10 øjeblikke, som kun backpackere kan genkende, når de vender hjem

Uanset om det er et midlertidigt pitstop for at besøge familie og venner, eller om du lægger rygsækken på hylden for en stund (for at spare og opføre dig ordentligt), er det altid en mærkelig oplevelse at vende hjem som backpacker. Nogle lider måske af post-travel blues, mens andre har svært ved at ryste gamle vaner af sig (nej, du kan desværre ikke forhandle om prisen med ekspedienten i Argos!) Uanset hvad er her 10 øjeblikke, som du helt sikkert vil genkende i livet efter at have rejst.

1. Du kan ikke holde op med at veksle valuta

Du er så vant til at omregne alt til din lokale valuta, at du gør det på autopilot. “2 pund i pund, det må være… vent lige et øjeblik! Du sammenligner også værdi for pengene og tænker tilbage på de gode tider i Asien, hvor alting kostede peanuts! Ironisk nok kunne den pose KP salted, du lige har købt, have givet dig 3 pints i Asien! *Suk

Sshh!... This is a secret

Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

life after travelling - Flintstones

2. At spise ude er bare ikke det samme

Så nu har du været der, udforsket landet, oplevet kulturen og smagt den lækre lokale mad. Efter at have spist den ægte vare, tør du så tage tilbage til landsbyens thairestaurant?! Hvis du gør, vil du sikkert bruge hele måltidet på at fortælle alle, hvordan du kunne få en rigtig Pad Thai for 30 pence på Khao San Road – og at denne masseproducerede, vestlige version bare ikke kan sammenlignes med den!

life after travelling - eating out

3. Du kan ikke lade være med at regne tidsforskellen ud

Hvis du er hjemme på langfart, vil du til sidst glemme at gøre dette. Men indimellem kan man ikke lade være med at regne tidsforskellen ud og undrende sige: “Det er allerede i morgen der!” eller mindes med glæde: “Jeg ville normalt være i gang med min anden øl lige nu

life after travelling - time difference

4. Du bliver begejstret, når du besøger dit lokale supermarked

Ved du, hvor dyrt det er at købe importerede varer, når man bor i udlandet? Du tager aldrig Cadbury’s chokolade eller PG Tips for givet igen! Der er bare så mange valgmuligheder derhjemme!

life after travelling - visiting local supermaket

5. Du bliver den ultimative Instagram-stalker

Når du har sovet på sovesal, savner du måske at være omgivet af andre rejselystne. Når du keder dig, spekulerer du på, hvad dine nye hostelkammerater laver – så du går ind på Instagram for at snuse lidt. 47 minutter senere har du stalket mindst 5 mennesker, du har mødt på din rejse, stykket deres familiehistorie sammen og fundet deres kæledyr og eks’er, som de nævnte under den dybe og meningsfulde fuldemandssnak.

life after travelling - instagram stalker

6. Du benytter enhver lejlighed til at afprøve dine sprogfærdigheder

Hvis du ikke bruger det, mister du det – så du lovede dig selv, at du ville blive ved med at øve dine nyerhvervede sprogfærdigheder. Men ingen andre er interesserede, og tjeneren aner ikke, hvad du siger. Nå, men den uvidende taxachauffør efter din store aften i byen har noget at glæde sig til… “Hola Mr Taxi man, como estas?”

life after travelling - vitamin c is spanish for vitamin yes

7. Du har glemt, hvordan man bruger kniv og gaffel

Hvis du har brugt dine dage på at rejse rundt i Asien, har du måske endelig lært at bruge spisepinde. Nu hvor du er hjemme, kan du ikke vente med at vise dine nye kulturelle færdigheder ved enhver mulig lejlighed. Du er sikkert også vant til at stå ved en gadebod og spise med dine hænder. Men vær advaret, din mor vil ikke blive imponeret, hvis du skovler din søndagssteg i dig uden at bruge bestik!

life after travelling - knife and fork

8. Du er ikke klar til at skille dig af med din rejsegarderobe

Der er desværre ingen, der går med haremsbukser og klipklappere her – især ikke før juni. Og det er måske på tide at smide festivalarmbåndene og de visne venskabsarmbånd!

life after travelling - travel wardrobe

9. Du har glemt, hvordan man stiller sig i kø

Kommer du tilbage til Storbritannien? Der er én ting, du skal huske: Vi elsker at stå i kø! Og hvis der ikke er perfekt orden, får du det at vide (gennem en højlydt tut, selvfølgelig). Så glem alt om at skubbe, mase og det generelle kaos, som du er vant til, og vent tålmodigt i køen.

life after travelling - queuing

10. Du bliver virkelig spændt på at møde andre backpackere

Endelig nogen, der forstår det! De forstår dine følelser, og I falder i hak med det samme. Er det for tidligt at bede dem om at blive din bedste ven med det samme?

life after travelling - meet other backpackers

Hvis du genkender alle disse øjeblikke lidt for godt, er det måske tid til dit næste eventyr?

(Miniaturebillede af artiklen af Marco Verch)

Fortsæt med at læse 👇🏼

⭐️ Bedste hostels for solorejsende 2019

⭐️ De mest afsidesliggende steder i verden, du skal tilføje til din bucketlist PRONTO

⭐️ Utrolige steder i verden, der rent faktisk findes!

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top