15 gratis ting at lave i Madrid

Madrid, Spaniens hovedstad, er en blomstrende by i Europa på forkant med mode, politik og underholdning, hvilket gør den til en seriøs global spiller. Hvis du planlægger en tur til Madrid, bør du downloade vores mobil-app for at sikre, at din rejse forløber problemfrit. For den budgetbevidste rejsende tager vi et kig på 15 ting, man kan lave gratis i Madrid, herunder en tur gennem Retiro Park, en spadseretur gennem shoppingdistriktet Gran Vía og chilin på Plaza Mayor samt gratis adgang til museer i verdensklasse.

1. Nyd udendørslivet i Parque del Buen Retiro

Madrids Parque del Buen Retiro, eller bare Retiro Park, som den er kendt som lokalt, er byens mest elskede park og en af Madrids største attraktioner. Retiro Park er det perfekte sted at nyde de dejlige sommerdage, som Madrid har masser af. I denne bypark finder du mange smukke skulpturer og monumenter samt en sø til sejlads. Der er også nogle gratis udendørs koncerter, som finder sted i Retiro Park i løbet af sommeren.

2. Gratis adgang til museer i verdensklasse

Madrid er stolt af den mangfoldighed af kunst og kultur, der tilbydes i byen. Den er også hjemsted for nogle af verdens bedste museer, der huser kunstværker i topklasse. To af Madrids mest berømte museer er Reina Sofia-museet og Prado-museet, som begge kræver entré. Men hvis du planlægger dit besøg på et af museerne i forvejen, kan du komme gratis ind. Der er gratis adgang til Prado-museet tirsdag til søndag fra kl. 18.00 til 20.00 og søndag fra kl. 17.00 til 20.00. Der er gratis adgang til Reina Sofia-museet mandag og onsdag til lørdag fra kl. 19 til 21 eller søndag fra kl. 13.30 til 19 (18. april, 18. maj, 12. oktober og 6. december er dage med gratis adgang).

Beliggenhed: Edificio Villanueva, Paseo del Prado

3. Læn dig tilbage på Plaza Mayor

Madrid er fyldt med smukke pladser eller plazaer, som de kaldes lokalt, og byens største plads er Plaza Mayor. Denne plads i Madrid er gennemsyret af historie og har set offentlige henrettelser, kongelige ceremonier, tyrefægtning, inkvisitionsprocesser og mange festligheder. I dag er den omgivet af tre-etagers bygninger, mange caféer og restauranter med terrasser, hvor man kan sidde og nyde den travle plads.

4. Gå rundt i Madrids kongelige palads

Palacio Real er Madrids kongelige palads og er også det største palads i Europa med over 2.800 værelser. Det er kongefamiliens officielle residens, men i dag bruges det kun til statsceremonier. Paladset er åbent for offentligheden, men selv en gåtur rundt i haven er en god og gratis ting at lave i Madrid. Det kongelige palads er en smuk bygning at se på, og når du har indtaget denne arkitektoniske pragt, så tjek udsigten fra siden af gårdspladsen.

Beliggenhed: 5 minutters gang fra Opera metrostation

5. Bliv tropisk på Atocha-jernbanestationen

Det er måske svært at tro, men en af Madrids mest omtalte attraktioner kan findes på byens hovedbanegård. En tropisk have ligger i det gamle atrium på Atocha Railway Station, og du kan gå en tur gennem dette lille botaniske område, mens du venter på at nå dit tog. Banegårdshaven er hjemsted for tropiske planter og dyr samt et lille skildpaddebassin, der tiltrækker mange tilskuere.

6. Nyd solen på Plaza de España

Et af Madrids travleste trafikkryds er også stedet, hvor du finder en af byens smukkeste pladser. Plaza de España er hjemsted for et smukt stort springvand og et betagende monument over Cervantes, som er bedst kendt for at have skrevet “Don Quixote”. Den fiktive figur Don Quixote og hans elskede Dulcinea er også med i dette dominerende element på pladsen. Plaza de España er især populær på solrige dage for solbadere, og det er også her, du finder mange gadesælgere.

7. Tag en slentretur ned ad Gran Via

Hvis du går en tur langs Gran Via i Madrid, går du en tur ned ad byens mest berømte gade. Gran Via har været nævnt i alt fra operaer til film, og den er også gennemsyret af historie. Denne gade er en af Madrids travleste, da den er fyldt med butikker og restauranter. Den er også arkitektonisk smuk at se på, og mange af bygningerne på Gran Via er klassificeret som vartegn.

8. Tag hen for at se Templo de Debod

Dette egyptiske tempel stod engang i landsbyen Debod, men ligger i dag i Madrid i Parque del Oeste. Dette stykke egyptiske kulturarv kom til Spanien, da man var i gang med at bygge en dæmning i Egypten, og mange historiske bygningsværker var i fare for at blive ødelagt. Spanske ingeniører hjalp den egyptiske regering med at flytte disse monumenter, og til gengæld donerede Egypten Templo de Debod til Spanien som tak. Det er en populær attraktion i dag og ligger i en af Madrids populære parker. Lige bag den vil du blive mødt af en fantastisk udsigt.

10. Madrids største udendørs loppemarked ‘El Rastro’

Hvis du tilbringer en søndag i Madrid, skal du sørge for at besøge “El Rastro” – Madrids største udendørs marked. Dette populære loppemarked er fyldt med lokale og turister hver uge, og du kan gøre alle mulige gode fund fra antikviteter til tøj blandt de 3500 boder. Et besøg på ‘El Rastro’ kan varmt anbefales, selv hvis du ikke vil købe noget, da atmosfæren her alene er turen værd. Det er en god ting at gøre gratis i Madrid.

11. Følg de gamle bymure

Madrid var engang en muromkranset by, og i dag kan du se resterne af det, der engang beskyttede en maurisk bosættelse fra det 9. århundrede. Denne gratis attraktion ligger lige bag katedralen. Oprindeligt omgav disse bymure lidt over 4 hektar, men dele af murene stammer også fra det 12. og 13. århundrede. De blev erklæret for et nationalt monument i 1954 for at beskytte dem mod lokalt byggeri. En spadseretur rundt om bymuren er en fantastisk tur gennem en historisk del af Madrid.

12. Tilbring en aften på Puerta del Sol

Denne populære plads i byen var engang hjemsted for Madrids byport. Det er også Madrids mest centrale sted, og her finder du en stenplade, der markerer “Kilometre Zero” – det officielle startpunkt for Spaniens 6 nationale veje. Der er mange bemærkelsesværdige aspekter ved Puerta del Sol såsom monumentet “El Oso y El Madroño” – bjørnen og jordbærtræet, en statue af kong Carlos III og to springvand, hvor folk samles for at sidde rundt om, især om aftenen. Puerta del Sol kommer til live i skumringen, når folk går gennem pladsen og stopper op på en af caféerne eller restauranterne i området. Det er et fantastisk sted at se byen passere forbi.

13. Madrids Museo Taurino (tyrefægtningsmuseum)

Hvis du ikke har råd til at købe en billet for at se tyrefægtning i virkeligheden, kan du benytte dig af den gratis adgang til Madrids Museo Taurino – tyrefægtningsmuseet. Museet fortæller om Spaniens tyrefægtningshistorie med kostumer fra tidligere matadorer og endda et maleri af Goya, der forestiller en tyrefægtningsscene. Der er også mange fotografier og relikvier, der beskriver denne kontroversielle tradition fra dens oprindelse til i dag.

Beliggenhed: Plaza de Toros Monumental de las Ventas

14. Museo Arte Público

Dette museum gør virkelig brug af uudnyttede arealer, da du finder dette udendørsmuseum under en omfartsvej. Denne gratis ting at lave i Madrid er et besøg værd, selv hvis det bare er for at se, hvordan pladsen er smukt udnyttet. Samlingen består hovedsageligt af abstrakte skulpturer, men der er også værker af Joan Miró og Eduardo Chillida.

Beliggenhed: Paseo de la Castellana, 41

15. Anden 0

Vores sidste forslag til, hvad man kan lave gratis i Madrid, er at besøge Anden O. Hvis du vil se, hvordan en gammel metrostation i Madrid så ud i 1960’erne, så er det her stedet at besøge. Denne gratis attraktion i Madrid viser en gammel metrostation i Madrid, og selvom det er et lille museum, er det bestemt et besøg værd, især fordi det er gratis at komme ind.

Beliggenhed: Plaza Chamberi

Åbningstider: Tirsdag-fre: kl. 11-19, lør, søn og helligdage: 11.00 – 15.00

Kan du ikke vente med at begynde dit Madrid-eventyr med Hostelworld? Book dine hostels i Madrid nu, og glem ikke at downloade vores fantastiske app til Android og iOS for at gøre dine rejser nemmere

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top