7 tips til at nyde karnevallet i Rio som en lokal

Language Specific Image

Hvor meget ved du egentlig om karnevallet i Rio? Farverne? Kostumer? Samba? Ja, Rio har det hele, men jeg må sige…. Der er så meget mere at se og gøre, at du vil blive imponeret! Mit navn er Carolina, jeg er fra Brasilien, og jeg arbejder med sociale medier og indhold for det brasilianske marked her på Hostelworld. I dag tager jeg dig med på en karnevalsrejse med 7 af mine bedste tips til, hvordan du kan nyde karnevalet som en lokal.

Karneval er den største årlige fest i Brasilien (Rio er bare en af de byer, hvor det fejres), som starter fredag eftermiddag og varer til den følgende onsdag. Den indtager gaderne, barerne, husene, alle steder. I år løber det af stablen fra den5. til den 10. februar.
Vi kan opdele Rio Carnival i to dele: del et i Sambódromo (det officielle sted, hvor paraderne finder sted) og del to rundt omkring i gaderne. Man kan holde fest overalt, men det er i gaderne, det sker. Og hvad mener jeg med action? Vi kalder det “Blocos de Carnaval” (karnevalsblokke), som er et gadeband, der spiller samba (eller en anden form for populærmusik), mens de bevæger sig, og folk følger rytmerne.
Blocos finder sted over hele byen, der er hundredvis! De starter kl. 8 hver dag og kører i alle karnevalets 5 dage! Det er så sjovt og energisk, og hvis man ved en lille smule om, hvordan det hele fungerer, kan man få mest muligt ud af det. Det er derfor, jeg er her! Følg disse tips, og nyd karnevallet som en carioca! (Carioca er forresten en, der er født i Rio)

1 Sig det som en lokal

Det vigtigste først: Hvad med at udtale karneval som en rigtig carioca? I Brasilien skriver vi Carnaval og siger CAHR-NAH-VAHU. Ja, du kan virkelig bruge dine latinske vokalvibrationer her. Tag det til dig, gentag efter mig: CAHR-NAH-VAHU. CAHR-NAH-VAHU. CARNAVAL. Er du med? Du taler næsten portugisisk nu. Godt gået!

2 Klæd dig derefter

Det er helt op til dig, om du vil have et fuldt kostume eller bare lidt glitter og pynt, såsom hoveddekorationer, masker og store halskæder med tropiske blomster. Det vigtigste er, at du har det behageligt og er frisk. Vejret er mere end varmt, så du har ikke lyst til at svede og have med komplicerede kostumer at gøre. Prøv at tage sneakers på, de er ikke så lette at tabe som klipklappere, og de beskytter dig mod, at folk træder dig over tæerne.
Det er virkelig nemt at finde tilbehør overalt, der er uformelle sælgere på hvert hjørne af hver gade. Forhandl om prisen, hvis du føler, at den er for høj. Hvis du køber 3 eller flere ting, har du en god grund til at bede om rabat: “3 for 2? 5 for 4?” Butikker som “Lojas Americanas” og “Kalunga” er gode til at finde ting, som du kan improvisere og lave kostumer af.
Tag dit badetøj på indenunder kostumet. Det er nyttigt i mange situationer, f.eks. hvis du får det for varmt, bliver våd af andres vand- (eller øl-) pistoler, eller hvis du finder en mulighed for at hoppe i havet for at blive frisket op mellem blocos.

3 Hold dig i live indtil den sidste dag

Så fem dages non-stop fest, der starter kl. 8-9 om morgenen, kan være svært at håndtere. Hvis du vil nyde karnevallet til den sidste dag, må du finde måder at være sund på. Mine professionelle tips er:
Drik vand. Tonsvis! Det er en almindelig fejl, som alle begår. Især når man har for travlt med at drikke sin øl eller caipirinha. Og dette tip er ikke kun til dig, der vil undgå massive tømmermænd. Selv om du ikke drikker alkohol, må du ikke glemme dit vand. Vejret kan gøre dig virkelig dehydreret eller endda syg.
Spis frisk mad. Jeg ved godt, at hamburgere og hotdogs på gaden er det bedste, men lad være med at gøre dem til din eneste mad. Du er i et tropisk land med masser af frugt, grøntsager og juice. Få mest muligt ud af dem, og undgå at få for få vitaminer og blive syg senere.
Pas på dine fødder. Gadefester kan være ret intense, og glem ikke, at folk efterlader glas eller flasker på gulvet. Du har ikke lyst til at træde på en af dem og ødelægge dit karneval. CAHR-NAH-VAHL.
Brug solcreme. Solen er intens, virkelig! Bliv ikke forbrændt, bare brug solcreme.

4 At holde sig tæt på en ølsælger er altid en god strategi

Når “blocos” er overfyldte, kan ølsælgerne nemt løbe tør for øl. Men hvis du er tæt på sælgeren under hele festen, kan du gøre det: 1. Se, hvornår øllet er ved at være slut, og sørge for at købe din øl, før det sker. 2. Når du har været en loyal kunde under hele festen, kan din ølsælger advare dig, før øllet slipper op.

5 Bare rolig, hvis du ikke kan danse samba

Det er ret nemt at finde en lokal, der er villig til at hjælpe og lære dig det! Og selv hvis du tror, at du ikke kan finde ud af det, skal du bare fokusere på at have det sjovt. Ingen vil dømme dig, og helt ærligt: Der er ikke noget bedre end at øve sig!

6 Nyd de mindre blocos

Hvert år bliver de mest berømte blocos større og mere overfyldte. Nogle mennesker kan lide det, men jeg synes, det kan blive ret kaotisk. Det gode er, at mindre blocos vokser frem og holder liv i det sjove og autentiske ved en rigtig gadefest.
En ægte “foliã” (en person, der er professionel inden for karneval), Camila Beol, har sendt os sin liste over de bedste mindre blocos, som hun anbefaler i år:
– Multibloco (mere pop, carioca funk)
– Toco-Xona (LGBT)
– Carnaval Selvagem (hipster/afro-musik)
– Boi Tolo (klassisk samba)
– Cachorro Cansado (traditionel samba)
– Bloquete (top hitliste musik)
– Cinebloco (film-tema)
– Bagunça Meu Coreto (traditionel samba)
– Agitoê (axé / afro-musik)
– Cachorro Cansado (traditionel samba)
Det er en god idé at planlægge, hvilke du vil deltage i på forhånd. Hele byen stopper på grund af blocos, så du bliver nødt til at tjekke, hvordan du kommer hen til den, du har valgt, hvordan du kommer væk, hvor du skal møde dine venner osv. Der findes en app (på portugisisk), der hedder “Carnaval 2016 O Globo” med alle de oplysninger, du har brug for om blocos: hvad tid de starter, hvor de starter, og hvilken rute de tager.

7 Pas på dine ting

Reglen er enkel: Tag så få ting som muligt med dig. Penge, dokumenter, telefon, et nødkontaktnummer, nøgle til vandrerhjemmet og adresse er alt, hvad du behøver. Hold disse ting tæt på kroppen, og lad dem ikke ligge i en lettilgængelig lomme eller åben pung, så er du godt kørende. Kom i gang og hav det sjovt!
Hvis du har flere tips, så del dem i kommentarerne nedenfor!

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top