15 steder at besøge i Kina, som ikke er Beijing

Language Specific Image

Hvis Kina ikke er på din rejseliste for 2018, så bør det være det. Kina er lige så overkommeligt som nabolandene Vietnam og Thailand, og det er det næststørste land i verden, når det gælder verdensarvssteder, og størrelsen betyder, at meget af landet forbliver uberørt af turister. Beijing er måske nok hjemsted for Den Kinesiske Mur, men det er kun overfladen af, hvad landet har at byde på. Her er femten steder, du skal besøge i Kina (ud over Beijing).

1. Sanya

Strandferiesteder og Kina hører normalt ikke sammen – men Sanya er en idyllisk undtagelse. Hvis man besøger byen om vinteren, er den et kærkomment pusterum fra det bitre klima i steder som Beijing. Her er vejret tropisk året rundt, og du finder smukke strande langs kysten. Prøv Yalong Bay med den buddhistiske statue “Guanyin of Nanshan” (en af de højeste i verden).

Places to visit in China - Ningbo - waterfall

Fotokredit: Jenna Farmer

2. Ningbo

Kun to timers togrejse fra Shanghai ligger den gamle havneby Ningbo. Turister er sjældne her, og den store, moderne by er en base for at udforske nogle af Kinas skjulte naturskønne steder, såsom den fredfyldte Wulong-dam og Det Gule Bjerg. Garanteret fri for selfie-stick.

3. Macao

På trods af at Macau er en særlig administration i Kina, adskiller den sig på alle måder fra fastlandet: fra køkkenet (en stærk portugisisk indflydelse betyder, at hovedretten er vaniljekranse) til valutaen (Macanese Pataca) og aktiviteter (Macau er det eneste sted, hvor gambling er lovligt). De glitrende kasinoer i Las Vegas-stil er et besøg værd, selv hvis du ikke har så mange penge (der kører en gratis bus mellem dem alle), men byens arkitektur, som f.eks. ruinerne af St Paul’s, bør også være på din to-do-liste.

best places to visit in China - Suzhou

4. Suzhou

“Haver og kanaler” er en ret kortfattet opsummering af Suzhous attraktioner (faktisk er 42% af byen dækket af vand). Men når ens haver er på UNESCO’s verdensarvsliste og går helt tilbage til 1500-tallet, er det faktisk alt, hvad man behøver. Den ydmyge administrators have er den mest berømte – og strækker sig over næsten 13 hektar.

5. Chengdu

Chengdu er en moderne og travl by, men næsten alle turister besøger byen af én eneste grund – pandaer! Giant Panda Breeding Research Base, en bustur fra byens centrum, giver besøgende mulighed for at komme helt tæt på de lodne skabninger, tage billeder og endda fodre dem. Det er ikke billigt (selvom det kun koster 58¥/£7 at komme ind, stiger priserne til op til 2000¥ /£230 for tættere møder). Det er en oplevelse, man kun får én gang i livet, og hvordan kan vi modstå de lodne ansigter?

Places to visit in China - Harbin - snow

6. Harbin

Som Kinas nordvestligste by falder Harbins temperaturer til -38 grader om vinteren. Kulden er dog Harbins berømmelse, for hvert år i december-februar finder den berømte is- og sneskulpturfestival sted. Et skue af tusindvis af enorme, neonoplyste isskulpturer bygget af anslået 10.000 arbejdere giver den perfekte kulisse til ‘gram’.

7. Mogashan

Når de rejsende i Kina er “by-ed out”, tager mange til Mogashan-bjergene. Et par timers bustur fra Shanghai ligger denne bambusskov med vandrestier og vandfald, som er det perfekte sted at komme tilbage til naturen. 80¥ (lidt over £9) får dig ind i parken, og når du er inde, er der flere vandrestier til at få dig tilbage på sporet.

Places to visit in China - Hangzhou - lake

Fotokredit: Jenna Farmer

8. Hangzhou

Hangzhou er hjemsted for Kinas berømte Vestsø; et stort og roligt område, der med sine mange pagoder, haver, templer og bådture nemt tager en hel dag at udforske. Book i forvejen for at få en sovesal på Hangzhou International Youth Hostel, en lille gåtur fra søens indgang og hjemsted for noget af den bedste mad i byen.

9. Nanjing

Nanjing har mange af Beijings tiltrækningsfaktorer (billig transport, en blanding af vestligt og traditionelt køkken og vigtige kulturelle vartegn) uden kaos og trængsel. Nanjing Massacre Memorial Hall er et sted, man ikke må gå glip af, en tankevækkende hyldest til massakren under 2. verdenskrig, der dræbte over 300.000 mennesker.

Places to visit in China - shanghai - roundabout

Fotokredit: Jenna Farmer

10. Shanghai

Med fire togstationer og to lufthavne er Shanghai et knudepunkt for resten af Kina. En spadseretur og færgetur over den majestætiske Bund bør være det første på din rejseplan, efterfulgt af at bestige højderne på Shanghais mange skyskrabere og tagbarer.

Nanjing Road er en shopping-hub proppet med vestlige barer, mens Folkets Plads er en tiltrængt grøn plet. Det er her, mange lokale traditioner finder sted (inklusive det berygtede ægteskabsmarked, hvor forældre matcher deres ugifte børn) Vi holder os til Love Island..

Places to visit in China - Longsheng - rice terraces

11.Guilin

Den naturskønne by Guilin har fantastiske landskaber, et mildt klima og en forureningsfri himmel. Byen besøges ikke så ofte af internationale turister, men er meget populær blandt indenlandske turister, som strømmer til Li-floden, der er berømt for sit landskab, som er afbilledet på Kinas 20 yuan-sedler. Derfra kan man tage en to timers bustur til nabobyen Longsheng og se de smukke Longji-risterrasser.

12. Zhangjiejie

Er du bange for højder? I Zhangjiejie finder du Tianmen Mountain nationalpark, et verdensarvssted, der siges at være inspirationen til filmen Avatar. Udsigten er uovertruffen, og folk med hang til spænding vil elske glasbroen hen over klippen i 4.600 fods højde. Du tør ikke kigge ned!

Places to visit in China - Xi’an - bell tower

Fotokredit: Jenna Farmer

13. Xi’an

Terracotta-krigerne får mange til at rejse til Xi’an, men det er blevet lidt af en turistkliché. Langt mere interessant er Xi’ans centrum med det majestætiske klokketårn (smukt oplyst om natten), de fredelige bymure, der er perfekte at cykle rundt på, og det muslimske kvarter, hvor man kan spise billigt og se på mennesker.

14.Den tigerspringende kløft

Tiger Leaping Gorge er meget populær blandt vandrere og er en fantastisk sti langs Jinsha-floden. Den kaldes en af verdens dybeste kløfter, og vandrestien (som mange tilbagelægger på 2-3 dage) er ca. 22 km lang og ligger i en højde af 8858 fod over jorden. Der er gæstehuse i selve kløften og i Lijiang, en nærliggende by, som kan nås med bus. Perfekt til at hvile hovedet efter en hård dags vandring.

15. Shenzen

Shenzen var tidligere kendt som en gateway til Hong Kong, men er for nylig blevet en destination i sig selv. Ud over at byde på blå himmel, sandstrande og golfresorts, elsker turisterne de mange temaparker. Har du ikke så meget tid? Windows of The World giver dig mulighed for at se kopier af alle Kinas mest berømte attraktioner som Den Store Mur og West Lake.

Tag ud over Beijing, og start dit eventyr på et af disse utrolige hostels i Kina.

Vil du stadig tilføje Beijing til listen? Tjek vores guide til de bedste ting at lave i byen.

Om forfatteren:

Jenna Farmer er freelancejournalist fra Warwickshire. Hun har arbejdet flere år i Kina og rejst i Sydasien, men er nu tilbage i Storbritannien. Jenna driver også en blog om at leve, spise og rejse med fødevareintolerancer .

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top