3 dage i Nice, Frankrig

3 dage i Nice – de bedste ting at lave

Dag 1 – Find dig til rette

I modsætning til nogle andre franske byer vrimler Nice ikke ligefrem med budgetrejsende. Det er mere almindeligt, at mange af Frankrigs elite, eller “smukke mennesker”, besøger byen. For at orientere dig og vænne dig til at se blinkende biler og mennesker, kan du tage en afslappet spadseretur rundt i det område, hvor du bor, og begynde at udforske denne kosmopolitiske by.

Når du har gået rundt i et stykke tid, er der ikke andet at gøre end at gå direkte til stranden! Nice har ikke ligefrem gyldne sandstrande, men mere afrundede stenstrande. Det kan være ret ubehageligt, når man først har lagt sig ned, men som med alt andet vænner man sig til det. Stranden har en fantastisk udsigt over Baie des Anges, og der flyver konstant fly ind og ud af byen over bugten. Det giver dig mere end nok at se på, mens du ligger på ryggen.

Fra stranden er der ikke langt til at nyde et par hyggelige øl på Promenade des Anglais med udsigt over stranden. Langs hele denne promenade, som blev bygget af en gruppe engelske turister, ligger en række barer, caféer og restauranter. Især i sommermånederne, hvor man kan sidde udenfor, er den perfekt til at se på mennesker og nyde en afslappende aften.

Dag 2 – Monaco

Monaco er faktisk ikke en del af Frankrig, men et selvstændigt fyrstedømme, og det ligger kun 30-40 minutter væk fra Nice med toget. Selvom det er hjemsted for de rige (ligesom mange andre steder på den franske riviera), koster toget kun ca. 7 euro.

En tur rundt i Monaco og Monte Carlo kan holde enhver beskæftiget i flere timer. Når man går rundt i gaderne, er det fascinerende at være vidne til startgridden til det årlige Grand Prix sammen med de mange yachter, som viser, hvor meget rigdom der er i den lille stat.

Hvis du vil se præcis, hvordan den lokale kongefamilie, Grimaldis, lever, så skal du besøge Prince’s Palace. Det ligger på toppen af en bakke, så det kan være svært at komme op til paladset, men udsigten fra toppen gør det mere end umagen værd. At gå rundt om paladset opvejer naturligvis også en stor del af gåturen.

Et af Hollywoods mest berømte ikoner, Grace Kelly (senere prinsesse Grace af Monaco), som blev dræbt i en bilulykke i 1982, ligger begravet i Monaco. Hun blev dræbt sammen med sin mand, fyrst Rainier III, i 1982, og hendes grav ligger i dag i Cathédrale de Monaco. Selve katedralen er ikke den mest spektakulære i verden, men den er stadig et besøg værd, om ikke andet så for at besøge Graces grav.

Andre seværdigheder i Monaco omfatter Le Casino, operahuset og Jardin Exotique.

Dag 3 – Vieux Nice

At begynde den næste dag af din ferie langs Promenade des Anglais er perfekt til at rense hovedet, hvis du fik for mange øl aftenen før. Ellers er den hyggelige gåtur den perfekte måde at begynde en dag i Nice på. Måske får du endda lyst til at tilbringe et par timer på stranden igen). Men fortsæt mod øst på promenaden (med havet på din højre side), og du vil til sidst nå Quai des États-Unis. Når du kommer til denne gade, vil du begynde at bemærke en forskel i arkitekturen. Du er nu på vej ind i Vieux Nice.

Dette område er bedre kendt af engelsktalende turister som Old Nice, og det er en labyrint af snoede gader, caféer, restauranter og isboder – masser af isboder. Hvis du er glad for det søde mejeriprodukt, har du ingen problemer med at finde det i den gamle bydel.

Du kan bruge en halv dag i denne bydel. De gamle gader er fascinerende, og det samme er bygningernes arkitektur. Et kendetegn ved bygningerne i Vieux Nice er, at de snarere ligner en gammel italiensk by end Frankrig.

Meget belejligt er Vieux Nice også en af de mest livlige dele af Nice. De fleste restauranter holder åbent til midnat, barerne serverer til kl. 1.30-2.00, og for de rigtige natteravne holder klubberne åbent til efter kl. 5.00! Den mest kendte bar i området er Wayne’s, som er propfyldt stort set hver aften, hvilket skyldes de mange bands, der spiller der hver aften. Og når de lukker og slukker, er Blue Whales den travleste og mest populære.

Jeg håber, at denne rejseplan havde alle de gode punkter af interesse for din rejse.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top