5 vigtige tips til at rejse billigt

Language Specific Image

Jeg har aldrig været meget for at rejse billigt. Jeg har altid haft et stresset arbejdsliv, og for mig var ferier en belønning for alt det hårde arbejde, jeg havde lagt for dagen i løbet af året. Men alt ændrede sig den dag, jeg besluttede mig for at rejse verden rundt i et år. I det øjeblik indså jeg, at hvis jeg gjorde, hvad jeg gjorde på ferien, ville jeg komme hurtigere hjem.

Jeg rejste ikke kun i et år, jeg endte med at rejse i to. Det skyldes, at jeg lærte at forvalte mine penge godt under rejsen, lærte at rejse billigt, og endnu bedre, lærte at nyde at rejse billigt. Jeg indså, at det at rejse på denne måde var meget mere eventyrligt, havde en mere menneskelig essens, gav mig mere kontakt med den lokale kultur og gjorde alting mere interessant.

At rejse billigt er en kunst, men alle kan lære det, og jeg er det bedste bevis på det. Jeg hører altid folk sige, at de ikke har råd til at rejse, og at det ville være umuligt at rejse i så lang tid, fordi de ikke er millionærer. Men det er, fordi de endnu ikke har formået at visualisere, hvordan det er muligt at rejse, mens man bruger mindre. Og den dag, de opdager det, vil de indse, at der ingen grænser er, og at det er muligt at udforske hele verden inden for alles økonomiske virkelighed.

viajar-barato-conteudo

Men der er ingen magi i denne formel. Det, vi har brug for, er at forstå et par grundlæggende begreber, der gør det muligt for os at rejse så billigt.

? 1 – Reducer dine fordomme ?

Dette er den første barriere, der vil forhindre dig i at rejse billigt (og jeg var nødt til at nedbryde den). Vi har en tendens til at forbinde billigt med dårlig og ringe kvalitet. Og det er bestemt ikke et direkte forhold for alt. Vi dømmer uden at prøve. Så hvis du vil begynde at rejse billigt, er det første skridt at åbne dit sind for denne nye rejsestil med et åbent hjerte.

? 2 – Optimer din rejseplan ?

For at rejse billigt er du nødt til at træffe intelligente valg for din rejseplan. Hver eneste variabel gør en forskel:

At vælge billige destinationer gør rejsen mere levedygtig (og der er mange superinteressante destinationer rundt om i verden, hvor du kan bruge mindre end 20 dollars om dagen);

Lav en mere koncentreret rejseplan. I stedet for at besøge 5 lande på samme ferie, kan du f.eks. koncentrere dig om kun at besøge 1, da dine rejseomkostninger vil falde, og hastværk er den største fjende af billige rejser. Når vi har travlt, bruger vi unødvendigt mange penge, betaler mere for bekvemmelighed og har ikke tid nok til at tænke over de bedste valg.

✌️ 3 – Vær fleksibel ✌️

I stedet for at tænke på en destination, så lad destinationen vælge dig. Beslut, hvor du vil rejse hen, ved at udnytte de muligheder, der byder sig. Har du set et flytilbud, der er halvt så dyrt som det sted, du gerne vil hen? Så rejs derhen. Verden er fuld af interessante destinationer, og det, der gør forskellen, når du rejser, er de oplevelser, du får, og de mennesker, der krydser din vej. Enhver destination kan give mindeværdige oplevelser.

? 4 – Kend de rigtige værktøjer ?

Verden er forbundet. Det har aldrig været nemmere at finde information, der gør enhver drøm mulig. Men ved du, hvor du skal lede efter de bedste tilbud for at gøre din rejse mere overkommelig? Hvordan køber du din flybillet, hvordan finder du din bolig, hvor får du din rejseforsikring? Der findes intelligente “søgemaskiner”, som gør vores liv lettere ved at sammenligne forskellige virksomheders produkter og tjenester, så du kan finde det bedste tilbud til prisen. På Hostelworld, for eksempel, kan du se hostels fra hele verden på ét sted. Sammenlign priser, læs andre rejsendes anmeldelser, foretag din booking… Men for at tale om alle sider og tjenester i detaljer, ville jeg være nødt til at skrive en bog.

? 5 – Udnyt fordelene ved samarbejde ?

Den kollaborative økonomi blomstrer, og det påvirker også rejsesektoren. I dag er der platforme, der forbinder mennesker fra hele verden, som er interesserede i at udveksle noget. Blaffer-apps, udveksling af arbejde mod overnatning, udlejning af ting, du kun bruger på rejsen … det er blot nogle få eksempler.

Om forfatteren:

Carol Fernandes er grundlægger af ViraVolta-projektet og en verdensomrejsende.

Hvis du kunne lide dette indlæg, kan du måske også lide disse:

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top