sedan åkte vi förstås till stranden.”

wanderlust tattoos

📸: Madison Baillie – Kanada

11. “Världen handlar om människor och de ögonblick du lever med dem.”

📸: Maria Eduarda Lacerda – Brasilien

12. “Mitt hjärta klappar för bergen och för att aldrig vara bunden, så jag valde “wild” för att symbolisera vem jag är! Trädet är Colorados statsträd.”

wanderlust tattoos

📸: Vicky Petrauskas – USA

13. “Jag fick min kompass tatuerad i Lettland när jag insåg hur mycket jag vill åka till platser jag aldrig har varit på.”

wanderlust tattoos

📸: Victoria Zarecneva – Lettland

14. “Fick den efter att ha bott nära havet (Australien och Spanien) och lärt mig surfa”

wanderlust tattoo

📸: Anneline Akkersdijk – Nederländerna

15. “I morgon kommer jag att gå med en ryggsäck helt själv till Chapada Diamantina! Kom igen, kom igen!”

📸: Maysa Santos – Brasilien

16. “Vart du än går blir det en del av dig på något sätt.” – Anita Desai

wanderlust tattoo

📸: Martina Anliker – Schweiz

17. “Jag ÄLSKAR palmer! Det här är min första tatuering och jag fick den i Sri Lanka av en fransk kille som bodde i Thailand. Dessutom fick jag den gratis!”

📸: Melina Trovatello – Tyskland

18. “Min vindros Daniele Duarte, som guidar mig till de mest galna och underhållande sätten i Brasilien med vår eviga vänskap.”

📸: Lucas Sorreano – Brasilien

19. “Fick den här gjord av Coen Mitchell i Nya Zeeland under mitt arbetssemesteräventyr”

wanderlust tattoo

📸: Julie Van Oosterwyck – Belgien

20. “‘Inte alla som vandrar går vilse’ är min livsfras. Bilden togs under korsningen av berget Serra Fina, på toppen av Capim Amarelo.”

📸: Gabriel Oliveira – Brasilien

21. “Jag var bara tvungen att få mina kliande fötter förevigade med en palm.”

wanderlust tattoo

📸: Sandra de Groot

22. “‘Vi reser, vissa av oss för alltid, för att söka andra platser, andra liv, andra själar – Anais Nin

📸: Carina Katharina – Tyskland

23. “Jag upptäckte för några år sedan (sedan jag var 18 år har jag rest utan mina föräldrar) att jag älskar att resa och sedan dess förbereder jag mig varje år för att upptäcka ett resmål. Det är fantastiskt att lära sig om andra kulturer och att utforska sitt eget land! Jag känner att mitt hjärta blir en del av varje plats jag någonsin har besökt.”

wanderlust tattoo

📸: Ana Carolina Dias – Brasilien

24. “Jag har varit i över 30 länder innan jag fyllde 23 år. Jag arbetade för ett flygbolag i USA. Att resa har varit en stor del av mitt liv och har gjort mig till den jag är. Jag tänker mer globalt, har mer empati för andra och det har gjort mig mer nyfiken på andra kulturer. Om jag inte sätter mig på ett plan på ett par månader börjar jag bli nervös! Jag vet att min kärlek till resandet aldrig kommer att lämna mig, så det är därför jag har tatuerat mig! (Bilden är tagen på stranden i Tamarindo i Costa Rica!)”

wanderlust tattoo

📸: Olivia Dwan

25. “Jag är kapten för min själ!”

📸: Camila Fernanda

26. “Efter att ha brutit nacken i Nya Zeeland tatuerade jag in detta med ett maorimönster (som jag fick på en kiwiflodsten från min sjuksköterska) i ‘P’ och ‘C’ för att påminna mig om hur lyckligt lottad jag var.”

wanderlust tattoo

📸: Kinging-It – UK (Hela historien här om du vill veta mer: Hur jag bröt nacken)

27. “Jag vann den här i en tävling haha! Jag bestämde mig för att markera de platser jag gillade mest och att registrera ett år som var oförglömligt.”

📸: Luana Borges – Brasilien

28. “En tatuering i djungeln i Thailand. En representation av en elefant för min bästa vän som gick bort för flera år sedan, eftersom en elefant aldrig glömmer.”

wanderlust tattoo

📸: Ryan Mitchell

29. “Efter uppstigningen till Mt Rinjani (3726m) i Lombok, Bali, fick jag denna tatuering med konturerna av berget med mina två vänner.”

📸: Tina Specowius – Tyskland

30. “Den representerar alla riktningar under horisonten, symboler för förändring och nya vägar.”

wanderlust tattoo

📸: Thaís Machado – Brasilien

31. “Allt som behövs är en ryggsäck för att resa jorden runt.”

wanderlust tattoo

📸: Joe Nic-Smith

32. “Free hand wanderlust tatuering i en liten hydda på en vacker ö i Fiji.”

wanderlust tattoo

📸: Tessa Jerman

33. “En påminnelse om att vart min själ än vill, så kommer mina fötter att ta mig. Att resa är, och kommer alltid att vara, en av de mest fantastiska, andliga resor vi någonsin kan uppleva. Mycket kärlek till alla andra frimodiga resenärer.”

📸: Toni-Lea Shin

34. “Citat betyder: ‘Att resa är att längta efter livet.’ av Kurt Tucholsky”

📸: Silvana So – Tyskland

35. “Det här är min första vandringslusttatuering. Jag fick den förra fredagen och tog den här bilden idag!”

📸: Tiago Wallace Barros

36. “Jag gjorde en roadtrip med husbil/husvagn i västra USA, och under ett stopp i Las Vegas fick jag den här tatueringen.”

📸: Joke Blankenstein. Tyskland

37. “Hon är min. Förutom att den symboliserar min passion för resor, markerade den ett universitetsutbyte och min examen i mode.”

📸: Pamela Nardino – Brasilien

38. “Det här står för äventyr, utanför allfarvägarna. Att uppleva saker som man inte kan hitta i en broschyr. Det står för min tid i Spanien när jag volontärarbetade som guide för minderåriga, utan att ens kunna språket, levde med främlingar och gav allt varje dag.”

📸: Vanessa Wepunkt

39. “Mina små fötter kommer att ta mig till de mest underbara och förtrollande platserna i världen!”

📸: Simoni Celis – Brasilien

40. “Äventyr! Trädet är en ceder och står för mitt keltiska födelsedatum. Pappersplanet står för lugn och frihet under äventyren.”

📸: Theresa Fuxjäger – Tyskland

41. “Jag hade vår ‘Kinging-It’ krona och en karta över Bali tatuerad på mitt smalben på min 27-årsdag på Bali för att betyda en ny början. Kinging-It förevz. Hur klyschig och enkel den här tatueringen än är så är den en av mina favoriter.”

📸: Kinging-It – Storbritannien

42. “Jag fick min vandringslusttatuering under mitt utlandsår i Estland. Den påminner mig varje dag om hur vackert det här året var och hur mycket det finns att se i världen.”

📸: Jasmina Meyer

43. “Ljushus i Warnemünd.”

📸: Käthy Nuarb – Tyskland

44. “För att övervinna rädslan för min första resa ensam och visa mig att jag kan åka vart jag vill.”

📸: Thábita Ojana – Brasilien

45.”Min tatuering är en påminnelse om att aldrig sluta se världen, oavsett om det är i ett avlägset land eller ett äventyr i mitt eget land.”

📸: Mari – USA

46. “Varje gång jag tittar på min tatuering påminner den mig om att fortsätta resa, lära mig och följa mina drömmar runt om i världen.”

📸: Eduardo – Brasilien

Tack till alla som skickade in bilder, och till fantastiska @thetraveltellers för bannerbilden!

Ladda ner Hostelworld-appen och börja träffa folk direkt när du bokar


Du kanske också gillar…

🐱 Gillar du katter? Då kommer du att älska dessa platser

🐠 Från rev till räddning: de 10 bästa destinationerna för volontärarbete inom marinskydd

🐘 Sju destinationer där du kan hjälpa till med projekt för att bevara vilda djur och växter

Varför inte spara den här artikeln till senare? ?

travel tattoos pin

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Skrolla till toppen